Csupasport: kinti sportolás – mit és hogyan szabad?

A pénteki kormányrendelet világosan meghatározza, milyen körülmények között engedélyezett a kinti szabadidős sportolás – és így már azt is tudjuk, mit nem kell szégyellni.

FFT: a Bozsik-program „leszalámizása”

A FourFourTwo magazin sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Veszprémi Linda ezúttal felidézi, hogy Gyurcsány Ferenc hogyan építette le kétszer is az ígéretes utánpótlás-programot.

Ajánló: duci volt, lefogyott, és már ultrafutó

Jelenleg harminc kilogrammal könnyebb Cristofer Clemente, aki egy orvosi rutinvizsgálat következtében kezdett drasztikus életmódváltásba, de ha nem sportolhat, retteg, hogy ismét elhízik.

Ajánló: evezős olimpikonból fitneszoktató

Magyar Imre az 1992-es barcelonai olimpián kormány nélküli kettesben indult, de az elmúlt kilenc évben salsát és fitneszt tanít Csíkszeredában, s egyre többen csatlakoznak online óráihoz.

FFT: interjú Gilberto Silvával, a Legyőzhetetlen Arsenal tagjával

„Sosem veszekedtem Wengerrel. Pletykálták, hogy nem voltam hajlandó védőként pályára lépni, de ez nem igaz. Épp ellenkezőleg, egyszer megkértek, hogy játsszak azon a poszton, és nem ellenkeztem″ – mesélte a FourFourTwo-nak Gilberto Silva, aki válaszolt az olvasóink kérdéseire.

Csupasport: könyvelőből lett a testépítés királya

Több mint fél évszázados múltra tekint vissza a Mr. Olympia-verseny, amelyet két versenyző tudott nyolcszor is megnyerni – Lee Haney-t már korábban bemutattuk, most következzen Ronnie Coleman.

FFT: megjelent a FourFourTwo magazin áprilisi száma

Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 121., avagy 2020 áprilisi száma!

Ajánló: Csere Gáspár nem aggódik a koronavírus miatt

A versenynaptár az atlétáknál is szinte napról napra változik, amit az olimpiai részvételért küzdő maratonista talán előnyére is fordíthat: időt nyert, hogy jobb formába kerülhessen.

Ajánló: megjárta az afrikai poklot a Bamako-rali magyar győztese

Leszakadt a kipufogója, eltévedt, világítás nélkül vezetett, meghibásodott a segítő autója, utánpótlás nélkül maradt, mégis elsőként futott be a Budapest–Bamako ralin Somogyi Viktor, az első kétszeres motoros győztes.

FFT: Senkitől sem kaptam ajánlatot – Zidane

A Real Madrid vezetőedzője kitart amellett, hogy a mendemondákkal ellentétben sem a francia válogatott, sem pedig korábbi csapata, a Juventus nem kereste meg ajánlattal.

Ajánló: túra az első világháború egyik frontvonalán

A Walk of Peace túra az Alpokat köti össze az Adriai-tengerrel, de különlegessége sokkal inkább a 220 kilométeres távból áll, amely a 11 szakasz alatt világháborús helyszíneket érint.

FFT: Ronaldo, a megállíthatatlan, a páratlan, a lejátszhatatlan…

Csak három azon jelzők közül, amelyekkel Ronaldót szokták jellemezni a csapattársak, az ellenfelek és a menedzserek. Azok, akik a legjobban ismerik őt. Az FFT-nek beszéltek a Fenoménról.

Ajánló: kenyai siker a Pécs-Harkány futóversenyen

Ikonikus futóversenyt rendeztek március első napján, a Pécs és Harkány közötti 25.5 kilométernek ezer versenyző vágott neki – a nőknél és a férfiaknál is kenyai siker született.

FFT: a Real Madrid „keselyűalakulata”, amelynek álom volt a BEK-siker

A Real Madrid „keselyűalakulata”, a La Quinta del Buitre 16 trófeát gyűjtött be, és reményt adott a Franco-diktatúrából ébredező Spanyolországnak, de legnagyobb vágyát sosem váltotta valóra. Az FFT a Fehérek mágikus ötös fogatára emlékezik.

Ajánló: gyönyörű táj, gyilkos terep a Libegő Trailen

Négy évvel ezelőtt rendezték az első Libegő Trailt, és a rendezvény olyan hamar népszerűvé vált, hogy a szervezőknek létszámstopot kellett bevezetniük. A nem mindennapi terepfutó-viadal az idén még látványosabb lesz.

Ajánló: elképesztő terv, szörfözés a sivatagban

A sportágában a világ egyik legjobbjának számító Kelly Slater létrehozná második mesterséges létesítményét, mégpedig a kaliforniai sivatagban, ahol eddig legfeljebb golfversenyeket rendeztek.

Ajánló: duóból trió – biztosító fék a Himalájában

Már az idei Makalu-expedíción csatlakozik a Klein Dávid, Suhajda Szilárd duóhoz a tapasztalt Ács Zoltán, aki alaptábori vezetőként tapasztalatokat gyűjt a Mount Everestre.

FFT: Rio Ferdinand biztos benne, kihagyta volna a büntetőt 2008-ban

Rio Ferdinand 2008-ban csatlakozott azon kivételes Manchester United-kapitányok sorához, akik magasba emelhették a Bajnokok Ligája trófeáját. Most felidézi a moszkvai győzelem eufóriáját, valamint a West Ham United, a Leeds és a válogatott kötelékében töltött évek legemlékezetesebb pillanatait.

Ajánló: a futás nem lehetetlen küldetés

A csupasport.hu bloggere szerint a futótapasztalat bölcsebbé is teszi az embert, nem akar rohanni, hanem tudatosan igyekszik elérni a céljait – aktuális kérdés: vajon ki, mennyire türelmes önmagával szemben?

FFT: a hét legnagyobb dohányos a futballban

A FourFourTwo legújabb összeállításában ezúttal a legnagyobb bagósokat gyűjtötte össze.