Kajak-kenu: dokumentumfilm készül Wichmann Tamásról

Budapesten járt a négyszeres olimpiai bajnok és háromszoros ezüstérmes Ivan Patzaichin, az ötkarikás játékok történetének legeredményesebb kenusa. A román sportember azért jött a magyar fővárosba, mert szerepelni fog a kilencszeres világbajnok, olimpiai ezüstérmes Wichmann Tamásról készülő dokumentumfilmben.

MTK: kilencszeres világbajnokról nevezték el az egyik kaput

A kilencszeres világbajnok Wichmann Tamásról nevezték el az Új Hidegkuti Nándor Stadion 5-ös kapuját. Az olimpián kétszeres ezüst- és egyszeres bronzérmes kenus mellett Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke vett részt az ünnepélyen, amelyet az MTK–Puskás Akadémia NB I-es bajnoki előtt rendeztek meg a Hungária körúton.

Nemzet Sportolója: ki lesz az új tag? Ön kit választana?

Kulcsár Győző halálával tizenegyen maradtak a nemzet sportolói, az illusztris társaság tagjai leghamarabb október végén választhatnak új tagot.

Kajak-kenu: közös képen tűntek fel a korábbi riválisok

A vízen nagy riválisok voltak, az élet úgy hozta, hogy jó barátok lettek. Pedig Wichmann Tamásnak 1968-ban Mexikóvárosban és 1972-ben Münchenben is le kellett nyelnie, hogy „csak” a dobogó második fokára állhatott fel a román Ivan Patzaichin mögé.

Prima Primissima: Fábiánné Rozsnyói Katalin kapta a díjat

Péntek este a Művészetek Palotája Bartók Béla hangversenytermében átadták a 2017-es Prima Primissima-díjakat. A magyar sport kategóriában Fábiánné Rozsnyói Katalin lett a Prima Primissima – olvasható a Magyar Olimpiai Bizottság honlapján.

Prima Primissima: korszakos zsenik közül kerül ki a győztes

Pénteken a Művészetek Palotájában rendezik a Prima Primissima-gálát, amelyen tíz kategóriában hirdetnek győztest. A Magyar Sport kategóriában három legenda közül kerül ki a 2017-es év díjazottja.

Prima Primissima: íme, a három jelölt sport kategóriában!

Az idén 15. alkalommal sorra kerülő Prima Primissima-díjátadón Fábiánné Rozsnyói Katalin kajak-kenu mesteredző, Kocsis Ferenc olimpiai bajnok birkózó, mesteredző és Wichmann Tamás világbajnok, olimpiai ezüstérmes kenus közül kerül ki a sport kategória győztese.

Kajak-kenu: festmény lett az olimpiai bajnok lapátjából

Aki eddig azt hitte, tudja, mire való egy kajak- vagy kenulapát, hétfő délután a Hilton Hotelben alaposan meglepődhetett. Az elmúlt évtizedek ötkarikás magyar sikersorozata alapján feltételeztük, hogy a sportág képviselőinek munkaeszköze kizárólag az olimpiai aranyérmek nagyüzemi termelésének elengedhetetlen kelléke – immár azt is tudjuk, hogy különleges műalkotások alapanyaga egyben.

125 év - film az MTK egy és negyedszázados történetéről

1888. november 16-án, néhány vállalkozó szellemű fiatalember megalakította a Magyar Testgyakorlók Körét. Az elnevezéssel arra utaltak, hogy nemcsak az őket érdeklő sportágakkal szeretnének foglalkozni, hanem szívesen látják soraikban azokat, akik az akkor még szűk rétegeket vonzó „testgyakorlások” szerelmesei. (x)

Családtagja lőtte le a horvát sportlegendát

Matija Ljubeket, a mindmáig legeredményesebb horvát olimpikont hazájában hősként tisztelik – tisztelték. A kétszeres ötkarikás bajnok, négyszeres érmes kenust, aki haláláig az ország egyik első számú sportvezetője is volt, tizenegy évvel ezelőtt ezen a napon temették el, miután egy családi perpatvar során – amelyben ő csak békíteni próbált – lelőtte a sógora.

Wichmann: Parti és Szöllősi nagysága ösztönzött

A hétvégén a Magyar Olimpiai Bizottság kitüntetését vehette át a magyar kajak-kenu sport kiemelkedő személyisége, Wichmann Tamás. A kilencszeres világbajnok kenus az olimpiai mozgalomért tett érdemeiért kapta a díjat.