Darts: zsinórban harmadszor is Durrant a BDO-világbajnok

A BDO-dartsvilágbajnokság döntőjében Glen Durrant 7:3-ra legyőzte Scott Waitest, tehát 2017-et és 2018-at követően egyhuzamban harmadszorra is megnyerte a tornát.

Darts-vb: Négy nullánál nem kételkedtem a győzelmemben – Van Gerwen

Mint arról beszámoltunk, a világelső Michael van Gerwen 7:3-ra legyőzte Michael Smitht a londoni PDC-dartsvilágbajnokság döntőjében, így 2014 és 2017 után harmadszor szerezte meg a világbajnoki címet. A holland klasszis a mérkőzés után elmondta, a Sid Waddell-trófea elhódítása számára mindennél többet ér, míg angol riválisa úgy véli, egy nap ő is magasba emelheti majd a legendás sportkommentátorról elnevezett serleget.

Darts-vb: magabiztos Michael van Gerwen-siker a döntőben

Michael van Gerwen 7:3-ra nyert Michael Smith ellen a PDC-dartsvilágbajnokság döntőjében, így a holland klasszis 2014 és 2017 után harmadszor szerezte meg a világbajnoki címet.

Nem volt kérdés, Van Gerwen simán elintézte Smitht a döntőben

Michael van Gerwen 7:3-ra nyert Michael Smith ellen a PDC-dartsvilágbajnokság döntőjében, így a holland klasszis 2014 és 2017 után harmadszor szerezte meg a világbajnoki címet.

Darts-vb: Ha Smith így játszik, új világbajnokot avatunk – Anderson

Kedd este, az új esztendő első napján a kétszeres világbajnok Michael van Gerwen és a 2013-as junior-vb-győztes Michael Smith játssza a londoni PDC-dartsvilágbajnokság döntőjét. A holland kiválóságtól vasárnap 6:1-es vereséget szenvedő Gary Anderson úgy véli, ha az angol versenyző úgy játszik a fináléban, mint Nathan Aspinall ellen az elődöntőben, akkor ő emelheti magasba a Sid Waddellről elnevezett trófeát.

Újévi sportműsor: döntő a darts-vb-n, meccsek a PL-ben

Új év, új mérkőzések – január elsején folytatódik az angol Premier League, a 21. forduló keddi játéknapján pályára lép az Arsenal és a Tottenham is. A dartsvilágbajnokságon a döntőt rendezik, Michael Smith Michael van Gerwennel küzd meg a végső győzelemért.

Darts-vb: Van Gerwen hengerelt, ő lesz Smith ellenfele

Michael van Gerwen szenzációs játékkal 6:1-re legyőzte Gary Andersont a PDC-dartsvilágbajnokság második elődöntőjében, így a holland klasszis lesz Michael Smith ellenfele a fináléban.

Darts-vb: nincs újabb bravúr, Smith az első döntős

Nem sikerült az újabb bravúr a PDC-dartsvilágbajnokságon Nathan Aspinallnak: a 10. kiemelt Michael Smith 6–3-re diadalmaskodott, így bejutott a döntőbe. A másik ágon Michael van Gerwen Gary Andersonnal csap össze.

Van Gerwen brutális játékkal kiütötte Andersont, Smith ellen játssza a döntőt

Michael van Gerwen és Michael Smith játssza a dartsvilágbajnokság döntőjét kedden, miután a holland 6:1-re lemosta Gary Andersont, míg az angol 6:3-ra múlta felül a meglepetésember Nathan Aspinallt.

Darts-vb: Van Gerwen az elődöntőben; biztos hogy lesz angol finalista

Az újonc Nathan Aspinall megnyerte a nem kiemeltek csatáját, így bejutott a PDC darts-világbajnokság elődöntőjébe a londoni Alexandra Palace-ban. A délutáni szakaszból a Dave Chisnallt legyőző Gary Anderson jutott még be a vasárnap esti elődöntőbe. Az esti programban Michael Smith Luke Humphriest, Michael van Gerwen Ryan Joyce-t győzte le 5:1-re.

Darts: 20 éve nem történt ilyen a vb-k történetében

Péntek este kialakult a negyeddöntő párosítása a londoni Alexandra Palace-ban zajló PDC-dartsvilágbajnokságon, amelyen idén négy nem kiemelt játékos jutott be a legjobb nyolc közé. Ehhez hasonlóra legutóbb 1999-ben volt példa.

Darts-vb: kiesett a címvédő, Rob Cross kétszettes előnyről bukott

A londoni PDC-dartsvilágbajnokság nyolcaddöntőjében nagy meglepetésre kikapott és kiesett a vb-címvédő Rob Cross, a legjobb nyolc közé a 2:0-s hátrányból fordító Luke Humphries jutott

Darts-vb: a dráma folytatódik – Wade után a címvédő Cross is kiesett

A kilencedik kiemelt James Wade öt meccsnyilat elhibázva 4:3-as vereséget szenvedett a világranglista 74. helyén álló Ryan Joyce-tól a londoni PDC-dartsvilágbajnokság nyolcaddöntőjében. Este aztán a nap utolsó mérkőzése még nagyobb meglepetést hozott: Luke Humphries 2:0-s hátrányból fordítva győzte le a világbajnoki címvédő Rob Crosst, így ő készülhet a Michael Smith elleni szombati negyeddöntőre.

Darts-vb: Anderson a kiesés széléről táncolt vissza, Van Gerwen oktatott

A harmadik forduló utolsó csütörtöki mérkőzésén a holland Benito van de Pas 4:2-re legyőzte a spanyol Toni Alcinast, ezzel kialakult a nyolcaddöntő teljes mezőnye a PDC dartsvilágbajnokságon. Aztán két mérkőzéssel meg is kezdődött a legjobb 16 küzdelme: Gary Anderson óriási csatában 4:3-ra legyőzte Chris Dobey-t, majd Michael van Gerwen 4:1-re felülmúlta Adrian Lewist a kétszeres világbajnokok késő esti ütközetében.

Darts: halálos fenyegetést kapott a világbajnoki címvédő

A PDC-dartsvilágbajnokság címvédője, Rob Cross halálos fenyegetést kapott a közösségi médiában, ezért a továbbiakban minden ilyen felülettől visszavonul.

Darts-vb: Cross szettet sem vesztett, Lewis–Van Gerwen a 16 között

A kilencedik kiemelt James Wade kétszettes hátrányból felállva 4:3-ra legyőzte honfitársát, Keegan Brownt a londoni PDC-dartsvilágbajnokság harmadik fordulójában, ezzel bejutott a legjobb 16 közé. A háromszoros vb-elődöntős angolon kívül vasárnap délután továbbjutott Brendan Dolan és Chris Dobey, míg az esti programban Adrian Lewis és a címvédő Rob Cross is simán győzött.

Darts-vb: Gary Anderson óriási csatában került a legjobb 16 közé

A Londonban zajló PDC-dartsvilágbajnokság szombat esti második meccsén meglegyintette a kiesés szele a kétszeres világbajnok Gary Andersont, de végül nagy csatában továbbjutott a holland Jermaine Wattimena ellen.

Darts-vb: Gary Andersont megcsapta a kiesés szele, de továbbjutott

A londoni Alexandra Palace-ban zajló PDC-dartsvilágbajnokságon szombat délután megkezdődtek a 3. forduló küzdelmei, s rögtön az első meccs meglepetést hozott: a nem kiemeltként a legjobb 32 közé kerülő Ryan Joyce legyőzte a 25. kiemelt Alan Norrist. A délután utolsó meccsén jött a még nagyobb meglepetés: Jamie Lewis 2:0-s hátrányból felállva döntő szettben kiejtette az ötödik kiemelt északír Daryl Gurneyt. Este aztán a nála eggyel előrébb rangsorolt kétszeres világbajnok Gary Andersont is meglegyintette a kiesés szele, de nagy csatában továbbjutott Jermaine Wattimena ellen. A játéknapot a világelső Michael van Gerwen magabiztos sikere zárta.

Darts-vb: péntek este mind a négy kiemelt kiesett, köztük Gerwyn Price

Pénteken estére véget értek a második forduló küzdelmei a londoni Alexandra Palace-ban zajló PDC-dartsvilágbajnokságon. A délutáni programban a kiemeltek sikerrel jártak: továbbjutott a holland Benito van de Pas, a skót John Henderson, nyugat lenyomta északot, azaz továbblépett Steve West Richard North ellen, és Kyle Anderson is legyőzte Noel Malicdemet. Este aztán elkezdtek potyogni a kiemeltek.

Darts-vb: óriási meglepetés, kiesett a 7. kiemelt Suljovic is

A londoni Alexandra Palace-ban zajló PDC-dartsvilágbajnokság második fordulójában a 31. kiemelt Cristo Reyes elképesztő mérkőzésen, kétszettes hátrányról győzte le Rowby-John Rodriguezt. A spanyol játékos ellenfele a következő körben a címvédő Rob Cross lesz. A játéknap záró meccsén újabb meglepetés született: kiesett a világranglista-7. Mensur Suljovic is.