F1: törlik a bahreini és a vietnámi versenyt is – hivatalos

Beigazolódtak a hírek, az Ausztrál Nagydíj után a bahreini és a vietnámi Formula–1-es fordulót sem rendezik meg a koronavírus-járvány miatt – jelentette be a sorozat vezetősége. Egyelőre csak elhalasztják a két versenyhétvégét, de természetesen nagy az esély az elmaradásra.

F1: hamarosan bejelenthetik a bahreini és a vietnámi futam törlését is

Könnyen lehet, hogy a Formula–1 2020-as szezonja csupán május 3-án, a Holland Nagydíjjal veszi kezdetét. Miután törölték az idénynyitó melbourne-i versenyhétvégét, a mezőny valószínűleg Bahreinbe és Vietnámba sem utazik el a koronavírus-járvány miatt – erről akár még ma bejelentést tehet a sorozat vezetősége.

F1: veszélybe került a Vietnámi és a Bahreini Nagydíj megrendezése

A vietnámi Nemzeti Turisztikai Hivatal tájékoztatása szerint a koronavírus-járvány miatt a leginkább fertőzött országokból érkezőkkel szemben 14 napos orvosi karantént és szigorú vizsgálatokat vezettek be. Mindez jelentősen megnehezíti az ország történetének első Formula–1-es nagydíjának áprilisi megrendezését, miután a mezőnyben két csapat (Ferrari, Alpha Tauri) és a sorozat gumigyártója (Pirelli) is olasz. Kora délután aztán a bahreini kormány is hasonló intézkedéseket jelentett be.

F1: több futamot is elhalaszthatnak a koronavírus miatt

Német sajtóhírek szerint elképzelhető, hogy a koronavírus miatt a Kínai Nagydíj mellett további futamokat is el kell majd halasztania a Nemzetközi Automobil-szövetségnek (FIA).

F1: a koronavírus miatt veszélyben lehet a Kínai Nagydíj megrendezése

A decemberben kitört és egyre nagyobb méreteket öltő kínai koronavírus-járvány miatt már korábban eldőlt, hogy egy évvel elhalasztják az idei fedett pályás atlétikai világbajnokságot a kínai Nankingban, emiatt törölték a február közepére kiírt első kínai alpesisí-vk-futamokat, továbbá töröltek a távol-keleti országban több labdarúgótornát, bokszversenyt és autóversenyt is. A legfrissebb hírek szerint a Formula–1-es Kínai Nagydíj áprilisi megrendezése is veszélybe került.

F1: Vietnámban nem szeretnék, ha túl drága lenne a verseny a nézőknek

A Vietnámi Nagydíj szervezői mindent megtesznek annak érdekében, hogy a Hanoiban működő vállalkozások, például a szállodák ne próbálják meg „lehúzni” az F1-es versenyhétvége miatt a városba utazó nézőket.

F1: január elején készen lesz a vietnámi pálya

A Hanoi MotorSport Circuit építése még jelenleg is zajlik, ám a Formula–1 hivatalos honlapján közzétettek szerint a verseny promóterei szerint január elején a menetrendnek megfelelően elkészül a létesítmény.

F1: elkezdődött a vietnámi pálya építése

Letették az alapkövét szerdán a vietnámi Formula–1-es pályának, amelyen az ázsiai ország jövő áprilisban története első nagydíját rendezi majd.

F1: bemutatták a vietnámi pálya vonalvezetését

Mint korábban megírtuk, 2020-ban bekerül a Formula–1-es versenysorozatának naptárába a Vietnámi Nagydíj. A pálya az ország fővárosa, Hanoi központjában lesz, azaz újabb utcai versennyel bővül a sorozat. Az 5565 méter hosszúságú vietnámi pálya vonalvezetését szerdán közzé is tette az F1 hivatalos oldala.

F1: két év múlva Vietnámban is rendeznének futamot

Sajtóértesülések szerint megállapodás született a Formula–1-es világbajnokságot irányító Liberty Media képviselői és Vietnám között arról, hogy 2020-ban Hanoiban is rendeznek majd versenyhétvégét.