Csupasport: szörfdeszka jégből vagy cigrettacsikkből

Műanyag, szénszálas karbon vagy fa. Általában ezekből az anyagokból készítik a legtöbb szörfdeszkát, de egészen extrém darabokat is találni, például cigarettacsikkből vagy megfagyott hóból.

Csupasport: egy új generáció ezredfordulója nyolcezren

Egy új magyar hegymászó-generáció szárnypróbálgatásának első állomása volt a 8051 méteres Broad Peak megmászása 2000-ben, amivel a hazai alpinizmus végleg betört a nyolcezresek világába. Kaptak is kritikát rendesen. Történetük a Csupasporton.

Csupasport: hősök a zöldben – szabadidős viadalok háttéremberei

Sárga szoknyás, mosolygós lány, a célba érkezésre ígért gesztenyés pulyka, szabadulás a betonkockából, keresztelő előtti önkénteskedés, csodálatos közösség, edzőként ünnepelt szervező és teletöltött tank – a csupasport.hu visszatekintett a szabadidős versenyek háttérembereiről szóló sorozatának korábbi részeire.

Csupasport: magyar sikerek az ázsiai Spartathlonon

Maráz Zsuzsanna a női mezőnyben a második, Roskovics Miklós a férfiaknál a harmadik lett a Szakura Micsi versenyen. 

Csupasport: síelős Guinness-rekord Szibériában

A napokban megdöntöttek egy furcsa világcsúcsot Oroszországban, egyszerre, egy időben ugyanis 1761 bikinis nő és fürdőruhás férfi síelt le egy ötszáz méteres lejtőn, hidegben, de napsütésben.

Csupasport: három ismert hegymászót sodort el a lavina

Kanadában, egy lavinában valószínűleg életét vesztette két osztrák és egy amerikai hegymászó, akik a világ legjobbjai közé tartoztak.

Csupasport: tíz haláleset extrém sportok közben

Szomorú statisztika, hogy minden hatvanadik bázisugró életét veszti a szenvedélye miatt, de sajnos más extrém sportágak is áldozatokat szednek.

Ajánló: a fájdalom mulandó, az élmény örök!

Györgyi Gábor nevét a terepfutás iránt rajongók ismerhetik, hiszen olyan teljesítések fűződnek a nevéhez, mint a legendás UTMB, a Transvulcania vagy a Kör, s a versenyeit fantasztikus videókon is megörökíti.

Csupasport: a kisördög sem zavarta meg a győztest

Két év után először zárt jó érzésekkel egy versenyt Virág-Erdélyi Zsófia. Mint a Csupasportnak adott interjújában elmondta, a Telekom Vivicittá félmaratonin aratott győzelme újabb lendületet adott neki, amely reményei szerint Tokióig repíti.

Csupasport: a nindzsa, a panda és a rekorder

A csupasport.hu ezúttal a tavalyi bostoni maratoni győzteséről, a japán Kavaucsi Jukiról írt, aki második lett egy hazai versenyen, amit ráadásul nindzsaruhában teljesített. De nem ez volt az első őrültsége.

Ajánló: Nagy László dobermannokkal edz

Nagy László, a Telekom Veszprém kézilabdacsapatának klasszisa szabadidejében is sok időt tölt sportolással. Ebben kitűnő partnere két dobermannja, Jolly és Joker, akik rendszeresen elkísérik egy-egy kiadós futóedzésre.

Ajánló: Epres Attila az első félmaratonijára készül

A Jászai Mari-díjas színművész versenykörülmények között még sosem futott 21 kilométert, a 34. Telekom Vivicittá Városvédő Futás lehet az első – méghozzá súlyos daganatos betegségét követően.

Ajánló: szombaton ismét Libegő Trail

A tavalyi sikeres rendezvény után az idén is a Budai-hegység legmeredekebb útvonalán rendezik meg a terepfutó versenyt, amelyen a kijelölt körpályát ötször kell teljesíteniük az indulóknak.

Ajánló: Erőss Zsolt legnagyobb bravúrja 1999-ből

Erőss Zsolt 1999-ben járt első nyolcezresén, a pakisztáni Nanga Parbaton, szólómászása még nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő eredménynek számított. A csupasport.hu hegymászólegendákról szóló sorozatának legújabb része erről a bravúrról szól.

Csupasport: heti 70 km futás, napi 365 felülés 83 évesen

Heti hetven kilométer futás és napi 365 felülés egy húszévesnek is becsületére válna, hát még a 83. életévét nemrég betöltő madridi Manuel Alonsónak, aki el sem tudná képzelni sport nélkül az életét.

Csupasport: a legkeményebb Tankcsapda-maratoni

51, 42, 30 – ezek nem a heti lottószámok: az 51 esztendős rocksztár, Lukács László, a Tankcsapda frontembere vasárnap életében először lefutotta a maratonit, majd interjút adott a Csupasportnak.

Csupasport: Vivicittá-közvetítés csúcstechnológiával

Látványos képekkel és izgalmas sztorikkal igyekeznek kiszolgálni a nézőket a televíziós adás készítői az április 13-án és 14-én sorra kerülő 34. Városvédő futás és félmaratoni versenyen.

Csupasport: Michael Phelps utálta a rengeteg evést

Tizenkétezer kalória – naponta ennyit fogyasztott el minden idők legsikeresebb olimpikonja. Az egykori úszó egy nemrég készült interjúban bevallotta, megterhelő volt számára az étkezés.

Csupasport: Szilágyi Áron órán belül futotta a 10.5 km-t

A kétszeres olimpiai bajnok kardvívó Szilágyi Áron (és párja, Betti) is rajthoz állt a hétvégi Generali Runner's World Runon, 10.5 kilométert futottak a balatonfüredi megméretésen.

Csupasport: adrenalinfröccsel a gyógyulásért

A különböző extrém sportokról először a veszély juthat az eszünkbe, ám a falmászás vagy a szélcsatorna-szimulátor nemcsak egy szabadidős élmény, hanem a lelki gyógyulás eszköze is lehet.