Dopping: megszüntetik az orosz parasportolók eltiltását

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) március 15-től megszünteti az orosz parasportolókra vonatkozó eltiltást.

Atlétika: két vb-érmétől is megfosztották a doppingoló gyaloglót

A gyalogló Anyiszja Kirgyapkinát doppingvétség miatt többek között két világbajnoki érmétől megfosztották.

Atlétika: Ivan Uhovnak vissza kell adnia olimpiai aranyát

Doppingvétség miatt vissza kell adnia olimpiai aranyérmét Ivan Uhovnak, akit a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) marasztalt el, egyszersmind négy évre eltiltotta a versenyzéstől az orosz magasugrót.

PL: A példám tanulságos lehet a fiatalok számára – Nasri

Samir Nasri januárban térhetett vissza 18 hónapos eltiltásából, miután 2016 decemberében a WADA által nem engedélyezett mennyiségű immunerősítő folyadékot kapott egy infúziós kezelésen. A francia labdarúgó állítja, egyszerűen csak minél hamarabb szeretett volna meggyógyulni, nem szándékosan vétett a szabályok ellen, csupán nem ismerte azokat.

Súlyemelés: négy thaiföldi akadt fenn a doppingvizsgálaton

Négy thaiföldi súlyemelő, köztük az olimpiai bajnok Sopita Tanasan is fennakadt a doppingvizsgálaton a tavaly novemberi világbajnokságon.

Dopping: végre betekinthet az orosz eredményekbe a WADA

Oroszország megállapodott a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökséggel (WADA) az orosz sportolók doppingteszt-eredményeinek átadásáról, amelyet eddig „technikai” okok akadályoztak, jelentette ki Dmitrij Peszkov a Kreml szóvivője.

Németország: a müncheni főügyész szerint nem hatékony a doppingellenes küzdelem

Kai Gräber müncheni főügyész szerint Németországban nem hatékony a doppingellenes küzdelem.

Dopping: a WADA másolatokat készíthet az orosz mintákról

Az orosz sportminiszter szerint a nemzetközi ellenőrök másolatokat készíthetnek a moszkvai doppingellenőrző laboratóriumban tárolt mintákról és ellenőrizhetik is azokat.

Dopping: Moszkva visszavárja a WADA-küldöttséget

Az orosz sportminiszter szerint a moszkvai doppingellenőrző laboratórium „akár már holnap” kész fogadni a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szakértőit.

Dopping: négyéves eltiltás az orosz curlingjátékosnak

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) négyéves eltiltással büntette azt az orosz curlingest, akit doppingolás miatt megfosztottak olimpiai bronzérmétől Pjongcsangban.

Sílövészet: négy oroszt eltiltottak, kettő olimpiai bajnok

Eljárást indított a doppingszabályok megsértése miatt négy orosz sílövő ellen a sportág nemzetközi szövetsége (IBU).

Atlétika: távozik a doppingügybe keveredett lett sportvezető

Lemondott posztjáról Ineta Radevica, a Lett Atlétikai Szövetség elnöke kedden, egy nappal azután, hogy kiderült, megbukott a 2012-es londoni olimpián adott mintájával.

Dopping: megbukott a lett atléták elnöke londoni mintájával

Megbukott a 2012-es londoni olimpián adott mintájával Ineta Radevica Európa-bajnok távolugró, a Lett Atlétikai Szövetség elnöke. A 2010-ben Eb-győztes, 2011-ben világbajnoki ezüstérmes exsportoló mintájának újratesztelése során az oxandrolon nevű szteroid nyomaira bukkantak az ellenőrök.

Real Madrid: Sergio Ramos reagált a doppingvádakra

Mint beszámoltunk róla, a Spiegel pénteken újabb Football Leaks-szivárogtatással állt elő. A német lap beszámolója szerint Sergio Ramos doppingvétséget követett el a 2017-es Bajnokok Ligája döntőjében, valamint egy későbbi spanyol bajnokin is. Az esettel kapcsolatban a Real Madrid csapatkapitánya is megszólalt, és igyekezett tisztázni magát.

Atlétika: négyéves eltiltás a vb-bronzérmes futónak

Négyéves eltiltást kapott doppingvétség miatt a férfi 800 méteren tavaly világbajnoki bronzérmes Kipyegon Bett.

Real: Ramos doppingolt, s az UEFA szőnyeg alá söpörte az ügyet?

A Spiegel péntek este újabb Football Leaks-szivárogtatással borzolta a kedélyeket. A főszerepben ezúttal a Real Madrid és Sergio Ramos, aki tiltott szereket használhatott a 2017-es Bajnokok Ligája-döntő előtt. Vagy mégsem?

MACS: az ifi olimpián minden magyar tisztának bizonyult

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) ügyvezető igazgatójának összegzése szerint ebben az évben eddig 11 hazai pozitív eset volt, az októberi argentínai ifjúsági olimpián viszont minden magyar tisztának bizonyult.

Sílövészet: doppinggyanú miatt eltiltottak kilenc kazah sportolót

Kilenc doppinggyanúba keveredett kazah sílövőt eltiltottak csütörtökön.

Atlétika: négy évre eltiltották az Eb-győztes brit sprintert

A Brit Doppingellenes Ügynökség (UKAD) hosszúra nyúlt eljárás végén négyéves eltiltással sújtotta Nigel Levine Európa-bajnok síkfutót.

Sífutás: Johaug 958 nap után fölényes sikerrel tért vissza

Tizennyolc hónapos doppingbüntetését letöltve, két és fél év után ismét hivatalos versenyen indult Therese Johaug, a norvégok világklasszis sífutója, aki pénteken meg is nyerte a beitostöleni idénynyitó hétvége 10 km-es klasszikus stílusú viadalát.