Atlétika: Zsivoczky-Farkas még szeretne versenyezni

Még szeretne versenyezni, ugyanakkor készül az ezt követő életre is Zsivoczky-Farkas Györgyi, fedett pályás Európa-bajnoki bronzérmes többpróbázó.

Atlétika: kizárás a 2016-os vb-n, Zsivoczky-Farkas így 4.

Egy kizárás következtében Zsivoczky-Farkas Györgyi egy helyet előrelépve a negyedik lett a 2016-os fedett pályás atlétikai világbajnokság ötpróbaversenyében.

Atlétikai Eb: Krizsán nyerte a 800 métert hétpróbában, a 7. helyen zárt

A női hétpróbázók utolsó száma a 800 méter volt, amelyben Zsivóczky-Farkas Györgyi az első futamban lett volna érdekelt, de nem állt rajthoz, így helyezetlenül zárta az Eb-t. A szám másik magyar atlétája, Krizsán Xénia a második futamban élen végezve megnyerte a számot.

Atlétikai Eb: Gyurátz és Gyürkés bejutott a döntőbe

A kalapácsvető Gyurátz Réka és a 3000 méteres akadályfutásban induló Gyürkés Viktória a pénteki selejtezőből bejutott versenyszáma vasárnapi döntőjébe a Berlinben zajló atlétikai Európa-bajnokságon. A hétpróbázóknál Krizsán Xénia javított, Zsivoczky-Farkas Györgyi rontott összetettbeli helyezésén. A hétpróbázó Krizsán Xénia a 10., Zsivoczky-Farkas Györgyi a 19. helyről várhatja az utolsó számot.

Atlétikai Eb: Mekhissi-Benabbad 2010 óta veretlen 3000 méter akadályon

A Berlinben zajló atlétikai Európa-bajnokság harmadik napjának esti programjában a hétpróbázó Krizsán Xénia és Zsivoczky-Farkas Györgyi súlylökésben és 200 méteres síkfutásban folytatta a délelőtt megkezdett versenyzést. A női 100 méteres gátfutás elődöntőjében Kozák Luca és Kerekes Gréta állt rajthoz, a döntőbe egyikük sem jutott be. 3000 méter akadályon a francia Mekhissi-Benabbad zsinórban ötödször nyert az Eb-n, 200 méter síkfutásban a török Ramil Guliyev, 400 méteren a norvég Karsten Warholm győzött. 

Atlétikai Eb: Krizsán Xénia az első tízben a hétpróbázók között

Krizsán Xénia és Zsivoczky-Farkas Györgyi kezdte meg a magyar szereplést az atlétikai Európa-bajnokság csütörtöki napján Berlinben, a női hétpróba 100 méter gát számában – mindketten a harmadik helyen végeztek a futamukban. Magasugrásban Zsivoczky-Farkas 176, míg Krizsán 179 centiméterig jutott. Szeles Bálint 110 méter gáton előfutamot teljesített, összesítésben a 15. helyen végzett, amivel nem jutott tovább a középdöntőbe. A férfi 800 méter előfutamában Kazi Tamás a 23. lett, így ő sem lesz ott a középdöntőben.

Atlétikai vb: Zsivoczky-Farkas a szezon végén dönt a jövőjéről

Zsivoczky-Farkas Györgyi a 17. helyen végzett hétpróbában a londoni atlétikai világbajnokságon. Hogy ez volt-e az utolsó világversenye, azt még nem tudja.

Atlétikai vb: Krizsán a 9., Zsivoczky-Farkas a 17. lett

Krizsán Xénia remek 800 méteres futásának köszönhetően a kilencedik helyen zárt hétpróbában a Londonban zajló atlétikai világbajnokságon, míg Zsivoczky-Farkas Györgyi 17. lett.

Atlétikai vb: egyéni csúcs! Krizsán a 11. a záró szám előtt

Krizsán Xénia négy helyet javítva a 11., Zsivoczky-Farkas Györgyi pedig két pozíciót előrelépve a 20. helyen áll hat szám után a hétpróbázók versenyében a londoni atlétikai világbajnokságon.

Atlétikai vb: Krizsán Xénia a 14. helyen áll négy szám után

Egyelőre Krizsán Xénia a jobbik magyar hétpróbázó a londoni atlétikai világbajnokságon. Krizsán a sportág harmadik versenyszámában a súlylökésben a 8. helyet szerezte meg, majd 200 méteren 23. lett, összesítésben pedig a 14. helyen áll.

Atlétikai vb: Gyurátz Réka nem jutott döntőbe női kalapácsvetésben

Nem sikerült jól az első két szám hétpróbázónknak, Krizsán Xéniának és Zsivoczky-Farkas Györgyinek a londoni atlétikai világbajnokság második napján, Gyurátz Réka pedig lemaradt a női kalapácsvetés döntőjéről, de neki a tapasztalatszerzés volt a lényeg a felnőttek között.

Atlétikai Eb: újabb magyar érem, remekeltek ötpróbázóink

Zsivoczky-Farkas Györgyi bronzérmet szerzett, Krizsán Xénia pedig a negyedik helyen végzett ötpróbában a Belgrádban zajló fedett pályás atlétikai Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

Atlétikai Eb: Márton Anita tönkreverte a mezőnyt, aranyérmes!

Márton Anita újra Európa-bajnok! A magyar sportoló 19.28 méterrel, a világ idei legjobb eredményével megnyerte a női súlylökés döntőjét a Belgrádban zajló fedett pályás atlétikai Európa-bajnokság pénteki versenynapján, ezzel megvédte 2015-ben kiharcolt Európa-bajnoki címét.

Fp. atlétikai Eb: Márton Anita a legjobb eredménnyel döntős

A belgrádi fedett pályás Európa-bajnokságon női súlylökésben az olimpiai bronzérmes Márton Anita 18.44 méteres dobásával az első helyen jutott be a délutáni döntőbe.

Atlétikai Eb: Márton Anita toronymagasan vezeti a nevezési listát

Márton Anita toronymagasan vezeti női súlylökésben a nevezési listát a pénteken kezdődő belgrádi fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon, további négy magyar található az első hatban.

Atlétika: olimpikonjaink sikere a Magyar Szuper Liga döntőjében

A Rio de Janeiró-i olimpia résztvevői közül Szabó Barbara magasugrásban, Zsivoczky-Farkas Györgyi távolugrásban, Helebrandt Máté pedig 10 kilométeres gyaloglásban győzött a budapesti Lantos MihálySportközpontban zajló 3. Atlétikai Magyar Szuper Liga döntőben.

Rio 2016: Zsivoczky-Farkasék búcsúján ámul a világ – videó

Ha véget ér egy verseny, a győztest és a dobogósokat ünneplik egy darabig, majd mindenki szépen, lassan eltűnik az öltözőkben, és megy a dolgára. De nem a női hétpróbázók versenye után! A nyolcadik helyen záró Zsivoczky-Farkas Györgyi és a többi hétpróbázó az eredményhirdetés után kézen fogva ment ki a nézőkhöz, és köszönte meg a biztatást, amit a verseny alatt kapott. Amit persze a szurkolók és a média képviselői imádtak!

Rio 2016: Zsivoczky-Farkas 8. helye hétpróbában belga győzelemmel

Tízpróbában a végig egyenletesen teljesítő belga Thiam az utolsó szám, a 800 méter előtt már tudta, hogy tíz másodperccel lassabban is beérthet a brit Ennis-Hill mögött, ezért a saját ritmusában futott a célba, így biztossá vált, hogy megnyeri a versenyt. Az egyéni csúcsot elérő Zsivoczky-Farkas Györgyi a nyolcadik helyen végzett.

Rio 2016: Zsivoczky-Farkas a 11. helyen öt szám után

A hétpróbázó Zsivoczky-Farkas Györgyi a távolugrás után a 11., Krizsán Xénia a 23. helyről várja a folytatást a riói olimpián.

Rio 2016: Zsivoczky-Farkas 13., Krizsán 23. az első nap után

A hétpróbázó Zsivoczky-Farkas Györgyi az első nap után a 13., Krizsán Xénia a 23. helyen áll a riói olimpián. Négy szám során Zsivoczky-Farkas 3734 pontot, Krizsán 3612-t, az élen álló címvédő, a brit Jessica Ennis-Hill 4057-et gyűjtött.