Csupasport: ezt tedd, ha futóval ismerkednél!

‎Kikukucskált a régen látott nap a felhők mögül, a tavaszias zsongás beindította a futóösztönöket, s blogszörfösünk felfedezett néhány tanácsot azoknak, akik kocogóba lesznek szerelmesek...

Csupasport: Dombi Tibort bosszantja, hogy Raúl gyorsabb nála

„Raúl jobb, mint én – és ez bosszant kicsit...” – kezdi legújabb blogbejegyzését a csupasport.hu-n Dombi Tibor, a Debrecen korábbi labdarúgója. A DVSC-t már utánpótlásedzőként segítő Dombi nem a futballtudásról beszélt, hanem a futóteljesítményekről.

Csupasport: a világ legveszélyesebb túraútvonala

A Kínában található Huasan-hegy falaira erősített fadeszkákról évente csaknem százan zuhannak le. Az út a mélység felett vezet, tériszonyban szenvedők a képektől, videóktól rosszul lehetnek.

Csupasport: a sárga szoknyás, mosolygós lány

Fut és segít másokat a futásban – Ádám Krisztina egész életével maga a motiváció a társaknak, a versenyeken pedig szó szerint, hiszen pontosan tudja, kit mikor hogyan kell buzdítani. A Csupasport új sorozatának első riportja.

Ajánló: agyi bénulás ellenére is aktívan sportol

Belejöttünk a tesztelésbe! A csúszásgátlóval prímán abszolvált jeges hegyi menetek után következzék az egyszerre két órával futás: jobb kézen egy Garmin Forerunner 920XT, a balon egy TomTom Runner 2 Cardio volt.

Csupasport: minden idők legizmosabb női testépítői – galéria

Az erős nőkre sokáig nem néztek jó szemmel, de a hetvenes évektől kezdve ők is egyre inkább megmutathatták magukat.

Csupasport: Motivált voltam és vegán! – Carl Lewis

Az Év Sportolója Gála díszvendégeként Magyarországon járt a legendás atléta, az amerikai Carl Lewis, aki lapunknak mesélt a vegán életmódjáról és a maiak megváltozott motivációjáról.

Csupasport: Lőrincz Olivérnek a természet a temploma

Az egyik leghíresebb magyar futóedző hosszabb interjúban beszél örök szerelméről, a terepfutásról.

Ajánló: világklasszis sziklamászó egy budai kőfejtőben

Babcsán Gábor az 1980-as évektől kezdve nemzetközi szinten is a legjobb sziklamászók közé tartozott. Elképesztő nehézségű sziklautakat mászott meg, s a Csupasportnak elmondta, ő melyiket és miért tartja a legjobbnak.

Ajánló: Raúl Barcelonában tette próbára magát

Raúl González, a Real Madrid egykori legendás csatára edzőként továbbra is a királyi klub alkalmazásában áll, de ez nem jelenti azt, hogy néha ne ruccanhatna át sportolni az ősi rivális Barcelona városába. A napokban is ezt tette, s teljesítette a félmaratonit az 1992-es nyári olimpia városában.

Csupasport: edzéstippek az NBA-legendától, Shaquille O'Nealtől

Nyilván emlékeznek még a Los Angeles Lakers vagy az Orlando Magic egykori játékosára, elvégre 2 méter 16 centiméterével és 147 kilogrammjával feltűnő jelenség volt az észak-amerikai profi kosárlabdaligában. Most megtudhatja, hogyan tartja karban magát, miután befejezte pályafutását.

Ajánló: fejlámpa, kés, izofólia – tíz kötelező túrázási kellék

Sokan készítenek maguknak ellenőrzőlistát, mielőtt egy túrára összepakolnak. 

Csupasport: Bajzát Péter elmondja, mi volt sikereinek az alapja

A közelmúltban abbahagyta a labdarúgást, és noha három hónapra teljesen leállt az edzéssel, ma már fut, kondizik, teniszezik, bokszedzésre jár. Bajzát Péter korábbi NB I-es gólkirály fitnesztippjeire volt kíváncsi a csupasport.hu.

Csupasport: fizetés nincs, de a mezt megtarthatod

Az ultrafutás nem jól fizető sportág, még az Egyesült Államokban sem. Nagy Katalin, az amerikai hosszútávfutó-válogatott tagja adott bepillantást a kulisszák mögé.

Csupasport: fuss, és közben „lökd a rizsát”!

A Csupasport blogszörföse nemcsak ír, hanem beszél is – futás közben. Legalábbis ez derül ki heti honlapszemléjéből, s az internetes kínálata azt is jelzi, már közel a futók által annyira várt tavasz is!

Csupasport: Dombi Tibor a Tankcsapda frontemberét segíti

A Debrecen korábbi labdarúgója barátjával, Lukács Lászlóval tervezgeti, hogyan is kellene teljesíteni az áprilisi bécsi maratoni versenyt, mert a zenész most indulna először ekkora távon.

Csupasport: amikor a magyarok a világ tetejére léptek

A legjobb hazai hegymászók már többször próbálkoztak a világ legnagyobb hegyének megmászásával, mire első magyar állampolgárként Erőss Zsolt 2002 májusában elérte a Mount Everest 8850 magas csúcsát. Egy korszak lezárult, és egy új elkezdődött.

Csupasport: helikopterből ugrott a szálloda tetejére

Kriss Kyle gyerekként arról álmodozott, hogy profi BMX-es lesz. Az álma valóra vált, ám azt talán ő sem gondolta volna, hogy tériszonyosként egyszer kiugrik egy helikopterből egy 321 méter magas szálloda tetejére.

Csupasport: eddzen és bokszoljon Halle Berryvel!

Az Oscar-díjas színésznő 52 esztendős, de azon kívül, hogy jó genetikával rendelkezik, kemény munkával és étrenddel őrzi meg fiatalos kinézetét. Edzésprogramját meg is osztja rajongóival.

Csupasport: street workout – se hidegben, se melegben?

Számos sportágban nem jelent nagy gondot a tél, a hideg, hiszen futni, túrázni, bringázni a mínuszokban is lehet. Na de mi a helyzet az egyre népszerűbb street workouttal? A csupasport.hu a világbajnoki bronzérmes Szarka Ákos tanácsait kérte.