Búvárúszás: Papp Gábor a Magyar Búvárszakszövetség elnöke

Papp Gábor lett a Magyar Búvárszakszövetség (MBSZ) elnöke.

Mosolyog a tenger mélyén a sportág első magyar világbajnoka

Színészet, szinkronúszás, idegenvezetés, háborús történetek, pia, cigi, buli. Mind-mind szerves részét képezték Korok Fatima életének. S hogy milyen út vezetett a világoskék oroszlántól a szabadtüdős mélymerülő világbajnoki címig? Nos, egyrészt kacskaringós, másrészt csalódással, önmarcangolással s főképpen tanulsággal teli.

Úszás: hét magyar arany a tájékozódási búvárúszó Eb-ről

Hét arany-, hat ezüst- és egy bronzérmet nyertek a magyar versenyzők a berlini tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon.

Úszás: olimpiai bajnokok népszerűsítették a vizes sportokat

Csobbanj, Budapest! elnevezéssel vizes családi napot tartottak szerdán a kívül-belül megújult Dagály fürdőben. A program célja a vizes sportok népszerűsítése volt, a szervezők igyekeztek minél több embernek megmutatni az úszás, a búvárkodás és a vízilabda szépségeit.

Búvárúszás: továbbra is Nyíri Iván a szakszövetség elnöke

A Magyar Búvárszakszövetség közgyűlése újraválasztotta eddigi elnökét, Nyíri Ivánt.

Búvárúszás: hét éremmel zártuk az Európa-bajnokságot

Egy arany- és hat bronzérmet nyertek a magyarok a Berlin melletti Störitzsee tavon megrendezett tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon.

Uszonyosúszó vb: Senánszky Petra triplázott, újabb világrekord

Megismételte tavalyi sikerét Senánszky Petra a görögországi Voloszban zajló uszonyosúszó-világbajnokságon: a 100 és a 200 méter után ezúttal is megnyerte az 50 méteres uszonyos gyorsúszást, ráadásul a korábbi győzelmekhez hasonlóan most is világcsúccsal diadalmaskodott.

Uszonyos úszás: Senánszky Petra világcsúccsal világbajnok

Senánszky Petra a 100 méteres uszonyos gyorsúszásban világrekorddal védte meg címét a görögországi Voloszban zajló világbajnokságon.

Búvárúszás: Senánszky Petra világcsúcsot úszott

Senánszky Petra megjavította a 100 méteres uszonyos gyorsúszás világrekordját az Egerben rendezett Dobó Kupa uszonyosúszó versenyen.

Búvárúszás: magyar ezüstérem és szezoncsúcs a vk-versenyen

Kovács Zsófia ezüstérmet nyert a női 400 méteres búvárúszó számban a franciaországi Aix en Provence-ban megrendezett uszonyosúszó világkupa-viadalon.

Elismerés: Senánszky, Szepesi és Rapport 2015 legjobbja

Az ötkarikás játékok programjában nem szereplő sportágak 2015-ben legjobban teljesítő versenyzőit díjazta kedden a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) nem olimpia sportágak szakmai tagozata. Az első alkalommal odaítélt Leyrer Richárd Sportvezetői Díjat Nyíri Iván kapta.

Videó: ilyen, ha a világ legrémisztőbb hala szembejön…

Búvárkodás a tengerben – mi a legrosszabb, ami szembejöhet? Egy cápa? Van rémisztőbb! Bár a holdhal (más néven Mola Mola vagy sunfish) nem veszélyes az emberre, megjelenése gyakran a legtapasztaltabb búvárokat is ámulatba ejti. Most elkezdte járni az internetet egy videó, amelyben Portugália mellett akadtak bele az élőlénybe.

Búvárúszás: újabb magyar aranyak a libereci vb-n

Kedden további két aranyéremmel bővült a 11 fős magyar válogatott gyűjteménye a tájékozódási búvárúszók felnőtt világbajnokságán és junior Európa-bajnokságán, a csehországi Liberecben.

Búvárúszás: újabb vb-arany és világcsúcs Kazanyból

Senánszky Petra duplázott Kazanyban: az Oroszországban rendezendő búvársportok világbajnokságán a magyar világklasszis a 100 méteres győzelem után az uszonyos gyorsúszás 50 méteres fináléjában is a leggyorsabb volt, és ezúttal is világcsúcsot úszott.

Búvárúszás: világcsúccsal világbajnok a magyar klasszis

A magyar búvárok továbbra is remekelnek Oroszországban: Senánszky Petra fantasztikus világcsúccsal világbajnok lett Kazanyban. A búvársportok világbajnokságán a magyar klasszis a 100 méteres uszonyos gyorsúszás döntőjében 47.27 másodperces világrekorddal győzött. Ugyanebben a számban Varga Krisztina szerezte meg a bronzérmet.

Búvárúszás: eddig négy magyar érem a világbajnokságon

Eddig négy érmet szereztek a magyar búvárúszók a Kazanyban zajló CMAS Játékokon, azaz a búvársportok világbajnokságán.

Világjátékok: a búvárúszó Székely Lilla aranyérmes

Székely Lilla felért a csúcsra! A magyar búvárúszó aranyérmet nyert Caliban, a 100 méteres női felszíni uszonyos kategóriában. A kolumbiai világjátékok második napja után így egy arannyal és egy ezüstéremmel büszkélkedhet a magyar csapat. Székely Lilla úgy utazott ki a játékokra, hogy ez lesz az utolsó versenye. A klasszis 2005-ben és 2009-ben is ott volt a nem olimpiai sportágak világversenyén. A világjátékokon akarta befejezni…

Búvárúszás: Székely és Kanyó 11 aranyérmet nyert az ob-n

Székely Lilla és Kanyó Dénes is magabiztos versenyzéssel jelezte, hogy jó ütemben halad a felkészülésük a világjátékokra. A két búvárúszó összesen 11 országos bajnoki címet gyűjtött be a Hódmezővásárhelyen megrendezett ob-n.

Búvárúszás: Kanyó is ott lehet a világjátékokon

Kanyó Dénes búvárúszó indulási jogot szerzett a 2013-as világjátékokra.

Világjátékok: Székely Lilla is ott lesz a 2013-as versenyen

Az uszonyos- és búvárúszó Székely Lilla kijutott a 2013-as Világjátékokra, az olimpián kívüli sportágak kolumbiai világversenyére.