Birkózás: olimpiai programban a strandbirkózás

A Nemzetközi Birkózó-szövetség (UWW) az újratervezett versenynaptárba behelyezte az úgynevezett Beach Wrestling Series-t romániai és görögországi állomással, a 2022-es dakari ifjúsági olimpián pedig már biztosan ott lesz a női és a férfi strandbirkózás is – derül ki a magyar szövetség hírleveléből.

Birkózás: az év végén mégis megtartják a világbajnokságot

A nemzetközi szövetség (UWW) szombati döntése értelmében év végén idén rendhagyó módon megtartják a birkózó-világbajnokságot.

Dopping: négy évre eltiltották a svéd világbajnok birkózót

Dopping miatt négy évre eltiltották a svédek olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok birkózóját, Jenny Franssont, aki így nem indulhat jövőre a tokiói játékokon.

Birkózás: válogatottunk még nem tudja, mire készül

Több szempontból is rendhagyó edzőtáborozáson vesz részt a héten kötöttfogású válogatottunk, legjobbjaink még nemigen tudják, mire is készülnek valójában.

Birkózás: akár felnőtt vb-t is rendezhetnek idén

A Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) vezető testülete, a büro online ülésén tárgyalt a versenynaptár idei kialakításáról, és azt tervezi, hogy felnőtt világbajnokságot is rendez még ebben az évben.

Birkózás: több százan kísérték utolsó útjára Tóth Bendegúzt

Lakóhelyén, Gombán, a községi temetőben pénteken több százan kísérték utolsó útjára a múlt csütörtökön edzés közben elhunyt válogatott birkózót, Tóth Bendegúzt.

Birkózás: elhunyt az U23-as Eb-ezüstérmes Tóth Bendegúz

Szabadtéri edzésen rosszul lett Tóth Bendegúz, az ESMTK 22 esztendős válogatott birkózója, s hiába próbálták újraéleszteni, már nem sikerült megmenteni az életét.

Birkózás: Veréb Istvánnak jól jött az olimpia elhalasztása

Veréb István azok közé tartozik, akiknek még jól is jött az olimpia elhalasztása: így újra egészségesen vághat neki a jövő évre tolódó kvótaszerző küldetésének.

Tokió 2020: a 37 éves olimpiai bajnok Japánban is indulna

Harminchét évesen is elszántan készül a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára a birkózó Hadzsimurat Gacalov, aki 2004-ben aranyérmes volt az athéni ötkarikás játékokon.

Birkózás: minden válogatott tesztje negatív, folytatódik a felkészülés

Mint ismert, a magyar birkózóválogatott tagjai is részt vettek a Testnevelési Egyetem vérplazmavételi programjában, amelynek keretében mindegyikük koronavírus-tesztje negatív eredményt hozott.

Birkózás: megkoszorúzták az első székely olimpiai bajnok síremlékét

Százhúsz éve, 1900. április 30-án született a Parajdhoz tartozó Alsósófalván az első székely olimpiai bajnok, az 1928-as amszterdami játékok könnyűsúlyú kötöttfogású küzdelmeinek győztese, az 1924-es párizsi ötkarikás ezüstérmes, 1925-ös Európa-bajnok Keresztes Lajos.

Koronavírus: sportolók vére segíthet a fertőzötteken

A koronavírus-betegségből felgyógyult sportolók ajánlották fel vérplazmájukat a fertőzöttek kezeléséhez – jelentette be dr. Lacza Zsombor, a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese, a vérplazma-terápiát kifejlesztő OrthoSera Kft. ügyvezetője és Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport vezetője április 30-án az egyetem budapesti épülete előtt tartott sajtótájékoztatón.

Birkózás: a székely fiú, aki nem akart Tarzan lenni

Az 1924-es párizsi olimpia nagy botránya volt, hogy a kötöttfogású birkózás légsúlyú döntőjében elcsalták a meccsét, négy évvel később Amszterdamban azonban az ő nyakába került az arany. Mi több, az 1925-ös milánói Eb-t is megnyerte Magyarországnak, pedig oda a német csapat színeiben érkezett meg. S a ma 120 éve született székely henteslegény, Keresztes Lajos életéből az is kihagyhatatlan sztori, hogy Tarzan-filmek főszerepére is felkérték.

NSO-tanóra: Kiss Balázs a konyhában sem ügyetlen – videó

A Nemzeti Sport Online-nál úgy döntöttünk, a magunk módján szeretnénk kivenni a részünket a távoktatásból, ezért sportolókat, sporthoz közeli személyeket kértünk fel, hogy csatlakozzanak az NSO tanári karához, és tartsák meg a maguk rendhagyó tanóráját. Ezúttal Kiss Balázs világbajnok birkózón volt a sor, aki nemcsak a szőnyegen, hanem a konyhában is megállja a helyét!

Birkózás: Roppant nehéz 16 hónap előtt állok – Lőrincz Tamás

Korunk vívmányait felhasználva a napokban a Kanizsai Birkózó Sportegyesület meghívta köreibe Lőrincz Tamás kötöttfogású világbajnok és olimpiai második, egyben háromszoros Európa-bajnok birkózót – virtuális térben... Lőrinczhez az eredeti tervet kibővítve csatlakozott Ligeti Dániel többszörös Európa-bajnoki érmes szabadfogású versenyző is.

Tokió 2020: Lőrincz Tamás tovább készül az olimpiára

A már megszerzett kvóta miatt meg sem fordult a birkózó Lőrincz Tamás fejében, hogy ne próbálja meg az újabb egy évet a koronavírus-járvány miatt elhalasztott tokiói olimpiáig.

Birkózás: Korpási Bálint plusz tréning gyanánt vásárol

A BVSC világbajnok és Európa-bajnok birkózójának, Korpási Bálintnak nagyon nem jött jól a kvalifikáció és az olimpia egyéves eltolása, de tudja, most nem ez a legfontosabb. Addig is alternatív módszerekkel igyekszik formában maradni.

Birkózás: koszorúzással emlékeztek az 50 éve elhunyt Kozma Istvánra

Napra pontosan ötven évvel ezelőtt, 1970. április 9-én hunyt el Kozma István. A magyar és az egyetemes birkózás nehézsúlyú legendájára koszorúzással emlékezett meg a magyar szövetség.

Birkózás: jövőre is Budapesten lesz az európai olimpiai kvalifikáció

A nemzetközi birkózószövetség (UWW) vezető testülete, a büró (amelynek magyar tagja Bacsa Péter, a hazai szövetség, az MBSZ ügyvezető alelnöke) döntött az immár 2021-es tokiói olimpia birkózóversenyének kvalifikációs rendjéről. Ennek értelmében az idén márciusra tervezett, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztott kontinentális selejtezők egy évvel eltolódva maradnak ebben a hónapban, és az eredeti fogadó városukban. Eszerint tehát az európai kvalifikációt Budapesten rendezik meg 2021. március 18. és 21. között, míg a világselejtező április végén lesz Szófiában.