Birkózás: a szövetség is köszöntötte az Eb magyar érmeseit

A másfél hete zárult bukaresti birkózó Európa-bajnokságon kiemelkedően szereplő magyar sportolókat köszöntette szerdán a hazai szövetség, melynek elnöke, Németh Szilárd bejelentette, hogy a Ludovika Arénában rendezik meg októberben az U23-as világbajnokságot.

Birkózó Eb: Sok bosszantó vereségünk volt – Sike András

Sike András szövetségi kapitány szerint a kötöttfogású válogatott teljesítette az alapcélkitűzést azzal, hogy Szilvássy Erik harmadik helyével nyert egy érmet a bukaresti birkózó Európa-bajnokságon.

Birkózó Eb: öt éremmel zárt a magyar küldöttség

A kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában Fritsch Róbert és a 97 kilós Varga Ádám is kikapott vasárnap a vigaszágon a bukaresti birkózó Európa-bajnokságon.

Birkózó Eb: Fritsch és Nagy is kikapott a negyeddöntőben

A kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában Fritsch Róbert technikai tussal, a 82 kilós Nagy Péter 2:1-re kapott ki a negyeddöntőben a bukaresti birkózó Európa-bajnokság szombati napján.

Birkózó Eb: Fritsch és Nagy negyeddöntős, Krasznai kikapott

A kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában Fritsch Róbert technikai tussal, a 82 kilós Nagy Péter pedig 4–2-re győzött a nyolcaddöntőben, ugyanakkor a 67 kilós Krasznai Máté kikapott a 16 között a bukaresti birkózó Európa-bajnokság szombati napján.

Birkózó Eb: Szilvássy Erik este a bronzért lép szőnyegre

A kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában Szilvássy Erik megnyerte a vigaszágas mérkőzését, így este a bronzéremért küzdhet a bukaresti birkózó Európa-bajnokság szombati napján. A 16 közé jutásban érdekelt három magyar közül a 67 kilós Krasznai Máté győzött, míg a 97 kilogrammos Varga Ádám és a 60 kilós Torba Erik kikapott.

Birkózás: Barka Emese az első magyar női Európa-bajnok

Barka Emese a magyar birkózósport első női Európa-bajnoki címét nyerte Bukarestben. A Vasas 29 esztendős sportolója az ukrán Tetjana Kitet győzte le az 57 kilogrammos kategória döntőjében. Sastin Marianna egy súlycsoporttal feljebb, a 62 kilogrammosok között lett bronzérmes.

Birkózó Eb: Sastin a bronzért küzdhet, Szabó kikapott

A 62 kilós Sastin Marianna megnyerte vigaszágas mérkőzését a bukaresti birkózó Európa-bajnokság pénteki napján, így az esti programban a bronzéremért küzdhet, míg a kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában szereplő Szilvássy Erik győzött nyolcaddöntős meccsén, viszont a 77 kilós Szabó László a 16 között kikapott.

Birkózó Eb: Szabó László győzelemmel kezdett

A 77 kilós Szabó László révén a magyar kötöttfogású birkózók győzelemmel kezdték meg szereplésüket a bukaresti birkózó Európa-bajnokság pénteki napján.

Birkózó Eb: Németh Zsanett bronzérmet szerzett

A 76 kilós Németh Zsanett bronzérmet szerzett a bukaresti birkózó Európa-bajnokság csütörtöki napján, mivel 6:1-re legyőzte a norvég Maria Moen Solheimet. Galambos Ramóna az ötödik lett az 59 kilósok mezőnyében.

Birkózó Eb: Barka Emese az aranyéremért küzdhet

Barka Emese az 57 kilogrammos súlycsoport elődöntőjében nagyon simán, 11:3-ra győzött a bukaresti birkózó Európa-bajnokság csütörtöki napján, így pénteken már biztosan dobogóra állhat.

Birkózó Eb: Sastin és Dénes kikapott a negyeddöntőben

A 62 kilós Sastin Marianna és az 53 kilogrammos Dénes Mercédesz is kikapott a negyeddöntőben a bukaresti birkózó Európa-bajnokság csütörtöki napján.

Birkózó Eb: Barka nagy fordítással, Dénes utolsó mp-es akcióval nyert

Nagy bravúrt bemutatva az 57 kilós Barka Emese elő-, míg az 53 kilogrammos Dénes Mercédesz negyeddöntőbe jutott a bukaresti birkózó Európa-bajnokság csütörtöki napján: előbbi ötpontos hátrányról fordított, utóbbi utolsó másodperces akcióval jutott tovább.

Birkózó Eb: Barka tussal negyeddöntős, Sastin is a nyolc között

Az 57 kilós Barka Emese győzött, míg a 65 kilogrammos Sleisz Gabriella kikapott a nyolc közé jutásért a bukaresti birkózó Európa-bajnokság csütörtöki napján. Barkához hasonlóan a 62 kilós Sastin Marianna is negyeddöntőbe jutott.  

Birkózó Eb: Galambos tusgyőzelem után küzdhet a bronzért

Az 59 kilós Galambos Ramóna tusgyőzelmet aratott a vigaszágon, így a csütörtök esti programban a bronzéremért küzdhet a bukaresti birkózó Európa-bajnokságon.  

Birkózó Eb: Bánkuti szerint a szabadfogásúak teljesítették a célt

Bánkuti Zsolt szerint a szabadfogású válogatott teljesítette az előzetesen kitűzött célokat a bukaresti Európa-bajnokságon.

Birkózó Eb: Veréb István győzött, így bronzérmes lett!

A szabadfogású Veréb István bronzérmet nyert szerdán a 92 kilósok között a bukaresti birkózó Európa-bajnokságon.

Birkózó Eb: Németh bronzéremért küzdhet, Galambos vigaszágas

A 76 kilós Németh Zsanett 9:3-ra kikapott az elődöntőben a bukaresti birkózó Európa-bajnokság szerdai napján, így csütörtökön a bronzéremért küzdhet.

Birkózó Eb: Németh elődöntős, Galambos a vigaszágban bízhat

A 76 kilogrammos Németh Zsanett negyeddöntős meccsét is megnyerte szerdán, így már mindenképpen éremért birkózhat a bukaresti Európa-bajnokságon, míg az 59 kilós Galambos Ramóna kikapott a nyolc között, de még reménykedhet, hogy vigaszágra kerül.

Birkózó Eb: Veréb István a bronzéremért küzdhet

A szabadfogású Veréb István megnyerte vigaszágas mérkőzését, így az esti programban a bronzéremért birkózhat a 92 kilósok között a bukaresti Európa-bajnokság szerdai napján.