La Liga: a Getafe és a Villarreal is tagadta a bundázást

A spanyol labdarúgó-élvonalban szereplő Getafe és Villarreal is tagadta, hogy az előző idény utolsó fordulójában bundameccset játszott egymással.    

La Liga: 5 volt igazgatót és 2 játékost elítéltek korrupció vádjával

Az Osasuna labdarúgócsapatának öt korábbi igazgatóját, valamint a Real Betis két volt játékosát börtönbüntetésre ítélték korrupciós vádak alapján.

La Liga: az Osasuna egykori menedzsere elismerte a vesztegetést

Ángel Vizcay, a La Ligában szereplő Osasuna korábbi klubmenedzsere elismerte, hogy 2013-ban és 2014-ben több mérkőzést is pénzzel befolyásoltak annak érdekében, hogy a pamplonaiak ne essenek ki az első osztályból – számolt be róla a spanyol Marca.

Spanyol bundabotrány: újabb 14 személyt vettek őrizetbe

A spanyol rendőrség 14 személyt vett őrizetbe fogadási csalás miatt annak a közös akciónak a keretében, amelyben az olasz hatóságok és az Európai Unió bűnüldöző szervezete, az Europol emberei is közreműködtek.

La Liga: Pintér Ádámot és az összes érintettet felmentette a bíróság a bundaügyben

A spanyol bíróság felmentette mind a 36 labdarúgót, így Pintér Ádámot is, aki bundagyanúba keveredett a 2011 májusában játszott Levante–Zaragoza élvonalbeli mérkőzés kapcsán. Az indoklás szerint egyik esetben sem volt bizonyítható a játékosok bűnössége.

Bundaügy: pénzbüntetésre ítéltek két volt labdarúgót

A Központi Nyomozó Főügyészség fellebbezésének eredményeként kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette miatt a Fővárosi Törvényszék pénzbüntetésre ítélte azt a két volt labdarúgót, akivel szemben korábban elévülés miatt megszüntette a büntetőeljárást.

Bosznia-Hercegovina: nyolcan őrizetbe kerültek bundagyanú miatt

A bosnyák hatóságok hétfőn nyolc személyt őrizetbe vettek futballmérkőzések manipulálásának gyanújával.

Kézi: meccsek megbundázása miatt emelt vádat az ügyészség

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség minősített vesztegetés és vesztegetés elfogadásának bűntette miatt emelt vádat nyolc személlyel, köztük négy kézilabda-játékvezetővel szemben, mert pénzért befolyásolták a meccsek eredményét – tájékoztatta a főváros főügyésze csütörtökön az MTI-t.

Spanyol bundabotrány: hat gyanúsított áll bíróság elé

Hat gyanúsítottat hallgatnak meg csütörtökön a kedden kirobbant spanyol labdarúgó-bundabotrány ügyében.

La Liga: óriási bundabotrány a spanyoloknál, többen rács mögött

Egybehangzó spanyol lapértesülések szerint kedd délelőtt a spanyol élvonalban és másodosztályban szereplő egykori és jelenlegi labdarúgókat, klubvezetőket, klubalkalmazottakat vettek őrizetbe a spanyol rendőrök fogadási csalás miatt. A letartóztatottak közül a legismertebb korábbi futballista a 14-szeres spanyol válogatott védő, Raúl Bravo, aki hat éven át szerepelt a Real Madridnál, majd hosszú ideig volt a görög Olympiakosz játékosa is. Az őrizetbe vételről szóló híreket a spanyol rendőrség nem cáfolta, s a vizsgálatok tényét megerősítette. 

Belgium: 29 ember őrizetben a bundabotrány miatt

A belga rendőrség 29 embert őrizetbe vett a szerdán kipattanó labdarúgó-bundabotrány ügyében.

Belgium: nagyszabású korrupciós és bundabotrány ügyében nyomoznak

Nagyszabású korrupciós és bundabotrány ügyében nyomoznak a hatóságok belga futballkluboknál – jelentette be szerdán a szövetségi ügyészség Brüsszelben.

Ukrajna: játékosok, edzők, elnökök, bírók és 35 klub – óriási bundabotrány

Összesen kilenc megyében és ötven helyszínen tartott razziát kedden az ukrán rendőrség, amely az ország történetének talán legnagyobb bundabotrányát kezdte felgöngyölíteni. A beszámolók szerint játékosok, edzők, elnökök, játékvezetők – egyet már le is tartoztattak – és 35 klub érintett a történetben.

BL: bundagyanú miatt vádat emeltek az Olympiakosz elnöke ellen

Bundagyanú miatt vádat emelt a görög ügyészség Vangelisz Marinakisz, a labdarúgó Bajnokok Ligájában is érdekelt Olympiakosz elnöke, valamint további 27 személy ellen.

Bundagyanú: kilencre nőtt a gyanúsítottak száma a kézilabdaügyben

Újabb három személyt hallgatott ki gyanúsítottként a Budapesti Nyomozó Ügyészség a kézilabda-mérkőzésekkel kapcsolatos vesztegetés miatt indított nyomozása során, ezzel a gyanúsítottak száma kilencre nőtt.

Spanyol bundaügy: „Nem lettek dúsgazdagok, de egy lakást simán vehetnének”

Bővebben is nyilatkozott Cheikh Saad, az Eldense csatára, aki már fenyegetéseket is kapott, miután elárulta, hogy bunda volt a Barcelona B elleni találkozó a harmadosztályban. A 12–0-s vereség furcsa körülményeiről már korábban beszámoltunk.

Spanyolország: a Barca B elleni 0–12 után őrizetben az edző

A spanyol rendőrség őrizetbe vette Filippo Vito Di Pierrót, a harmadosztályú Eldense labdarúgócsapatának olasz vezetőedzőjét, mert felvetődött a gyanú, hogy a Barcelona B ellen elszenvedett 12–0-s vereség előre megbeszélt eredmény volt.

Olaszország: a válogatott kerettag hatéves eltiltást kaphat

Fogadási csalás miatt hat évre eltilthatnak három olasz labdarúgót, Armando Izzót, Francesco Millesit és Luca Pinit.

Fogadási botrány: a román bíró bolgárnak, szlovénnek és töröknek is kiadta magát

Dambovita dél-romániai megye labdarúgó-szövetségéhez vezetnek azok a szálak, amelyek a Cipruson és Törökországban edzőtáborozó román csapatok felkészülési mérkőzésein megalapozták a fogadási csalások gyanúját. Cristian Catana és Dan Petre játékvezetők, négy partjelző, valamint az eseményeket a lelátóról irányító Septimiu Burtescu korábbi nemzetközi futsal-játékvezető mind a Dambovita megyei szövetségéhez tartoznak, utóbbi emellett a megyei sportigazgatóság tanácsosa is – derül ki a Gazeta Sporturilor bukaresti sportnapilap oknyomozó riportjaiból.

Bundagyanú: álbírók és csalás Gyurcsóék meccsén?! – videó

A lengyel és a román sportsajtó is gyanúsnak találja a napokban lejátszott Pogon Szczecin–Astra Giurgiu (3–1) felkészülési mérkőzés játékvezetői csapatának tevékenységét. A tudósítások azt sugallják, hogy a bírók megpróbálták manipulálni a lengyel és a román csapat ciprusi mérkőzésének alakulását – sőt nem is csak e meccsét.