17. ATLÉTIKAI VILÁGBAJNOKSÁG, DOHA – PROGRAM, EREDMÉNYEK

Szeptember 27. és október 6. között rendezik meg Katar fővárosában, Dohában a 17. szabadtéri atlétikai világbajnokságot. Íme, a verseny menetrendje!

Megszabadulna a béklyótól a gátak fölött repülő debreceni szépség

A többszörös magyar bajnok gátfutó a minszki Európai Játékokon szerzett bronzával begyűjtötte nemzetközi versenyen nyert első érmét. Kerekes Gréta későn kezdett el atletizálni, életének 26 éve tele volt kacskaringókkal, de egyik kitérőt sem bánja. Úgy véli, ezeknek köszönhetően vált erős egyéniséggé.

Futball-vb, atlétika-vb, kézilabda-vb – nyilatkozatok

Még a nyári futball-vb-ről is maradt nyilatkozat, és persze azóta egészen frissek is vannak.

Atlétika: Ha keményen dolgozunk, elég idő lesz a szervezésre – Fürjes

Ha keményen dolgozunk, négy és fél év elég lesz – mondta Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán a 2023-as atlétikai világbajnokság szervezésével kapcsolatban.

Atlétika: a magyar kormány garanciát vállal a budapesti vb-rendezésre

A magyar kormány pénzügyi garanciát vállal a 2023-as atlétikai vb esetleges budapesti megrendezésére. A sportág hazai szövetségének (MASZ) csütörtöki híre szerint a rendezési költségeket biztosító kormánygaranciát a kandidálóknak november 1-ig kell bemutatniuk a nemzetközi szövetségnek (IAAF), amely december 4-én határoz az öt év múlva esedékes világverseny rendezőjéről.

Atlétika: rendezzünk világbajnokságot? – szavazás

Rendezzen atlétikai világbajnokságot Magyarország, vagy pénzkidobás lenne az egész? Szavazzon, kommenteljen, mondja el véleményét!

Atlétikai vb: Jamaica a 4x100 döntőjében, Bolt este fut utoljára

A Londonban zajló 16. szabadtéri atlétikai világbajnokság 9. versenynapjának egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseménye a férfiak 4x100 méteres váltója, amelyben szerephez jutott a jamaicai egység is, soraiban a vb után az atlétikától visszavonuló 8-szoros olimpiai bajnok Usain Bolttal.

Baji Balázs: Édesebbé teszi a sikert, hogy másoknak is örömet okoztam az eredményemmel

A családtagok virágcsokorral és meleg öleléssel fogadták a szombat éjjel fél egykor hazaérkező Baji Balázst a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Világbajnoki bronzérmes gátfutónk először az érmét mutatta meg szeretteinek, illetve a sajtó munkatársainak, akiktől félszegen kérdezte: „most mi következik?” Természetesen interjúk sora jött, az NSO TV stábjának az atléta mellett edzője, ifj. Tomhauser István is beszélt arról, hogyan élték meg a sikert, míg testvére, Baji Bence azt elevenítette fel, miképpen nézték itthon öccse döntőjét. 

Atlétikai vb: gátfutóink nem jutottak tovább az elődöntőbe

Kerekes Gréta és Kozák Luca sem jutott tovább a női 100 méteres gátfutás 24-es elődöntőjébe, összesítésben előbbi a 26., utóbbi pedig a 28. helyen zárt a londoni atlétikai világbajnokságon. A nyolcadik versenynap délelőtti programjában még egy magyar versenyző volt érdekelt, a súlylökésben ezüstérmes Márton Anita diszkoszvetésben nem érte el a döntőhöz szükséges eredményt.

Atlétika: ennyi pénzt keresett a csodafutásával Baji Balázs

Mint ismert, Baji Balázs bronzérmet szerzett a 110 méteres gátfutás döntőjében a londoni atlétikai világbajnokságon. A bronzérem pedig pénzdíjjal is jár!

ATLÉTIKAI VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON, 2017

2017. augusztus 4. és 13. között rendezték meg Londonban a 16. szabadtéri atlétikai világbajnokságot. Íme, a magyar indulók névsora, a számok győztesei és az éremtábla!

Atlétika: szinte biztos végig a telt ház a 2017-es vb-n

Már most szinte biztosra vehető, hogy mindennap telt ház lesz a jövő nyári atlétikai világbajnokságon Londonban, mivel már több mint egymillió jegyigénylés érkezett.

Atlétikai vb: Eaton világcsúcsa, Farah harmadik sikere

Világcsúccsal nyerte meg a tízpróbát az amerikai Ashton Eaton a pekingi atlétikai világbajnokságon, ahol a szombati versenynapon a brit Mo Farah sorozatban harmadik vb-aranyát szerezte meg 5000 méteren.

Atlétikai vb: ezzel engesztelte ki Usain Boltot a gázoló

Mint arról beszámoltunk, az atlétikai világbajnokságon a 200 méter döntőjében is aranyat szerző Usain Boltot egy operatőr véletlenül feldöntötte a segwayével. Bár a jamaicai sprinter húzta egy kicsit a lábát a bukás után, szerencsére nem lett nagy baj, sőt, mint kiderült, barátság köttetett a két fél között, miután a Kínában dolgozó kameraman megajándékozta egy karkötővel Boltot és bocsánatot kért.

Atlétika: öt arany – 75 éves magyar rúdugró nyert a vb-n

A magyar csapat öt aranyérmet nyert a Lyonban rendezett szenior atlétikai világbajnokságon, amelyen 114 ország 8059 versenyzője vett részt.

Atlétika: csak 30 fok este - Doha októberben rendezne vb-t

Doha októberi rendezéssel pályázik a 2019-es atlétikai világbajnokság lebonyolítására, a győztest kedden hirdeti ki a nemzetközi szövetség (IAAF).

Atlétika: szállás nincs, de azért vb-t rendeznének

Barcelona és Doha mellett az Oregon állambeli Eugene is pályázik a 2019-es szabadtéri atlétikai világbajnokság rendezésére.

Bolt örök, miközben oda az amerikai hegemónia

Usain Bolt három aranyéremmel zárta a moszkvai világbajnokságot, és ezzel minden idők legeredményesebb atlétája lett a vb-k történetében. A szakírók szerint a jamaicainak a formája alapján Rio de Janeiróban jó esélye lesz rá, hogy kitörölhetetlenül minden idők legnagyobbjává váljon.

A moszkvai vb utolsó napján is Usain Bolté volt a show

Jamaica ünnepelhetett a moszkvai atlétikai világbajnokság záró napján, miután mindkét váltója győzött 4x100 méteren. Usain Bolt vasárnap is remekelt, és három aranyérmet vihet haza az orosz fővárosból. A hazaiak ellenben nem lehettek túlságosan elégedettek, mivel a nagy esélyes Marija Szavinova elbukta a női 800 méter fináléját, és „csak" ezüstérmet szerzett a kenyai Eunice Jepkoech Sum mögött.