Női kézi: a román szövetség minden brassóit felfüggesztett

Meg sem várta a Nemzeti Doppingellenes Ügynökség (ANAD) döntését a doppingolással vádolt brassói játékosok ügyében a Román Kézilabda-szövetség (FRH), amely szerdán ideglenesen felfüggesztette a Corona teljes keretének játékjogát a Nemzeti Ligában.

Dopping: vérdopping miatt sífutókat tiltottak el négy évre

A tavaly februári északisí-világbajnokságon végrehajtott razzia nyomán kirobbanó és több sportágat érintő doppingügy fejleményeként pénteken három északisíző eltiltását jelentette be a nemzetközi síszövetség (FIS).

Női kézi: további négy Romániában játszó játékos ismerte be, doppingolt

Legkorábban december 4-én születhetnek meg az első ítéletek a doppingolással gyanúsított brassói kézilabdázók ügyében. A Román Kézilabda-szövetség által alkalmazott, az érintett játékosok védelmét ellátó ügyvéd, Paul Mincu szerint azonban a történet még nagyon sokáig elhúzódhat.

Műugrás: befejezi pályafutását az eltiltott olimpiai bajnok

Doppingvétségért eltiltást kapott, s befejezi a pályafutását Ilja Zaharov, olimpiai bajnok orosz műugró.

Dopping: az oroszok olimpiai és Eb-szereplése is veszélybe kerülhet

Valóban fennáll a valószínűsége annak, hogy Oroszország elveszíti részvételi jogát a 2020-as tokiói olimpián és a labdarúgó Eb-n Jurij Ganusz, a Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA) vezetője szerint.

Doppingbotrány: a WA felfüggesztette az orosz szövetség rehabilitációját

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) felfüggesztette az Orosz Atlétikai Szövetség (RUSAF) rehabilitációját.

Női kézi: új fordulatot vett a doppingügy Romániában

Új fordulatot vett a brassói női kézilabdázók doppingügye Romániában: a legfrissebb hírek szerint egy rivális erdélyi klub, a Gloria 2018 Bistrita jelentette fel a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnél a játékosait nyáron intravénás lézer-kezelésnek alávető Coronát.

Atlétika: 4 évre eltiltották a volt félmaratoni rekordert

A doppingszabályok megsértése miatt négyéves eltiltás kapott Abraham Kiptum, a félmaratoni táv korábbi világcsúcstartója.

Atlétika: fellebbez eltiltása ellen Mo Farah volt edzője

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) megerősítette, hogy Alberto Salazar, Mo Farah olimpiai és világbajnok hosszútávfutó korábbi edzője fellebbezett a doppingszabályok elleni vétség miatt kiszabott négyéves eltiltása ellen.

NBA: 25 meccses eltiltást kapott a Hawks erőcsatára

John Collinst, az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) szereplő Atlanta Hawks egyik legjobbját doppingvétség miatt 25 mérkőzésről eltiltották.

Orosz doppingbotrány: a WADA 47 gyanús mintát küldött szét

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) 47 mintát küldött szét sportági világszövetségeknek, amelyek vélhetően pozitív eredményt hoztak.

Atlétika: dopping miatt eltiltottak egy fehérorosz magasugrót

Pozitív doppingtesztje miatt pénteken előzetesen egy hónapra eltiltották Dmitrij Nabokov fehérorosz magasugrót.

NBA: doppingvétség miatt 25 meccsen nem játszhat a Phoenix centere

Az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) a doppingszabályok megsértése miatt 25 mérkőzésre eltiltotta DeAndre Aytont, a Phoenix Suns centerét.

Doppingbotrány: Oroszország Tokióban és Pekingben sem indulhat?

Jurij Ganusz, az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA) vezetője szerint Oroszországot kizárják a 2020-as tokiói nyári, valamint a 2022-es pekingi téli olimpiáról is.

Dopping: Új vizsgálati módszeren dolgozik a WADA – Tiszeker

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) új vizsgálati módszer, az úgynevezett száraz vércsepp technológia bevezetésére készül – mondta Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) igazgatója.

WADA: forradalmasíthatják a doppingellenes harcot

A WADA szerint forradalmasíthatja a doppingellenes harcot a versenysportba átültetett szárazvércsepp-vizsgálat, a 2022-as téli olimpián már rutinszerűen alkalmaznák.

Kerékpár: két szlovén eltiltott a német doppingdoktor ügyében

Egy visszavonult és egy aktív szlovén kerékpárost két évre eltiltott a sportág nemzetközi szövetsége (UCI), miután bebizonyosodott, hogy kapcsolatban álltak a február végi északisí-világbajnokságon kirobbant doppingbotrány központi figurájának tartott német orvossal.

Cselgáncs: doppingvétséget követett el a brazil olimpiai bajnok

Doppingvétség miatt megfosztották a nyári Pánamerikai Játékokon 57 kilogrammban szerzett aranyérmétől Rafaela Silvát, a brazilok olimpiai és világbajnok női cselgáncsozóját.

Doppingbotrány: már az oroszok szerint is valószínű, hogy kitiltják őket Tokióból

Nagyon komolynak nevezte az orosz csapat tokiói olimpián való részvétele körül kialakult helyzetet Sztanyiszlav Pozdnyakov, az Orosz Olimpiai Bizottság elnöke.

Atlétikai vb: az oroszok idén sem indulhatnak – saját zászló alatt

Oroszország nem indíthat versenyzőt a pénteken kezdődő dohai atlétikai világbajnokságon – számolt be az MTI. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy egyetlen orosz atléta sem állna rajthoz Dohában. Semleges színekben 29 fő is ott lesz a nevezési listák alapján.