Dobópápa – Németh Pali bácsi öröksége

Tíz éve hunyt el hirtelen, 71 évesen Németh Pál, a szombathelyi Dobó SE atyja, akit az utókor nem érdemtelenül nevezett Dobópápának. Vezetésével a magyar kalapácsvetés fellegvára a nyolcvanas évek óta nevelt ki világklasszis dobóatlétákat, halála óta pedig a klub összetartó elnöksége, sportolói és a szakmai munkáért felelős fiai, László és Zsolt viszik tovább Pali bácsi örökségét.

2019 LEGFONTOSABB NEMZETKÖZI ÉS HAZAI ATLÉTIKAI VERSENYEI

Világbajnokság szeptemberben-októberben Dohában, fedett pályás Európa-bajnokság márciusban Glasgow-ban, Gyulai Memorial júliusban Székesfehérváron, Gyémánt Liga, a legfontosabb maratonik, a legnagyobb hazai utcai futóversenyek – íme, ezek lesznek 2019 legfontosabb atlétikai eseményei a nagyvilágban és idehaza!

Atlétika: Ha keményen dolgozunk, elég idő lesz a szervezésre – Fürjes

Ha keményen dolgozunk, négy és fél év elég lesz – mondta Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán a 2023-as atlétikai világbajnokság szervezésével kapcsolatban.

Atlétika: Az álom most valóra válhat – Baji Balázs

Mint arról kedden beszámoltunk, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség Magyarországnak ítélte oda a 2023-as világbajnokság rendezési jogát. Márton Anita és Baji Balázs így foglalta össze érzéseit a döntés után.

Atlétika: Magyarország rendezi a 2023-as világbajnokságot!

Magyarország rendezheti meg 2023-ban a szabadtéri atlétikai világbajnokságot – jelentette be kedden Monte-Carlóban a Nemzetközi Atlétikai Szövetség.

Atlétika: több százan futottak a nők jogaiért

Nők százai vettek részt Kairóban a férfiak részéről velük szemben megnyilvánuló erőszak elleni tiltakozásul és a nők köztéri sporttevékenységének nagyobb elfogadottságáért megrendezett utcai futóversenyen – jelentették hírügynökségek pénteken.

Pars Krisztián: Alkoholos állapotban kipróbáltam valamit, amit addig soha

Tizenkilenc esztendő leforgása alatt legkevesebb háromszáz alkalommal vettek mintát a doppingellenőrök Pars Krisztiántól, aki ez év január 13-ig egyszer sem akadt fent a rostán. Ekkor azonban egy szombathelyi ellenőrzésen tiltott szert találtak a szervezetében. Az olimpiai bajnok kalapácsvető most külsős szerzőnknek, Szalay Péternek beszélt az esetről.

Dopping: megbukott a lett atléták elnöke londoni mintájával

Megbukott a 2012-es londoni olimpián adott mintájával Ineta Radevica Európa-bajnok távolugró, a Lett Atlétikai Szövetség elnöke. A 2010-ben Eb-győztes, 2011-ben világbajnoki ezüstérmes exsportoló mintájának újratesztelése során az oxandrolon nevű szteroid nyomaira bukkantak az ellenőrök.

Atlétika: jutalmazták az év hazai sportolóit – képek

A Magyar Atlétikai Szövetség idén is megtartotta évzáró gáláját, amelyen jutalmazták az év hazai atlétáit, ezúttal Márton Anitát és Halász Bencét, továbbá edzőiket.

Atlétika: négy évre eltiltották az Eb-győztes brit sprintert

A Brit Doppingellenes Ügynökség (UKAD) hosszúra nyúlt eljárás végén négyéves eltiltással sújtotta Nigel Levine Európa-bajnok síkfutót.

IAAF: ötös lista az Év férfi és női atlétája díjra

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) a férfiaknál és a nőknél is közzétette azt az ötfős névsort, melyből kikerül az év atlétája.

Atlétika: Mo Farah jövőre is rajthoz áll a London maratonin

Jövőre is rajthoz áll a London Marathonon Mo Farah négyszeres olimpiai bajnok brit hosszútávfutó.

Atlétika: Gebrselassie lemondott az elnöki posztról

A kétszeres olimpiai bajnok Haile Gebrselassie hétfőn lemondott az Etióp Atlétikai Szövetség elnöki posztjáról.

Ajánló: Ultrabalaton novemberben

Huszonhárom futó már maga mögött hagyott 221 kilométert, azaz lefutotta az Ultrabalatont – az ország, sőt immár Európa egyik legnépszerűbb hosszútávú versenyének tesztje zajlott a hétvégén.

Atlétikai vb: Dohába még a régi rend szerint lehet kijutni

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) a jövő évtől a tervek szerint bevezeti az új világranglistát, ám a szeptember végén kezdődő dohai világbajnokságra még nem az alapján lehet majd indulási jogot szerezni.

Atlétika: etióp és kenyai siker a New York-i maratonin

A férfiak között az etióp Lelisa Desisa, a nők versenyében pedig a kenyai Mary Keitany diadalmaskodott a vasárnap megrendezett New York City Marathonon.

Ajánló: nem kezdőknek való – brutálfutás kutyával!

Újra itt a Csupasport-blogszemle! A virtuális térben futással kapcsolatos írások között szörföző szerzőnket ezúttal a legjobban a kutyás brutálfutóversenyek varázsolták el.

Csupasport: Dombi Tibor és a nagy nap, végre rajt Torinóban!

A korábbi futballista a sprintek után a hosszabb távú futásokra váltott, a hétvégén egy olaszországi maratonin indul.

Atlétika: Kiptum megjavította a félmaratoni világcsúcsát

A kenyai Abraham Kiptum 58:18 perces eredménnyel világcsúcsot ért el vasárnap a valenciai félmaratoni futóversenyen.

Atlétika: egy francia és egy brit az év legjobbja Európában

A francia tízpróbázót, Kevin Mayert és a brit síkfutót, Dina Asher-Smith-t választotta az év legjobbjának az Európai Atlétikai Szövetség (EAA).