NS Hosszabbítás: kőkorszaki C-csoporttól az elit-vb-ig

Szinte ő maga a magyar jégkorongsport, képletesen szólva egyik kezét Pásztor György, a másikat egy fedett csarnokban nevelkedő tehetség fogja. Kangyal Balázs átélt mindent a kőkorszaki C-csoportos szerepléstől az elit-világbajnokságig, és 50. születésnapján vissza- és előre is tekint.

Gyémánt Liga: csaknem 23 éves világcsúcsot döntöttek meg

Az etióp származású és holland színekben versenyző Sifan Hassan 4:12:33 perces világcsúccsal nyerte meg a női 1 mérföldet az atlétika Gyémánt Liga-sorozat monacói állomásán.

Ramil Guliyev: Ez az én utam! – interjú

A keddi Gyulai Memorial egyik sztárja Ramil Guliyev, a világ- és Európa-bajnok azeri-török sprinter volt, aki Fehérváron kezdte a szezont. Beszélt fordulatos pályafutásáról, Usain Boltról és arról, miért hordoz körbe két zászlót a versenyei után. 

Gyulai Memorial: Taylor, Coleman és Miller-Uibo is parádézott

A verseny legnagyobb sztárjai egytől egyig fantasztikus teljesítménnyel rukkoltak ki kedden a székesfehérvári Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon, melyen női 100 gáton Kozák Luca és Kerekes Gréta is 13 másodperc alá került.

Balaton, szilvapálinka, 90 év, és Európa-bajnok távolugrónk emlékei

Július elsején már a 90. életévét töltötte be Földessy Ödön, aki távolugrásban az 1954-es berni atlétikai Európa-bajnokságon arany-, az 1952-es helsinki olimpián bronzérmes volt. A távolugrás kilencszeres magyar bajnoka nyert még két országos elsőséget a 4x100 méteres síkfutóváltó tagjaként – pedig minden vágya az volt, hogy kiváló magasugróvá váljon.

Gyulai Memorial: Nguyen egyéni csúccsal harmadik távolban

Nguyen Anasztázia 670 centiméteres egyéni csúccsal a harmadik helyen végzett női távolugrásban, míg Márton Anita 18 méter feletti teljesítménnyel negyedik lett női súlylökésben a székesfehérvári Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon.

Gyulai Memorial: Halász második férfi kalapácsvetésben

A tavalyi felnőtt Eb-n bronzérmes, U20-as világbajnok Halász Bence 77.36 méterrel a második helyen végzett a férfi kalapácsvetők versenyében kedden, a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon, Székesfehérváron.

Atlétika: Pars úgy véli, ehhez az ő ősereje is kevés lenne

Pars Krisztián térde továbbra sincs rendben, fáj dobás közben, ezért olimpiai bajnok kalapácsvetőnk orvostól orvosig jár, mert július végén mindenképpen szeretne rajthoz állni az országos bajnokságon – és legfőképpen: szeretné elkerülni az újabb műtétet, mert az akár leküzdhetetlen akadályt jelenthet számára.

Atlétika: Márton Anita erősebbnek érzi magát, mint Rióban volt

A súlylökő Márton Anita eredményei kisebb technikai hiba miatt egy ideje elmaradnak a várttól, amire ráment a Gyémánt Liga, de a világbajnokság a fő cél.

Gyémánt Liga: Lyles nagyszerű idővel nyerte a férfi 200 métert

Kiváló eredménnyel, minden idők nyolcadik legjobb idejével nyerte meg a férfi 200 métert az amerikai Noah Lyles az atlétika Gyémánt Liga-sorozat lausanne-i állomásán pénteken.

NS Hosszabbítás: az aranygeneráció tagjai már a parton vannak döntő pozícióban

Szövetségi elnök és polgármesterjelölt, sportjogi szakjogász és országgyűlési képviselő, létesítményvezető és utánpótlás-kapitány, a nemzetközi szövetség technikai bizottságának tagja és a hazai szövetség alelnöke – igen, ilyen magas és bonyolultan körülírható posztokat is betöltenek azok a pólóscsillagok, akiknek játékáért a kétezres évektől vízilabdameccsre jártunk. Ahogy korábban a vízben, most már a parton vannak döntő pozícióban.

Gyulai Memorial: négy világcsúcstartó és nyolc világranglista-vezető jön

Négy világcsúcstartó és nyolc világranglista-vezető jön többek között az idei, sorrendben 9. Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjra, amelyet jövő kedden rendeznek meg Székesfehérváron.

Gyulai Memorial: nagy verseny várható női 200 méteren

Különlegesen nagy verseny várható női 200 méteren a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon, ugyanis indul a 400 méter olimpiai bajnoka és a 100 méter világranglista-vezetője.

Atlétika: minden idők 3. legjobb eredményét ugrotta Will Claye

Minden idők harmadik, egyben a világ idei legjobb eredményével, 18.14 méterrel győzött az egyik amerikai atlétikai viadalon a hármasugró Will Claye.

Gyémánt Liga: Semenya nyert 800 méteren; Márton Anita 9.

Caster Semenya megnyerte a női 800 méteres síkfutást az atlétika Gyémánt Liga-sorozat stanfordi állomásán. A vasárnap, magyar idő szerint késő este véget érő versenyen a dél-afrikai futó 1:55.70 perces időeredménnyel ért célba.

Atlétika: visszavonult Tóth Lívia universiade-győztes futó

Befejezte pályafutását Tóth Lívia universiade-győztes, magyar csúcstartó futóatléta – adta hírül egyesülete, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a honlapján.

Atlétika: a 100 gát világcsúcstartója a Gyulai Memorialon

A világcsúcstartó Kendra Harrison is indul 100 m gáton a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon.

Atlétika: Kipchoge a bécsi maratonin próbál meg újra két óra alá kerülni

A világcsúcstartó Eliud Kipchoge legközelebb az októberi bécsi maratonon próbálja meg áttörni a kétórás álomhatárt.

EJ: nem volt esélye a döntőre a magyar atlétacsapatnak

A magyar csapat ötödik helyen zárta elődöntős csoportjának szerda esti versenyét, így nem jutott be a pénteki fináléba a minszki Európai Játékok atlétikai versenyein.

EJ: Működőképes modell lehet a Dinamikus Új Atlétika – Baji

Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutónknak elnyerte a tetszését az Európai Játékokon a Dinamikus Új Atlétika, de azért szerinte némi finomhangolásra lenne szükség.