Asztalitenisz: Különleges teljesítményt akarok nyújtani a budapesti vb-n – Majoros Bence

2018 Majoros Bence éve volt, hiszen bekerült a férfi asztaliteniszezők világranglistáján a top 100-ba, s Magyarországon az év legjobbjának választották. De vajon mit hozhat neki 2019 – az év, amelyben néhány nap múlva Budapesten állhat asztalhoz az egyéni világbajnokságon.

Asztelitenisz-vb: Póta párosban számít jobb eredményre

A hosszú évek óta az első számú magyar asztaliteniszezőnek számító Póta Georgina a budapesti világbajnokságon egyesben és a svéd Matilda Ekholmmal az oldalán párosban indul – utóbbi számban számít jobb eredményre, bízik a nyolc közé jutásban.

55. EGYÉNI ASZTALITENISZ-VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST – A PROGRAM, EGYÉB TUDNIVALÓK

Íme, a 2019. április 21. és 28. között Budapesten megrendezendő asztalitenisz-világbajnokság részletes programja, tudnivalói.

MAGYAR ASZTALITENISZ-VÁLOGATOTT – NÉVJEGYEK

Hazai és nemzetközi versenyekkel, edzőtáborokkal készült férfi- és női válogatottunk a világbajnokságra. A szövetségi kapitányok által vezényelt felkészülés végeztével jöhet a vizsga, azaz kiderül, versenyzőink 2019 áprilisában hol helyezkednek el a nemzetközi mezőnyben. A rajt előtt tovább a két kapitányt a várakozásokról is megkérdeztük.

Ránk figyel a világ – interjú Nátrán Rolanddal, a szövetség elnökével

Nátrán Roland, a magyar szövetség elnökének vezetésével többéves felkészülés, szervezőmunka előzte meg az április 21-én kezdődő asztalitenisz-világbajnokságot, amely öt kontinens száznál is több országában mintegy egymilliárd emberhez viszi el Budapest jó hírét.

Aranyidők itthon – a budapesti asztalitenisz-vb-k története

Negyedszer jön hazánkba az asztalitenisz-világbajnokság (április 21–28.), amelynek eddigi három budapesti vendégszereplése óriási magyar sikerekkel zárult.

Asztalitenisz: több mint 140 országból jönnek a vb-re

A jövő vasárnap kezdődő asztalitenisz-világbajnokságra 141 országból 579 versenyző és 1561 akkreditált résztvevő érkezik Budapestre.

Győztesek versenye: duplán örülhettek a fiatalok

Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány Kiskőrösön rendezte meg a Győztesek versenyét, amelyen olyan 7–16 év közötti gyerekek vehettek részt, akik az onkológiai kezeléseket sikeresen befejezték. 

Asztalitenisz-vb: Timo Boll szkeptikus, nincs csúcsformában

Az elmúlt hetek negatív történései miatt szkeptikusan várja a jövő vasárnap kezdődő budapesti asztalitenisz-világbajnokság rajtját Timo Boll, a németek éljátékosa.

Asztalitenisz: legendákkal is lehet pingpongozni

A sportágnak minden évben fontos esemény az asztalitenisz világnapja, ám az idei április 6. Magyarországon az április 21-én kezdődő budapesti egyéni világbajnokság miatt különösen érdekes.

Asztalitenisz-vb: bravúr, az Ecseki, Szudi kettős 5. kiemelt

A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség közzétette a legújabb világranglistát, ami elsősorban azért érdekes, mert ez alapján készítik el az április 21-én kezdődő budapesti világbajnokság kiemelését.

Asztalitenisz-vb: a férfiak kapitánya szép eredményekben reménykedik

Aranyosi Péter, a férfiválogatott szövetségi kapitánya reménykedik abban, hogy játékosai szép eredményeket érnek el az április 21. és 28. között sorra kerülő budapesti asztalitenisz-világbajnokságon.

Asztalitenisz-vb: a férfiak kapitánya reméli, egyesben is lesz magyar főtáblás

A szövetségi kapitány szerint kiugró eredmény lenne, ha magyar férfijátékos egyesben főtáblára jutna és ott egy vagy két kört menne az áprilisi, budapesti asztalitenisz-világbajnokságon.

Asztalitenisz-vb: megérkezett a világbajnokság dala – videó

Fiatalos lendület, nyári dallamok, pozitív erő és sokoldalúság. Ez jellemzi asztalitenisz-világbajnokság ma bemutatott hivatalos dalát, ami a Friends címet kapta. Lotfi Begi és az Irie Maffia közös munkájának eredményeként született meg a pingpong új himnusza.

Asztalitenisz: bronzérmes a Budaörs az ETTU-kupában

A Budaörs asztaliteniszcsapata bronzérmesként zárt a női ETTU-kupában, miután az elődöntő vasárnapi visszavágóján is kikapott a spanyol Cartagenától.

A phenjani csoda után egész Ázsia a magyar titkot kutatta

Volt egyszer egy világverő asztalitenisz-generáció. Három életút, három egyéniség, három motiváció, egy edző. 1979. április 30.: a nap, amikor a nagy csapat történelmet írt. Sorozatunk utolsó részében a phenjani világbajnokságon történteket elevenítjük fel.

NS Hosszabbítás: gyászoljuk az elvesztését, de ünnepeljük az életét

Hihetetlen, de már tíz év eltelt a tragédia óta. A tragédia óta, amely azokat is sokkolta, akik nem jégkorongrajongók, és semmiféle érzelmi szál nem kötötte őket ifjabb Ocskay Gáborhoz. A 2009. március 25-én szívelégtelenségben elhunyt ifjabb Ocskay Gábor a magyar jégkorongsport egyik legjobb játékosa, a szapporói hősök karizmatikus vezére volt, az aranygeneráció egyetlen tagja, aki feljutott a válogatottal az A-csoportba, de sohasem esett ki onnan.

Asztalitenisz: A budapesti vb sokkal keményebb lesz, mit egy olimpia – Póta

Póta Georgina szerint egy világbajnokságon jól szerepelni sokkal nehezebb, mint egy olimpián. A kétszeres Európa-bajnok asztaliteniszező azt mondta, az áprilisi, budapesti egyéni vb-n elsősorban saját magának szeretne megfelelni.

Az inkvizítor, aki a zsenikből világverő csapatot kovácsolt

Volt egyszer egy világverő asztalitenisz-generáció. Három életút, három egyéniség, három motiváció, egy mester. A zsenikből világverő csapatot gyúró Berczik Zoltán sztorija.