Atlétika: 20 évesen elhunyt a tavalyi bajnokság ezüstérmese

Tragikus körülmények között elhunyt Varga Péter, a tavalyi szabadtéri országos bajnokság távolugrásának ezüstérmese – adta hírül kedden a Magyar Atlétikai Szövetség hivatalos honlapja.

Atlétika: Kipruto megdöntötte a 10 km-es világrekordot

A kenyai Rhonex Kipruto új világrekorddal, 26:24 perces eredménnyel nyert meg egy 10 kilométeres utcai futóversenyt Valenciában.

Az Ismerős Arcok énekes-dalszerzője a Nélküled felvidéki himnusszá válásáról

Az Ismerős Arcok énekes-dalszerzője, Nyerges Attila a távolugrógödörben épített homokvárakról, a Komjádiban szövődött barátságokról és a Nélküled felvidéki himnusszá válásáról beszélt a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében.

Atlétika: Krizsán Xénia kihagyja a fedett pályás vb-t

Nem indul a márciusi, nankingi fedett pályás atlétikai világbajnokságon Krizsán Xénia, a többpróba országos csúcstartója.

2020 LEGFONTOSABB NEMZETKÖZI ÉS HAZAI ATLÉTIKAI VERSENYEI

Olimpia júliusban-augusztusban Tokióban, fedett pályás világbajnokság márciusban Nankingban, szabadtéri Európa-bajnokság augusztusban Párizsban, Gyulai Memorial – immár a második számú IAAF-sorozat részeként – júliusban Székesfehérváron, hazai bajnokságok, Gyémánt Liga, a legfontosabb maratonik, a legnagyobb hazai utcai futóversenyek: íme, ezek lesznek 2020 legfontosabb atlétikai eseményei a nagyvilágban és idehaza!

Atlétika: kenyai győzelmek a Sao Pauló-i szilveszteri futáson

Kibiwott Kandie és Brigid Kosgei révén a férfiaknál és a nőknél is kenyai győzelem született a 95. Sao Pauló-i szilveszteri utcai futóversenyen.

Atlétika: minden akadály elhárult a 2023-as budapesti vb megrendezése elől

A magyar kormány határozatba foglalta, hogy elfogadja a Fővárosi Közgyűlés feltételeit, így az utolsó akadály is elhárult a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezése elől.

Atlétika: 16 hónapra eltiltották a világbajnok kenyait

Pozitív doppingteszt miatt 16 hónapra eltiltották Sammy Kiprop Kitwarát, aki a 2010-es félmaratoni világbajnokságon csapatban arany-, egyéniben pedig bronzérmes volt.

2019 – tokiói szemüvegen át: tartjuk a lépést a világgal

Kevesebb mint nyolc hónap múlva, július 24-én kezdődik Tokióban a XXXII. nyári olimpiai játékok. Ennek tükrében az idei év kiemelt fontosságú volt, hiszen egyrészt nagyon sok kvóta gazdára talált, másrészt az esztendő világbajnokságain tarthattak főpróbát a versenyzők az ötkarikás játékokra. Utóbbi szemszögből igyekeztünk áttekinteni a 2019-es történéseket.

Tokió 2020: Fraser-Pryce 100-on és 200-on is indulna

Shelly-Ann Fraser-Pryce, a női 100 méteres síkfutás világbajnoka azt tervezi, hogy a jövő évi tokiói olimpián 100 mellett 200 méteren is indul.

Kétméteres mérföldkő – száztíz esztendeje született Bodosi Mihály

Második európai és első magyar atlétaként röppent át a két méter felett, de csak 196 centivel tartotta 21 évig az országos csúcsot... Mi történt pontosan a pécsi Maurinum pályaavatóján?

Atlétika: egy lépés hiányzik, de valószínű, hogy Budapesten lesz a 2023-as vb

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa elfogadta a Fővárosi Közgyűlés feltételeit, és ha december 31-ig erről megszületik a kormányhatározat is, akkor minden akadály elhárul a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezése elől.

Atlétika: átadták Zuglóban az MTK új fedett centrumát

Az MTK zuglói Lantos Mihály Sportközpontjában kedden délelőtt átadták a klub közel 1900 négyzetméteres új fedett atlétikai centrumát.

Tokió 2020: hivatalos a szapporói helyszín és az időpontok

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerdán elfogadta a tokiói olimpia szapporói atlétikai versenyeinek helyszínét és időpontjait.

Atlétika: „Gyarapítania kellene a sportágat, de ezzel a reformmal megöli”

Yohan Blake olimpiai és világbajnok jamaicai atléta a Gyémánt Liga jövő évi, új lebonyolítását, valamint Sebastian Coe-t kritizálta.

Atlétika: ugandai világcsúcs 10 kilométeres utcai futásban

Az ugandai Joshua Cheptegei 26:38 perccel világrekordot állított fel 10 kilométeres utcai futásban Valenciában.

Atlétika: A legnagyszerűbb vb-t rendezzük meg – Szabó Tünde

Szabó Tünde szerint Magyarország 2023-ban minden idők legnagyszerűbb atlétikai világbajnokságát fogja megrendezni.

Atlétikai vb: Ferencváros feltételeit kormányhatározatba foglalták

Stadion helyett olyan szabadidő- és tömegsportközpont jön létre Ferencvárosban, amely alkalmas nagy sportrendezvények megtartására is – mondta Baranyi Krisztina, a kerület polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Atlétikai vb: a magyar szövetség szerint a sport győzött

„Az atlétika győzött” – reagált a magyar sportági szövetség (MASZ) a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntésére, amellyel a testület – feltételekkel – támogatását adta a 2023-as budapesti világbajnokság rendezéséhez.

Atlétikai vb: a kormány elfogadta Csepel és Ferencváros javaslatait

A kormány elfogadta Csepel és Ferencváros javaslatait az atlétikai világbajnoksággal kapcsolatban, és kötelezte minisztereit e javaslatok maradéktalan végrehajtására – tájékoztatta a Miniszterelnökség szerdán közleményben az MTI-t.