Birkózás: az abonyi Ramszesz Mexikóban ért a csúcsra

Nagyszerűen szerepeltek a magyar birkózók Mexikóvárosban, Varga János a kötöttfogású 57, Kozma István a +97 kilósoknál olimpiai bajnok, Bajkó Károly a 78 kilósoknál, valamint Csatári József a szabadfogású 97 kilósoknál bronzérmes lett.

Birkózó vb: felhőtlen szórakozás a szőnyeg helyett

Molnár Ferenc „Üvegcipő” című vígjátéka sikerrel fut a József Attila Színházban, előadására az igazgató, egyben a darab főszereplője, Nemcsák Károly meghívta a szombaton kezdődő budapesti birkózó-világbajnokság „csapatát”.

Barka Emese: Kirázott a hideg a hangulattól az Arénában

Barka Emese 2013-ban éppen hazai közönség előtt szerezte meg élete első világbajnoki érmét – természetes, hogy öt évvel később is hasonlóra készül a budapesti birkózó-vb-n. (x)

Birkózó-vb: három juniorkorú a magyar válogatottban

Október 20-án kezdődik Budapesten a felnőtt birkózók világbajnoksága. A magyar csapatot nyolc utánpótláskorú fiatal is erősíti, közülük hárman még a juniorkorosztályhoz tartoznak. De milyen esélyekkel lépnek szőnyegre a legfiatalabbak? (x)

Birkózó-vb: szőnyegszéli szabályok IV. rész

Az október 20-án kezdődő budapesti birkózó-vb kapcsán négy részből álló, szabálymagyarázó „segédanyagot” tárunk olvasóink elé, hogy tisztában legyenek ezen ősi küzdősport jelenlegi szabályaival a hazai rendezésű csúcstalálkozó előtt. Elvégre a nézőtéren és a tévéfotelben sem mindegy, értjük-e, mi történik a szőnyegen, vagy sem.

Birkózó-vb: szőnyegszéli szabályok III. rész

Az október 20-án kezdődő budapesti birkózó-világbajnokság kapcsán négy részből álló szabálymagyarázó „segédanyagot” tárunk olvasóink elé, hogy tisztában legyenek ezen ősi küzdősport jelenlegi szabályaival a hazai rendezésű csúcstalálkozó előtt. Elvégre a nézőtéren és a tévéfotelben sem mindegy, hogy értjük-e, mi történik a szőnyegen.

Ifi olimpia: Szél Anna ezüstérmes a birkózók között

Az 57 kilogrammos birkózó, Szél Anna ezüstérmes lett Argentínában. A döntőben nem tudott visszavágni a japán Ozaki Nonokának a világbajnoki fináléban elszenvedett vereségéért; ismét technikai tussal kapott ki.

Birkózó-vb: szőnyegszéli szabályok II. rész

Az október 20-án kezdődő budapesti birkózó-világbajnokság kapcsán négy részből álló, szabálymagyarázó „segédanyagot” tárunk olvasóink elé, hogy tisztában legyenek ezen ősi küzdősport jelenlegi szabályaival a hazai rendezésű csúcstalálkozó előtt. Elvégre a nézőtéren és a tévéfotelben sem mindegy, hogy értjük-e, mi történik a szőnyegen.

Birkózó-vb: szabálymagyarázó „segédanyag” az olvasóknak

Az október 20-án kezdődő budapesti birkózó-vb kapcsán négy részből álló, szabálymagyarázó „segédanyagot” tárunk olvasóink elé, hogy tisztában legyenek ezen ősi küzdősport jelenlegi szabályaival a hazai rendezésű csúcstalálkozó előtt – elvégre a nézőtéren és a tévéfotelben sem mindegy, értjük-e, mi történik a szőnyegen.

Nemzet Sportolója: ki lesz az új tag? Ön kit választana?

Kulcsár Győző halálával tizenegyen maradtak a nemzet sportolói, az illusztris társaság tagjai leghamarabb október végén választhatnak új tagot.

Birkózó-vb: „Ezt a nem olimpiait mindig az orrom alá dörgölik”

Korpási Bálint, a magyar birkózás legutóbbi világbajnoka, a kötöttfogású 72 kilós világranglista vezetője újra hazai szőnyegen próbálkozhat az aranyérem megszerzésével. (x)

Birkózó-vb: Nincs okunk rá, hogy ne legyünk optimisták – Sike András

Amíg a szabadfogásúak és a nők Mátraházán, addig a kötöttfogásúak Tatán készülnek a jövő szombaton kezdődő budapesti birkózó-világbajnokságra, melyre a magyar válogatott tagjai kifejezetten erős és népes nemzetközi mezőnyben hangolódhatnak rá.

Birkózó-vb: Ligeti Dániel visszatér a szabadba

Az Eb-ezüstérmes nehézsúlyú kiválóság, Ligeti Dániel az idén megjárta a másik fogásnemet is, de a budapesti vb-n már ismét eredeti „műfajában” indul, s jutna minél tovább (x).

Birkózó-vb: Merész álom az érem, de... – Váncza

Bemutatjuk az FTC birkózószakosztályának 19 éves sportolóját, Váncza Istvánt, aki a 63 kilogrammos kötöttfogásúak között bizonyíthat október végén a budapesti Papp László Sportarénában, a felnőtt-világbajnokságon. (x)

Birkózás: jövő héttől belecsapok a lecsóba – Kiss Balázs

Kisebb térdsérülése miatt egyelőre könnyített edzésmunkát végez Kiss Balázs, a magyar kötöttfogású birkózó-válogatott klasszisa, aki a budapesti világbajnokságra készül.

Birkózás: Hatos Gábor vb-arannyal melegített a vébére

Két arany-, egy ezüst és két bronzérmet szerzett a szabadfogású veterán birkózó-világbajnokságon a magyar küldöttség. Szkopjéban Hatos Gábor is győzött, aki az októberi világbajnokságra szintén készül.

Birkózás: megvan a női válogatott kerete a budapesti vb-re

Véglegessé vált a nőknél a válogatott kerete az október 20-án rajtoló budapesti birkózó-világbajnokságra.

Birkózás: Dollák Tamarával teljes a magyar vb-csapat

Az utolsó nyitott kérdésre is pont került szerda délután: a Körcsarnokban rendezett válogatón Dollák Tamara két meccsen legyőzte Bognár Erikát, így az Újpest fiatal kiválósága indulhat a nők 59 kg-os kategóriájában az októberi, budapesti világbajnokságon.(x)

Birkózás: egy arany és három bronz a vb női főpróbáján

Barka Emese nyaksérülése ellenére meggyőző teljesítménnyel végzett az élen a budapesti birkózó-világbajnokság bukaresti főpróbáján, a Ion Cornianu és Simon László nevével fémjelzett nemzetközi versenyen.

Birkózás: a 70 éves Szőnyi Jánost köszöntötték

Bensőséges találkozón köszöntötték barátai és egykori tanítványai 70. születésnapján Szőnyi Jánost.


HIRDETÉS