Anglia: Wilshere reméli, a West Hamből újra válogatott lesz

Jack Wilshere reméli, hogy az Arsenaltól a West Ham Unitedhez igazolásával új lendületet kaphat a válogatottbeli karrierje is.

Vb 2018: hat párizsi metróállomást is átneveztek Llorisék tiszteletére

Hat párizsi metróállomást nevezett át ideiglenesen az Ile-de-France régió közlekedési vállalata a labdarúgó-világbajnokságon aranyérmes francia válogatott előtt tisztelegve.

Vb 2018: Hazard mindent vitt, az angoloknál Pickford emelkedett ki olvasóinknál

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság bronzmérkőzése (Belgium–Anglia 2–0) után arra kértük olvasóinkat, hogy értékeljék a két csapat egész tornán nyújtott teljesítményét.

Vb 2018: más volt a márka, az angolokat is megbírságolták

A marketingszabályok megsértése miatt 70 ezer svájci frankos bírságot kapott az angol szövetség a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) fegyelmi bizottságától.

A szélsebes Belgium szerezte meg a bronzérmet

Belgium szerezte meg az oroszországi labdarúgó-világbajnokság harmadik helyét, miután a szombati bronzmeccsen 2–0-ra legyőzte Angliát.

Vb 2018: két változtatás a belgáknál, tartalékos angol középpálya – kezdők

A végéhez közeledik az oroszországi labdarúgó-világbajnokság, szombaton a bronzmérkőzésre kerül sor, amelyen Belgium és Anglia találkozik egymással. Íme, a kezdőcsapatok!

Vb 2018: „Nagy a kísértés, hogy felejtsük el ezt a meccset”

A bronzmeccsek örök dilemmája a mostanit is érinti, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate azonban látja játékosai szemében a tüzet.

Vb 2018: olvasóink szerint szabályos volt Perisic Anglia elleni gólja

A szavazóink nagyja úgy véli, egyértelműen szabályos volt Ivan Perisic gólja Anglia ellen a labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében.

Vb 2018: Trippier ismét edzett, ott lehet a bronzmeccsen

Péntek reggel edzésre jelentkezett Kieran Trippier, az angol labdarúgó-válogatott középpályása, aki még a szerdai elődöntőben sérült meg.

Vb 2018: A franciák egy nappal többet pihenhetnek, ez nem fair – Mourinho

José Mourinho, a Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere az orosz Russia Today szakértőjeként elemez a világbajnokságon. Mourinho a horvát–angol elődöntő után azon a véleményen volt, hogy Angliának az első félidőben végeznie kellett volna ellenfelével, és attól tart, hogy a regenerációs időszakok közti különbség nagy előnyt jelent a döntőben Franciaországnak Horvátországgal szemben.

Vb 2018: Lebecsültek minket, ez hatalmas hiba volt – Modric

Luka Modric, a horvát labdarúgó-válogatott csapatkapitánya kicsit odaszúrt a brit médiának, miután Horvátország szerda este 2–1-re legyőzte Angliát a labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében.

Vb 2018: 22 év alatt hatodszor bukott el előnyről Anglia

Az angol labdarúgó-válogatott 1–0-s előnyről vesztette el hosszabbítás után 2–1-re szerdán a Horvátország elleni vb-elődöntőt. Ez már a hatodik eset volt a legutóbbi 22 évben, hogy Anglia a kieséses szakaszban előnyt szerez utolsó mérkőzésén, ám elbukik onnan.

Megint, megint: az angol elpazarolta, a horvát megharcolta – döntős a 4 milliós nemzet!

Bár Anglia sok mindent levetkőzött magáról ezen a világbajnokságon, most sem vált vérbeli győztessé, és elszalasztotta a nagy lehetőséget, hogy döntőbe jusson. Horvátország ezzel szemben ismételten bebizonyította, hogy sosem lehet leírni, és megcselekedte azt, ami korábban még egy válogatottnak sem sikerült: három hosszabbításos meccs után jutott el a legnagyobb futballtorna fináléjába. Egy meccs matematikája a lélektanon keresztül.

Vb 2018: reklamálnak a britek, Perisic gólja szabálytalan volt? – szavazás

A brit médiában némi kritikát kapott Cüneyt Cakir, a Horvátország–Anglia vb-elődöntő (2–1) játékvezetője.

Vb 2018: a horvát védő az angol játékstílust kritizálta

Sime Vrsaljko, a horvátok védője az angolok játékstílusát kritizálta, miután Horvátország 2–1-re legyőzte a „háromoroszlánosokat” a labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében.

Vb 2018: „Hazajönnek. Emelt fővel”; „Ez nem egy film!” – lapszemle

A horvát média alig talál szavakat Luka Modricék bravúrjára: Horvátország 2–1-re legyőzte Angliát a 2018-as labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében, ezzel története során először játszhat vb-finálét. A brit lapok a kiesés ellenére rendkívül büszkék Gareth Southgate csapatára.

Vb 2018: Anglia megpróbált gólt szerezni a horvát gólöröm alatt – videó

Emlékeznek még arra, hogy a világbajnokság első napjaiban téma volt a portugálok és az angolok gólöröme? A horvát–angol elődöntőben ismét előjött a téma.

Vb 2018: Kane-nek most nagyon fáj, Southgate nagyon büszke

Mint ismert, Horvátország története során először jutott be a labdarúgó-világbajnokság döntőjébe azzal, hogy hosszabbítás után 2–1-re legyőzte Angliát. A mérkőzés lefújása után közvetlenül a főszereplők egy része, így az angolok részéről a csapatkapitány és a szövetségi kapitány, Harry Kane és Gareth Southgate, a horvátoktól pedig a gólt és gólpasszt jegyző Ivan Perisic értékelte a történteket.

Nem tér haza a futball, a horvátok először jutottak be vb-döntőbe

Horvátország története során először jutott be a labdarúgó-világbajnokság döntőjébe azzal, hogy hosszabbítás után 2–1-re legyőzte Angliát. Az angolok az ötödik percben Kieran Trippier góljával vezettek, de Ivan Perisic egyenlített, a 109. percben pedig Mario Mandzukic eldöntötte a mérkőzést.


HIRDETÉS