Úszás: Hosszút legyőzte amerikai riválisa Nizzában

Hosszú Katinka két érmet, egy ezüstöt és egy bronzot szerzett pénteken a Nizzában zajló úszóviadalon.

Rp. úszó ob: Hosszú Katinka hármasával nyeri az aranyakat

Hármasával nyeri az aranyérmeket Hosszú Katinka a kaposvári rövid pályás országos úszóbajnokságon: a harmadik nap 200 háton, 400 vegyesen és 200 mellen győzött, utóbbi távon ráadásul megdöntötte az országos csúcsot.

Úszás: Nem hiszem, hogy Shane bárkit megkörnyékezett – Verrasztó Dávid

„Szeretnék jól úszni, a nyár után szeretnék visszarázódni, hogy tényleg úgy tudjak versenyezni, mint két éve” – nyilatkozta a Digi Sport híradójának Verrasztó Dávid, aki 2015-ben és 2017-ben is világbajnoki ezüstérmes lett 400 méter vegyesen, idén viszont csak a 13. helyen zárt a dél-koreai vb-n. Pedig a 2017-es, budapesti ezüstöt érő idejével most világbajnokságot nyert volna – de ettől távol volt, majdnem kilenc másodperccel rosszabb időt ért el.

Vízimentők: 3 érmet nyert az olimpikonokkal tömött válogatott

A Magyar Élet- és Vízimentő-szakszövetség elnöke Batházi Tamás, a szövetségi kapitány Zubor Attila, a csapat tagja többek között Verrasztó Dávid, Takács Krisztián, Balog Gábor, Keresztes Mátyás, Gyárfás Bence és Jakabos Zsuzsanna.

Vizes vb: Ezt csúnyán benéztem, sajnos ez van – Verrasztó Dávid

Bár az idei világranglistán a harmadik legjobb idővel rendelkezett, nem jutott be a 400 méteres vegyes úszás döntőjébe Verrasztó Dávid a a kvangdzsui vizes vb-n. A magyar sportoló az előfutamok során 4:16.95 percet úszott, és csupán a 13. helyen végzett.

Vizes vb: Sós Csaba továbbra is négy-öt érmet remél

A sportág „mérhetősége” miatt továbbra is kitart a négy-öt érem reménye mellett Sós Csaba, a kvangdzsui világbajnokság vasárnap rajtoló úszóversenyeire készülő magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Úszás: újabb két magyar aranyérem, Hosszút kizárták

Milák Kristóf és Jakabos Zsuzsanna arany-, Verrasztó Dávid és Késely Ajna pedig ezüstérmet nyert szombaton a római Hét Domb (Sette Colli) elnevezésű nemzetközi úszóverseny második napján.

Úszás: a szövetség elnöke reagált Verrasztó Dávidék ügyére

A debreceni ob záró napjának döntői előtt ülést tartott a Magyar Úszószövetség elnöksége, és egyhangúlag elfogadták a Sós Csaba szövetségi kapitány által előterjesztett vb-csapat jelenlegi névsorát. Az ülésen szóba került Verrasztó Dávid edzőtáborozási problémája is.

Úszó ob: Verrasztó Dávid nem nyilatkozott – íme, a háttér!

Kifejezetten jó csatát, no meg kiváló időeredményeket hozott a férfi 400 méteres vegyes úszás pénteken a Debrecenben zajló országos bajnokságon: Verrasztó Dávid 4:12.65-tel győzött, mögötte Bernek Péter 4:12.80-nal lett a második. A finálé végén Verrasztó Dávid kipattant a medencéből, és nem beszélt.

Úszó ob: Hosszú Katinka egy aranyat és egy ezüstöt nyert, Németh Nándor országos csúccsal bajnok

Hosszú Katinka nagy fölénnyel megnyerte a női 400 méteres vegyes úszást a Debrecenben zajló országos úszóbajnokság pénteki versenynapján, ám a 200 hát későbbi fináléjában megelőzte őt a jó formában lévő, olimpiai A-szintet száguldó Burián Katalin. Ugyancsak ötkarikás A-szinttel győzött férfi 200 háton Telegdy Ádám, férfi 100 gyorson Németh Nándor (48.17) megdöntötte Kozma Dominik országos csúcsát – az eddigi rekorder második lett –, míg férfi 400 vegyesen Verrasztó Dávid, nagy csatában visszaverve Bernek Péter támadását, megvédte a bajnoki címét.

Úszás: Hosszú és Verrasztó Dávid is győzelemmel kezdett

Hosszú Katinka 400, Verrasztó Dávid pedig 200 méter vegyesen győzött a Golden Tour elnevezésű úszóverseny-sorozat marseille-i állomásának pénteki nyitó napján.

Úszás: Verrasztó Dávid is bekerült Hosszú Katinka csapatába

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka a hivatalos Facebook-oldalán bejelentette, hogy Verrasztó Dávid is tagja lesz az Iron Teamnek egy nemzetközi úszógálán.

Úszó Európa-kupa: két magyar bronzérem jutott szombatra

A magyar úszók közül Hosszú Katinka és Verrasztó Dávid állhatott dobogóra szombaton: mindketten harmadikok lettek a kontinentális szövetség, a LEN Európa-kupa-sorozatának első állomásán Luxembourgban.

Úszó Európa-kupa: három magyar arany a nyitónapon

A magyar úszók közül Hosszú Katinka, Szilágyi Liliána és Verrasztó Dávid is aranyérmet nyert a nyitónapon a kontinentális szövetség, a LEN Európa-kupa-sorozatának első állomásán, Luxembourgban.

Úszás: Hosszú és Verrasztó Dávid sikere Antwerpenben

Hosszú Katinka és Verrasztó Dávid is nyert egy-egy aranyérmet az Antwerpenben rendezett nagymedencés úszóverseny vasárnapi napján.

Úszás: Hosszú és Szilágyi is begyűjtött egy-egy aranyérmet

Hosszú Katinka és Szilágyi Liliána is nyert egy-egy aranyérmet az Antwerpenben zajló nagymedencés úszóverseny szombati napján.

Úszás: Hosszú Katinka újabb aranyérmet nyert Szingapúrban

Hosszú Katinka magabiztosan nyerte meg a 400 méter vegyest pénteken az úszó világkupa-sorozat utolsó, szingapúri rövid pályás állomásának második napján.

Úszó-vk: Hosszú megint az év legjobbjával nyert

A tokiói úszóvilágkupa második napjának döntőin összesen két számban volt magyar érdekeltség, Hosszú Katinka 400 vegyesen nyert, míg 100 háton a harmadik lett.

Úszó-vk: Hosszú óriási csatában nyert Sjöström előtt – videó

A Tokióban zajló úszóvilágkupa első napján Hosszú Katinka két aranyérmet nyert: előbb 100 méter vegyesen, majd harminc perccel később (!) 200 pillangón sem talált legyőzőre – számolt be róla a Magyar Úszószövetség (MÚSZ).

Kép: Hosszú és Verrasztó D. azonos dresszben

Az úszók világkupa-sorozatának újabb állomásán, Tokióban ugrik vízbe Hosszú Katinka. A háromszoros olimpiai bajnok mellett ott lesz többek között Verrasztó Dávid is, aki éppen ugyanolyan dresszben (és nyilván azonos célért, a győzelemért) versenyez majd.