Atlétika: nyolcéves eltiltást kaphat a kiváló magasugró

Itt az újabb mélyütés az orosz atlétikának: a fiatal magasugró, Danyil Liszenko nyolcéves eltiltást kaphat, mert szövetsége falazni próbált neki, hogy elkerülje a doppingteszteket.

WADA: nem segítette a TUE több olimpiai éremhez a gyógyszerre jogosult sportolókat

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szerint nincs összefüggés a gyógyászati célú mentességet (TUE) élvező sportolók és az általuk szerzett olimpiai érmek mennyisége között.

Kerékpár: Lance Armstrong a doppingtól lett rákos?

Lance Armstrong egy új dokumentumfilmben ismét színt vall, szokás szerint meredek állítások kíséretében.

Atlétika: négy évre eltiltották az olimpiai döntős grenadait

Elvesztette a fellebbezést, így négy évig nem versenyezhet Bralon Taplin, a grenadaiak olimpiai döntős 400-as futója, aki a doppingellenőrzés elmulasztása miatt kapta az eltiltást.

Dopping: idén eddig 71 orosz szabálysértést rögzítettek

Az év első négy hónapjában 71 olyan esetet rögzített az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA), amikor orosz sportolók megsértették a sport tisztaságát védő előírásokat.    

Dopping: visszatérne az érmeitől megfosztott orosz gerelyhajító

Vasárnap lejárt az olimpiai ezüstérmétől és világbajnoki címétől is megfosztott Marija Abakumova négyéves büntetése, amelyet doppingolásért kapott az orosz gerelyhajító.

Dopping: a WADA újabb manipulált orosz mintákat talált

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) május elején további négy olyan orosz doppingmintára bukkant, amelyet manipuláltak a moszkvai laboratóriumban.    

Oroszország: a RUSADA odafigyel a sílövők doppingügyeivel foglalkozó hírekre

Az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA) nyomon követ minden olyan információt, amely az orosz sílövészet doppingügyeivel foglalkozik.

Tenisz: ennyiszer ellenőrizték tavaly Federert és Nadalt

Az idén februárban visszavonult orosz Marija Sarapova tavaly 12-szer esett át doppingellenőrzésen a teniszezők közül. A legtöbbször a nőknél a szlovák Viktória Kuzmovát, a férfiak közül a dél-koreai Csung Hjont ellenőrizték 2019-ben.

Dopping: a WADA elnöke több pénzt szeretne a kormányoktól

Noha a koronavírus-járvány miatt a teljes sportélet leállt, és az érvényben lévő utazási korlátozások következtében a doppingtesztelések száma is jelentősen visszaesett, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke arról szeretné meggyőzni a kormányokat, hogy több pénzt adjanak a szervezetnek.

Úszás: Szun Jang fellebbezett nyolcéves eltiltása ellen

A Swimming World szakportál szerint a nyolc évre eltiltott olimpiai bajnok úszó, Szun Jang a svájci szövetségi bíróságnál fellebbezett az őt sújtó ítélet ellen.

MLB: nyolcvan mérkőzéses eltiltás dopping miatt

Tiltott teljesítményfokozó használatáért nyolcvan mérkőzésre szóló eltiltást kapott Emmanuel Clase, az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB) szereplő Cleveland Indians kiválósága.

Doppingügy: két amerikai sportolót is eltiltottak a kódex megszegéséért

Két amerikai atlétát, az egyaránt sprinter Deajah Stevenst és Gabrielle Thomast doppinggyanú miatt előzetesen eltiltotta a sportág tisztaságáért felelős nemzetközi szervezet (AIU).

Doppingügy: újabb szigorítások jöhetnek az orosz visszaélések miatt

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sportolói bizottsága az oroszországi doppinghasználat miatt elengedhetetlennek tartja szigorú intézkedések életbe léptetését az elkövetők elszámoltathatóvá tétele és a tiszta sportolók védelme érdekében.

Súlyemelés: két évre eltiltották az olimpiai bajnokot

A riói olimpia 105 kilós súlyemelőbajnokát, Ruszlan Nurugyinovot két évre eltiltották a londoni játékokon történt doppingolása miatt, de mivel csak most vált jogerőssé fegyelmi büntetése, elvben már idén decembertől újra versenyezhet – derült ki a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség közleményéből.

Úszás: a kínai szövetség tagadja, hogy az eltiltott Szun a válogatottal edz

A Kínai Úszószövetség cáfolta azokat az értesüléseket, melyek szerint a doppingvétség miatt nyolc évre eltiltott Szun Jang a válogatott edzőtáborában készül.

Tenisz: doppingvétség miatt eltiltották a chileit

Doppingvétség miatt tizenegy hónapos eltiltást kapott Nicolás Jarry chilei teniszező.    

MotoGP: akaratlan dopping – élelmiszerrel

Bizonyos sportágaknál nem kapjunk fel a fejünket, ha doppingvétségért elítélnek egy sportolót, de a motorsportok világa nem ilyen. Ennek oka összetett, egyrészt a motorversenyzők esetében nincs értelme a teljesítmény-növelés számos formájának, másrészt például a korábbi Supersport-világbajnok, jelenleg MotoGP-pilóta, Cal Crutchlow szerint jóval több tesztelésre lenne szükség, mert akkor bizony lennének meglepetések...

Dopping: Három pozitív magyar eset volt idén – Tiszeker Ágnes

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetőjének tájékoztatása szerint idén már három magyar sportoló doppingmintája bizonyult pozitívnak.

Rg: négy évre eltiltották a doppingvizsgálatot ellenző edzőt

Az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA) jóváhagyta Darja Tolkacseva ritmikus gimnasztika-edző négyéves eltiltását, négy tanítványát viszont nem büntette meg a doppingszabályok megsértése miatt.