Vb 2018: minden doppingteszt negatív eredményt hozott

Minden doppingteszt negatív eredményt hozott az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, ahol már csak a szombati angol–belga bronzmérkőzés és a vasárnapi francia–horvát döntő van hátra.

Dopping: aranylabdások is érintettek lehetnek?

A német ARD televízió vasárnap esti egyik műsorában a brazil labdarúgás doppingfertőzöttségéről közölt riportot („Hétpecsétes doppingtitok: a brazilok tizenkettedik embere. Csalás a futball hazájában”), egyebek mellett azt sugallva, hogy akár két aranylabdás labdarúgó, Kaká és Rivaldo is kaphatott tiltott szerekből az elmúlt években.

Kerékpár: lezárták a Froome elleni eljárást, indulhat a Touron

Egy napja még az a hír járta, hogy a Tour de France szervezői nem engedik elindulni a doppinggyanúba keveredett címvédőt, hétfőn azonban a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) közleményben jelezte, hogy lezárta Chris Froome elleni eljárást.

Tour de France: a címvédő Chris Froome nem indulhat – sajtóhír

A francia Le Monde arról számolt be, hogy a négyszeres győztes és címvédő Chris Froome nem indulhat a  július 7-én rajtoló francia országúti kerékpáros-körversenyen, a Tour de France-on.

Atlétika: nem lett súlyosabb, de immár jogerős Pars eltiltása

A WADA és az IAAF sem keményített be, Pars Krisztián másfél éves eltiltása mostantól jogerős. A londoni kalapácsvető olimpiai bajnok 2019. július 12-ig nem versenyezhet.

Vb 2018: doppingolnak az oroszok? Az amerikaiak látni akarják a teszteket

A hazaiak nagyszerű kezdése után a labdarúgó-világbajnokságon az amerikaiak megkérdőjelezték, vajon az orosz csapat „egyenes úton” nyújtja-e azt, amit az eddigiekben láthatott tőle a világ. Az USADA a doppingtesztek eredményét szeretné látni, ezt a FIFA viszont megtagadta. A szbornaja csapatorvosa viszont reagált: a játékosaiknál 2018-ban több mint 300 tesztet végeztek el, ezek közül mindegyik negatív lett.

Tenisz: ötszörösére súlyosbították Errani eltiltását

Sara Errani olasz teniszező doppingvétség miatti eltiltását kettőről tíz hónapra súlyosbította a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS).

Úszás: nyolcéves eltiltást is kaphat az olaszok világbajnoka

Doppingvétség miatt akár nyolc évre is eltilthatják Filippo Magninit, a tavaly év végén visszavonult világbajnok úszót.

Peking 2008: a CAS elutasította Nesta Carter fellebbezését

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a tavaly februárban Nesta Carter által benyújtott fellebbezést – a jamaicai sprintert utólag kizárták a 2008-as pekingi olimpiáról, és doppingesete miatt nemcsak tőle, hanem a csapat többi tagjától is elvették a 4x100-as váltóban szerzett aranyérmüket.

WADA: az oroszok elismerték a szisztematikus doppingolást

Orosz sportvezetők a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnek (WADA) írt levélben elismerték, hogy „elfogadhatatlan manipulációk” történtek a „doppingellenes rendszerben”, illetve „szisztematikus doppingolás” zajlott az országban.

Vb 2018: doppingellenőrzések helyi szakemberek nélkül

Helyi szakemberek nem vesznek részt a június 14-én kezdődő oroszországi labdarúgó-világbajnokság doppingellenőrző programjában, a nemzetközi sportági szövetség (FIFA) ezzel is szeretné biztosítani a résztvevő csapatokat arról, hogy nem manipulálják a mintákat.

Úszás: megbukott a doppingteszten a világbajnok japán

Megbukott egy doppingvizsgálaton Koga Dzsunja világbajnok japán úszó.

Vb 2018: egyik nevezett orosz játékos sem doppingolt

A bő keretben lévő orosz labdarúgók egyike sem követett el doppingvétséget, így részt vehet a világbajnokságon a nemzetközi szövetség (FIFA) keddi állásfoglalása szerint.

Doppingügy: fenntartják az orosz ügynökség leminősítését

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) továbbra is fenntartja az orosz ügynökség (RUSADA) leminősítését.

Vb 2018: mégis utazhat a tornára az ARD doppingszakértője

Mégis beutazhat Oroszországba a labdarúgó-világbajnokságra Hajo Seppelt, a német ARD televíziós csatorna doppingszakértő újságírója.

A selecao sikere a Puhl vezette döntőben

A Nemzeti Sport Online vb-történeti sorozatának 15. része az Egyesült Államokban megrendezett 1994-es világbajnokságról szól, amelyet Brazília nyert meg megérdemelten. A fináléban először nem született gól, és először döntöttek tizenegyesrúgások is az aranyérem sorsáról, amit az olaszok bántak végül. A torna utolsó mérkőzését – a vb-k történetében először – magyar bíró vezette: Puhl Sándor.  

Vb 2018: nem kapott vízumot a német tévé doppingszakértője

Az orosz hatóságok megtagadták a beutazást Hajo Seppelttől, a német ARD televíziós csatorna doppingszakértő újságírójától, aki az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra szeretett volna utazni.

Dopping: megerősítették az olimpiai bajnok futó pozitív tesztjét

Az Athletics Integrity Unit (AIU) nevű független szervezet pénteken megerősítette, hogy pozitív lett Asbel Kiprop olimpiai és háromszoros világbajnok futó doppingtesztje.

Atlétika: pozitív lett az olimpiai bajnok futó doppingtesztje

Pozitív lett Asbel Kiprop olimpiai és háromszoros világbajnok kenyai futó doppingtesztje, de állítása szerint a mintavétel előtt megzsarolták.

Orosz doppingbotrány: a NOB bíróság elé viszi a CAS döntését

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egy svájci bíróságon megtámadja a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) februári határozatát, amellyel 28 esetben törölte az orosz sportolók örökös ötkarikás eltiltását, amelyet a NOB szabott ki.


HIRDETÉS