Spanyol bundabotrány: hat gyanúsított áll bíróság elé

Hat gyanúsítottat hallgatnak meg csütörtökön a kedden kirobbant spanyol labdarúgó-bundabotrány ügyében.

La Liga: óriási bundabotrány a spanyoloknál, többen rács mögött

Egybehangzó spanyol lapértesülések szerint kedd délelőtt a spanyol élvonalban és másodosztályban szereplő egykori és jelenlegi labdarúgókat, klubvezetőket, klubalkalmazottakat vettek őrizetbe a spanyol rendőrök fogadási csalás miatt. A letartóztatottak közül a legismertebb korábbi futballista a 14-szeres spanyol válogatott védő, Raúl Bravo, aki hat éven át szerepelt a Real Madridnál, majd hosszú ideig volt a görög Olympiakosz játékosa is. Az őrizetbe vételről szóló híreket a spanyol rendőrség nem cáfolta, s a vizsgálatok tényét megerősítette. 

Belgium: 29 ember őrizetben a bundabotrány miatt

A belga rendőrség 29 embert őrizetbe vett a szerdán kipattanó labdarúgó-bundabotrány ügyében.

Belgium: nagyszabású korrupciós és bundabotrány ügyében nyomoznak

Nagyszabású korrupciós és bundabotrány ügyében nyomoznak a hatóságok belga futballkluboknál – jelentette be szerdán a szövetségi ügyészség Brüsszelben.

Ukrajna: játékosok, edzők, elnökök, bírók és 35 klub – óriási bundabotrány

Összesen kilenc megyében és ötven helyszínen tartott razziát kedden az ukrán rendőrség, amely az ország történetének talán legnagyobb bundabotrányát kezdte felgöngyölíteni. A beszámolók szerint játékosok, edzők, elnökök, játékvezetők – egyet már le is tartoztattak – és 35 klub érintett a történetben.

BL: bundagyanú miatt vádat emeltek az Olympiakosz elnöke ellen

Bundagyanú miatt vádat emelt a görög ügyészség Vangelisz Marinakisz, a labdarúgó Bajnokok Ligájában is érdekelt Olympiakosz elnöke, valamint további 27 személy ellen.

Bundagyanú: kilencre nőtt a gyanúsítottak száma a kézilabdaügyben

Újabb három személyt hallgatott ki gyanúsítottként a Budapesti Nyomozó Ügyészség a kézilabda-mérkőzésekkel kapcsolatos vesztegetés miatt indított nyomozása során, ezzel a gyanúsítottak száma kilencre nőtt.

Spanyol bundaügy: „Nem lettek dúsgazdagok, de egy lakást simán vehetnének”

Bővebben is nyilatkozott Cheikh Saad, az Eldense csatára, aki már fenyegetéseket is kapott, miután elárulta, hogy bunda volt a Barcelona B elleni találkozó a harmadosztályban. A 12–0-s vereség furcsa körülményeiről már korábban beszámoltunk.

Spanyolország: a Barca B elleni 0–12 után őrizetben az edző

A spanyol rendőrség őrizetbe vette Filippo Vito Di Pierrót, a harmadosztályú Eldense labdarúgócsapatának olasz vezetőedzőjét, mert felvetődött a gyanú, hogy a Barcelona B ellen elszenvedett 12–0-s vereség előre megbeszélt eredmény volt.

Olaszország: a válogatott kerettag hatéves eltiltást kaphat

Fogadási csalás miatt hat évre eltilthatnak három olasz labdarúgót, Armando Izzót, Francesco Millesit és Luca Pinit.

Fogadási botrány: a román bíró bolgárnak, szlovénnek és töröknek is kiadta magát

Dambovita dél-romániai megye labdarúgó-szövetségéhez vezetnek azok a szálak, amelyek a Cipruson és Törökországban edzőtáborozó román csapatok felkészülési mérkőzésein megalapozták a fogadási csalások gyanúját. Cristian Catana és Dan Petre játékvezetők, négy partjelző, valamint az eseményeket a lelátóról irányító Septimiu Burtescu korábbi nemzetközi futsal-játékvezető mind a Dambovita megyei szövetségéhez tartoznak, utóbbi emellett a megyei sportigazgatóság tanácsosa is – derül ki a Gazeta Sporturilor bukaresti sportnapilap oknyomozó riportjaiból.

Bundagyanú: álbírók és csalás Gyurcsóék meccsén?! – videó

A lengyel és a román sportsajtó is gyanúsnak találja a napokban lejátszott Pogon Szczecin–Astra Giurgiu (3–1) felkészülési mérkőzés játékvezetői csapatának tevékenységét. A tudósítások azt sugallják, hogy a bírók megpróbálták manipulálni a lengyel és a román csapat ciprusi mérkőzésének alakulását – sőt nem is csak e meccsét.

MLSZ: „Cél, hogy a családoknak és az ultráknak közös élményt nyújtson egy meccs”

Sipos Jenő szerint nem jelent amnesztiát, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) döntése értelmében újra igazolhatóvá váltak azok a játékosok, akik valamilyen formában érintettek voltak a bundaügyben.

Fogadási csalás: huszonnégy vádlott az egri bundaügyben

Kezdetét vette kedden az S. László és 23 társa ellen vesztegetés bűntette miatt zajló eljárás, vagyis az Eger egykori labdarúgóihoz köthető bundaügy tárgyalása a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

FIFA: három dél-afrikai sportvezetőt tiltottak el

A Dél-afrikai Labdarúgó-szövetség (SAFA) három korábbi vezetőjét is eltiltotta a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA), mivel vélhetően szerepet játszottak abban, hogy a válogatott a 2010-es világbajnokság előtt több gyanús mérkőzést is játszott.

Fogadási csalás: újabb három vádlott felmentését kérték

Az első-, a másod- és a nyolcadrendű vádlott esetében is felmentést kértek a védői perbeszédekben a labdarúgó fogadási csalási ügy csütörtöki budapesti tárgyalásán. Délelőtt a harmadrendű vádlott ügyvédje indítványozta védence felmentését.

Fogadási csalás: elítélték a korábbi diósgyőri támadót

Háromévi, végrehajtásában négy évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte ma a Specializált Büntetőbíróság Rák Róbert korábbi élvonalbeli labdarúgót Szlovákiában – számolt be róla a pozsonyi Új Szó.

Bunda: újabb vádemelések, egy FTC-meccset is manipulálhattak

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) csütörtökön vádat emelt újabb két bundaügyben összesen 15 különböző mérkőzést érintően.

Olaszország: csalás vádjával Contéra bírósági tárgyalás vár

Antonio Conte is egyike annak a 104 embernek, akikre bírósági tárgyalás vár csalás vádja miatt. Az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy 2011-es ügy miatt kerülhet bajba.

Olaszország: újabb bundabotrány, őrizetben az elnök is

A másodosztályú Catania szolgáltatta az olasz futball újabb bundabotrányát, amelyben a szicíliai egyesület elnökét, Antonio Pulvirentit és további hat személyt gyanúsítanak mérkőzések befolyásolásával.