Úszás: Hosszú Katinka edzői csapata magyar szakemberrel bővül

Egy ideje együtt dolgozik Hosszú Katinka és Nagy József edző, az együttműködés hivatalos formát is kap: a szövetség és a szakember szerződik egymással.

Úszás: Próbáltam képességeimhez mérten segíteni Katinkát – Petrov Árpád

Mint arról beszámoltunk, eddigi edzője, Petrov Árpád nélkül folytatja a munkát Hosszú Katinka, aki tervei szerint egyedül készül fel a 2020-as olimpiára. Az úszónő után a tréner is megszólalt a válásról, a korábban Svájcban dolgozó szakember az Index megkeresésére reagált e-mailben.

Úszás: „Sohase adjátok fel!” – Wladár Sándor üzenete

Első alkalommal került megrendezésre technikai edzőtábor a Jövő bajnokai legjobbjainak Százhalombattán.

Úszás: a szövetség akkor is támogatja Szilágyit, ha az FTC helyett Tusuppal készül

Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke elmondta, telefonon egyeztetett Szilágyi Liliánával, aki továbbra is Shane Tusuppal tervezi a 2020-as tokiói olimpiára való felkészülést.

Úszás: Wladár szerint Tusup zavart kelthetne a hazai uszodákban

Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke elismeri Shane Tusup edzői alkotását, abba viszont soha nem fog belemenni, hogy az amerikai azokban a hazai uszodákban foglalkozzon a versenyzőivel, ahol magyar edzők magyar válogatott úszóknak tartanak edzéseket.

Úszás: A világ legjobb úszói hazajárnak Magyarországra – Wladár

Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöke szerint a világ legjobb úszói immár hazajárnak Magyarországra, ahol egy éven belül négy jelentős nemzetközi eseményt rendeztek.

Úszó-vk: A holnapi nappal elkezdődik az őszi menetelés – Hosszú

A péntektől vasárnapig a Duna Arénában sorra kerülő úszóvilágkupa-versennyel megkezdődik az úszók nagy őszi menetelése; a fővárosi komplexumban nagymedencében méri össze tudását a sportág krémje, és a kvangdzsui világbajnokság három magyar aranyérmese, Hosszú Katinka, Milák Kristóf és Kapás Boglárka is rajthoz áll.

Wladár Sándor: Úgy értesültem, megkapjuk a „valaha volt legjobb juniorvébé” titulust

Van mire büszkének lennie a Magyar Úszószövetség elnökének: a medencében elért sikerek mellett a MÚSZ csapata folyamatosan kiválóra vizsgázik a világversenyek szervezésében is.

Vizes vb: Biztosan fegyelmi bizottság elé állítom Kenderesit – Wladár

Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke a Borsnak elmondta, biztosan fegyelmi bizottság elé állítja a szexuális zaklatással vádolt, Kvangdzsuból várhatóan csütörtökön hazaérkező Kenderesi Tamást.

FINA: megkaptuk! Budapest 2027-ben újra vizes vb-t rendez

Budapest 2017 után 2027-ben ismét házigazdája lesz a világ egyik legfontosabb sporteseményének, a vizes világbajnokságnak – jelentette a jelenleg is zajló vb helyszínéről, a dél-koreai Kvangdzsuból tudósítónk, Csurka Gergely. A döntésről később a nemzetközi (FINA) és a magyar szövetség (MÚSZ) is beszámolt.

Úszás: a szövetség elnöke reagált Verrasztó Dávidék ügyére

A debreceni ob záró napjának döntői előtt ülést tartott a Magyar Úszószövetség elnöksége, és egyhangúlag elfogadták a Sós Csaba szövetségi kapitány által előterjesztett vb-csapat jelenlegi névsorát. Az ülésen szóba került Verrasztó Dávid edzőtáborozási problémája is.

Úszó ob: Verrasztó Dávid nem nyilatkozott – íme, a háttér!

Kifejezetten jó csatát, no meg kiváló időeredményeket hozott a férfi 400 méteres vegyes úszás pénteken a Debrecenben zajló országos bajnokságon: Verrasztó Dávid 4:12.65-tel győzött, mögötte Bernek Péter 4:12.80-nal lett a második. A finálé végén Verrasztó Dávid kipattant a medencéből, és nem beszélt.

Úszás: a második erősítőterem is elkészült a Duna Arénában

Az év elején tett ígéretnek megfelelően február második hetére elkészült a Duna Aréna második számú erősítőterme, így a magyar úszóválogatott itt edző tagjai immár teljesen a saját időbeosztásuk szerint használhatják a létesítményt.

Úszás: májusban Budapestre jön a sportág krémje – sajtóhír

Bajnokok Sorozata néven három versenyből álló szériát indít a Nemzetközi Úszószövetség, amelynek második állomása Budapesten lesz a Duna Arénában május 11-én és 12-én – közölte a Magyar Időkkel Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke, aki Szántó Dáviddal, a szövetség nemzetközi sportigazgatójával járt Lausanne-ban, a FINA székhelyén Julio Maglione, a szervezet elnöke meghívására.

Úszás: támogatja Hosszú tervét a szövetség elnöke

A Nemzetközi Úszószövetség eltiltással fenyegeti azokat a sportolókat, akik rajthoz állnak a szervezet által el nem ismert International Swimming League december 20-21-ei nyitó versenyén, amelyen Hosszú Katinka is el szeretne indulni. A magyar szövetség elnöke a DIGI Sport híradójának azt mondta: támogatja háromszoros olimpiai bajnokunk tervét.

Úszás: kellemetlen helyzetben a szövetség elnöke egy felvétel miatt

Kellemetlen helyzetbe került Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke, akiről előkerült egy kompromittáló hangfelvétel.

Úszás: magyar küldöttséget fogadott Ferenc pápa Vatikánban

A pénteken kezdődő római Sette Colli úszóverseny alkalmából Ferenc pápa audienciát adott a sportág képviselőinek, amelyen többek között a magyar válogatott kiválasztott tagjai is részt vehettek.

Úszás: Semmit nem adtam fel – Wladár Sándor

Immár kilenc hónapja a Magyar Úszószövetség elnöke az 1980-as olimpián aranyérmet nyert Wladár Sándor, aki a megválasztása óta eltelt időszakban lecserélte az apparátusa nagy részét, és úgy érzi, a hangulat jó a szövetségnél, és bírja az úszótársadalom bizalmát.

Úszás: jövő szombaton nyílt vízi vk-verseny lesz a Balatonon

A Magyar Úszás Napjának csúcspontjaként visszatér Balatonfüredre a nyílt vízi úszó világkupa, amelyen jövő szombaton várhatóan 27 országból több mint 150 versenyző áll rajthoz.

Nagy József: A magyar úszósportnak nincs szüksége rám

A tanítványa visszavonult, míg ő minden bizonnyal újra külföldön folytatja. Nagy József úszóedző csak a Nemzeti Sportnak beszélt az elmúlt másfél év kapcsán az érzéseiről, a tapasztalatairól – nem túl vidáman.