Anglia: gond van a játékvezetői ítélettel? Tízperces kiállítás!

Tízperces kiállítással sújtják az amatőr bajnokságokban a játékvezetővel veszekedő vagy a bírói ítélet miatt duzzogó futballistákat.

Japán: nyolcan álltak ki tizenegy fős csapatok ellen, a kupát így is megnyerték

Az egyik japán prefektúrában január és február folyamán leánygimnáziumok rendezték meg egymás közt a szokásos amatőr futballkupájukat. A megszokott 11 fős csapatok vettek részt, kivéve egyet, a Kamimura Gakuen Iga iskola nyolc diákkal kiálló alakulatát. A trófeát egészen hihetetlenül a jókora emberhátránnyal küzdő együttes hódította el.

Anglia: megváltónak hitték, hat nap után lelépett az edző

Egy Gavin Skelton nevű edző alaposan csőbe húzta az angol hetedosztályú Workington futballcsapatának vezérkarát. Az észak-angliai város klubja január elsején alkalmazta a szakembert, de a kaland mindössze hat napig tartott.

Labdarúgás: Budapesten az angol ősamatőrök

Budapestre látogattak az angol amatőr labdarúgás mintacsapata, az 1882-ben alapított Corinthian és az 1883-as születésű Casuals 1939-es egyesüléséből keletkezett Corinthian-Casuals FC képviselői. A jelenleg az angol hetedosztályban szereplő klub baráti együttműködésre készül az eredetileg 1900-ban gründolt, a nyáron újjáalakult Budapesti Atlétikai Klubbal (ismertebb nevén a BAK-kal), s a Londonból érkező vendégek az amatőr futball értékeinek ápolása és a formálódó összefogás jegyében megnézték szombat reggel a BAK–MTK Baráti Kör (8–5) BLSZ III-as bajnoki mérkőzést.

Furcsa csapatkép, a játékos kilógatta a nadrágjából a... – FOTÓ

Alaposan meglepődhetett az a fotós, aki egy holland amatőr futballklubról készített képeket. A gárda kapusa megtrollkodta az egyik csapatfotót, nadrágját félrehúzta, és...

Videó: az amatőr foci Özilje – ő sem izgulta túl a pimasz gólját

Azt hiszik, hogy Mesut Özilnek kell lenni ahhoz, hogy olyan pimasz gólt szerezzen valaki, mint tette azt az Arsenal játékosa a Ludogorec elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen? Nem! A hétvégi amatőr ligában is lehet hasonló bravúrt bemutatni. Kicsit darabosabb a mozgás, de az élmény felbecsülhetetlen.

Labdarúgás: előzetesben az MK-nyolcaddöntős edzője

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint október óta előzetes letartóztatásban van a Budapest-bajnokság I. osztályában szereplő és a Magyar Kupa idei kiírásában a nyolcaddöntőig menetelő Inter CDF labdarúgócsapatának vezetőedzője, Joel A. G.

Anglia: fura ötletük támadt, így csalogatják a szurkolókat

Az egyik angol amatőrcsapatnál egészen érdekes trükköt találtak ki a szurkolók stadionba csábítására: tojást adnak a belépő mellé.

Németország: tömegverekedés Berlinben, egy labdarúgó kórházban

Brutális verekedés tört ki vasárnap az amatőr Berlin-ligában a Berliner SC és a Sparta Lichtenberg labdarúgó-mérkőzés lefújását követően, miután az egyik hazai szurkoló berohant a pályára és megtámadta Steven Rosenkrantzot, a Sparta játékosát. Pillanatok alatt elszabadult a pokol, több tucat néző esett egymásnak a gyepen, a rendőrség vetett véget a káosznak.

Videó: invázió - több ezer béka vetett véget a meccsnek

A modern kor hét csapása svájci módra? Hadseregnyi béka lepte el a pályát az Embrach–Räterschen amatőr labdarúgó-mérkőzés 41. percében.

Videó: vérbosszú – bicskával akarta megtorolni a pirosat

Elképesztő jelenet zajlott le egy amatőr labdarúgó-mérkőzésen Törökországban. A Sakaraya–Kuzuluspor összecsapáson a hazaiak játékosát, Hamza Sarit tíz perccel a mérkőzés vége előtt kiállította a bíró, Yunus Yildirim. A piros lapot kapó Sari hosszú percekig nem volt hajlandó elhagyni a játékteret, majd miután mégis megtette, hamarosan egy késsel tért vissza. Szerencsére a biztonságiak le tudták fegyverezni a játékost, akit később a rendőrségre szállítottak. Nézze meg a bosszúszomjas törököt!

Videó: a cserejátékos kiütötte a játékvezetőt Ukrajnában

Nem mindennapi jelenet zajlott le Ukrajnában, egy amatőr labdarúgó-mérkőzésen. Az egyik csapat tagjai nagyon felháborodtak a bírói ítéleten, nemtetszésüket előbb az ellenfél játékosainak lökdösésével fejezték ki, majd a pályára rohanó egyik cserejátékos nemes egyszerűséggel kiütötte a játékvezetőt – a mozdulat még a világhírű bokszoló Klicsko testvéreknek is becsületükre vált volna. Nézze meg a bíróverő cserét!

Megjelent a „Hajrá, foci!” Szerdánként az újságosoknál

Megjelent a Nemzeti Sport időszaki kiadványa Hajrá, Foci címmel. A lap az amatőr megyei labdarúgás csapatainak eredményeit, klubéletét mutatja be, kiegészítve a megyei ifjúsági bajnokság eredményeivel, a Budapest-bajnokság, a női labdarúgás és a futsalbajnokság első, illetve második fordulójának eredményeivel. Az állandó rovatok mellett hetente színes, érdekes cikkek és interjúk olvashatók a lapban, amely minden szerdán 149 forintért megvásárolható az újságárusoknál.

Labdarúgás: a salgótarjáni öregfiúk otthon taroltak

Pénteken a futballé volt a főszerep a salgótarjáni városi sportcsarnokban, ekkor rendezték a Non-Stop tornát, amelynek célja a középiskolások sportolási lehetőségeinek biztosítása volt.

UEFA Régió Kupa: a magyar válogatott a románok legyőzésével kezdett

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az idén immár hetedik alkalommal rendezi meg az amatőr labdarúgók számára létrehozott UEFA Régió Kupát, amelyen a magyar amatőr válogatott is részt vesz. A hazánkat képviselő együttes túl van első selejtező-mérkőzésén, Sopronban 4–1-es győzelmet aratott a román együttes ellen – adta hírül a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja.