Úszó-vk: Hosszú és Milák is nyert pillangón a Duna Arénában

Öt magyar indulója is volt a női 200 méteres pillangóúszás döntőjének a Duna Arénában zajló budapesti úszóvilágkupa-verseny pénteki versenynapján, közülük a papírformának megfelelően Hosszú Katinka csapott elsőként a célba. Férfi 100 pillangón Milák Kristóf győzött, ő korábban 400 gyorson másodikként végzett.

Úszás: A világ legjobb úszói hazajárnak Magyarországra – Wladár

Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöke szerint a világ legjobb úszói immár hazajárnak Magyarországra, ahol egy éven belül négy jelentős nemzetközi eseményt rendeztek.

Úszó-vk: színpadról a medencébe – idén is lesz sztárfutam

Folytatódik a hagyomány: tavaly kiváló magyar sportolók, idén kiváló magyar színészek mutatják meg, mit tudnak a vízben.

Úszó-vk: majdnem mindenki a fedélzeten – 31 fős a magyar csapat

Harmincegy válogatott úszónk csobban vízbe a Duna Arénában október 4. és 6. között, a nézők mindhárom kvangdzsui világbajnokért szoríthatnak a világkupaversenyen.

Úszó-vk: Mindig is imádtam versenyezni – Hosszú Katinka

A londoni olimpia után vágott bele a kalandba Hosszú Katinka: 2012-ben indult el először a világkupa-sorozatban, azóta egyetlen versenyt sem hagyott ki.

Már 30 éve írják az úszó-vk történelmét – idén újra egy nagy csavarral

A vk-sorozat 1989 óta tartó történetében – 2015 után – idén második alkalommal rendezik ötvenméteres medencében a versenyeket, teszik mindezt az olimpia jegyében.

Úszó-vk: október elején Budapesten rajtol a sorozat európai köre

Egy rövid pihenő után Budapesten folytatódnak a FINA Világkupa-sorozat küzdelmei, azaz a távol-keleti etap után (Tokió, Csinan, Szingapúr) most az európai kör jön (Budapest, Berlin), hogy majd végül Kazanyban és Dohában záruljon az idei széria. A magyar közönség pedig – a FINA Úszó Bajnokok Ligája, a Junior Világbajnokság után – most ismét a Duna Arénában szurkolhat világ legjobb úszóinak október 4–6. között.

A budapesti úszóvilágkupa programja

Az idei úszóvilágkupa-sorozat negyedik állomásának Budapest ad otthont. A Duna Arénában október 4-6. között rendezik a versenyeket. Íme, a háromnapos rendezvény programja napi bontásban.

A magyar indulók a budapesti világkupán

A budapesti úszóvilágkupán 31 magyar úszó áll majd rajthoz, a legtöbben több számban is indulnak majd a háromnapos versenyen. A csúcstartó ebből a szempontból Török Dominik Márk, aki tíz különböző számban nevezett – a nőknél Jakabos Zsuzsanna és Fábián Fanni viszik a prímet kilenc számban leadott nevezésükkel. Hosszú Katinka öt, Milák Kristóf hat számban indul a tervek szerint. A magyar küldöttség egyetlen egyszámos indulója Kozma Dominik, aki 200 gyorson áll rajtkőre.