Birkózó-vb: Ligeti kikapott, Kuramagomedov nyolcaddöntős

A szabadfogásúak 74 kilogrammos kategóriájában szereplő Kuramagomedov Murad második mérkőzését is megnyerte, így bejutott a legjobb 16 közé, a nehézsúlyú (125 kg) Ligeti Dániel viszont tusvereséget szenvedett, így már csak a vigaszági folyatásban reménykedhet a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon.

Birkózó-vb: Muszukajev kvótát szerzett Magyarországnak

A frissiben honosított dagesztáni szabadfogású, Muszukajev Iszmail többek között a világ egyik legjobbját, Vladimer Hincsegasvilit is legyőzve menetelt az elődöntőg a kazahsztáni birkózó-világbajnokságon, s pénteken a bronzéremért csatázhat.

Birkózó-vb: Sastin olimpiai kvótás, a bronzért meccselhet

Sastin Marianna az elődöntőig jutott a kazahsztáni birkózó-világbajnokság csütörtöki versenynapján a nők 62 kilogrammos súlycsoportjában, amivel megszerezte a kvótát a jövő nyári tokiói olimpiára. A négy között vereséget szenvedett, így pénteken a bronzéremért lép szőnyegre.

Birkózó-vb: tömeg várta az éjfélkor landoló érmeseket – galéria

Szerdán éjfél körül Nur-Szultanból Budapestre érkezett az „aranygép”, amely az olimpiai kvalifikációs vb-ről hozta haza a kötöttfogású birkózó-válogatott tagjait, köztük a világbajnok Lőrincz Tamást, az ezüstérmes Lőrincz Viktort és a bronzérmes Korpási Bálintot. A kései óra ellenére a repülőtéri fogadáson ott volt többek között Németh Szilárd, a Magyar Birkózószövetség és Gergely István, a BHSE elnöke.

Birkózó-vb: azeri, észak-koreai, amerikai és orosz arany szerdán

A nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság első női döntős napján, szerdán azeri, észak-koreai, amerikai és orosz siker született.

Birkózó-vb: Barka bejutott a nyolcaddöntőbe, Németh nem

Az 57 kilogrammban szereplő Barka Emese könnyed győzelemmel kezdte meg szereplését a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság szerdai versenynapján, és bejutott a nyolcaddöntőbe, ami viszont Németh Zsanettnek (76 kg) nem sikerült. A folytatásban aztán az Európa-bajnok Barka két vállal kikapott a brazil Giullia Rodriguestől és kiesett, akárcsak a szerdai versenynap harmadik magyar szereplője, Sleisz Gabriella (65 kg).  

Birkózó-vb: Lőrincz Tamás aranyérmet szerzett!

Hihetetlen, elképesztő, fenomenális: Lőrincz Tamás két és fél perc alatt technikai tussal nyerte meg döntőjét a 77 kilogrammosok között, ezzel olimpiai ezüstérmes klasszisunk 32 esztendősen élete első felnőttvilágbajnoki címét ünnepelheti!

Birkózó-vb: Dénes Mercédesz kikapott a kétszeres világbajnoktól

Dénes Mercédesz második mérkőzésén nem tudott bravúrt bemutatni és kikapott a kétszeres vb-győztes fehérorosz riválisától a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság keddi versenynapján.

Birkózó-vb: megvan az első kvóta, Lőrincz Viktor már döntős

Az olimpiai súlycsoportok küzdelmei is megkezdődtek a kazah fővárosban, a néhai Asztanából lett Nur-Szultanban zajló kvalifikációs birkózó-világbajnokságon. Kötöttfogásúink közül a második napon Lőrincz Viktor, Kiss Balázs és Krasznai Máté lépett szőnyegre a délelőtti programban. Lőrincz egészen a döntőig menetelt, így ő szállította a magyar birkózóküldöttség első olimpiai kvótáját. Kiss és Krasznai azonban búcsúzott a helyi jégkorongcsapat, az orosz bázisú szuperligában (KHL) szereplő Barisz Asztana monumentális arénájában rendezett viadaltól.

Birkózó-vb: Korpási Bálint kikapott az elődöntőben

A tavaly ezüstérmes Korpási Bálint technikai tussal kikapott Abujazid Mancigovtól a kötöttfogásúak 72 kilogrammos súlycsoportjának elődöntőjében a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság szombati nyitónapján.

Birkózás: új szelek – öt magyar lép szőnyegre szabadfogásban a vb-n

Sok mindenben igen, de abban nincs változás, hogy a birkózó-világbajnokságon is Ligeti Dánieltől és Veréb Istvántól várhatunk jó szereplést szabadfogásban, és két orosz honosítottnak is szurkolhatunk.

Birkózás: kijelölték a 2022-es világbajnokság helyszínét

A szibériai Krasznojarszkban rendezik a 2022-es birkózó-világbajnokságot.

Birkózás: éremért kell menni – szombaton rajtol a vb

A kötöttfogással kezdődik a szombaton rajtoló kazahsztáni olimpiai kvalifikációs világbajnokság. Négy éve Lőrincz Viktornak sikerült a kvótaszerzés, remélhetőleg az idén nem lesz egyedül.

Birkózó-vb: kihirdették a magyar válogatott összetételét

A magyar szövetség csütörtökön, a tatai edzőtáborban bemutatta a kazahsztáni olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon induló 18 fős magyar csapatot, melytől az MSSZ – Bácsi Péter szakmai igazgató szerint – „minél több” tokiói kvótát vár.

Birkózás: Egy olimpiai érem biztosan bennem maradt – Bácsi

Bejelentette visszavonulását a 2000-es évek egyik legjobb magyar birkózója, a kétszeres világ-, Európa-bajnok és olimpiai ötödik kötöttfogású kedvenc, Bácsi Péter.

Birkózás: Bácsi Péter hivatalosan is visszavonult

Hivatalosan is visszavonult a versenyzéstől a kétszeres világ- és Európa-bajnok, olimpiai ötödik Bácsi Péter – közölte a Magyar Birkózószövetség. A 36 éves sportoló a szervezet szakmai igazgatói posztján folytatja a nyár közepén megkezdett munkáját.

Birkózás: Takács István aranyérmes a junior-vb-n

Takács István a kötöttfogásúak 82 kilogrammos súlycsoportjában aranyérmet nyert a Tallinnban rendezett junior birkózó-világbajnokság utolsó, vasárnapi versenynapján.

Birkózás: Sastin Marianna aranyérmes lett Minszkben

Sastin Marianna aranyérmet nyert a Minszkben rendezett Alekszandr Medvegy nemzetközi birkózó-emlékversenyen.

Birkózás: Barka és Korpási aranya, további 6 érem Varsóból és Dortmundból

Remekeltek a magyar birkózók Lengyelországban és Németországban. Előbbi helyszínen a 2019-es Európa-bajnok Barka Emese, utóbbin a vb- és Eb-győztes Korpási Bálint szerzett aranyérmet.

Birkózás: három olimpiai bajnokára emlékezett a magyar szövetség

Augusztus elsején három olimpiai bajnokára is emelt fővel emlékezett a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) vezetése, s az egész magyar birkózócsalád.