Birkózás: a Honvéd és Haladás is 3 aranyat nyert Kaposváron

Kaposváron került sor a szabadfogású szakág első hazai minősítőversenyére. A tíz súlycsoportból hármat-hármat nyertek a Honvéd és a Haladás birkózói, illetve egy-egy arany került az ESMTK, a Kecskeméti TE, az Újpest és a Csepel birtokába – derül ki a Magyar Birkózószövetség hírleveléből.

Birkózás: új szabadfogású kapitányt neveztek ki, az Eb-n debütálhat

Kedden elnökségi ülést tartott a Magyar Birkózószövetség (MBSZ), s egyéb napirendi pontok mellett szóba került a szabadfogású válogatott szakvezetésének sorsa is. Ezt a pozíciót kis szünetekkel mintegy két évtizedig Gulyás István töltötte be, ám az egyébként sikeres tavalyi budapesti világbajnokságon a szakág gyengébben szerepelt (Olejnik Pavlo ötödik helyezett lett), így felvetődött a váltás lehetősége. A tárgyalások eredményre vezettek, s Németh Szilárd, az MBSZ elnöke javaslatára az elnökség megszavazta, hogy Dvorák László legyen az új szövetségi kapitány.

Birkózás: két arannyal nyitott a magyar edzőtrió

A Nemzetközi Birkózó-szövetség nívós, zágrábi rangsorversenyén sikerrel debütált a kötöttfogású válogatott élén a Sike András, Bácsi Péter, Módos Péter edzőtrió.

Birkózás: Veréb István megnyerte a Francia Nagydíjat

Huszonegy ország birkózóinak részvételével került sor Nizzában a szabadfogású Francia Nagydíjra. A magyar küldöttség négy érmet szerzett, a dobogó tetejére állhatott a vb- és Eb-3. Veréb István (92 kg).

Birkózás: orosz világbajnokok sora indul a Magyar Nagydíjon

Az orosz válogatott rendkívül erős csapattal érkezik a február 23-24-én sorra kerülő kötöttfogású birkózó Magyar Nagydíjra.

Birkózás: Barka Emese győzött az idénynyitó versenyen

A hétvégén a Kőér utcában lezajlott az idénynyitó a kötöttfogású férfi, illetve a női birkózók számára. A minősítő versenyen zömében nem indultak az októberi, budapesti világbajnokság magyar hősei, akik hosszabb pihenés után később kezdték el az alapozó munkát.

Birkózás: női világbajnokunk tavasszal Indiába költözik

Sastin Marianna, Magyarország eddigi egyetlen világbajnok női birkózója tavasszal Indiába költözik, ahol edző-férje, Wöller Ákos februártól az ázsiai ország egyik legjobb versenyzőjével dolgozik majd együtt.

Birkózás: doppingolt az üzbég, elvették olimpiai ezüstérmét

Doppingvétség miatt megfosztották a 2012-es londoni olimpián grúz színekben szerzett ezüstérmétől Davit Modzmanasvili szabadfogású nehézsúlyú birkózót.

Birkózás: bejelentette visszavonulását a japán legenda

Bejelentette visszavonulását a birkózás történetének egyik legeredményesebb sportolója, a háromszoros olimpiai bajnok japán Josida Szaori.

Bácsi Péter: Nincs túl nagy realitása, hogy ott legyek Tokióban

Ahogy a világbajnoksága, ez az éve is lassan indult be Bácsi Péternek. De minden jó, ha jó a vége: az FTC klasszisa hazai közönség és szerettei előtt ért fel a csúcsra Budapesten, ez mindennél többet jelent. Jövőre már új szerepkörben is csilloghat, miután „játékos-edzőként” ő lett a kötöttfogású válogatott szövetségi kapitánya, az olimpiai bajnok Sike András jobbkeze.

Birkózás: Bácsi Péter az év kötöttfogású birkózója lett

A Nemzetközi Birkózószövetség döntése alapján az év birkózójává választották kötöttfogásban Bácsi Pétert, aki a 2018-as budapesti birkózó-világbajnokságon aranyérmet szerzett.

Birkózás: film készült a budapesti világbajnokságról

Film készült az idei birkózó-világbajnokságról, amelyet október 20. és 28. között rendeztek a Papp László Budapest Sportarénában.

Birkózás: Bácsi Péter „játékos-edző” lesz; Gulyás István távozik

A Magyar Birkózószövetség (MBSZ) elnöksége csütörtöki ülésén egyéb napirendi pontok mellett meghallgatta a beszámolót a nagy sikerű októberi budapesti világbajnokság megrendezéséről, illetve a szövetségi kapitányok jelentéseit a vb-szereplésről.

Birkózás: verekedés miatt nyomoz a rendőrség Deák-Bárdos ellen – sajtóhír

Lapértesülés szerint a korábbi birkózó, Deák-Bárdos Mihály összetűzésbe keveredett egy szolgálaton kívüli hivatalos személlyel, akit az Európa-bajnok sportoló megütött a vita közben.

Birkózás: bokrétaavató ünnepség a Kozma-akadémia csarnokánál

Bokrétaavató ünnepséget tartottak vasárnap a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia csepeli sportcsarnokánál.

Birkózás: Pénzügyőr-siker az Extraligában

A nagy sikerű budapesti világbajnokságot követően sem állt meg az élet a birkózószőnyeg környékén, november utolsó hétvégéjén a csapatbajnoki végküzdelmekre került sor. A tavaszi odavágókat követően a legmagasabb osztályban, az Extraligában a Pénzügyőr szerzett előnyt, s a vasárnapi monori visszavágó fordulóban megőrizte vezető pozícióját.

Birkózás: Varga Jánost és a vb-csapatot köszöntötte a szövetség

A magyar birkózás különleges heteit, napjait éli, hiszen a szakmailag és rendezési szempontból is remekül sikerült budapesti világbajnokság után nem sokkal újabb elismerés érte a sportágat, az olimpiai bajnok, kétszeres vb- és Eb-aranyérmes Varga János bekerült a Nemzet Sportolói közé. Őt és a válogatottat köszöntette csütörtökön a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) vezetősége.

Birkózás: Kiss Balázs átélte már a poklok poklát is, de mindig feláll a padlóról

Kiss Balázs 34 évesen, negyedik nekifutásra jutott ki az olimpiára, pedig már azt is mondták neki, hagyjon fel az élsporttal. Világbajnok birkózónk azonban nem az a feladós fajta, pláne ha megvan a kellő motivációja. Kezdetben ezt a hamburger jelentette... A Sportkrémnek a kezdetekről, és pályafutása legnagyobb töréseiről is beszélt. 

Nemzet Sportolója: Varga János lett az új tag – hivatalos

Németh Szilárd, a Magyar Birkózószövetség elnöke hivatalos értesítést kapott róla, így ténnyé vált, hogy az olimpiai, valamint kétszeres világ- és Európa-bajnok birkózó, a 79 éves Varga János a Nemzet Sportolója lett.