Alpesisí-vk: rekord pénzdíj vár a kitzbüheli győztesre

Rekordot jelentő 100 ezer eurót (33.2 millió forintot) kap, aki az alpesisí-világkupa következő szezonjában megnyeri a kitzbüheli férfi lesikló- vagy műlesiklóversenyt.

Alpesi sí: befejezi pályafutását a kétszeres olimpiai bajnok

Pontot tett a karrierje folytatását firtató találgatásokra, és bejelentette visszavonulását a kétszeres olimpiai bajnok alpesi síző, Marcel Hirscher.

Gyász: holtan találták az olimpiai érmes spanyol alpesi sízőt

Holtan találták meg Blanca Fernández Ochoa olimpiai érmes spanyol alpesi sízőt.

Alpesisí-vk: Shiffrin 18 győzelemmel és négy kristálygömbbel zárt

Az andorrai Soldeuben férfi műlesiklással és női óriás-műlesiklással zárult az alpesi sízők világkupadöntője. A győzelmet az előbbi versenyen a francia Clément Noël, utóbbin az amerikai Mikaela Shiffrin győzött.

Alpesisí-vk: győzelmével Pinturault összetettben is második

Az andorrai Soldeuben a férfi óriás-műlesiklással és a női műlesiklással folytatódott az alpesi sízők világkupadöntője. Az előbbi versenyen a francia Alexis Pinturault, utóbbin az amerikai Mikaela Shiffrin győzött.

Alpesisí-vk: csapatban verhetetlenek a svájciak

Az andorrai Soldeuban a csapatversennyel folytatódott az alpesi sízők világkupadöntője. A győzelmet az olimpiai és világbajnok svájciak szerezték meg.

Alpesisí-vk: Shiffrin és Paris örült a döntőben, szuper-G-ben

Az andorrai Soldeuben a szuper-G-vel folytatódott az alpesisí-világkupa döntője. A férfiaknál az olasz Dominik Paris duplázott, azaz a versenyt és a szakágat is megnyerte. A nőknél a német Viktoria Rebensburg nyerte a versenyt, de a szakági kristálygömb az amerikai Mikaela Shiffriné lett.

Alpesisí-vk: Feuz és Schmidhofer lett a legjobb lesiklásban

Az andorrai Soldeuben a lesiklással megkezdődött az alpesisí-világkupa döntője. A férfiak versenyét az olasz Dominik Paris nyerte meg, a szakági világkupát a svájci Beat Feuz hódította el. A nőknél az osztrák Mirjam Puchner nyerte a versenyt, a szakági kristálygömb az osztrák Nicole Schmidhoferé lett.

Síugró-vk: Johansson győzött, Kobajasi nyerte az összetettet

A csapatban olimpiai aranyérmes Robert Johansson nyerte meg a síugrók világkupa-sorozatának vasárnapi, oslói versenyét, amelyen a japán Kobajasi Rjoju ötödik helyével is behozhatatlan előnyre tett szert az összetett pontversenyben.

Alpesi sí: Shiffrin 20 éves rekordot döntött meg a győzelmével

Történelmi síversenyeket rendeztek Spindleruv Mlynben. A cseh város pénteken először adott otthont alpesi sívilágkupa-versenynek, másrészt szombaton Mikaela Shiffrin a 15. győzelmét aratta a szezonban. Utóbbi új rekord, mivel korábban soha senki nem nyert ennyi viadalt egyetlen évadban. Shiffrin az előző csúcsot Vreni Schneiderrel tartotta, a svájci az 1988-89-es szezonban nyert 14 versenyt.

Alpesi sí: visszavonul az olimpiai bajnok Frida Hansdotter

Frida Hansdotter olimpiai bajnok alpesi síző bejelentette, hogy a szezonzáró andorrai futam lesz pályafutása utolsó versenye.

Alpesisí-vk: Paris duplázott Kvitfjellben

A norvégiai Kvitfjellben férfi szuper-G-vel folytatódott az alpesisí-világkupa. A versenyt az olasz Dominik Paris nyerte meg. Az oroszországi Roza Hutorban esedékes női szuper-G futamot a rossz időjárás miatt ezúttal is törölni kellett.

Alpesisí-vk: hazai pályán nem ment a norvégoknak

A norvégiai Kvitfjellben férfi lesiklással folytatódott az alpesisí-világkupa. A versenyt az olasz Dominik Paris nyerte meg. Az oroszországi Roza Hutorban esedékes szuper-G-futamot a rossz időjárás miatt törölni kellett, így viszont matematikailag is behozhatatlan előnyre tett szert az összetettben az amerikai Mikaela Shiffrin.

Alpesi-vk: lesiklás helyett szuperóriás-műlesiklás lesz Rosa Hutorban

A rossz idő miatt szombaton lesiklás helyett szuperóriás-műlesiklást rendeznek a nők számára az alpesisí-világkupa Rosa Hutor-i állomásán.

Alpesi sí: elromlott az időmérő, ketten lecsúsztak a dobogóról

Három nappal a verseny után módosították a női alpesi sízők világkupa-sorozatának szombati lesikló eredményét, és bár a győztes nem változott, a másik két dobogós személye igen.

Alpesisí-vk: Kristoffersen megint meglepte Hirschert

A svájci Crans Montanában női kombinációval, a bulgáriai Banszkóban férfi óriás-műlesiklással folytatódott az alpesisí-világkupa. Előbbi versenyt az olasz Federica Brignone, utóbbit pedig a norvég Henrik Kristoffersen nyerte.

Alpesisí-vk: két érem jutott odahaza a svájciaknak

A svájci Crans Montanában női lesiklással folytatódott az alpesisí-világkupa. A versenyt az olasz Sofia Goggia nyerte meg, míg a bulgáriai Banszkóban esedékes férfi szuper-G-t futamot törölték.

Alpesisí-vk: Pinturault ezúttal sem hibázott kombinációban

A bulgáriai Banskóban férfi kombinációval folytatódott az alpesisí-világkupa. A versenyt a világbajnoksághoz hasonlóan a francia Alexis Pinturault nyerte.

Alpesisí-vk: Shiffriné és Hirscheré a műlesiklás kristálygömbje

Stockholmban párhuzamos műlesiklással folytatódott az alpesisí-világkupa. A versenyt a nőknél az amerikai Mikaela Shiffrin, a férfiaknál pedig a svájci Ramon Zenhäusern nyerte meg, a szakági világkupát azonban Shiffrin és az osztrák Marcel Hirscher hódította el.

Alpesisí-vb: Hirscher karrierje hetedik vb-aranyát szerezte meg

Marcel Hirscher győzelmével ért véget Aréban a 2019-es alpesisí-világbajnokság utolsó versenyszáma, a férfi műlesiklás. Mivel a riválisok nem remekeltek, az osztrák könnyedén szerezte meg pályafutása hetedik vb-aranyát.