Asztalitenisz Eb: nem bírtunk a portugálok kínaiaival, maradt a bronz

Nem sikerült az újabb bravúr, női válogatottunk az elődöntőben 3:1-re kikapott a két honosított kínaival felálló Portugáliától, így bronzéremmel zárta a nantes-i kontinensbajnokságot.

Asztalitenisz: rekordokat döntött a budapesti vb

Az áprilisi budapesti asztalitenisz-világbajnokság nem csupán az asztaloknál, a televízióban, a közösségi médiában és egyéb internetes felületeken is rekordokat döntött.

Asztalitenisz-vb: Jól debütált a Nemzeti Sportügynökség – Szabó Tünde

A vasárnap zárult asztalitenisz-világbajnokság volt az első igazán nagy szerepvállalása a tavaly létrehozott Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Kft.-nek, amely a hazai szövetséggel közösen szervezte az eseményt, s aminek jól sikerült a bemutatkozása Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint.

Asztalitenisz-vb: 10 ok, amiért különleges volt a budapesti verseny

A tegnap befejeződött 55. egyéni asztalitenisz-világbajnokság számos érdekességgel szolgált, köztük nem egy volt, ami igazán különlegessé tette a versenyt, s ezért sokáig emlékezetes marad ez a budapesti nyolc nap. Ezekből most a tíz legérdekesebbet szedtük össze.

Asztalitenisz-vb: mind az öt budapesti arany a kínaiaké lett

A világbajnokság utolsó döntőjében kínai és japán női páros küzdött az első helyért, s ugyan a japánok kezdtek jobban, 2:0-ra is vezettek, végül a Szun Jing-sa, Vang Man-jü duó révén ezt az aranyat is kínaiak vitték haza.

Asztalitenisz-vb: Ma Lung maradt a trónon a férfiaknál

A világbajnokság utolsó napjának első fináléja a férfi egyes döntője volt. A címvédő és toronymagas esélyes Ma Lung 4:1-re megverte a svéd Mattias Falckot, ezzel a kínai sorozatban harmadszor szerezte meg a szám aranyérmét, összességében pedig már tizenkét világbajnoki címnél jár.

Asztalitenisz-vb: döntő nélkül maradt a világranglista-második

Szombat estére kiderült, kik vívhatják majd a világbajnokság utolsó döntőjét női párosban: a japán Hajata Hina, Ito Mima duó ellenfele a kínai Szun JIng-sa, Vang Man-jü egység lesz.

Asztalitenisz-vb: a felesége neve szerencsét hozott a svédnek, döntőzhet

A királyszámban, azaz férfi egyesben kialakult a világbajnoki döntő párosítása, a vasárnap délutáni mérkőzésen a címvédő kínai Ma Lung kihívója a svéd Mattias Falck lesz.

Asztalitenisz-vb: 24 év után Európa felülmúlta Ázsiát

Azt már tudjuk, hogy a budapesti világbajnokságról nyolc ország távozik éremmel, három ázsiai és öt európai – ilyesmire legutóbb 1995-ben volt példa.

Asztalitenisz-vb: magyar kezekben a férfi páros vb-trófeája

Pályafutása során Jónyer István, Klampár Tibor és Gergely Gábor is megnyerte a férfi páros világbajnokának járó Irán-kupát, most Budapesten, hazai közönség előtt emelték újra magasba.

Asztalitenisz-vb: Liu Si-ven a sportág új királynője

A végig remek formában játszó, az elődöntőben a címvédő Ting Ninget búcsúztató Liu Si-ven lett a női egyes világbajnoka, miután a fináléban 4:2-re legyőzte honfitársnőjét, Csen Menget.

Asztalitenisz-vb: Kína a férfi párost is behúzta a Hungexpón

A férfi páros fináléja a várakozásnak megfelelően simán alakult, a bomba formában lévő kínai Ma Lung a fiatal Vang Csü-csinnel az oldalán gond nélkül győzte le az Ovidiu Ionescu, Alvaro Robles román, spanyol kettőst, amelytől már a döntőbe jutás is hihetetlen bravúrnak számított.

Asztalitenisz-vb: hihetetlen – román, spanyol férfipáros a döntőben

Az esti programban a férfipárosok elődöntőjére került sor a budapesti asztalitenisz-vb-n. A kínai Ma Lung, Vang Csü-csin duó döntőbe jutásában nincs semmi meglepő, annál inkább az Ovidiu Ionescu, Álvaro Robles kettős sikerében, azaz a spanyol tovább írja a történelmet.

Asztalitenisz-vb: húsz év után újra svéd érem férfi egyesben

Az már délelőtt kiderült, hogy a férfi egyes egyik elődöntőjét két kínai, Ma Lung és Liang Csing-kun vívja majd, estére az is eldőlt, hogy a másik ágon a svéd Mattias Falck és a dél-koreai An Dzse Hjun került be a négy közé.

Asztalitenisz-vb: felemelő és vicces film készül Klampárról

A legendás magyar asztaliteniszezőről, Klampár Tiborról készülő film alkotói tartottak sajtótájékoztatót a világbajnokság helyszínén.

Asztalitenisz-vb: Calderanóval pingpongozhattak a gyerekek

A világbajnokság szurkolói zónájában pénteken a világranglista-7. brazil Hugo Calderano volt a sztárvendég.

Asztalitenisz-vb: Kínáé az első budapesti aranyérem

Megvan Kína első aranya a budapesti világbajnokságon, a vegyes páros döntőjében a Hszü Hszin, Liu Si-ven kettős 4:1-re legyőzte a címvédő japán Josimura Maharu, Isikava Kaszumi duót.

Asztalitenisz-vb: Ma Lungot kínai sem tudta megállítani

Már biztos, hogy lesz kínai döntős férfi egyesben, miután a felső ágról az első számú esélyes, a címvédő Ma Lung és honfitársa, Liang Csing-kun jutott be a legjobb négy közé a budapesti asztalitenisz-világbajnokságon.

Asztalitenisz-vb: Ting Ning nem írhat történelmet, kiesett a világelső

Női egyesben kialakult a világbajnoki döntő párosítása, amelyet a meglepetésre a világelső és címvédő Ting Ninget legyőző kínai Liu Si-ven és az ugyancsak kínai Csen Meng vív szombat délután a budapesti asztalitenisz-világbajnokságon.

Asztalitenisz-vb: kínai–japán döntő lesz vegyes párosban

Ázsiai döntőt rendeznek péntek délután vegyes párosban, a címvédő japán Josimura, Isikava duó kihívója a kínai Hszü Hszin, Liu Si-ven kettős lesz.