Női kézi: Rasmussen 67 játékost tesztelt, több segítség kell a fiataloknak

Mint ismert, Magyarország a 14. helyen végzett a múlt vasárnap véget ért női kézilabda-világbajnokságon. Zsiga Gyula, a Magyar Kézilabda-szövetség szakmai igazgatója a DIGI Sport híradójának azt mondta: nem a keret összetételével volt gond, hanem azzal, hogy a fiatalok az oldalvonalról egyes helyzetekben nem kaptak elegendő segítséget.

Férfi kézi-vb: „Sabaté, Vranjes vagy Dujsebajev sem jutott volna messzebb”

Zsiga Gyula, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) szakmai igazgatója a Digi Sport Reggeli Start című műsorában értékelte a férfiválogatott világbajnoki szereplését.

Férfi kézi-vb: „Mint hal a vízben” – Davis nagyon élvezi a munkát Egyiptommal

Egyiptom ellen biztosíthatja be a továbbjutását a magyar férfi kézilabda-válogatott a dán–német közös rendezésű világbajnokságon (kezdés: 18.00, Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n). A feladat biztosan nem lesz egyszerű, mert az afrikaiaknak is égető szükségük lenne a két pontra. Az ellenfelet irányító veszprémi edző, David Davis beszélt nekünk a meccs előtt az Egyiptomnál végzett munkájáról, és látszott rajta, nagyon élvezi, hogy szövetségi kapitányként dolgozhat a tornán.

Kézi: „Nem a pénz motivál” – fiatal tehetségek az Elit Programban

A Magyar Kézilabda-szövetség 30 fiatal játékossal, valamint klubjaikkal kötött szerződést Elit Programja keretében. A tehetségek speciális képzést kapnak a szövetség szakmai vezetőinek irányításával, akik sajtóbeszélgetés keretében mutatták be a program törekvéseit. Az eseményen három fiatal is részt vett az Elit Programból: Kácsor Gréta a világbajnoki aranyérmes junior-, illetve az ezüstérmes ifjúsági válogatottnak is tagja volt, míg Kuczora Csenge utóbbinak, miközben már mindketten az NB I-es Vác alapemberei. A fiúkat Lukács Péter képviselte, a Ferencváros 16 éves irányítója góllal mutatkozott be az élvonalban a bajnoki címvédő Mol-Pick Szeged ellen. Nézze meg az NSO Tv videóját a sajtóbeszélgetésről!

MKSZ: „A magyar kézilabdának nemcsak múltja, hanem jövője is van”

Az utánpótláskorú női válogatottak nyári sikerei azt mutatják, hogy a magyar kézilabdának nemcsak múltja, hanem jövője is van Kocsis Máté, a szövetség (MKSZ) elnöke szerint.

Kézilabda: világraszóló sikerekről beszélt Zsiga Gyula

Zsiga Gyula, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) szakmai igazgatója szerint világraszóló sikert ért el nyáron a női szakág utánpótlása.

MKSZ: 40 játékos szerepel majd az elitprogramban

Húsz-húsz férfi és női kézilabdázó szerepel majd a magyar szövetség (MKSZ) elitprogramjában.

Kézilabda: ötven edző és negyven lány Balatonbogláron

Sikeres szakmai napot szervezett a sportág legjelentősebb hazai utánpótlás-nevelő központja, a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA).

Férfi kézi: Legközelebb még fiatalabb csapatunk lesz – Vranjes

Hétfő este az M4 Sport Kézilabda-magazin című műsorában Zsiga Gyula, a  Magyar Kézilabda-szövetség szakmai igazgatója és Ljubomir Vranjes, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya (és a Telekom Veszprém vezetőedzője) beszélt a horvátországi Európa-bajnokság tanulságairól, a nemzeti csapat jövőjéről.

Férfi kézi Eb: „Vranjes nem élt az általunk kínált lehetőségekkel”

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) minden lehetőséget megadott Ljubomir Vranjesnek, hogy több időt foglalkozzon a férfiválogatottal, de a szövetségi kapitány nem élt ezzel – mondta az M4 Sport pénteki, Sportreggeli című műsorában Zsiga Gyula szakmai igazgató.

„Egy család vagyunk” – Rasmussent meghallgatta az MKSZ

A Magyar Kézilabda-szövetség elnöksége szerdán meghallgatta Kim Rasmussen szövetségi kapitány első beszámolóját a női világbajnokságról, és megkapta a válaszokat a kérdéseire.

Női kézi-vb: Rasmussen felszabadította a lányokat – Zsiga Gyula

Zsiga Gyula, a Magyar Kézilabda-szövetség szakmai igazgatója volt a vendége a Digi Sport Reggeli Start című műsorának, amelyben a női kézilabda-válogatott eddigi világbajnoki szerepléséről beszélt. A lényeg: Szucsánszki Zita behívására szüksége volt a csapatnak, és a csehek ellen is kell az eredményesség.

Női kézi-vb: „Minimális elvárás a válogatottól a nyolc közé jutás”

A Magyar Kézilabda-szövetség szakmai igazgatója, Zsiga Gyula a Sport TV Mai helyzet című műsorában Kim Rasmussen szövetségi kapitánnyal és a női válogatottal kapcsolatban elmondta, hogy teljes mértékben összehangolódtak azok az ideológiai távolságok, amelyek egy Skandináviából érkező edző és egy Közép-Európában szocializálódott játékos felfogása között lehettek. A vb-n decemberben a legjobb nyolcba kerülés a minimális elvárás.

Kézilabda: Zsiga Gyula lett az MKSZ szakmai igazgatója

Zsiga Gyula látja el januártól a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) szakmai igazgatói feladatait.

Férfi kézi: szerződést bontottak Zsiga Gyulával Vácon

A Váci KSE és Zsiga Gyula a mai napon közös megegyezéssel szerződést bontott – számolt be róla a klub hivatalos honlapja.

Férfi kézi NB I: Zsiga Gyula hosszabbított Vácon

A férfi kézilabda NB I-ben szereplő Váci KSE újabb egy évre szerződést hosszabbított Zsiga Gyulával.

Férfi kézi: így jutott a Vác a másodosztályból a felsőházba

Miután a férfi kézilabda NB I alapszakaszának záró fordulójában a Tatabánya hazai pályán, nagy csatában legyőzte a Gyöngyöst, eldőlt, hogy – története során először – az egyik újonc, a Váci KSE gárdája jut be a felsőházi rájátszásba. Mivel a közvélemény eddig jobbára csak a Dunakanyar-régió kisvárosának női együttesét ismerte, cikkünkben igyekszünk bemutatni a férficsapat történetét és aktuális sikereinek titkát.

Férfi kézi NB I/B: Zsiga Gyula együttese a nyugati bajnok

Bár a hétvégén a férfi kézilabda Magyar Kupa pécsi négyes döntőjében lépett pályára és negyedik lett a Váci KSE, eldőlt, hogy az NB I/B Nyugati csoportjának élén végez.

Női kézi BL: A Fradi-játékosok lelkileg felőrlődtek - Zsiga

Nyolcgólos (29–21) vereséget szenvedett a montenegrói Buducsnoszt Podgorica vendégeként, így a BL-től búcsúzú FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata a KEK-ben folytathatja nemzetközi kupaszereplését. A Digi Sport Reggeli Start című műsorában Zsiga Gyula kézilabdaedző elmondta: a ferencvárosiak nem tudták érvényre juttatni azokat az erényeiket, amikben ő is bízott, de a KEK-ben jó esélyük van a javításra.