Asztalitenisz: Ormai László vasdiplomát kapott

Vasdiplomát kapott a Corvinus Egyetemen a Magyar Országos Asztalitenisz-szövetség és a Magyar Edzők Társaságának örökös tiszteletbeli elnöke, Ormai László, aki 1954-ben vette át diplomáját.

Asztalitenisz: a vártnál hamarabb lett paralimpiai kvótás Szvitacs Alexa

Második paraasztalitenisz-versenyén Európa-bajnok lett, és ezzel paralimpiai kvótát szerzett Szvitacs Alexa, aki már akkor azzal nyugtatta magát és családját, hogy paralimpiai bajnok lesz, amikor megtudta: amputálni kell bal alkarját és lábujjait.

Asztalitenisz Ek: nem hibázott a Pécs, csoportelső lett

A házigazda PTE-PEAC csapata harmadik mérkőzését is megnyerte, így százszázalékos teljesítménnyel, csoportelsőként jutott tovább a férfi asztalitenisz Európa-kupa selejtezőköréből.

Asztalitenisz Európa-kupa: már az első nap továbbjutott a Pécs

A házigazda PTE-PEAC csapata mindkét szombati mérkőzését megnyerte a férfi asztalitenisz Európa Kupa első csoportkörében, a C jelű négyesben, ezzel már biztos, hogy csoportelsőként jut tovább.

Asztalitenisz: Lajtai Kristóf lett a MOATSZ főtitkára

Lajtai Kristóf váltja Felegyi Gábort a Magyar Asztalitenisz-szövetség (MOATSZ) főtitkári posztján.

Asztalitenisz Eb: a németek és a románok is megvédték címüket

A férfiaknál Németország, a nőknél pedig Románia sikerével zárult az asztalitenisz csapat Európa-bajnokság, amelynek végén női válogatottunk is átvehette jól megérdemelt bronzérmét.

Asztalitenisz Eb: a férfiaknál német–portugál döntő lesz

Németország és Portugália jutott a döntőbe az asztaliteniszezők nantes-i csapat Európa-bajnokságának férfiversenyében.

Asztalitenisz Eb: nem bírtunk a portugálok kínaiaival, maradt a bronz

Nem sikerült az újabb bravúr, női válogatottunk az elődöntőben 3:1-re kikapott a két honosított kínaival felálló Portugáliától, így bronzéremmel zárta a nantes-i kontinensbajnokságot.

Asztalitenisz Eb: női válogatottunk nyolc év után újra érmes

Női válogatottunk nyolc év után állhat fel ismét az Európa-bajnoki dobogóra, miután a péntek esti negyeddöntőben 3:2-re legyőzte Ukrajnát. A szombat kora délutáni elődöntőben a meglepetésre a németeket búcsúztató Portugália lesz az ellenfél.

Asztalitenisz Eb: 19 órától játszunk Ukrajnával az éremért

A nantes-i kontinensbajnokság csoportkörének végére kiderült, hogy az eddig magabiztosan menetelő magyar női válogatott ellenfele a negyeddöntőben Ukrajna lesz.

Asztalitenisz Eb: női válogatottunk éremért játszhat

Női válogatottunk a csoportkör utolsó meccsén különösebb gond nélkül győzte le Fehéroroszországot, ezzel csoportgyőztesként bejutott a negyeddöntőbe, ahol Ukrajnával találkozik.

Asztalitenisz Eb: Majoros csodája ellenére is vereség a svédektől

Majoros Bence legyőzte ugyan a vb-ezüstérmes, világranglista-9. Mattias Falckot, ám ez sem volt elég a svédek elleni sikerhez, a 3:1-es vereséggel férficsapatunk a B-csoport harmadik helyén zárt, és nem jutott be a negyeddöntőbe.

Asztalitenisz Eb: kikapott a románoktól a férfiválogatott

Nem sok hiányzott a bravúrhoz, de végül papírforma eredmény született, férfi asztalitenisz-válogatottunk a nantes-i kontinensbajnokság első napján 3:1-es vereséget szenvedett az előrébb rangsorolt románoktól.

Asztalitenisz: a nemzetközi szövetségnél folytatja a MOATSZ főtitkára

A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetségnél (ITTF) folytatja a pályafutását Felegyi Gábor, a magyar szövetség (MOATSZ) főtitkára. A szakember szeptember 15-ig látja el feladatait a MOATSZ-nál.

Asztalitenisz: bemutatkozott magyar színekben a 17 éves kínai játékos

A csehországi World Tour-viadalon indult először magyar színekben az asztaliteniszező kínai Lu Kaiyang (Lu Kaj-jang).

Asztalitenisz: megvan a csapat Eb csoportbeosztása

A magyar női válogatott a fehéroroszokkal és a belgákkal, a férficsapat a svédekkel és a románokkal került azonos hármasba a szeptemberi, franciaországi asztalitenisz csapat Európa-bajnokság csoportjainak sorsolásán.

Asztalitenisz: négy magyar arany a budapesti veterán Eb-n

42 ország 3500 versenyzője állt asztalhoz az asztaliteniszezők veterán Európa-bajnokságán a BOK-csarnokban. A férfiaknál két egyéni számban is hazai siker született.

Asztalitenisz: kiesett a negyeddöntőben a Szudi, Pergel duó

A pénteki negyeddöntő a végállomást jelentette a Szudi Ádám, Pergel Szandra duónak a vegyes párosok versenyében az asztaliteniszezők world tour sorozatának dél-koreai állomásán, Puszanban.

Asztalitenisz: vb-ezüstérmest győzött le a Szudi, Pergel páros

A World Tour-sorozat dél-koreai állomásának eddigi legnagyobb szenzációját szolgáltatta a Szudi Ádám, Pergel Szandra kettős, amely a vegyes párosok nyolcaddöntőjében 3:1-re nyert a budapesti vb-n ezüstérmet szerző Josimura Maharu, Isikava Kaszumi duó ellen.

Európai Játékok: a lengyelek 3:2-re legyőzték Pótáékat a bronzmeccsen

A minszki Európai Játékokon a női asztaliteniszezők csapatversenyében, a lengyelek elleni bronzmérkőzésen a magyar lányok a Madarász Dóra, Pergel Szandra páros révén megszerezték a vezetést, utána viszont Póta Georgina, majd Madarász Dóra is elveszítette az egyesbeli meccsét, a folytatásban Póta győzött, de Pergel kikapott, így a lengyeleké lett a harmadik hely.