Atlétikai vb: Gyulai Márton szerint nem jó helyszín Doha

Nem jó helyszín Doha – jelentette ki a szeptember 27-én kezdődő atlétikai világbajnokságról Gyulai Márton.

Atlétika: tizennégy magyar részvétele biztos a vb-n

Tizennégy magyar atléta részvétele biztos a szeptember 27-én kezdődő dohai világbajnokságon, de a létszám még nőhet.

Atlétika: Gatlin bicegve ért célba, de állítólag nincs nagy baj

Justin Gatlin, a férfi 100 méter világbajnoki címvédője bicegve ért célba kedd este a zágrábi atlétikai versenyen, ám a vizsgálatok szerint nincs súlyosabb baja, nincs veszélyben a vb-szereplése.

17. ATLÉTIKAI VILÁGBAJNOKSÁG, DOHA – PROGRAM, EREDMÉNYEK

Szeptember 27. és október 6. között rendezik meg Katar fővárosában, Dohában a 17. szabadtéri atlétikai világbajnokságot. Íme, a verseny menetrendje!

Atlétikai vb: nem indul a férfi 400 méter címvédője

Wayde van Niekerk, a férfi 400 méter címvédője nincs még olyan állapotban, hogy szerepelhessen a szeptember végén kezdődő dohai atlétikai világbajnokságon.

Atlétikai vb: sérülés miatt nem indul a kétszeres világbajnok

Sérülés miatt nem indul a szeptember végén kezdődő atlétikai világbajnokságon David Storl kétszeres vb-győztes német súlylökő.

Atlétika: Pars nagyot dobott, szinte biztosan indulhat a vb-n

Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető szombati, tapolcai dobása három centiméterrel elmaradt az idei világbajnokság indulási szintjétől, ennek ellenére szinte biztosan indulhat a szeptember végén kezdődő dohai vb-n.

Atlétikai vb: Semenya várhatóan nem indulhat Dohában

A számára kedvezőtlen svájci bírósági döntés miatt nagy valószínűséggel nem indulhat a szeptember végén kezdődő, dohai atlétikai világbajnokságon Caster Semenya, a női 800 méteres síkfutás címvédője.

Atlétika: Coleman nyerte 100 méteren az amerikai bajnokságot

A várakozásnak megfelelően Christian Coleman győzött 100 méteren az Egyesült Államok atlétikai bajnokságán, ezzel indulhat ebben a számban az őszi, dohai világbajnokságon.

PSG: korrupciós botrányba keveredett a klub tulajdonosa

Francia sajtóértesülések szerint korrupcióval vádolják Nasszer al-Kelaifit, a Paris Saint-Germain elnökét, aki a gyanú alapján megpróbálta megvásárolni Katarnak a 2017-es atlétikai világbajnokság rendezési jogát.

Atlétikai vb: Mo Farah nem indul a maratonin

A négyszeres olimpiai bajnok Mo Farah nem indul a maratonon a szeptember végén Dohában sorra kerülő atlétikai világbajnokságon.

Év Sportolója Gála: Carl Lewis a budapesti atlétikai vb terveivel ismerkedett – galéria

Az Év Sportolója Gála díszvendége, az amerikai sprinterlegenda, Carl Lewis az ünnepség előestéjén a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság terveivel ismerkedett: a szervezőbizottság tagjai, Fürjes Balázs, budapesti fejlesztésekért felelős államtitkár és Gyulai Márton, az Európai Atlétikai Szövetség tanácstagja mutatta be az új nemzeti atlétikai központ makettjét és a valaha volt legnagyobb hazai rendezésű sportesemény koncepcióját azon a megbeszélésen, amelyen a kilencszeres olimpiai bajnok is kifejtette véleményét a magyar tervekkel kapcsolatban.

2019 LEGFONTOSABB NEMZETKÖZI ÉS HAZAI ATLÉTIKAI VERSENYEI

Világbajnokság szeptemberben-októberben Dohában, fedett pályás Európa-bajnokság márciusban Glasgow-ban, Gyulai Memorial júliusban Székesfehérváron, Gyémánt Liga, a legfontosabb maratonik, a legnagyobb hazai utcai futóversenyek – íme, ezek lesznek 2019 legfontosabb atlétikai eseményei a nagyvilágban és idehaza!

Gyulai Miklós: Ne csak a pénzkiadást nézzük, hanem hogy mit adhat a vébé

A magyar szövetség elnökével beszélgettünk a frissen megkapott 2023-as atlétikai világbajnokságról, a szövetségben végbement változásokról, a 2018-as évről, a sportág hazai jelenéről és jövőjéről, szabadtérről és fedett pályáról.

Atlétika: Ha keményen dolgozunk, elég idő lesz a szervezésre – Fürjes

Ha keményen dolgozunk, négy és fél év elég lesz – mondta Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán a 2023-as atlétikai világbajnokság szervezésével kapcsolatban.

Atlétika: Az álom most valóra válhat – Baji Balázs

Mint arról kedden beszámoltunk, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség Magyarországnak ítélte oda a 2023-as világbajnokság rendezési jogát. Márton Anita és Baji Balázs így foglalta össze érzéseit a döntés után.

Atlétika: Ez az elmúlt évtizedek sikere – Gyulai Márton

Gyulai Márton, a 2023-as atlétikai világbajnoki pályázati bizottság ügyvezetője a Nemzeti Sportnak nyilatkozva elmondta, az elmúlt évtizedek munkájának eredménye, hogy a nemzetközi szövetség a magyar fővárosnak ítélte az öt év múlva esedékes vb-t.

Atlétika: Magyarország rendezi a 2023-as világbajnokságot!

Magyarország rendezheti meg 2023-ban a szabadtéri atlétikai világbajnokságot – jelentette be kedden Monte-Carlóban a Nemzetközi Atlétikai Szövetség.

Atlétika: miénk lesz a világbajnokság! – Budapest jó eséllyel pályázik

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) tavaly úgy döntött, szakít a hagyományokkal, és a 2023-as világbajnokságot már nem az addig hagyományos módon ítéli oda egy-egy városnak. Ezentúl nem a szokásos módon kell pályázni, majd egy hosszú procedúra végén bejelentik a győztest, hanem a szervezet maga keres partnereket, hogy közös munkával teremtsék meg a rendezés feltételeit, és a megfelelő minősítések után egyetlen város marad.

Atlétikai vb: Dohába még a régi rend szerint lehet kijutni

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) a jövő évtől a tervek szerint bevezeti az új világranglistát, ám a szeptember végén kezdődő dohai világbajnokságra még nem az alapján lehet majd indulási jogot szerezni.