Jégkorong: jövőre Ljubljanában lesz a divíziós vb-nk

Jövő áprilisban Ljubljanában rendezik meg a jégkorong divízió 1/A világbajnokságot, amelyen Magyarország és a házigazda Szlovénia mellett Dél-Korea, Ausztria, Franciaország és Románia szerepel. Az A-csoportos vb-k helyszíneiről egészen 2025-ig döntöttek.

Hoki-vb: a mieink elveszítették az utolsó mérkőzésüket is

A magyar jégkorong-válogatott elveszítette az utolsó mérkőzését a divízió 1/A-világbajnokságon: a mieink vasárnap 3–1-re kikaptak az első helyen végző, házigazda Kazahsztántól a torna záró meccsén. Csapatunk egy győzelemmel és négy vereséggel az ötödik helyen zárta a vb-t; Kazahsztán és Fehéroroszország feljutott az elitbe, Litvánia kiesett.

Vereséggel búcsúzott a világbajnokságtól a magyar hokiválogatott

A magyar jégkorong-válogatott a divízió 1/A-világbajnokságon vasárnap 3–1-re kikapott az első helyen végző, házigazda Kazahsztántól a torna utolsó mérkőzésén. Csapatunk egy győzelemmel és négy vereséggel az ötödik helyen zárta a vb-t, Kazahsztán és Fehéroroszország feljutott az elitbe, Litvánia kiesett.

Hoki-vb: mesternégyessel verte Dél-Korea a feljutó riválist

A Nur-Szultanban vasárnap véget érő divízió 1/A jégkorong-világbajnokság utolsó előtti mérkőzését némi meglepetésre Dél-Korea nyerte a már tegnap feljutó Fehéroroszország ellen (4–1), ám így is, úgy is a harmadik helyen végzett.

Hoki-vb: a szlovénok kiütötték a litvánokat – benn maradtunk

Szerencsére már a saját Kazahsztán elleni mérkőzésünk előtt biztossá vált, hogy nem esünk ki a harmadosztályba, miután Szlovénia 9–0-ra nyert Litvánia ellen, azaz a baltiak mennek vissza a divízió 1/B-be.

Hoki-vb: Kazahsztán és Fehéroroszország a két feljutó

Kazahsztán és Fehéroroszország egymás elleni összecsapását a házigazdák nyerték meg hosszabbításban 3–2-re, s mivel mind a két válogatott pontot szerzett, így már az utolsó nap mérkőzéseinek eredményétől függetlenül eldőlt, ők ketten jutnak fel a világelitbe.

Hoki-vb: harmadszor is 4–1, ezúttal Kazahsztánnak Dél-Korea ellen

A Nur-Szultanban zajló divízió 1/A jégkorong-világbajnokság házigazdája, Kazahsztán háromból a harmadik mérkőzését nyerte meg, ezúttal a mieinknek ötöt ütő Dél-Korea ellen a nap slágereredményével, 4–1-re. Holnap csak a Magyarország–Szlovénia rangadó szerepel a programban, a negyedik forduló maradék két találkozóját szombaton rendezik, aztán vasárnap a zárómeccset játsszuk a kazahokkal.

Hoki-vb: Hári Jánost egy meccsre eltiltották

A Kazahsztánban zajló divízió 1/A-csoportos jégkorong-világbajnokságon szereplő magyar válogatott harmadik mérkőzésén, a Litvánia ellen 4–1-re megnyert találkozó végén Hári Jánost ötperces büntetéssel és végleges kizárással kiállították szúrásért. A vb fegyelmi bizottsága nem várt sokáig, hamar közölte: Hári Jánost egy meccsre eltiltotta kirívó sportszerűtlensége miatt.

Jégkorong-vb: továbbra is pont nélkül a szlovénok

Háromból három vereséggel áll a Nur-Szultanban zajló divízió 1/A jégkorong-világbajnokságon Szlovénia válogatottja, amely pénteken a mieinkkel találkozik. Délnyugati szomszédainknál a kétszeres Stanley-kupa-győztes Anze Kopitar egymaga nem tudja ellensúlyozni a hiányzó hat-hét alapembert. Remélhetőleg, ez holnapig így is marad.

Jégkorong-vb: háromgólos győzelem Litvánia ellen

Győzelemmel folytatta szereplését a magyar férfi jégkorong-válogatott a Nur-Szultanban zajló divízió 1/A jégkorong-világbajnokságon. A szünnap után jó játékkal fölényes, háromgólos sikert aratott Litvánia felett, pénteken jöhet Szlovénia.

Litvánia nem jelentett akadályt, megvan az első győzelem

Biztos győzelemmel folytatta szereplését a divízió 1/A jégkorong-világbajnokságon a magyar férfiválogatott, amely Litvánia ellen négy góllal győzött. Ezzel megvan az első rendes játékidős győzelem, vele három pont, azaz kissé megnyugodhatunk, de nem nagyon, mert a mai Fehéroroszország–Szlovénia és Kazahsztán–Dél-Korea rangadók is alakítanak majd a táblázaton, holnap pedig Szlovéniával játszunk. A kedvünk azonban vitathatatlanul jobb.

Hoki-vb: „Kellemetlenebb ellenfeleknek kell lennünk!”

Holnap nekiszaladunk a litvánoknak! – ígéri Bartalis István, a magyar jégkorong-válogatott rutinos játékosa, aki a divízió 1/A csoportos világbajnokságon szereplő csapatunk szerdai edzése után nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

Hoki-vb: változnak a soraink, erősen tanácskoznak a mieink

A Fehéroroszországtól elszenvedett 3–1-es vereség másnapján edzett a magyar férfi jégkorong-válogatott a Nur-Szultanban zajló divízió 1/A jégkorong-világbajnokság helyszínén, a Barisz Arenában. A sérült Szirányi Bence kivételével mindenki gyakorolt, később a nap során jöhetnek a taktikai értekezletek – holnapra pedig a sorok átalakítása, majd a ma délután még a házigazda Kazahsztánnal meccselő Litvánia elleni folytatás.

Hoki-vb: második meccsét is elvesztette a magyar válogatott

Második mérkőzését is elveszítette a magyar férfiválogatott a Nur-Szultanban zajló divízió 1/A jégkorong-világbajnokságon: a nyitónapon Dél-Koreától kapott ötös után a másik, elitből érkező ellenfél, Fehéroroszország 3–1-re győzött. Ebben a teljesítményünkben sokkal több volt a tartalom, sok minden stimmelt, egy viszont nagyon nem: a góllövés. Egy-egy találattal ugyanis szinte lehetetlen győzni, ma sem sikerült.

Hoki-vb: szétszedték a Korea-meccset, jöhet Fehéroroszország

A Dél-Korea elleni 1–5 másnapján gyakorolt egyet a magyar férfiválogatott a Barisz Arénában, mielőtt hazai idő szerint 15.30-kor Fehéroroszországgal folytatná a Nur-Szultanban zajló divízió 1/A jégkorong-világbajnokságot. A mieink eleinte komor, majd elszántabb hangulatban edzettek délelőtt, az viszont egyelőre talány, hogy milyen változtatásokkal járhat az első napi vereség, illetve a tény, hogy ismét az elitből érkezett ellenféllel, de nagyon más stílusúval találkozunk.

Hoki-vb: súlyos vereséget szenvedett a válogatott Dél-Koreától

A magyar jégkorong-válogatott súlyos, 5–1-es vereséget szenvedett a Kazahsztánban zajló divízió 1/a-s világbajnokság első mérkőzésén Dél-Koreától.

Nagy pofon a hokivébé nyitányán Dél-Koreától

Vereséggel kezdte meg a szereplését a magyar jégkorong-válogatott Dél-Korea ellen a divízió 1/A-világbajnokságon Kazahsztánban. Pedig viszonylag jól kezdődött a meccs, de az elején is csak a játékunk volt rendben, az eredmény nem, aztán már a játék sem… Hiába volt több magyar kapura lövés, hiába szereztük meg a bulik zömét, a sokszor tiszta helyzetbe került Dél-Korea nagy verést mért a válogatottra. A vb első napja Litvánia–Fehéroroszország, majd Szlovénia–Kazahsztán mérkőzésekkel folytatódik, a mieink kedden a beloruszokkal folytatják.

Jégkorong-vb: Bálizs Bence kezd a dél-koreaiak ellen

Bálizs Bence kezd a magyar jégkorong-válogatott kapujában hétfőn, a nur-szultani divízió 1/A-világbajnokság nyitómérkőzésén Dél-Korea ellen.

Jégkorong-vb: „Ha eleget lövünk kapura, meglesz a siker” – hétfői rajt Dél-Korea ellen

Megtartotta utolsó rendes edzését a divízió 1/A-világbajnokság előtt a magyar férfi jégkorong-válogatott, amely hétfő reggel Dél-Korea ellen kezd majd. A felkészülés elvégezve, a hangulat remek, jöhet az első meccs!

Jégkorong: váratlan váltás a vb előtt a magyar csapat irányításában

A magyar szövetség (MJSZ) szerdai tájékoztatása szerint Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány váratlan betegség miatt kórházi kezelésre szorult, így nem vehet részt a kazahsztáni divízió 1/A csoportos jégkorong-világbajnokságon. A finn szakember állapota kielégítő, ám erről bővebb információt a család kérésére nem közöltek. A magyar szövetség elnöksége a fentiek figyelembe vételével egyhangúlag úgy döntött, hogy a világbajnokságon Majoross Gergely irányítsa a nemzeti csapatot megbízott szövetségi kapitányként, akit szükség esetén Jarmo Tolvanen a távolból segít tanácsaival.