„Nagy a bizonytalanság” – Baji Balázs gyakorlatilag „vakon” edz

A bizonytalanság a legnagyobb kihívás Baji Balázsnak, aki rehabilitációs szakemberek segítsége nélkül készül, ám még nem tudja, pontosan mire.

NSO-tanóra: Baji Balázs rendhagyó biológiaórát tartott – videó

A Nemzeti Sport Online-nál úgy döntöttünk, a magunk módján szeretnénk kivenni a részünket a távoktatásból, ezért sportolókat, sporthoz közeli személyeket kértünk fel, hogy csatlakozzanak az NSO tanári karához, és tartsák meg a maguk rendhagyó tanóráját.

Az afroamerikai gyapotszedő fia, aki Hitler előtt nyert olimpiai aranyérmeket

Jesse Owens az 1936-os olimpián négy aranyérmet nyert atlétikában. A sors különös iróniája volt, hogy egy gyapotszedő munkás afroamerikai fia éppen Adolf Hitler szeme előtt vált halhatatlan hőssé, ráadásul Berlinben barátságot kötött a németek aranyéremre is esélyes versenyzőjével.

Atlétika: Mintha az egész sportágat eltiltották volna egy évre – Kővágó

A diszkoszvető Kővágó Zoltán edzőként egyre eredményesebb tanítványával, Huszák Jánossal, de sportolóként neki is megvannak a céljai.

Dopping: két olimpiai bajnok orosz atléta is megbukott

Négy orosz atléta, köztük két olimpiai bajnok bukott meg doppinggal korábbi mintáik újraellenőrzésekor.    

Koronavírus: további halasztások, intézkedések a sportban világszerte

A nemzetközi sportéletben pénteken is újabb halasztásokat, változásokat, valamint különböző intézkedéseket jelentettek be a koronavírus-járvány miatt.

Atlétika: „helytelen kapcsolatot" tartott fenn sportolókkal, élethosszig eltiltották

Azonnali hatállyal élethosszig tartó eltiltást kapott egy kanadai atlétaedző, miután „helytelen kapcsolatot" tartott fenn sportolókkal, ezzel megsértve a magatartási kódexet.

Tokió 2020: Baji és Pars számára előny a halasztás – Gyulai

Gyulai Márton, az Európai Atlétikai Szövetség tanácsának tagja szerint Baji Balázs és Pars Krisztián számára is előnyt jelent a tokiói nyári olimpia elhalasztása.

Atlétika: megvizsgálják az idei Eb megrendezhetőségét

Az Európai Atlétikai Szövetség (EA) megvizsgálja az augusztus végére tervezett Európa-bajnokság megrendezhetőségét.

Atlétika: ideiglenesen Karamarinov az európai szövetség elnöke

A bolgár Dobromir Karamarinov lett az Európai Atlétikai Szövetség (EA) ideiglenes elnöke.

Atlétika: Halász Bence elit társaságba dobta magát

Megrendezte téli versenysorozata harmadik fordulóját a Szombathelyi Dobó SE-Németh Pál Dobóakadémia, a viadalon több egyéni csúcs született.

Tokió 2020: Hamarosan dönteni kell az olimpiáról – Coe

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke szerint hamarosan nyilvánvaló lesz, hogy meg tudják-e rendezni az eredetileg tervezett időpontban a nyári tokiói olimpiát.

Atlétika: az orosz szövetség idejében fizetni akar a WA-nak

Az Orosz Atlétikai Szövetség (VFLA) új vezetése elkötelezett az iránt, hogy a július elsejei határidőre kifizesse a nemzetközi szövetség (WA) által kiszabott ötmillió dolláros bírságot – nyilatkozta a VFLA február 28-án megválasztott elnöke, Jevgenyij Jurcsenko szombaton.

Tokió 2020: Baji Balázs aggódik a kvótaszerzés miatt

Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó aggodalmát fejezte ki, hogy a koronavírus-járvány miatt jelentősen megváltozott helyzetben miként lesz képes megszerezni a kvalifikációt a tokiói olimpiára, amelyet egyelőre az eredeti időpontban akarnak megrendezni.

Tokió 2020: Coe szerint nincs esélyegyenlőség a felkészülésben

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke szerint a koronavírus-járvány miatt nincs esélyegyenlőség a sportolók között a tokiói nyári olimpiára való felkészülés tekintetében.

Atlétika: agyvérzést kapott az európai szövetség elnöke

Stroke-ot kapott az Európai Atlétikai Szövetség (European Athletics) norvég vezetője, Svein Arne Hansen, akit jelenleg kórházban kezelnek, az intenzív osztályon van – adta hírül az EA sajtószolgálata.

Atlétika: lelkileg lesz nehéz áttörnie a nyolc métert az FTC távolugrójának

Legutóbb 16 évvel ezelőtt ugrott magyar távolugró nyolc méter felett. A Ferencváros atlétája, a tavaly edzőt és cipőt váltó Szabó László azonban nagyon közel van hozzá.

Atlétika: elhunyt Emil Zátopek olimpiai bajnok özvegye

Kilencvenhét éves korában, pénteken elhunyt Dana Zátopková olimpiai bajnok cseh gerelyhajító, a legendás Emil Zátopek özvegye.

Viharos életmű – kilencven éve született a futózseni, Iharos Sándor

Kilencven éve, március 10-én született Iharos Sándor, a magyar közép- és hosszútávfutás egyik legnagyobb alakja. Nagy világversenyeken ugyan nem állhatott a dobogóra, mégis rajongtak érte a szurkolók. Más kérdés, hogy ellentmondásos egyénisége vitákat gerjesztett.

Dopping: a CAS felmentette a négy évre eltiltott, vb-ezüstös távolugrót

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) felmentette a doppingolás vádja alól Jarrion Lawson amerikai távolugrót, akit négy évre tiltott el tavaly a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA).