Atlétikai ob: Halász egyéni csúcsa, közel a 80 m-es határ

Remekbe szabott háziversenyt „rittyentettek” a Dobó SE kalapácsvetői a 125. országos bajnokságon, az első öt helyen a szombathelyi sportolók végeztek, nem mellékesen Halász Bence negyedik kísérletére 79.88 méteres egyéni rekordot ért el, ott járt a 80 méteres határ közelében... Ahol 2014 óta nem járt magyar dobó!

Atlétika: a világ legjobb 110 gátasai jönnek a Gyulai Memorialra

A férfi 110 méteres gátfutás lehet majd az augusztus 19-i Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj egyik csúcsszáma, mivel a világbajnokság amerikai, illetve az Európa-bajnokság francia címvédője is rajthoz áll.

Atlétika: eltiltották a 800 m-es síkfutás kétszeres Eb-elsőjét

Az ukrán Natalija Krolt, a 800 méteres síkfutás kétszeres Európa-bajnokát húsz hónapra eltiltották doppingolás miatt.

Londoni maratoni: csak profik indulhatnak az idei versenyen

Megrendezik októberben az idei londoni maratonit, ám amatőrök nem indulhatnak rajta, a nézők számát pedig korlátozzák.

Atlétika: füvön, betonon futva készült Szűcs Valdó Amerikában

Hazatérése után 13.63-as futással és győzelemmel nyitotta meg a szezont kiváló gátasunk, Szűcs Valdó, aki a hétvégi országos bajnokságon ismét összecsap a világbajnoki bronzérmes Baji Balázzsal.

Tenisz: ha nem folytatódott volna az idény, „sportágat vált” a vr-20. görög

A teniszidény törlése esetén atlétaként próbálta volna ki magát a görög Maria Szakkari, a 202 ezer dollár (61 millió forint) összdíjazású palermói salakpályás női tenisztorna harmadik kiemeltje.

Atlétika: Koroknai Máté nagyszerű idővel győzött 400 gáton

A hosszú sérülés után júliusban visszatérő Koroknai Máté 50 másodperc közeli idővel nyerte meg a férfi 400 méter gátat vasárnap, az atléták Budapest-bajnokságának második napján.

Atlétika: Szűcs nyerte a 110 gátat, Kozák idénycsúcsot futott

Szűcs Valdó nyerte a 110 méteres gátfutást az atléták Budapest-bajnokságának első napján.

Dopping: négy évre eltiltották a marokkói maratonistát

Doppingvétség miatt januárban felfüggesztették versenyzési jogát, most pedig négy évre eltiltották el-Madzsub Dazza marokkói maratoni futót.

Atlétika: Szűcs Valdó a Gyulai Memorialra időzíti csúcsformáját

A gátfutó Szűcs Valdó jó állapotban tért haza az Egyesült Államokból és a Gyulai Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjra szeretne csúcsformába kerülni.

Atlétika: augusztus 15-ig rendezheti büntetését az orosz szövetség

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) tanácsa csütörtökön úgy döntött, hogy az orosz szövetség (VFLA) augusztus 15-ig rendezheti büntetését, különben kizárják.

Atlétika: védett időpontokat kapnak az országos bajnokságok

A jövő évtől kezdődően minden nemzeti szövetség védett időpontokban rendezheti meg a maga atlétikai országos bajnokságát.

Atlétika: zárt kapus lesz a brüsszeli Gyémánt-liga-verseny

A tervek szerint mindenképpen megrendezik, de zárt kapuk mögött a szeptember 4-i, brüsszeli atlétikai Gyémánt-liga-versenyt.

Atlétika: a versenyzők több beleszólást követelnek a szövetség döntéseibe

Az atléták elvárják, hogy a nemzetközi sportági szövetség (WA) a jövőben ne hozzon olyan döntéseket, melyek szöges ellentétben állnak a sportolók érdekeivel – jelentette ki a hármasugrás kétszeres olimpiai bajnok sztárja, az amerikai Christian Taylor.

Atlétika: várhatóan a héten kizárják az orosz szövetséget

A Nemzetközi Atlétikai-szövetség (WA) tanácsa a héten dönt az orosz szövetség (VFLA) sorsáról, amely határidőre elmulasztotta befizetni a márciusban kiszabott, 5 millió eurós büntetését.

Atlétikai ob: Krizsán nyerte a hét-, Galambos a tízpróbát

Krizsán Xénia és Galambos Tibor vehette át az aranyérmet a hétvégi atlétikai összetett országos bajnokság végén. A hölgyeknél az ezüstérmes Nemes Rita is 6000 pont felett teljesített.

Koronavírus: Detroitban sem lesz maratoni az idén

A koronavírus-járvány miatt elmarad a detroiti maratoni, amelyre októberben került volna sor.

Atlétika: Még nem állok készen – Baji Balázs

Kikapott világbajnoki bronzérmes 110 gátasunk, Baji Balázs a 36. Honvéd-kupán. A hosszú sérülés után, közel két év kihagyást követően az első szabadtéri versenyét szombaton teljesítő atlétát az egriek fiatalja, Szeles Bálint győzte le.

Atlétika: Van Niekerk 43 másodperc alá jutna 400 méteren

Wayde van Niekerk elsőként a világon szeretné 43 másodpercnél rövidebb idő alatt lefutni a 400 méteres távot.

Atlétika: Halász Pardubicében is 78 méter felett dobott

A világbajnoki bronzérmes Halász Bence 78 méter feletti eredménnyel nyerte meg a férfi kalapácsvetést a csehországi Pardubicében rendezett atlétikai versenyen.