Férfi kézi BL: macedón bírók fújják a Veszprém elődöntőjét

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) kihirdette a június 1–2-án, Kölnben sorra kerülő férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntő játékvezetőit. A Telekom Veszprém és a lengyel Kielce elődöntőjét a macedón Gjorgji Nacsevszki, Szlave Nikolov páros vezeti.

Férfi kézi BL: a szegediektől nem kért semmit az EHF

Sporttól idegen jelenetek tanúja volt a közönség a szegedi sportcsarnokban, a Mol-Pick Szeged és a Vardar Szkopje Bajnokok Ligája-csatájának utolsó percében. A vasárnapi visszavágón nyert ugyan a magyar kézibajnok, mégis a Vardar jutott tovább.

Férfi kézi BL: eldőlt, az első elődöntőt játssza a Veszprém

Mint beszámoltunk róla, a lengyel Kielcével játszik a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében a kölni final four első napján. A veszprémiek közösségi oldalának közlése szerint időközben eldőlt, hogy a magyar és a lengyel csapat vívja az első elődöntőt, azaz a másnapi helyosztóra többet pihenhet, mint leendő ellenfele.

Férfi kézi BL: A poklot is megjártuk a Kölnig vezető úton, de jól jöttünk ki belőle – Sterbik

Tavaly ilyenkor, amikor Sterbik Árpád még a 2017-es BL-győztes Vardar Szkopje kapusa volt, és címvédőként készült az újabb kölni megméretésre, a final four sorsolása után csak annyit mondott, hogy valószínűleg francia csapat lesz a befutó. Bejött a jóslata, a döntőt a Montpellier nyerte, a Nantes lett az ezüstérmes, a PSG pedig a harmadik, a macedón (most már északmacedón) bajnoknak be kellett érnie a negyedik hellyel. Igaz, akkor a számok egyértelműen Sterbik jóslatának kedveztek… 

Férfi kézi BL: a Kielce lesz a Veszprém ellenfele a kölni final fourban

Eldőlt, hogy a Telekom Veszprém a lengyel Kielcével mérkőzik meg a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében.

A Veszprém elkerülte a Barcelonát a négyes döntő sorsolásán

Jöhet a visszavágás! A Telekom Veszprém a lengyel Kielcét kapta az elődöntőre a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjének sorsolásán, míg a másik ágon Barcelona–Vardar Szkopje összecsapás lesz a fináléért. A magyar együttes egy év kihagyás után, immáron ötödik alkalommal részese a klubkézilabda csúcseseményének. A klub vezérigazgatója, Csík Zoltán szerint pedig minden esélyük megvan arra, hogy döntőt játsszanak.

Férfi kézi BL: vizsgálatot indított az EHF a szegedi botrány miatt

Az Európai Kézilabda-szövetség vizsgálatot indított a vasárnapi Mol-Pick Szeged–Vardar Szkopje férfi Bajnokok Ligája-negyeddöntő utolsó percében kialakult tömegjelenet miatt.

Férfi kézi BL: egy szegedi és egy veszprémi a hétvége csapatában

A Telekom Veszprémből és a Mol-Pick Szegedből is egy játékos került be a férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóinak álomcsapatába: a final fourba jutó bakonyiakat a szlovén jobbszélső, Dragan Gajic, míg a Tisza-partiakat a magyar válogatott beálló, Bánhidi Bence képviseli az együttesben.

Férfi kézi BL: a meccs után sem volt béke Pastor és Skube között – videó

Mint beszámoltunk róla, balhés véget ért a Mol-Pick Szeged és a Vardar Szkopje negyeddöntős visszavágója a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A meccset követő sajtótájékoztató végén is szóba került a két edző, Juan Carlos Pastor és Roberto Parrondo nézeteltérése.

Férfi kézi BL: nem sikerült a szegedi bravúr, a Vardar jutott a négyes döntőbe

Bár a Szeged sokáig továbbjutásra állt a Vardar Szkopje elleni visszavágón a Bajnokok Ligája négyes döntőbe jutásáért vívott párharcban, a második félidőben egy kilencperces gólcsend megpecsételte a sorsát, és bár négy góllal nyert, kiesett. Ezzel az északmacedón csapat csatlakozott a Veszprémhez, a Barcelonához és a Kielcéhez. 

Hiába nyert a Szeged, egy kilencperces gólcsend megpecsételte a sorsát

Bár a Szeged sokáig továbbjutásra állt a Vardar Szkopje elleni visszavágón a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutásáért vívott mérkőzésen, a második félidőben egy kilencperces gólcsend megpecsételte a sorsát, és bár négy góllal nyert, kiesett. A találkozó végén magasra csaptak az indulatok, csak nehezen lehetett megfékezni a vitatkozó feleket, de a lényegen ez már nem változtatott. Ezzel az északmacedón együttes csatlakozott a Veszprémhez, a Barcelonához és a Kielcéhez. 

Férfi kézi BL: majdnem csodát tett a PSG, de a Kielce utazhat Kölnbe

Bár a PSG a második félidőben megfordította a párharc állását a Kielce ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, a hajrát a lengyelek bírták jobban idegekkel, így Talant Dujsebajev együttese utazhat a kölni final fourra, 

Férfi kézi BL: valószerűtlen gólt lőtt a veszprémi szélső – videó

Mint beszámoltunk róla, a Telekom Veszprém hazai pályán is nyert a Flensburg ellen, ezzel kettős győzelemmel jutott be a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. A magyar csapat balszélsője, Dejan Manaszkov az első félidő hajrájában egy egészen különleges gólt szerzett – még ha a visszajátszások alapján már le is ért a lába a lövés pillanatában.

Férfi kézi BL: csodavárás Szegeden – Canellas reméli, kiverik a Vardart

Bizakodhat a szegedi közönség, mert a férfi kézilabdacsapat állítja, nem ismer lehetetlent, és mindent megtesz, hogy történetében először kijusson Kölnbe.

Férfi kézilabda BL: a Barcelona a második elődöntős

A Veszprém után a Barcelona is bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjébe, miután hazai pályán három góllal legyőzte a Nantes-ot. A katalánok a negyeddöntő mindkét meccsét megnyerték.

Férfi kézi BL: ezt látni kell – így engedték csatába a Kielcét a szurkolói

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén nem várt nagy győzelmet arató Kielce pénteken utazott el Párizsba, a PSG elleni visszavágóra. A lengyel klub szurkolói az út mellett vártak csapatuk buszára, és pirotechnikai eszközöket is bevetve biztosították támogatásukról Talant Dujsebajev együttesét.

Férfi kézi BL: csalóka a hatgólos veszprémi előny

A veszprémiek és a flensburgiak szerint is határeset a hatgólos előny, amit a magyar csapat a német otthonában szerzett a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, mert a modern, gyors kézilabdában ennél akár nagyobb különbség is elolvadhat néhány perc alatt.

Férfi kézi BL: A Veszprémnek sok veszítenivalója lesz, nekünk semmi – Machulla

Miközben a Bundesligában szépen halad a címvédés felé, a Bajnokok Ligájában már csak kisebbfajta csodával juthat be a kölni négyes döntőbe az SG Flensburg-Handewitt. A kézilabdacsapat azonban erre készül, noha a Telekom Veszprém elleni hazai mérkőzésen 28–22-es vereséget szenvedett.

Férfi kézi BL: Nagyon jó esélyünk van a továbbjutásra – Sigurmannsson

Egy hete 49 és fél percen keresztül nagyszerűen tartotta magát a Vardar Szkopje otthonában a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, addig a hazaiak csupán két-három gólos előnyre tudtak szert tenni. Az utolsó tíz és fél perc azonban mindent tönkretett, a Vardar 8–2-re hozta azt a szakaszt, és 31–23-as győzelmével nagy lépést tett a final four felé.

Férfi kézi BL: Ha egy pillanatra is bealszunk, vége, kiestünk – David Davis

Hatgólos előnnyel várja a Flensburg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóját a Telekom Veszprém. A klub hivatalos oldala a szombati találkozóról kérdezte David Davis vezetőedzőt és a játékosokat.