Kiröhögték, mert curlingezni kezdett, ma már a legjobb európai klasszis

Eleinte kiröhögték, amikor a mit sportolsz kérdésre azt felelte, curlingezik. Már senki sem nevet: Niklas Edin a sportág legeredményesebb európai férfi játékosaként két olimpiai éremig, három vb- és hat Eb-aranyig vitte (eddig), tengernyi tudásából a jeges sport magyar szerelmeseinek is igyekezett átadni Kamaraerdőn. Az őszinte, közvetlen, lehengerlő stílusú svéd klasszis még azt is elmesélte, hogyan maradt le „vécészünet” miatt saját csapata történelmi Európa-bajnoki címéről…

Curling: egy-egy magyar ezüst és bronz a budapesti versenyen

Egy-egy magyar ezüst- és bronzéremmel zárult vasárnap a Budapesten rendezett nemzetközi World Curling Tour-verseny.

Curling: Nagy György a világszövetség technikai bizottságában

A magyar szövetség honlapja szerint Nagy Györgyöt a WCF főtitkára értesítette személyesen arról, hogy bekerült a testületbe, melynek 2021-ig lesz tagja a mostani felkérés szerint.

Curling: nem sikerült kiharcolni a történelmi vb-részvételt

A magyar női curlingválogatottnak nem sikerült kiharcolnia a sporttörténelmi világbajnoki szereplés jogát, mivel a részvételről döntő mérkőzésen 8–1-re kikapott Finnország csapatától az új-zélandi Nasebyben rendezett kvalifikációs tornán.

Curling: egy sikerre a történelmi vb-részvételtől a női csapat

A magyar női curlingválogatott szerdán kivívhatja a sporttörténelmi világbajnoki részvételt az új-zélandi Nasebyben zajló kvalifikációs tornán.

NFL: a sportág korábbi sztárjai curlingcsapatot alapítottak

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) négy, már visszavonult sztárja curlingcsapatot alapított azzal a céllal, hogy kijussanak az olimpiára.

Curling: Palancsa és Kiss lett a bajnok vegyes párosban

Vegyes párosban a Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt duó nyerte meg a magyar curlingbajnokságot.

Dopping: négyéves eltiltás az orosz curlingjátékosnak

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) négyéves eltiltással büntette azt az orosz curlingest, akit doppingolás miatt megfosztottak olimpiai bronzérmétől Pjongcsangban.

Curling: Skócia és Svédország lett az Európa-bajnok

A férfiaknál skót, a nőknél svéd sikerrel zárult szombaton a tallinni curling Európa-bajnokság.

Curling Eb: felemás napot zártak a nők és a férfiak is

A magyar férfi és női curlingválogatott szerda délelőtt egyaránt kikapott, majd délután javított a tallinni Európa-bajnokság B-divíziójában.

Curling Eb: simán kikaptak a férfiak és a nők is

A magyar férfi és női curlingválogatott is simán kikapott szerdai első riválisától a tallinni Európa-bajnokság B divíziójában.

Curling Eb: magabiztos győzelmet arattak a férfiak

A magyar férfi curlingválogatott kedden rendkívül simán, 12:4-re legyőzte a török csapatot a tallinni Európa-bajnokság B-divíziójában.

Curling Eb: egy nap kétszer is nyertek a nők

A magyar női curlingválogatott hétfőn előbb reggel 11–3-ra legyőzte a lengyel csapatot, majd délután 5–3-ra megverte a házigazda észt együttest a tallinni Európa-bajnokság B divíziójában.

Curling Eb: vereséggel rajtolt a női válogatott

A magyar női curlingválogatott a török csapattól elszenvedett 7–4-es vereséggel kezdte a tallinni Európa-bajnokság B-divíziójának küzdelmeit.

Curling Eb: a női válogatottnak a feljutás, a férfinak a bennmaradás a célja

A magyar női válogatottnak a feljutás, a férfinak a bennmaradás a célja a szombaton kezdődő tallinni curling Európa-bajnokságon.

Curling: búcsúztak a magyarok a vegyes csapatok vb-jén

A magyarok a csoportküzdelmek során búcsúztak a kanadai Kelownában zajló vegyes csapat curling-világbajnokságon.

Curling: Magyarország világbajnokságot rendezne

A hétvégén Budapesten tartja kongresszusát a Nemzetközi Curlingszövetség (WCF), és ez az első lépés afelé, hogy Magyarország később vegyes páros világbajnokságnak adhasson otthont.

Curling vegyespáros-vb: hatodik lett a magyar duó

A Nagy György, Szekeres Ildikó magyar kettős a hatodik helyen végzett a svédországi Östersundban rendezett curling vegyespáros-világbajnokságon.

Curling-vb: negyeddöntős a magyar vegyes páros

A magyar kettős bejutott a negyeddöntőbe a svédországi Östersundban zajló curling vegyespáros-világbajnokságon.

Curling: a mieink vereséggel zárták a csoportkört

A norvégok elleni vereséggel zárta a csoportkört a magyar kettős a svédországi curling vegyespáros-világbajnokságon, amelyen már korábban biztosította a helyét a nyolcaddöntőben.