Férfi kézi BL: helybenhagyták a Szegedre kirótt büntetést

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) fellebbviteli bírósága helybenhagyta az eredetileg megállapított büntetési tételeket, amit a Mol-Pick Szegedre, játékosaira és a stáb tagjaira szabott ki a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő végén kirobbant balhé kapcsán.

Férfi kézi BL: a PSG és a Barca is a Szeged csoportjában

Kisorsolták a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2019–2020-as idényének csoportbeosztását. A Mol-Pick Szeged az A-csoportba került, többek között a PSG-vel és a Barcelonával, míg a Telekom Veszprém a B-csoportban szerepel majd a címvédő Vardar Szkopjével és a Kielcével.

Kemény csoportban a Szeged, még keményebb ágon az FTC a kézi BL-ben

Kisorsolták a kézilabda Bajnokok Ligája 2019–2020-as idényének csoportbeosztását. A férfiaknál a Mol-Pick Szeged az A-csoportba került, többek között a PSG-vel és a Barcelonával, míg a Telekom Veszprém a B-csoportban szerepel majd a címvédő Vardar Szkopjével és a Kielcével. A nőknél a háromszoros címvédő Győr a szlovén RK Krim Mercatorral, a svéd IK Sävehoffal és a selejtezőtorna győztesével csaphat össze a D-csoportban, a szabadkártyával bejutó FTC pedig a francia Metz, a norvég Vipers Kristiansand és horvát RK Podravka Vegeta ellenfele lesz az A-csoportban.

Férfi kézi: 21 hónapig nem kaptak fizetést a Vardar sztárjai

A karrierjét a következő idénytől a lengyel Kielcében folytató horvát klasszis kézilabdázó, Igor Karacic egy minapi interjúban egyebek mellett azt mondta: 21 hónapon át nem kaptak fizetést eddigi klubjában, a szkopjei Vardarban, amellyel visszaemlékezése szerint becsületből, a játék iránti szeretetből erőt merítve, mintegy a saját gyönyörűségükre nyerték meg a Bajnokok Ligája legutóbbi kiírását.

Férfi kézi: Nem ezt vártam, de ezt kaptam – Császár Gábor

Császár Gábor, a svájci Kadetten Schaffhausen magyar kézilabdázója egyebek mellett arról beszélt a Sport TV Mai helyzet című műsorának adott interjújában, hogy mély nyomokat hagyott benne az, hogy a januári világbajnokságról idő előtt hazaküldték.

Kézi BL: a Győr az első, az FTC a negyedik kalapban

Az európai szövetség nyilvánosságra hozta a 2019–2020-as női és férfi kézilabda Bajnokok Ligája-idény sorsolása előtt a kalapbeosztást.

Férfi kézi BL: a Szeged megkapta a szabadkártyát, nincs selejtező

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága a női mellett döntött a férfi Bajnokok Ligája 2019–2020-as kiírásánának mezőnyéről is. A Mol-Pick Szeged, a német THW Kiel és a francia Montpellier is megkapta a szabadkártyát, mindhárom topcsapat az erősebb ágra került.

Kézi BL: az Érd is pályázik szabadkártyára – itt a teljes lista

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta a férfi és női Bajnokok Ligája-mezőnyben számításba vehető csapatokat. A nőknél 24, a férfiaknál 35 csapat jelezte részvételi szándékát, a végleges listáról a végrehajtó bizottság dönt június 21-én.

Férfi kézi: BL-győzelem? Talán majd a Szegeddel – Mikler

Mikler Roland a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának régi-új kapusa a szegedma.hu-nak adott interjújában beszélt az elvesztett BL-döntőről, Veszprémből való átigazolásáról, valamint arról, milyen motivációi vannak a következő idényben.

Kézilabda: Ez a csapat már hasonlít arra, amit látni szeretnék – David Davis

Bár tervezi, még mindig nem sikerült időt kerítenie arra, hogy megnézze a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-döntőt, nyilatkozta David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője  a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

Nagy László: Életem egyik legjobb döntése volt, hogy Veszprémbe igazoltam

A karrierjét befejező világklasszis jobbátlövő, Nagy László tudja, búcsúzni csak szépen szabad – a BL-döntőről hazatérve tartotta is magát ehhez a Veszprém Aréna előtti búcsúfogadáson.

Férfi kézi BL: „Mintha nem is a Szkopje ellen készült volna a Veszprém”

Minden csoda három napig tart. Az esélyesebbnek tartott Veszprém újabb szomorú bukása a férfi kézilabda Bajnokok Ligája-döntőben éppen három napja történt, még lehet töprengeni az okain, a hátterén, a következményein. A közös gondolkodásra a Nemzeti Sport két állandó szakértőjét, Borsos Attilát és Vass Sándort kértük, akik a BL négyes döntőjének esélylatolgató felvezetésekor is elmondták véleményüket, reményeiket.

Férfi kézi BL: két veszprémi a final four álomcsapatában

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) az idényben utoljára, a férfi Bajnokok Ligája hétvégi kölni négyes döntője után is elkészítette a válogatásait. Az álomcsapatba négy szkopjei, két veszprémi és egy barcelonai játékos került be.  

Férfi kézi BL: a szkopjeiek az utcán ünnepeltek, dől a pénz

Több mint százezer ember ünnepelte a Bajnokok Ligája-győztes Vardar Szkopje férfi kézilabdacsapatát Észak-Macedónia fővárosának utcáin.

Férfi kézi BL: Nem működött Davis rotációja – Mocsai

Mocsai Lajos, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Borsnak arról beszélt a Telekom Veszprém Vardar elleni elveszített BL-döntője után, hogy nem működött David Davis általában sikeres rotációs rendszere.

Férfi kézi BL: több százan köszöntötték a hazatérő Veszprémet

Több százan köszöntötték a hazatérő Bajnokok Ligája-ezüstérmes veszprémi kézilabdacsapatot hétfő este a Veszprém Aréna előtt, ahol a távozó játékosokat is elbúcsúztatták a szurkolók.

Nagy űrt hagy maga után: egy kivételes karrier Szegedtől Veszprémig

A Bajnokok Ligája-döntővel véget ért Nagy László 25 éven át tartó pályafutása. A világklasszis jobbátlövő számos nagy siker részese volt, azonban a magyar válogatottal nem jött össze egy érem, mint ahogy a Veszprémmel sem sikerült elhódítania a legjelentősebb európai klubtrófeát. Ezzel együtt korszakos játékos búcsúzott el a pályától, mi pedig az alábbiakban visszatekintünk a gazdag karrier fontos állomásaira, külön foglalkozva a klubszínekben és a válogatottban töltött évekkel – mindezt korábbi társai, edzői véleményével és egy részletes galériával kiegészítve. 

Férfi kézi BL: Sterbik és Nenadics kiemelkedett a veszprémiek közül

A Telekom Veszprém a második helyen végzett a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2018–2019-es idényében, mivel a kölni final four döntőjében kikapott a Vardar Szkopjétól. Olvasóink Sterbik Árpáddal voltak leginkább elégedettek.

Férfi kézi BL: Olyan ez, mint egy tündérmese – Kristopans

Története során harmadszor jutott el a Bajnokok Ligája négyes döntőjéig, és 2017 után másodszor nyerte meg a legrangosabb európai kupasorozatot a Vardar Szkopje férfi kézilabdacsapata. Az idei győzelem azért fájhat nekünk, magyaroknak, mert a fináléban a Telekom Veszprém volt az ellenfél.  Stas Skube szerint a klub becsületéért és önmagukért küzdöttek, Igor Karacic sajnálja, hogy a nyáron távozik a klubtól.  Szergej Szamszonyenko szerint a cél jövőre a negyedik final four-részvétel és a harmadik BL-győzelem lesz.

Férfi kézi BL: Egyesek fel sem fogják, hogy talán soha többet nem jutnak el idáig – Sterbik

David Davis, a Veszprém kézilabdaedzője szerint az első félidőben a Vardar, a másodikban a magyar csapat játszott jobban, de úgy érzi, az ellenfél egész meccsen jobban akarta a győzelmet, így megérdemelten nyerte meg a Bajnokok Ligája döntőjét (27–24-re). Sterbik Árpád még kritikusabban fogalmazott, szerinte egyes játékosok fel sem fogják, mekkora esélyt szalasztottak el. A nyáron távozó Mikler Roland sajnálja, hogy öt év alatt nem sikerült feltenni a pontot az i-re.