Tömegsport: közel tízezren a népligeti női futógálán

Staicu Simona nyerte a 10 kilométeres fő számot a népligeti női futógálán, amelynek több mint 9550 résztvevője volt vasárnap.

Atlétika: megdőlt az országos csúcs női 50 km gyaloglásban

Kovács Andrea vasárnap megjavította az 50 kilométeres gyaloglás országos csúcsát.

Atlétika: ilyen mellbedobást sem látott még futópályán! – videó

A múlt hétvégén rendezték a Dél-keleti Konferencia (SEC) egyetemeinek atlétikai versenyét, amelyen a 400 méteres férfi gátfutás egészen szokatlan finálét hozott. Az utolsó gát után fej fej mellett haladt a texasi Mezőgazdasági és Műszaki Egyetem (Texas A&M) két futója az élen. A szoros verseny mellbedobással dőlt el, ám Infinite Tucker ennek egészen szokatlan válfaját választotta Robert Grant legyőzésének.

Atlétika: négy évre eltiltották az olimpiai ezüstérmes gyaloglót

Négy évre eltiltották a versenyzéstől Lupita González olimpiai ezüstérmes gyaloglót.

Atlétika: 12 évre eltiltottak egy orosz középtávfutót

Szokatlanul súlyos, 12 esztendőre szóló eltiltással sújtották doppingvétség miatt Kszenyija Szavina orosz középtávfutót, míg férje négyéves büntetést kapott.

Csupasport: kidőlt az Ultrabalaton korábbi győztese

Az amerikai színekben versenyző Nagy Katalin csonthártyagyulladás miatt mégsem indul a május 10–12-én rendezendő versenyen.

GYÉMÁNT LIGA 2019 – PROGRAM, GYŐZTESEK

Tizedik szezonjához érkezett a Gyémánt Liga, amelynek versenyein az idén is 32 számban harcolnak az atléták a döntőbe jutásért és a fődíjért. A két felvonásos finálét Zürichben (augusztus 29.) és Brüsszelben (Szeptember 6.) rendezik meg.

Gyémánt Liga: Semenya remek idővel győzött 800 méteren

Az olimpiai és világbajnok dél-afrikai Caster Semenya versenycsúccsal, a világ idei legjobbjával (1:54.98) nyerte meg péntek este a női 800 métert az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat idei első állomásán Dohában.

Gyémánt Liga: pénteken kezdődik a tizedik évad!

A hagyományokhoz híven idén is Dohában veszi kezdetét a legrangosabb egynapos atlétikai versenysorozat, a 8 millió dollár összdíjazású Gyémánt Liga, amely 12 állomás után két döntővel zárul.

Atlétikai vb: Mo Farah nem indul a maratonin

A négyszeres olimpiai bajnok Mo Farah nem indul a maratonon a szeptember végén Dohában sorra kerülő atlétikai világbajnokságon.

Atlétika: a CAS elutasította Semenya fellebbezését

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a dél-afrikai Caster Semenya fellebbezését, amelyet a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) szabályozása miatt adott be.

Atlétika: minden idők legjobb amerikai középiskolás idejét futották 100-on

A 18 éves Matthew Boling 9.98 másodperccel minden idők leggyorsabb középiskolai 100 méteres futását produkálta.

Csupasport: Roskovics Miklós futása szusifalatkákkal

Ultrafutó beszélget ultrafutóval a világ egyik extrém hosszú távú versenyéről, a japán Szakura Micsiről: Vágó Boglárka, a Csupasport munkatársa a 250 kilométeres távon harmadik helyen célba érő Roskovics Miklóst faggatta.

Atlétika: Tóth Lili Anna és Kovács Benjámin a 10 000 méteres bajnok

A nőknél Tóth Lili Anna, a férfiaknál Kovács Benjámin nyerte meg az idei atlétikai 10 000 méteres országos bajnokságot.

Atlétika: a szervezők szerint nem doppingolt a világcsúcstartó

A spanyol szervezők bejelentése szerint nem szolgáltatott pozitív mintát a kenyai Abraham Kiptum, a félmaratoni világcsúcstartója azon a doppingvizsgálaton, amelyet a tavalyi rekorddöntése alkalmával végeztek el nála.

Atlétika: minden idők 4. legjobb 400-as ideje idénykezdésként

A 200 méter síkfutásban és a 4x100-as váltóban is junior-világbajnok amerikai sprinter, Michael Norman – aki már tavaly is a világ legjobb 400-as idejét futotta 43.61-gyel – fantasztikus idénykezdést produkált a kaliforniai Mt. SAC Relays viadalon rendezett 400 méteres síkfutásban, amikor 43.45 másodperc alatt teljesítette a távot.

Atlétika: 4 évre eltiltották a doppingoló, kenyai olimpiai bajnokot

Négy évre szóló eltiltást kapott a kenyaiak olimpiai bajnok futója, Asbel Kiprop doppingszer használata miatt.

Atlétika: Baji Balázs még nem tett le a vb-ről!

Másodszor is megműtötték világbajnoki bronzérmes gátfutónkat, Baji Balázst, aki csak most látja, mennyire szerencsés volt az elmúlt tíz évben.

Atlétika: 60 ezer résztvevő, etióp sikerek a párizsi maratonin

Az etióp Abrha Milaw nyerte vasárnap a Párizs Maratonit: a férfi győztes 2:07:05 órás idővel diadalmaskodott, egyéni legjobbját 20 másodperccel javította meg 42.195 kilométeres távon.

Atlétika: Gyulai Márton 2023-ig marad az EAA-tanács tagja

Egyedüli jelöltként választották meg újra az Európai Atlétikai Szövetség (EAA) elnökének Svein Arne Hansent, aki 2015 óta tölti be a posztot – írta szombati hírlevelében a kontinentális szervezet.