Alpesi sí: visszavonul az olimpiai bronzérmes Weirather

Visszavonul Tina Weirather, a liechtensteiniek olimpiai bronzérmes alpesi sízője.

Alpesi sí: visszavonul a svédek olimpiai bajnoka

Bejelentette visszavonulását André Myhrer, a svédek olimpiai bajnok alpesi sízője.

Alpesi sí: a férfiaknál is vége – Kilde az összetett vk-győztes

A Nemzetközi Síszövetség döntése értelmében a női alpesi sízők és a síugrók után törölték a férfi alpesi sízők hétvégi szlovéniai futamait, így számukra is véget ért a világkupaidény. Az összetett győzelmet a norvég Aleksander Aamodt Kilde szerezte meg a francia Alexis Pinturault és a norvég Henrik Kristoffersen előtt.

Alpesi sí: törölték az arei női versenyeket, Brignone az összetett győztes

A koronavírus-járvány miatt a Nemzetközi Síszövetség (FIS) törölte a női alpesi világkupa-sorozat arei versenyeit, ezzel véget ért a szezon.

Alpesisí-vk: Kilde a második hellyel is visszavette a vezetést

A norvégiai Kvitfjellben férfi lesikló futamot rendeztek alpesisí világkupában. A győzelmet az osztrák Matthias Mayer szerezte meg a norvég Aleksander Aamodt Kilde előtt, aki azonban ezzel is visszavette a vezetést az összetett vk-ban.

Koronavírus: törölték a cortinai alpesi vk-döntőt

A koronavírus-járvány terjedése miatt a Nemzetközi Síszövetség (FIS) pénteken törölte az alpesi világkupa-sorozat döntőjét, amelyet az olaszországi Cortina d'Ampezzóban rendeztek volna meg.

Alpesi sí: Tóth Zita és Nagy Bence a magyar bajnok

A műlesiklás és az óriás-műlesiklás eredményei alapján összetettben Tóth Zita és Nagy Bence lett a magyar bajnok az ausztriai St. Lambrechtben rendezett alpesi országos bajnokságon.

Alpesi vk: Shiffrin visszatér Európába, de nem tudja, mikor versenyez ismét

Az alpesi síző Mikaela Shiffrin visszatér Európába, de azt egyelőre nem tudja, mikor áll ismét rajthoz a világkupában. Az olimpiai bajnok amerikai versenyző közösségi oldalán először szólt rajongóihoz azóta, hogy február 2-án elveszítette édesapját.

Gyász: elhunyt Miklós Edit korábbi osztrák edzője

Hosszú, súlyos betegség után 62 éves korában elhunyt Walter Hubmann osztrák síedző, aki korábban többek között az olimpiai hetedik Miklós Edit, valamint a magyar utánpótlás-válogatott felkészülését is irányította.

Alpesisí-vk: Pinturault újra győzött és már összetettben is vezet

Az ausztriai Hinterstoderben férfi óriás-műlesikló futamot rendeztek az alpesisí-világkupában. A győzelmet a vasárnapi kombináció után ismét a francia Alexis Pinturault szerezte meg, s így átvette a vezetést összetettben.

Alpesisí-vk: Pinturault nyerte meg a kombinációt, és zárkózik

Az ausztriai Hinterstoderben férfi kombináció futamot rendeztek az alpesisí-világkupában. A győzelmet a francia Alexis Pinturault szerezte meg, így már csak 34 pont a hátránya összetettben az itt harmadik norvég Aleksander Aamodt Kilde mögött. A nők La Thuile-i versenyét törölték.

Alpesisí-vk: osztrák öröm a férfiaknál és a nőknél is szuper-G-ben

Az ausztriai Hinterstoderben férfi, az olaszországi La Thuilében női szuper-G-futamot rendeztek az alpesisí-világkupában. A győzelmet előbbieknél az osztrák Vincent Kriechmayr, utóbbiaknál pedig honfitársnője, Nina Ortlieb szerezte meg.

Alpesisí-vk: törölték a pénteki férfi kombinációt

A kedvezőtlen időjárás miatt nem rendezik meg pénteken az alpesi sízők világkupa-sorozatába tartozó hinterstoderi férfi kombinációs versenyt.

Alpesi sí: nem maradnak el a hét végi olaszországi futamok

A szervezők közlése szerint megrendezik a női alpesi sízők világkupájának az olaszországi La Thuilébe tervezett futamait.

Alpesisí-vk: Brignone győzelmével átvette a vezetést összetettben

A svájci Crams-Montanában női kombináció futamot rendeztek alpesisí világkupában. A győzelmet az olasz Federica Brignone szerezte meg, s az összetett pontversenyben is átvette a vezetést az édesapja halála miatt a legutóbbi versenyektől visszalépő amerikai Mikaela Shiffrintől.

Alpesisí-vk: horvát siker óriás-műlesiklásban, Gut duplázott

A japán Niigata Juzava Naebában férfi óriás-műlesikló, a svájci Crans-Montanában női lesiklófutamot rendeztek az alpesisí-világkupában. A férfiaknál pályafutása első sikerét aratva a horvát Filip Zubcic, a nőknél egy nappal előző győzelme után a svájci Lara Gut-Behrami állhatott fel a dobogó tetejére.

Síugró-vk: kettős német siker született Rasnovban

A romániai Rasnovban folytatódott a síugrók világkupa-sorozata. A versenyt a német Karl Geiger nyerte meg, míg a női alpesi sízők crans-montanai lesiklásán a svájci Lara Gut-Behrami volt a leggyorsabb.

Alpesi sí: Mikaela Shiffrin a Sports Illustrated márciusi számának címlapján

Édesapja február elején bekövetkezett váratlan halála után a Sports Illustrated című amerikai havilap márciusi számának címlapján szerepel Mikaela Shiffrin kétszeres olimpiai bajnok és ötszörös világbajnok alpesi síző.

Síugró-vk: elfújta a szél a második sorozatot Tauplitzban

Az ausztriai Tauplitzban sírepülő versennyel folytatódott a síugrók világkupa-sorozata. A versenyt az osztrák Stefan Kraft nyerte meg egy sorozat alapján, a másodikat ugyanis törölni kellett. A Kranjska Gora-i női műlesikló versenyen a szlovák Petra Vlhová győzött.

Síugró-vk: három tizedpont döntött Zyla javára Tauplitzban

Az ausztriai Tauplitzban sírepülőversennyel folytatódott a síugrók világkupa-sorozata. A versenyt a lengyel Piotr Zyla nyerte meg. A Kranjska Gora-i női óriás-műlesikló versenyen az új-zélandi Alice Robinson győzött.