Férfi kézi-vb: Norvégia hozta a kötelezőt Egyiptom ellen

Brazília óriási meglepetésre 29–26-ra legyőzte Horvátországot a német–dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokságon. A franciák és a norvégok nem botlottak, előbbi Izland, utóbbi Egyiptom ellen nyert.

Kézi-vb: Életem legjobb napja ez! Nyertünk és apa lettem! – Lékai

Lékai Máténak egészen emlékezetes napja volt január 20-án: a Dánia–Magyarország mérkőzés után hajnalban hazarepült, hogy ott legyen gyermeke, Noé születésénél, ezt követően visszarepült a férfi kézilabda-világbajnokságra, majd főszereplő volt a Tunézia elleni diadalban – még a mérkőzés legjobbjának is megválasztották! Lékai a vegyes zónában beszélt a rendkívüli vasárnapról.

Férfi kézi-vb: nagyon fontos magyar siker Tunézia ellen

A magyar férfi kézilabda-válogatott kulcsfontosságú, 26–21-es győzelmet aratott a világbajnokság középdöntőjében Tunézia felett. Az első félidő után 16–14-re vezetett a magyar együttes, s a folytatásban teljesen megbénította az észak-afrikai élcsapat támadójátékát.

Ez nagyon kellett – kulcsfontosságú győzelem Tunézia ellen!

A magyar férfi kézilabda-válogatott kulcsfontosságú, 26–21-es győzelmet aratott a világbajnokság középdöntőjében Tunézia ellen. Az első félidő után 16–14-re vezetett a magyar együttes, s a folytatásban teljesen megbénította az észak-afrikai élcsapat támadójátékát. Lékai Máté hazautazott gyereke születésére, de szinte kialvatlanul is a meccs legjobbja volt, és ugyancsak kiemelkedően játszott a bokasérüléséből visszatérő Balogh Zsolt. 

Férfi kézi-vb: a korábbi Barca-átlövő is játszhat ellenünk; Pálmarsson megsérült

Mai középdöntős ellenfelünk, Tunézia kihasználta harmadik cserelehetőségét is a dán–német közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokságon.

Férfi kézi-vb: Davis mérges a dánokra Toft Hansen sérülése miatt

David Davis, az egyiptomi férfi kézilabda-válogatott mellett a Telekom Veszprémet is irányító szakember szerint a társházigazda dánok túl sokat játszatták René Toft Hansent, ezért sérülhetett meg, aminek következtében valószínűleg hosszú időre kénytelen lemondani a szolgálatairól.

Férfi kézi-vb: Balogh és Bodó pályára léphet Tunézia ellen

Kedvező hírek érkeztek a magyar férfi kézilabda-válogatott háza tájáról a fontos, Tunézia elleni középdöntős világbajnoki mérkőzés előtt: mindkét bokasérüléssel bajlódó szegedi átlövő, Bodó Richárd és Balogh Zsolt is pályára léphet.

Férfi kézi-vb: a középdöntő legfontosabb meccse jön a magyar válogatottnak

A végső helyezésünk szempontjából Tunézia ellen a középdöntő legfontosabb mérkőzése jön a magyar férfi kézilabda-válogatott számára a dán–német közös rendezésű világbajnokságon (kezdés: 18.00, Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n). Mindkét csapat tudott spórolni a kulcsjátékosaival szombaton, így nyílt összecsapásra van kilátás, amelyen nagy szükségünk lenne a győzelemre. Jó hír, hogy Bodó Richárd és a csapathoz szombat este visszatérő Balogh Zsolt is vállalni tudja a játékot.

Férfi kézi-vb: történelmi koreai győzelem az ázsiai ütközetben

Az egyesített koreai válogatott a Japán felett aratott 27–25-ös sikerével megszerezte első győzelmét a férfi kézilabda-világbajnokságok történetében, így vasárnap a 21. helyért rendezendő mérkőzésen léphet pályára Szaúd-Arábia ellen.

Férfi kézi-vb: francia siker a rangadón; nem hibáztak a németek

A dán-német közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjében Franciaország 33–30-ra legyőzte Spanyolországot, míg Németország 24–19-re nyert Izland ellen. A mieink csoportjában Svédország könnyedén verte meg Tunéziát.

Férfi kézi-vb: rögtön a legnehezebb meccsel indítjuk a középdöntőt

Minden bizonnyal az eddigi legnehezebb mérkőzés vár a magyar férfi kézilabda-válogatottra a dán–német közös rendezésű világbajnokságon, ugyanis a dánok ellen indítjuk a középdöntőt Herningben (kezdés: 20.30: Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n). Miközben a végelszámolásnál a gólkülönbségnek is lehet jelentősége, az erőbeosztásra is figyelni kell, mert kevesebb mint egy nappal később jön Tunézia.

Férfi kézi-vb: Bodó pihenni fog Dánia ellen, Balogh ma este érkezik

A Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata helyzetjelentést adott a magyar válogatottba adott két átlövőjéről, Bodó Richárdról és Balogh Zsoltról. Előbbi ugyan ott lesz a kispadon Dánia ellen a középdöntő első fordulójában, de pihenni fog, míg utóbbi ma este utazik vissza a csapathoz.

Férfi kézi-vb: Sterbiknek újra be kell ugrania; testvére pótolja a veszprémi beállót

Több válogatott is cserélt a középdöntő előtt a dán–német közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokságon. A spanyolok két helyen is változtattak, a kapus Rodrigo Corrales helyére behívták Sterbik Árpádot, aki az elmúlt napokban már készenlétben állt, és hamarosan megérkezik Kölnbe. Esti ellenfelünk, Dánia a megsérült René Toft Hansen helyére a testvérét, Henriket nevezte be.

Férfi kézi-vb: Császár Gábor hazautazik, szerinte méltatlan helyzetbe került

Mint korábban beszámoltunk róla, Császár Gábor helyére Szita Zoltánt cseréljük be a dán–német közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság folytatására, a balátlövőről Csoknyai István elmondta, a sérülések miatt kellett benevezni.

Férfi kézi-vb: a LED-fal rádőlt a spanyol játékosokra

Egészen szürreális eset történt a világbajnokság középdöntőjére készülő spanyol férfi kézilabda-válogatott edzésén a kölni Lanxess Arénában: a nehéz LED-fal egyszer csak feldőlt az egyik hosszanti oldalon, amelynek következtében Rodrigo Corrales térdsérülést szenvedett. 

Férfi kézi-vb: utolsó cserénket is kihasználjuk a tornán

Harmadik, egyben utolsó cserelehetőségét is kihasználja a magyar férfi kézilabda-válogatott a dán–német közös rendezésű világbajnokságon. A Dánia elleni középdöntős nyitány előtt Császár Gábor helyére a balátlövő Szita Zoltán kerül be.

Férfi kézi-vb: Csak magunkra számíthatunk – Ilyés Ferenc

Kora este már a középdöntős csoportunk helyszínén, a herningi Jyske Bank Boxenben tartott egyórás edzést a magyar férfi kézilabda-válogatott. Csoknyai István szövetségi kapitány elmondta, a dánok elleni szombati mérkőzésen minden hadra fogható játékosunkat bevetjük, és az utolsó cserénket kihasználva Szita Zoltán is bekerül a csapatba.

Férfi kézi-vb: Bodó várhatóan játszhat szombaton, Balogh szeretne visszatérni

A svédek elleni csoportmeccsen bokasérülést szenvedő Bodó Richárd várhatóan pályára léphet szombaton a magyar férfi kézilabda-válogatottban a társházigazda Dánia elleni középdöntős nyitányon a világbajnokságon. Szegedi csapattársa, az otthon gyógyuló Balogh Zsolt továbbra is lát esélyt a visszatérésére.

Férfi kézi-vb: Matics reméli, egyszer majd visszakap valamit az élettől

Vladan Matics, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya rendkívül csalódottan nyilatkozott a svédektől elszenvedett vereséget követően. Mint mondja, úgy érzi magát, mintha ő lenne a legszerencsétlenebb ember a világon.

Férfi kézi-vb: Otthon szidnak minket, mint a bokrot, de… – Lékai

Mint arról beszámoltunk, a magyar férfi kézilabda-válogatott 33–30-ra kikapott Svédországtól a dán–német közös rendezésű világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, így a D jelű hatos második helyén végzett, és egy pontot visz magával tovább a középdöntőbe. A találkozó után Csoknyai István szövetségi kapitány mellett Lékai Máté, Máthé Dominik, Székely Márton és Bánhidi Bence nyilatkozott.