Atlétika: Csécsei a világranglista élére „futott” a 24 órás új országos csúccsal

Csécsei Zoltán 277.576 kilométerrel új országos csúcsot ért el a 24 órás ultrafutó országos bajnokságon Balatonalmádiban.

Atlétika: Jepchirchir ismét megjavította a női félmaraton világcsúcsát

A kenyai Peres Jepchirchir világcsúccsal nyerte szombaton a női félmaraton Gdyniában rendezett világbajnokságát.

Tokió 2020: Coe szerint biztonságos körülmények között kerül majd sor az olimpiára

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke helyszíni szemléjét követően elégedetten nyilatkozott a tokiói olimpia atlétikai stadionjáról, egyúttal kijelentette, hogy a szervezők biztonságosan meg fogják tudni rendezni a játékokat jövő nyáron.

Atlétika: két világcsúcsot is megdöntöttek szerdán

Az ugandai Joshua Cheptegei férfi 10 ezer, míg az etióp Letesenbet Gidey női 5000 méteren futott világcsúcsot szerdán a valenciai Világrekordok napja elnevezésű atlétikai versenyen.

Atlétika: hét év után legyőzték Eliud Kipchogét 42 km-en

Az etióp Shura Kitata nyerte meg a férfiak versenyét a vasárnapi London Marathonon, a világcsúcstartó kenyai Eliud Kipchoge így 2013 után maradt le ismét az első helyről a klasszikus távon.

Atlétika: Bódis és Maráz nyerte meg az Ultrabalatont

A férfiaknál Bódis Tamás, a nők mezőnyében pedig Maráz Zsuzsanna nyerte a szombati, 14. NN Ultrabalaton futóversenyt.

Atlétika: Bekele sérülés miatt nem indul a londoni maratonin

Az etióp Kenenisa Bekele vádlisérülés miatt mégsem indul a vasárnapi London Marathonon.

Atlétika: Kipchoge és Bekele csatája a győzelemért és a világrekordért

Rendhagyó időpontban, szokatlan helyszínen, szűkebb mezőnnyel és nézők nélkül rendezik meg vasárnap az idei London Marathont, ugyanakkor a kiugró eredmények várhatóan nem maradnak el, mivel a férfiaknál a két legendás atléta, a minden idők két legjobb eredményével rendelkező Eliud Kipchoge és Kenenisa Bekele, a nőknél pedig a világcsúcstartó Brigid Kosgei is ott lesz a rajtnál.

Atlétika: a vírus miatt Athénban sem lesz idén maratoni

A nagy nemzetközi versenyek túlnyomó többségéhez hasonlóan az idei Athén Marathont is törölték a koronavírus-járványra tekintettel.

Atlétika: Duplantis a Gyémánt Liga dohai állomásán is nyert

Szerhij Bubka 1994-es világcsúcsának múlt heti megdöntése után pénteken a Dohában rendezett atlétikai Gyémánt Liga-versenyen is győzött a svéd Armand Duplantis.

Atlétika: új program segíti a magyar sportolókat a 2023-as budapesti vb-re

Új program indult Spiriev Attila vezetésével annak érdekében, hogy elősegítse a magyar atléták szereplését a 2023-as budapesti szabadtéri atlétikai világbajnokságon.

Kerekes Gréta: Alig akartam elhinni, hogy csak én nem gátazhatok

Sérülések és karantén miatt nem úgy alakult a gátfutó Kerekes Gréta idénye, ahogyan tervezte, de kitartott, és a Szuperliga-döntőben szépen tudta lezárni.

Atlétika: Világcsúcs, végre. Ez nagyon menő – Duplantis

Armand Duplantis azt mondta: őrület, hogy megdöntötte Szerhij Bubka legendás, 6.14 méteres szabadtéri rúdugró rekordját a csütörtöki római Gyémánt Liga-viadalon.

Atlétika: Duplantis megdöntötte Bubka világcsúcsát – videó!

Armand Duplantis 615 centiméterre javította a férfi rúdugrás szabadtéri világcsúcsát csütörtökön a római Gyémánt Liga-versenyen.

Atlétika: SUP-ozás a szökőkútban? Kozák Luca bevállalta!

A szakadó eső rendesen áthúzta a számításainkat, hiszen Kozák Luca kérésére a debreceni vidámparkot jártuk volna körbe, de csak az Elvarázsolt kastélyt vehettük birtokba a Sportkrém forgatásán. A 24 éves gátfutó azonban nem esett kétségbe, hogy nem az történt, amit elterveztünk. Sőt!  

Atlétika: áprilisról szeptemberre tették át a bécsi maratonit

A szervezők április helyett szeptemberben rendezik meg a jövő évi, 38. Bécs Maratont.

Atlétika: a WADA-elnök szerint a sportolók győztek Diack perében

Witold Banka, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke örömét fejezte ki amiatt, hogy Lamine Diackot, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (korábban IAAF, most WA) volt elnökét börtön- és pénzbüntetésre ítélték szerdán.

Atlétika: nem lesz idén mezeifutó Európa-bajnokság

Véglegesnek tekinthető, hogy idén nem rendezik meg a mezeifutó Európa-bajnokságot, bár a múlt heti törlés után több tagország, így Magyarország is jelezte érdeklődését.

Atlétika: Van Niekerk győzelemmel tért vissza Európába

Hosszú kihagyást követően először versenyzett szülőhazáján kívül a dél-afrikai Wayde van Niekerk, a férfi 400 méteres síkfutás olimpiai bajnoka és világcsúcstartója.