Vizes vb: Fájó a második negyed 0–4-es periódusa – Märcz

Mint ismert, a magyar férfi vízilabda-válogatott 12–10-re kikapott Olaszországtól a kvangdzsui vizes világbajnokság elődöntőjében, így a bronzéremért mérkőzhet. A találkozó után Märcz Tamás szövetségi kapitány és a játékosok értékelték a látottakat.

Vízilabda: Jólesnek a dicséretek, főleg Varga Dénestől – Vogel Soma

„Felnőtt a feladathoz, és innentől úgy kezelem, mint a legjobb magyar kapust” – ezt Varga Dénes azután mondta Vogel Somáról, hogy az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata megnyerte a Bajnokok Ligáját, amiben a 21 éves pólósnak oroszlánrésze volt. Elég csak az Olympiakosz elleni döntő ötméterespárbajára gondolni. S ha a legjobb kapust külön díjazták volna a nyolcas döntőben, akkor nem kérdéses, ki kapja ezt az elismerést.    

Férfi vízi: változás a keretben, Vogel sem játszhat Málta ellen

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya betegség miatt nem számíthat Vogel Somára, az FTC kapusára – számolt be róla a waterpolo.hu.

Vízilabda: védés fejjel, fej fölött, vállal, magyar öröm a végén – képgaléria

A magyar férfi vízilabda-válogatott 11–8-ra legyőzte a románokat a Hajós Alfréd Uszodában zajlón BENU-kupán. Nézze meg a mérkőzésen készült képeinket!

Férfi vízi ob I: „Azért kezdtünk el a Fradiban vízilabdázni, hogy ezt átélhessük”

Vogel Soma gyerekkora óta a Ferencvárosban vízilabdázik, és 20 évesen ünnepelhetett bajnoki címet a zöld-fehérekkel. Amikor a Fradi legutóbb, tizennyolc esztendeje bajnok lett, még édesapja, Vogel Zsolt emelhette magasba a kupát, így a fiatal kapus követte a családi hagyományt. A döntő után az NSO Tv-nek többek között arról beszélt, mit jelent neki a bajnoki cím, hogyan élte meg a Szolnok elleni ötmeccses finálét, illetve szóba került az ünneplés hossza is.

Vízilabda: Ajándékot nem kap senki, Vogel azért védett, mert... – Märcz Tamás

Második világliga mérkőzését is megnyerte a férfi vízilabda-válogatott, a spanyolokat nagy csatában 9–8-ra győzte le Hódmezővásárhelyen. A találkozó után Märcz Tamás szövetségi kapitány többek között a bravúrosan védő Vogel Somáról is beszélt az NSO Tv-nek, Jansik Szilárd pedig elmondta, miért nem ment a gólszerzés emberelőnyből a magyar csapatnak. Emellett szót ejtett arról is, mi a közös célja testvérével, Dáviddal. 

Férfi vízi: „Biztos vagyok benne, hogy megnyerjük az Ek-t”

Az Európa-kupa visszavágójára készülő Ferencváros férfi vízilabdacsapatának két játékosa, Vogel Soma és Katonás Gergő a közelgő szerdai mérkőzésről beszélt a hazai szövetség hivatalos oldalának.