Bundaügy: két vádlottra végrehajtandó szabadságvesztést kértek

A Központi Nyomozó Főügyészség súlyosbításért fellebbezett a 2013-as futball bundaügyben, amelyben január 28-án első fokon mind a 24 vádlottat bűnösnek találta a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Két esetben letöltendő börtönbüntetés kiszabását kérte az ügyészség.

Bundagyanú: kilencre nőtt a gyanúsítottak száma a kézilabdaügyben

Újabb három személyt hallgatott ki gyanúsítottként a Budapesti Nyomozó Ügyészség a kézilabda-mérkőzésekkel kapcsolatos vesztegetés miatt indított nyomozása során, ezzel a gyanúsítottak száma kilencre nőtt.

Spanyol bundaügy: „Nem lettek dúsgazdagok, de egy lakást simán vehetnének”

Bővebben is nyilatkozott Cheikh Saad, az Eldense csatára, aki már fenyegetéseket is kapott, miután elárulta, hogy bunda volt a Barcelona B elleni találkozó a harmadosztályban. A 12–0-s vereség furcsa körülményeiről már korábban beszámoltunk.

Spanyolország: a Barca B elleni 0–12 után őrizetben az edző

A spanyol rendőrség őrizetbe vette Filippo Vito Di Pierrót, a harmadosztályú Eldense labdarúgócsapatának olasz vezetőedzőjét, mert felvetődött a gyanú, hogy a Barcelona B ellen elszenvedett 12–0-s vereség előre megbeszélt eredmény volt.

MLSZ: „Cél, hogy a családoknak és az ultráknak közös élményt nyújtson egy meccs”

Sipos Jenő szerint nem jelent amnesztiát, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) döntése értelmében újra igazolhatóvá váltak azok a játékosok, akik valamilyen formában érintettek voltak a bundaügyben.

UEFA: kitiltották az albán bajnokot az európai kupákból

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) egy évre kitiltotta a nemzetközi kupasorozatokból az albán bajnok KF Skënderbeut.

Labdarúgás: bundagyanú az albán bajnokcsapatnál

Mérkőzések befolyásolásának gyanúja miatt vizsgálja az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az albán bajnok Skënderbeu csapatát.

Fogadási csalás: huszonnégy vádlott az egri bundaügyben

Kezdetét vette kedden az S. László és 23 társa ellen vesztegetés bűntette miatt zajló eljárás, vagyis az Eger egykori labdarúgóihoz köthető bundaügy tárgyalása a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Fogadási csalás: a koronatanú védője felfüggesztett börtönt kért

A negyedrendű vádlott, egyben koronatanú H. Gábor esetében felfüggesztett szabadságvesztést, részben felmentést kért a védőügyvéd abban a labdarúgó fogadási csalási ügyben, amelynek újabb tárgyalása kedden volt Budapesten.

Labdarúgás: bundameccsre derült fény Hollandiában

A Holland Labdarúgó-szövetség (KNVB) elismerte, hogy egy játékos bizonyítottan manipulált egy 2009-es bajnoki mérkőzést.

Fogadási csalás: öt vádlottra kértek letöltendő börtönt

Öt vádlottra kért letöltendő börtönbüntetést az ügyész abban a labdarúgó fogadási csalási ügyben, amelyben kedden hangzott el a vádbeszéd.

Bundaügy: ketten őrizetben az SBTC és a Somos SE ügyében

Amint arról már beszámoltunk, a rendőrség Nógrád megyében vesztegetés gyanújával folytat nyomozást két labdarúgócsapat ügyében, három személyt már ki is hallgattak az üggyel kapcsolatban – ezt ma a police.hu is megerősítette. A rendőrség hivatalos honlapja új információval is szolgált. 

Japán: bundagyanú miatt menesztették a kapitányt

A Japán Labdarúgó-szövetség kedden menesztette Javier Aguirre szövetségi kapitányt, aki bundázás gyanújába keveredett.

Ghána: válogatott mérkőzés eladásával vádolják az elnököt

Az angol Telegraph és a Channel 4 oknyomozó riportja lebuktatta a Ghánai Labdarúgó-szövetség elnökét, Kwesi Nyantakyit, akinek jóváhagyásával olyan válogatott mérkőzéseket kötöttek volna le, amelyeknek végeredményét a fogadási csalásokra szakosodott bűnözői csoportok manipulálták.

Lipcsei Betta először beszélt a bundavádról

A FEM3 beszélgetős műsorában, a Másképpenben Joshi Bharat csütörtöki vendége Lipcsei Betta volt, aki őszintén beszélt az őt ért bundavádról is.

MLSZ: jogszerű volt Lanzafame szerepeltetése a Honvédnál

Ha a Budapest Honvéd labdarúgócsapata pontot szerez a Haladás ellen, visszavonhatatlanul indulhat az Európa-ligában, mert ugyan Davide Lanzafame kispesti szerepeltetése morális kérdések sokaságát veti fel, az MLSZ tájékoztatásából kiderül: az olasz futballista jogszerűen játszotta végig (eddig) a tavaszi szezont.

Fogadási csalás: az angolok szerint a Liverpool biztosan nem érintett

Gordon Taylort, az angliai Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (PFA) ügyvezető igazgatóját a fogadási botrányról faggatták, és amikor a sajtóban emlegetett Liverpool–Debrecen Bajnokok Ligája-mérkőzésről kérdezték, a vezető elmondta, mérget venne rá, hogy a szigetországi futball tiszta.

„Európa felfedezte a romlott futballt” - sajtóvisszhang

A nemzetközi sajtó leginkább a manipulált mérkőzések nagy számát, illetve a csalók kiterjedt hálózatát emelte ki a labdarúgó fogadási botrányról tartott hétfői sajtótájékoztató másnapján.

DVSC: Polekszics valóban a Pool elleni meccs előtt nem jelentett

A DVSC-Teva labdarúgócsapata és Vukasin Polekszics sem kíván reagálni a dán Ekstra Bladet lapban megjelent információkra, amelyek a 2009-es Liverpool–DVSC Bajnokok Ligája mérkőzéssel kapcsolatban vetődtek fel.

A Loki liverpooli BL-meccse előtt is megkeresték Polekszicset

Az Ekstra Bladet című dán lap szerint a Liverpool és a Debrecen játszotta 2009-ben azt az angliai labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzést, amellyel kapcsolatban hétfőn felvetődött a gyanú: megpróbálták manipulálni. A DVSC a 2010-ben kiadott közleményén túl nem kommentálja az ügyet, viszont azt jelezte: valóban a Liverpool elleni idegenbeli és a Fiorentina elleni hazai BL-mérkőzés előtt keresték meg Vukasin Polekszicset.