?>
Bajnokok reggelije: Mindent a birkózásnak köszönhetek, még a feleségemet is – Lőrincz Tamás

Főzünk és beszélgetünk. Az utóbbi években a mentális és fizikai felkészülés egyik alappillére lett a megfelelő étrend kiválasztása és betartása. A Nemzeti Sport és a Príma legújabb sorozatában utánajárunk, hogy Magyarország élsportolói milyen táplálkozási szokásokat követnek a versenyszezonban és azon kívül. Ebben a részben az olimpiai ezüstérmes, világbajnok és háromszoros Európa-bajnok magyar birkózó, Lőrincz Tamás volt a vendégünk.

Birkózás: jelen állás szerint lesz vb decemberben

A nemzetközi szövetség jelenlegi álláspontja szerint lesz felnőtt-világbajnokság decemberben Belgrádban, ami így igencsak feszítetté teszi az olimpia előtti menetrendet.

Birkózás: megrendezik decemberben a belgrádi vb-t

A Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) hétfőn megerősítette, hogy december 12. és 20. között megrendezik Belgrádban a világbajnokságot.

Birkózás: Példaképek kellenek – interjú Növényi Norberttel

Kortalan küzdősportikonunk, Növényi Norbert anno még a vécéajtóra is felírta, hogy olimpiai bajnok lesz, most a sportág és az utánpótlás jövőjében bízik.    

Ünnepség: felavatták a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát

Nagyszerű létesítmény, illusztris társaság, méltó ünnepség. Valahogy így lehetne jellemezni a vadonatúj Kozma István Magyar Birkózóakadémia (KIMBA) olimpiai arcképcsarnokának hétfői ünnepélyes avatását.

Birkózás: „Azt hittem, csak egy rossz vicc” – Barka a halasztásról

A szombati ob-t megelőzően januárban versenyzett legutóbb az Eb-t címvédőként kihagyó Barka Emese, akit ugyancsak kínoz a bizonytalanság, de megkérdőjelezi, lenne-e értelme egy zárt kapus olimpiának.

Birkózó ob: felavatták az új nemzeti birkózóakadémiát

Nem túl népes mezőnnyel és még annyira sem sok meglepetéssel, de végre éles versennyel, a szombati ob-val felavatták legjobbjaink az új nemzeti birkózóakadémiát.

Birkózás: több mint 200-an neveztek az országos bajnokságra

A koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően szombaton rögtön a legjelentősebb hazai versennyel, a felnőtt országos bajnoksággal kezdődik meg a birkózók – hagyományos – szezonja, a versenyt a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémián, a KIMBA Sportcsarnokban rendezik meg.

Birkózás: törölték az U23-as vb-t, a felnőtteké még tervben van

A Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) törölte a novemberre tervezett U23-as világbajnokságot, a decemberre kiírt felnőtt-vb-t ugyanakkor egyelőre még nem vette ki a versenynaptárból.

Birkózás: tízezer török előtt meglengette a magyar zászlót

Öt világbajnoki döntőben lépett szőnyegre, először rögtön a legendás Karelin ellen, a nagy győzelem azonban a 2001-es isztambuli Eb-n jött össze neki, tízezer dühös török előtt. Részt vett négy olimpián, és majdnem az ötödikre is kijutott Deák-Bárdos Mihály, aki a kötöttfogású birkózásban bő másfél évtizeden át volt a nehézsúly meghatározó alakja. Manapság Miskolcon a Fidesz önkormányzati képviselője, de a sportágától sem szakadt el. Fábik Tibor (Magyar Nemzet) interjúja.

Irán: kivégeztek egy birkózót, aki megölt egy biztonsági őrt

Kivégezték Iránban a birkózó Navíd Afkarit azt követően, hogy a bíróság bűnösnek találta egy biztonsági őr meggyilkolásában a két évvel ezelőtti kormányellenes tüntetések során – közölte szombaton az iráni állami média.

Birkózás: a női válogatott két tagjának pozitív lett a tesztje

A Magyar Birkózószövetség (MBSZ) a hivatalos honlapján jelezte, a női válogatott két tagjának pozitív lett a koronavírustesztje.

Veréb: Egyszer csak egyoldalúan kijelentik, hogy fel vagy függesztve, vérlázító

Veréb István, a szabadfogású birkózóválogatott tagja szerint vérlázító, hogy a Magyar Birkózószövetség egyszer csak közölte, hogy felfüggeszti a válogatott tagságát. Mint ismert, a szövetség a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a vb-bronzérmes sportolón kívül Mester Milán, Szurovszki Patrik, Lukács Botond, Juhász Balázs és Nagy Mihály válogatott tagságát is felfüggesztik – tiszteletlenségük és a minősíthetetlen hozzáállásuk miatt.

Birkózás: a szövetség felfüggesztette hat válogatott tagságát

A Magyar Birkózószövetség a hivatalos honlapján bejelentette,  hogy felfüggesztette Veréb István, Mester Milán, Szurovszki Patrik, Lukács Botond, Juhász Balázs és Nagy Mihály válogatott tagságát.

Birkózás: négy válogatott kerettag koronavírusos

A magyar birkózóválogatott négy tagjának is pozitív eredménnyel zárult a koronavírustesztje.

Birkózás: Korpási még nem mondott le a sikeres olimpiai részvételről

Korpási Bálint kötöttfogású birkózó az egyéves halasztás ellenére nem mondott le arról, hogy súlycsoportot váltva kijusson a tokiói olimpiára és ott jól szerepeljen.

Strandbirkózás: jön a bajnoki sorozat döntője, majd egy nagy buli

Augusztus 15-én, szombaton harmadik, egyben a mindent eldöntő utolsó állomásához érkezik a 2020-as strandbirkózó országos bajnoki sorozat. A nagy sikerű dorogi és balatonfüredi hétvégét követően ezúttal a budakalászi Lupa Beachre költözik az olimpiai programba kerülésre esélyes szakág hazai krémje. Utóbbi állítás nem túlzás, hiszen az előző két viadalhoz hasonlóan a mintegy 240 nevező között most is találunk bőven világversenyes érmest, válogatott kiválóságot, így például a szőnyegen egyaránt Eb-2. és U23-as Eb-győztes Németh Zsanettet és Lévai Zoltánt, az Európai Játékok-2. Torba Eriket, valamint az Eb-3. Galambos Ramónát.

Tokió 2020: jól jön birkózóinknak a halasztás?

Korosodó klasszisainknak nem jön jól az egyéves halasztás, hiszen az idő nem nekik dolgozik, de a már meglévő négy kvóta biztonságot, megnyugvást és előnyt is adhat.