Férfi kézi BL: hat veszprémit és négy szegedit jelöltek az álomcsapatba

Annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány miatt félbeszakított 2019–2020-as idény négyes döntőjét csak idén decemberben rendezik meg, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a hivatalos honlapján közzétette a férfi Bajnokok Ligája álomcsapatának bő keretét, amelyből kikerül majd a végső együttes. A nyilvános szavazás május 26-án, kedden veszi kezdetét.

Férfi kézilabda: júniustól új néven a BL-címvédő

Vardar Szkopje 1961-ként szerepel a következő kiírástól az északmacedón férfi kézilabdacsapat, amelyben a célok nem változtak: megnyerni a regionális SEHA-ligát, a legjobb nyolc közé kerülni a Bajnokok Ligájában és duplázni hazai „fronton”.

Kézilabda: Vujovics váratlanul távozott, a Zagreb készülhet a BL-re

Nyolc hónap után, magánéleti okokra hivatkozva mondott le a Bajnokok Ligája-szereplő PPD Zagreb férfi kézilabdacsapatának montenegrói vezetőedzője, Veszelin Vujovics, aki a jövőben visszatérne a horvátok kispadjára.

Férfi kézi BL: több alapemberrel is megállapodott a csődtől megmenekült Vardar

Az Ekipa.mk beszámolója szerint a Vardar Szkopje több alapemberével is megállapodott a folytatásról, annak ellenére, hogy az év elején még a csőd fenyegette az északmacedón klubot. A fordulat a korábbi tulajdonos, a SEHA-liga-elnök Mihajlo Mihajlovszki újbóli szerepvállalásának köszönhető.

Kézilabda: az EHF elnöke állítja, nézők nélkül nincs final four

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) elnöke, Michael Wiederer a Bajnokok Ligája négyes döntőinek halasztásáról, a vb-selejtező törléséről és az orosz szponzor üzenetéről is megosztotta véleményét lapunkkal.

Férfi kézi: „Segítség nélkül csődbe jutunk” – állítja a korábbi BL-győztes klub elnöke

A Montpellier férfi kézilabdacsapatának elnöke, Julien Deljarry arról beszélt, hogy ha az élet nem tér vissza gyorsan a normális kerékvágásba, vagy nem kapnak segítséget, a létük is veszélybe kerülhet.

Kézilabda: Portugáliában is lezárták a bajnokságokat

A Portugál Kézilabda-szövetség szerdán a hivatalos honlapján bejelentette, a koronavírus-járvány miatt befejezettnek tekinti a 2019–2020-as idény versenysorozatait.

Férfi kézi: Az első napokban rettentően forrt bennem az indulat – Mikler Roland

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) múlt hét pénteken döntött arról, hogy a férfi Bajnokok Ligája folytatásában csak a final fourt rendezi meg december 28-án és 29-én, méghozzá az A- és a B-csoport első két helyezettjének részvételével. A döntés természetesen rosszul érintette a csoportjában harmadik helyen végző Mol-Pick Szeged játékosait, köztük Mikler Rolandot, akivel az NSO Tv beszélgetett hosszabban a kialakult helyzetről. 

Férfi kézi: a szegedi elnök szerint a szurkolókat semmi sem kárpótolhatja

Hiába fizet kompenzációt az Európai Kézilabda-szövetség, Szegeden nem bontanak pezsgőt a döntés után.

Férfi kézi: a Veszprémbe tartó Maqueda nem tudja, mi lesz

Miközben Veszprémben óvatos örömmel vették tudomásul, hogy az EHF döntése után a BL nyolcaddöntőjének és negyeddöntőjének lejátszása nélkül bejutottak a decemberi négyes döntőbe, míg Szegeden felháborodtak a fejlemény hallatán. A nyáron Szegedről Veszprémbe szerződő Jortge Maqueda nem tudja, játszhat-e a final fourban, de egyértelműen csalódott.

Férfi kézi: Gulyás István és Nagy László örül a döntésnek

Gulyás István, a férfiválogatott szövetségi kapitánya örömmel fogadta, hogy csapata az EHF döntése nyomán selejtező nélkül kijutott a világbajnokságra. A Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutó veszprémi csapatnál óvatosan ugyan, de örülnek.

Férfi kézi BL: a Szeged elnöke sajnálja; Mikler szerint felháborító

Mint arról beszámoltunk, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) végrehajtó bizottságának döntése értelmében a Telekom Veszprém bejutott a férfi Bajnokok Ligája decemberre halasztott négyes döntőjébe, míg a csoportja harmadik helyén záró Mol-Pick Szeged elesett a lehetőségtől, hogy ott legyen a kölni final fourban. A döntést Szűcs Ernő Péter, a szegedi együttes elnöke szűkszavúan kommentálta a Nemzeti Sportnak.

Kézilabda: a BL négyes döntőjében a Veszprém, vb-n a férfi-, Eb-n a női válogatott

Döntött az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága: júniusban sem lehet meccseket rendezni, így decemberben a négyes döntővel folytatódik a férfi Bajnokok Ligája. Mindez azt jelenti, hogy a csoportjában második Veszprém ott van Kölnben, a Szeged viszont elesett a lehetőségtől. A budapesti női final four időpontja egyelőre nem változik, marad szeptemberben, de könnyen lehet, hogy a negyeddöntőt is közvetlenül előtte rendezik meg. Az EHF-kupákat berekesztették, a Siófok biztosan nem védheti meg a címét. A januári Európa-bajnokságon elért helyezése alapján a magyar férfiválogatott automatikus résztvevője a 2021-es egyiptomi világbajnokságnak, míg a női csapatunk a 2018-es Eb-helyezése miatt lehet ott a decemberi kontinenstornán.

Férfi kézi BL: szegedi és veszprémi az idény legjobb igazolása

Az idény ugyan még nem ért véget, hiszen a koronavírus-járvány miatt szünetel, de az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) máris összegyűjtötte a legjobb igazolásokat a férfi Bajnokok Ligájában. Az ötös lista első helyére Bogdan Radivojevicset, a Mol-Pick Szeged légiósát sorolták, míg a második pozícióba Rasmus Laugét, a Telekom Veszprém irányítóját.

Férfi kézi: a Barca a halasztások miatt hosszabbít három rutinos játékosával

Spanyol sajtóértesülés szerint a Barcelona kézilabdacsapata meghosszabbítaná Raúl Entrerríos, Cédric Sorhaindo és a kapitány Víctor Tomás szerződését.

Férfi kézi: a Veszprém a top 10-ben a szaklap örökrangsorában

A Handball Planet kézilabda-szakportál a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetben összeállította az európai klubok örökranglistáját. A Telekom Veszprém az előkelő 9. helyen szerepel a 195 csapatot tartalmazó listán, az országok rangsorában Magyarország a hatodik.

Férfi kézi BL: Sagosent sokkolta az EHF döntése, inkább törölné a final fourt

Mint beszámoltunk, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) döntése értelmében december végén kerülhet sor a férfi Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjére. Az új időpont finoman szólva sem nyerte el több sportági sztár tetszését: Sander Sagosen szerint ezzel csak áttolják a problémát a következő idényre, míg Lasse Svan csak abban az esetben fogadja el az ötletet, ha a sorozat jövője a tét.

Férfi kézi BL: Érdekes döntés született – Nagy László

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) úgy döntött, az eredeti, május 30–31-i, majd később augusztus 22–23-ra tolt időpontról december 28–29-re halasztja a férfi Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjét. Nagy László véleménye következik.

Férfi kézi BL: december végére halasztották a final fourt – hivatalos

Az Európai Kézilabda-szövetség csütörtökön bejelentette, a férfi Bajnokok Ligája négyes döntő új időpontja december 28–29.

Kézi BL: A színvonal olyan lenne, mint az edzőmeccseken – Mikler

Mikler Roland, a Mol-Pick Szeged kézilabdacsapatának magyar válogatott kapusa a szegedma.hu portálnak elmondta, nem látja reális esélyét annak, hogy folytatódjon a Bajnokok Ligája jelenlegi kiírása. A magyar válogatott kapus még azelőtt nyilatkozott erről a regionális honlapnak, hogy az európai szövetség decemberre halasztotta volna a sorozat négyes döntőjét.