Birkózás: Bácsi Péter „játékos-edző” lesz; Gulyás István távozik

A Magyar Birkózószövetség (MBSZ) elnöksége csütörtöki ülésén egyéb napirendi pontok mellett meghallgatta a beszámolót a nagy sikerű októberi budapesti világbajnokság megrendezéséről, illetve a szövetségi kapitányok jelentéseit a vb-szereplésről.

Birkózás: verekedés miatt nyomoz a rendőrség Deák-Bárdos ellen – sajtóhír

Lapértesülés szerint a korábbi birkózó, Deák-Bárdos Mihály összetűzésbe keveredett egy szolgálaton kívüli hivatalos személlyel, akit az Európa-bajnok sportoló megütött a vita közben.

Birkózás: bokrétaavató ünnepség a Kozma-akadémia csarnokánál

Bokrétaavató ünnepséget tartottak vasárnap a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia csepeli sportcsarnokánál.

Birkózás: Pénzügyőr-siker az Extraligában

A nagy sikerű budapesti világbajnokságot követően sem állt meg az élet a birkózószőnyeg környékén, november utolsó hétvégéjén a csapatbajnoki végküzdelmekre került sor. A tavaszi odavágókat követően a legmagasabb osztályban, az Extraligában a Pénzügyőr szerzett előnyt, s a vasárnapi monori visszavágó fordulóban megőrizte vezető pozícióját.

Birkózás: Varga Jánost és a vb-csapatot köszöntötte a szövetség

A magyar birkózás különleges heteit, napjait éli, hiszen a szakmailag és rendezési szempontból is remekül sikerült budapesti világbajnokság után nem sokkal újabb elismerés érte a sportágat, az olimpiai bajnok, kétszeres vb- és Eb-aranyérmes Varga János bekerült a Nemzet Sportolói közé. Őt és a válogatottat köszöntette csütörtökön a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) vezetősége.

Birkózás: Kiss Balázs átélte már a poklok poklát is, de mindig feláll a padlóról

Kiss Balázs 34 évesen, negyedik nekifutásra jutott ki az olimpiára, pedig már azt is mondták neki, hagyjon fel az élsporttal. Világbajnok birkózónk azonban nem az a feladós fajta, pláne ha megvan a kellő motivációja. Kezdetben ezt a hamburger jelentette... A Sportkrémnek a kezdetekről, és pályafutása legnagyobb töréseiről is beszélt. 

Nemzet Sportolója: Varga János lett az új tag – hivatalos

Németh Szilárd, a Magyar Birkózószövetség elnöke hivatalos értesítést kapott róla, így ténnyé vált, hogy az olimpiai, valamint kétszeres világ- és Európa-bajnok birkózó, a 79 éves Varga János a Nemzet Sportolója lett.

Birkózás: „Mentem volna előre, de egyszerűen nem ment”

Már jobban van a budapesti vb tragikus hőse, az elődöntőben megsérülő Németh Zsanett, akinek a tehetetlenség érzése volt a legrosszabb, de örül, hogy legalább a műtétet elkerülte, s már csak előre tekint.

Birkózó-vb: „Köszönjük, Magyarország!” – a sportolók hálásak

Mint ismert, négy éremmel zárta a budapesti birkózó-világbajnokságot a magyar válogatott. A sok munka és küzdelem azonban mit sem ért volna a szurkolók biztatása nélkül – vélik a sportolók, akik egy rövid videóban köszönték meg a drukkolást.

Birkózás: „Rengeteget jelentett az országnak a budapesti vébé”

Németh Szilárd, a Magyar Birkózószövetség elnöke az idei budapesti  világbajnokság értékelésében szakmai, sportdiplomáciai, rendezési, turisztikai és népszerűségi sikerről is boldogan beszámolhatott. (x)

Birkózás: Sikerült csattanós választ adnom – Bácsi Péter

Bácsi Péter, a budapesti vb hőse, a 35 évesen aranyérmet szerző Fradi-versenyző a hátrányból megfordított meccsekről, a család és a publikum támogatásáról és a hogyan továbbról.

Birkózó-vb: két elégedett, egy elégedetlen kapitány

A három érmet szerző kötöttfogású válogatottat vezető Sike András és az egy harmadik és két ötödik hellyel záró női csapatot irányító Ritter Árpád is elégedett versenyzői teljesítményével, Gulyás István, a szabadfogású szakág kapitánya viszont többet várt birkózóitól a vasárnap lezárult budapesti világbajnokságon.

Nemzet Sportolója: Varga Jánost javasolják új tagnak

A nemzet sportolói az olimpiai bajnok birkózót, Varga Jánost javasolták új tagnak, miután Kulcsár Győző halálával tizenegyen maradtak a társaságban.

Thomas Bach: Budapest sportfőváros!

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság német elnöke, Thomas Bach a birkózó-világbajnokságra érkezett a fővárosba, eredetileg egy napot tervezett a Papp László Budapest Sportarénában, végül kettő lett belőle. Az idei legnagyobb hazai sporteseményen NOB 9. elnöke készséggel adott interjút a vb sajtócsapatának.

Birkózó-vb: a kabala is hiába vigasztalta Lőrincz Tamást – KÉPEK!

Mint ismert, Lőrincz Tamás ezüstérmet szerzett a budapesti birkózó-világbajnokságon. A finálét követően nem volt felhőtlen az öröme, még a kabala is hiába vigasztalta.

Birkózó-vb: Kiss Balázs elpusztíthatatlan, megint bronzmeccses!

Két magyar révén is érdekeltek vagyunk a budapesti birkózó-világbajnokság utolsó, vasárnapi versenynapján: Lőrincz Tamás délutáni döntője mellett Kiss Balázs a vigaszágon igyekezett kivívni a bronzmérkőzés lehetőségét. Jelentjük, sikerrel tette!

Birkózó-vb: Lőrincz Tamás döntőbe jutott!

A parádés pénteki nap után utolsó három versenyzőnk is megkezdte szereplését a Papp László Budapest Sportarénában a birkózó-világbajnokságon: Kiss Balázs és Lám Bálint kikapott a nyolc közé kerülésért, azonban Lőrincz Tamás két tükörsima tust követően az üzbég Bilan Nalgievet is legyőzte, és elődöntőbe jutott. Ott pedig az olimpiai és világbajnok dél-koreai Kim Hjon Vut legyőzve bejutott a vasárnap esti fináléba.

Birkózó-vb: a NOB elnöke a helyszínen nézi a pénteki döntőket

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke péntek este a Papp László Budapest Sportarénában nézi meg a birkózó-világbajnokság döntőit, közte Bácsi Péter és Korpási Bálint fináléját. A német sportvezető Nenad Laloviccsal, a Nemzetközi Birkózószövetség elnökével, Szabó Tündével, az EMMI sportért felelős államtitkárával, Schmitt Pál korábbi köztársasági elnökkel és Németh Szilárddal, a Magyar Birkózószövetség elnökével közösen figyeli az eseményeket a VIP-páholyból.

Birkózó-vb: Budapest egy globális sportfőváros – Orbán Viktor

A Budapesten zajló birkózó-világbajnokságról, az új generációs „városi világjátékokról” és a magyar fővárosban tervezett további világszintű sporteseményekről tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Nenad Lalovics, a Nemzetközi Birkózószövetség elnöke péntek délután az Országházban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.


HIRDETÉS