Csupasport: egy új generáció ezredfordulója nyolcezren

Egy új magyar hegymászó-generáció szárnypróbálgatásának első állomása volt a 8051 méteres Broad Peak megmászása 2000-ben, amivel a hazai alpinizmus végleg betört a nyolcezresek világába. Kaptak is kritikát rendesen. Történetük a Csupasporton.

FFT: amikor Bobby Moore és Pelé összeállt

Keresve sem találnánk emblematikusabb válogatott játékosokat Bobby Moore-nál és Pelénél, de 1976 nyarán a páros összeállt, hogy az újdonsült Team America sorait erősítse.

FFT: az a 24 évvel ezelőtti kiállítás – amikor a Király meztelen

A FourFourTwo magazin sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Veszprémi Linda ezúttal Király Gábor 24 évvel ezelőtti kiállítását eleveníti fel.

Ajánló: Epres Attila az első félmaratonijára készül

A Jászai Mari-díjas színművész versenykörülmények között még sosem futott 21 kilométert, a 34. Telekom Vivicittá Városvédő Futás lehet az első – méghozzá súlyos daganatos betegségét követően.

FFT: szédülés, levegőhiány – hogy lehet játszani Dél-Amerika magaslatain?

A potencianövelő tablettáktól kezdve az oxigénkamrákig mindent kipróbáltak már a dél-amerikai csapatok, hogy megküzdjenek La Paz és Potosí magaslati levegőjének következményeivel. Az FFT bemutatja, hogyan boldogulnak a játékosok.

FFT: a futball legordítóbb helyzetei, amelyek kimaradtak

Eric Maxim Choupo-Moting elképesztő helyzetet hagyott ki, aminek ráadásul az lett a következménye, hogy a PSG még nem nyerte meg a francia bajnoki címet. Pedig voltak már nagyobb bakik is a kapu előtt, a FourFourTwo munkatársa, Greg Lea össze is gyűjtötte őket.

Csupasport: a legkeményebb Tankcsapda-maratoni

51, 42, 30 – ezek nem a heti lottószámok: az 51 esztendős rocksztár, Lukács László, a Tankcsapda frontembere vasárnap életében először lefutotta a maratonit, majd interjút adott a Csupasportnak.

Ajánló: futóverseny sörrel vagy éppen a sörért

A futás és a sör több ponton is találkozhat egymással. Előfordul, hogy sörgyártó cég szponzorál futóversenyt, arra is van példa, hogy sört kapnak a résztvevők a célban, de a legelvetemültebbek a sörivást és a futást közös programként valósítják meg.

FFT: London braziljai, előre a dél-amerikai álomért!

Kelet-London mélyén, az angol labdarúgás tizedosztályában a Fire United egy kis szambával színesítené a meccseket. Legalábbis amíg meg nem ismétlődik a 2014-es, Németország elleni kudarc. A FourFourTwo színes riportja Anglia első, csak brazilokat felvonultató csapatával.

FFT: különleges utazás a Fekete Pokolba

A görög bajnokságot három évtizede valamelyik fővárosi klub nyeri meg. A PAOK ezt megelégelve megcélozta a trófeát, amelyet 1985 óta nem tudott megszerezni. A FourFourTwo a Fekete Pokolban testközelből nézte a PAOK és a nagy rivális, az Olympiakosz csatáját.

Ajánló: egy puma támadt a terepfutóra

Az eset az Egyesült Államokban történt, egy harmincas éveiben járó, egyedül sportoló férfit tekintett prédának a ragadozó. A véres közelharcban az állat húzta a rövidebbet.

Ajánló: Tudod a végét, de izzad a kezed – Free Solo

A National Geographic vasárnap este vetíti az Oscar-díjas Free Solo – Mászókötél nélkül című dokumentumfilmet, amely új dimenzióba helyezi a sziklamászást, s vászonra viszi a tökéletességet.

FFT: aki imádja, ha az ellenfél szurkolói gyűlölik

Ander Herrera nem tartozik a legnépszerűbb játékosok közé, de kitartásával, hűségével és egyenes beszédével belopta magát a Manchester United szurkolóinak szívébe. Hogy gonosz lenne? Nekünk nem úgy tűnik...

Csupasport: harminc évig ült ártatlanul, vasárnap félmaratonit fut

Rablás és nemi erőszak: bár a 17 éves Mark Dennyt az igazi elkövetők is tisztázták volna, ő börtönbe került, ahol a futásban talált némi vigaszt.

Ajánló: a Wellhello énekese mindig sportsikerekről álmodott

Csöndör László, vagyis Diaz, a Wellhello énekese is időről időre megosztja majd a Csupasporttal a gondolatait a szabadidős sportról, hiszen ő maga is keményen edz, hogy jó formában legyen.

Labdarúgás: Te melyikbe tartozol? Az FFT nagy drukkerhatározója

Az ókori római nézőktől az interneten statisztikákkal dobálózó sznobokig rengeteg szurkolót láthattunk már a labdarúgás világában. Az FFT most bemutatja a különböző törzseket. Te melyikbe tartozol?

Ajánló: Hamburgerről egy szót se! – Wayne Rooney

Sosem volt nádszálvékony, nem is a jóképűségéért szerették, mégis mindent elért. Wayne Rooney 120 angol válogatottsággal a háta mögött ezekben a hónapokban Amerikában áll helyt, és elárulta, hogyan kerüli el a helyi specialitást, a hamburgert.

FFT: a Deportivo Maldonado hihetetlen története

Az uruguayi Deportivo Maldonado mérkőzéseire átlagosan 350-en járnak ki, mégis Európa legnagyobb klubjait látják el utánpótlással. A FourFourTwo megnézte, hogyan lehetséges ez.

Ajánló: aranyat ért a zöld trutyis trükk

A magyar horgászválogatott két világbajnoki győzelemmel, egy ezüstéremmel és egy 8. helyezéssel az éremtáblázat élén zárt a horgász-világjátékok édesvízi szakágában. A csapat húzóemberének számító Walter Tamással beszélgettünk.

FFT: füstbe ment terv – mi történt Royston Drenthével?

Amikor Hollandia U21-es válogatottja 2007-ben Európa-bajnok lett, azt beszélték, hogy megszületett az újabb aranygeneráció. A siker kirakatarca a Real Madrid egykori labdarúgója, Drenthe volt. Ám a dolgok nem a terv szerint alakultak.