Atlétika: Kamworor megdöntötte a félmaratoni világcsúcsot

A kenyai Geoffrey Kamworor 58:01 perces idővel megdöntötte a félmaraton világcsúcsát a koppenhágai utcai futóversenyen.

WUG: „Magyarország szerencsés, hogy…” – a világsztár nem fukarkodott a jelzőkkel

Mint beszámoltunk róla, Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke pénteken délután a Karmelita kolostorban fogadta Jelena Iszinbajevát, aki a hétvégén zajló World Urban Games (WUG) sztárvendégeként érkezett Budapestre. A kétszeres olimpiai bajnok korábbi rúdugró közösségi oldalán maga is megemlékezett a találkozóról, megköszönve a szívélyes vendéglátást.

Atlétika: Remélem, a bűnösök egyszer elnyerik méltó büntetésüket – Iszinbajeva

A rúdugrás királynőjével, az orosz Jelena Iszinbajevával beszélgettünk pályafutásáról, világcsúcsairól, aki bízik a sportág megtisztulásában, s reméli, a doppingolók elnyerik méltó büntetésüket.

Atlétikai vb: Gyulai Márton szerint nem jó helyszín Doha

Nem jó helyszín Doha – jelentette ki a szeptember 27-én kezdődő atlétikai világbajnokságról Gyulai Márton.

Atlétika: Márton Anita idei legjobbjával lett 3. Minszkben

Márton Anita idei legjobb eredményével, 18.95 méterrel harmadik helyen zárt súlylökésben az Európa és Egyesült Államok közötti minszki atlétikai viadalon.

Atlétika: újabb 11 orosz versenyző kapott versenyengedélyt

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) illetékes bizottsága újabb 11 orosz sportolónak engedélyezte, hogy semleges zászló alatt részt vegyen a szeptember 27-én kezdődő dohai világbajnokságon.

Az idealista Szobalány, avagy egy teljes élet: olimpiai dobogó, Nobel-békedíj, Lordok Háza

Egyetlen Nobel-díjasa van a világnak, aki állt olimpiai dobogón (pontosabban érmet kapott, hiszen a dobogóra csak 1932-ben léptek fel először): Philip Baker. A brit középtávfutó 1920-ban volt 1500-on ezüstérmes, 36 évig ült a brit parlamentben, a hidegháború idején pedig a teljes leszereléssel kapcsolatos vízióiért megkapta a Nobel-békedíjat.

Létesítmény: letették az új nyíregyházi atlétikai központ alapkövét

Letették a mintegy 7.1 milliárd forintból, kormányzati támogatás segítségével megépülő új atlétikai központ alapkövét hétfőn Nyíregyházán. A beruházás a tervek szerint 2021 tavaszára készül el.

Atlétika: Mo Farah sorozatban hatodszor nyerte meg a világ legnagyobb félmaratoniját

A négyszeres olimpiai bajnok brit Mo Farah sorozatban hatodszor nyerte meg a világ legnagyobb félmaratoni futóversenyének tartott nagy-britanniai Great North Runt.

Dopping: világranglista-6. brazil diszkoszvető bukott meg

Fennakadt egy doppingvizsgálaton Andressa de Morais brazil diszkoszvető, aki hatodik jelenleg a világranglistán, és második lett az idei Pánamerikai Játékokon.

Atlétika: Caster Semenya felcsapott félprofi futballistának

A férfiassága miatt rengeteget támadott kétszeres olimpiai bajnok középtávfutó, Caster Semenya a dél-afrikai női élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő JVW FC klubhoz szerződött, ám miután az átigazolási időszak Dél-Afrikában már lejárt, ezért csak jövő év tavaszán mutatkozhat be új klubjában – az edzéseket mindenesetre már megkezdte.

Atlétika: tizennégy magyar részvétele biztos a vb-n

Tizennégy magyar atléta részvétele biztos a szeptember 27-én kezdődő dohai világbajnokságon, de a létszám még nőhet.

Atlétika: Rivasz-Tóth idei legjobbjával közel a vb-szinthez

A gerelyhajító Rivasz-Tóth Norbert idei legjobb eredményét megjavítva közel került a világbajnoki szinthez.

Atlétika: tisztázták a doppingvádak alól a világ leggyorsabb emberét

Tisztázták a doppinggyanúba keveredő Christian Colemant, így a férfi 100 méteres síkfutás világbajnoki ezüstérmese ott lehet a szeptember végén kezdődő dohai vb-n, és nincs veszélyben a tokiói olimpiai indulása sem.

Atlétikai vb: nem indul a férfi 400 méter címvédője

Wayde van Niekerk, a férfi 400 méter címvédője nincs még olyan állapotban, hogy szerepelhessen a szeptember végén kezdődő dohai atlétikai világbajnokságon.

Csupasport: ki tud futni 500 kilométert az év végéig?

Honlapunk kihívása folyamatosan tart, augusztusban is sokan elérték az 500 kilométeres mérföldkövet. Továbbra is megéri csatlakozni a dicsőségfalért, az értékes nyereményekért!

Atlétika: Kácser Zita teljesítette a vb- és az olimpiai szintet

Elképesztő futással a debreceni Kácser Zita tizennégy éves országos csúcsot döntött meg háromezer akadályon, amivel egyszerre teljesítette a világbajnoki és az olimpiai szintet.

Gyémánt Liga: Warholm újabb Európa-csúcsa 400 gáton

Karsten Warholm 46.92 másodperces Európa-csúccsal győzött Zürichben férfi 400 gáton az atlétikai Gyémánt Liga döntőjében.

Atlétika: Halász nyert, Gyurátz 6. lett a Németh Pál Memorialon

A férfiaknál Halász Bence – többek között az Európa-bajnok Wojciech Nowickit megelőzve – megnyerte a férfi kalapácsvetők versenyét a Szombathelyen rendezett IV. Németh Pál Memorialon, míg a nők között legjobb magyarként Gyurátz Réka a hatodik helyen végzett a viadalon, amely a Nemzetközi Atlétikai Szövetség kalapácsvető-sorozatának utolsó előtti állomása.

Atlétika: a női 800 méter 2015-ös világelsője fennakadt a doppingteszten

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) felfüggesztette a versenyengedélyét Marina Arzamaszovának, a női 800 méter 2015-ös világbajnokának, miután fennakadt egy doppingellenőrzésen.