CAS: április végéig nem döntenek Semenya ügyében

Április végéig elhalasztotta az ítélethirdetést a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) a dél-afrikai atléta, Caster Semenya ügyében.

Gyémánt Liga: tiltakoznak a kenyaiak és az etiópok

Felháborodást váltott ki Kenyában és Etiópiában a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) azon döntése, mely szerint a jövő évtől kikerülnek a hosszútávfutó számok a Gyémánt Liga versenyek programjából.

Gyémánt Liga: rövidebb versenyek, kevesebb állomás

A jövő évtől jelentős változásokat vezet be a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) a legrangosabb egynapos versenysorozatába, a Gyémánt Ligába, melyben a jelenlegi 32 helyett már csak 24 versenyszámban lehet majd a fődíjért küzdeni.

Atlétika: nem teljesültek a feltételek, marad az oroszok eltiltása

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) hétfőn közölte, hogy továbbra is fenntartja az orosz szövetség (RUSAF) 2015 óta tartó eltiltását.

Atlétika: Márton Anita bronzot, Rivasz-Tóth ezüstöt nyert

A súlylökő Márton Anita harmadik helyen végzett a dobóatléták Európa-kupájának második napján a szlovákiai Somorján, míg Rivasz-Tóth Norbert ezüstérmes lett gerelyhajításban.

Duna-parti kavicsokkal kacsázott, olimpiai érmekig vitte

Március 10-én ünnepli 85. születésnapját Kulcsár Gergely, az első magyar gerelyhajító, aki túldobta a nyolcvan méteres lélektani határt. Négy olimpiájából hármon érmet szerzett, kétszer kis híján aranyat, háromszor vitte a magyar csapat zászlaját a nyitóünnepségen, edzőként pedig megadatott neki, hogy tanítványa a csúcsra jusson.

Atlétika: világcsúcs női 50 kilométeres gyaloglásban

Több mint öt percet javítva a régi rekordon világcsúcsot ért el a női 50 kilométeres gyaloglásban a kínai Liu Hung.

Atlétika: Bajira újabb műtét vár, elhúzódhat a visszatérése

Február 9-én edzés közben elszenvedett térdsérülése miatt Baji Balázs lábát meg kellett műteni, de amint arról a világbajnoki bronzérmes gátfutó az SzPress Hírszolgálatnak beszámolt, még egy sebészeti beavatkozás vár rá, ha minden jól megy, március végén.

Atlétika: gyerekkori álma vált valóra Kerekes Grétának

Kerekes Gréta gyerekként arról álmodott, hogy gáton a legjobbak között lesz, és a vasárnapi fedett pályás Európa-bajnoki 5. helye után úgy érzi, ez most megvalósult.

Atlétika: Glasgow-ban visszatért az önbizalmam – Márton Anita

Két arany után bronzérmet szerzett a fedett pályás Európa-bajnokságon a súlylökő Márton Anita, aki hosszú sérülésből visszatérve újra dobogóra állhatott, de a szabadtéri szezonja még mindig tervezés alatt áll.

Atlétikai Eb: Kozák Luca nem áll rajthoz a döntőben

Kozák Luca bokasárülése miatt nem tud rajthoz állni a 60 méteres gátfutás esti döntőjében a glasgow-i fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon.

Ajánló: óriási egyéni csúcsot futott Bogárdi Szilvia

Vasárnap a tokiói maratonin állt rajthoz az egyik legismertebb magyar ultrafutó, és több mint húsz percet javított az eddigi legjobbján.

Atlétikai Eb: Márton Anita bronzérmes lett súlylökésben

Márton Anita címvédőként a harmadik helyen zárt 19 méteres dobásával a női súlylökők között a glasgow-i fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon.

Atlétikai Eb: Kozák Luca országos csúccsal döntős 60 gáton

Kozák Luca 7.97 másodperces eredménnyel, új országos csúccsal győzött a 60 méteres gátfutás vasárnapi elöntőjében a glasgow-i fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon. Az országos bajnok Kerekes Gréta szintén ott lesz a fináléban, ő 8.05 másodperces idővel futamában a harmadik helyet szerezte meg.

Andy Pozzi régen volt ennyire egészséges, szakállasan védene címet

Lát esélyt a fedett pályás Európa-bajnoki címvédésre a brit gátfutó Andy Pozzi, aki teljesen felépült combsérüléséből, szabadtérre gyúr, lusta levágni a szakállát, és szívesen versenyezne már újra Baji Balázzsal.

Atlétika: Márton Anita bejutott a súlylökés döntőjébe

Nem sikerült jól a címvédő Márton Anita selejtezője, de a hetedik helyen így is bejutott a fedett pályás Európa-bajnokság döntőjébe.

Atlétika: Krizsán Xéniának egyik szám „sem jött össze”, elsírta magát

Krizsán Xénia a hatodik helyen áll az ötpróbázók második száma után a glasgow-i fedett pályás atlétikai Európa-bajnokság pénteki nyitónapján.

Atlétika: 13 magyar indulóval kezdődik pénteken a fedett Eb

Pénteken 49 ország 637 versenyzőjével – köztük 13 magyar sportolóval – megkezdődik Glasgow-ban a 35. fedett pályás atlétikai Európa-bajnokság. A mieinknél a magyar atlétika első világbajnoka, a súlylökő Márton Anita az első számú éremesélyes, míg az ötpróbázó Krizsán Xénia célja az első hat helyezett közé kerülés.

Atlétika: a Nike kiáll a fellebező Semenya mellett – videó!

A Nike kiáll az olimpiai bajnok középtávfutó Caster Semenya mellett, aki fellebbezése eredményére vár, melyet a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) novemberben életbe lépett, rá vonatkozó szabályozásával szemben nyújtott be.

Olimpia: bárki lefuthatja a maratoni távot a párizsi játékokon

Történelmi bejelentést tett a 2024-es párizsi nyári olimpia szervezőbizottsága: a maratoni futás mindenki számára nyitva áll, az indulók a versenyt ugyanolyan feltételek mellett teljesíthetik, mint a sportolók.