?>
Osztrák futballcsoda egy doktornő vezetésével, magyar kapusedzővel

Varga Zoltán 1998 és 2008 között tíz éven át védett az NB I-ben – a BVSC-ben, a Haladásban, Zalaegerszegen, Sopronban és Győrben –, majd Ausztriában lett kapusedző és jelenleg Európa-liga-selejtezőre készül klubjával, a hatezer lakosú kisváros, Hartberg csapatával. Külföldi tapasztalatok sorozatunkban elmeséli, hogyan jutott el a TSV Hartberg az osztrák kukoricatábláktól az európai porondig, de kérdeztük a 2000-es évek magyar futballvalóságáról is...

FFT-könyvklub: Varga Zoli disszidál

Védőbeszéd Varga Zoltán mellett, vagy inkább vádirat mindenki ellen, aki nem Varga Zoli... 

Egy meg nem értett különc

Mivel a pályán szenzációs volt, mindent megbocsátottak neki. A Ferencváros egykori csatáráról készített nyolcrészes sorozatunk -- ami 2010-ben a futballista halála után jelent meg a Nemzeti Sportban -- utolsó részében a barátok, csapattársak idézik fel, milyen futballista és főképp milyen ember volt Varga Zoltán.

A megalkudni képtelen zseni

Megosztó egyéniség volt, üldözöttnek érezte magát, nem akart a kedves, kenyérre kenhető Varga Zoli képében tetszelegni. A Ferencváros egykori csatáráról készített nyolcrészes sorozatunk – ami 2010-ben a futballista halála után jelent meg a Nemzeti Sportban  7. részében felidézzük, hogy olykor alaptalanul, máskor alighanem okkal érezte magát áldozatnak.

Amikor Varga Zoltán vihart kavart az Üllői úton

Varga Zoltán újra a Ferencvárosban, ahol azért választották edzőnek, nehogy Nyilasi Tibor újra leülhessen a kispadra. A Ferencváros egykori csatáráról készített nyolcrészes sorozatunk – ami 2010-ben a futballista halála után jelent meg a Nemzeti Sportban – 6. részében az ismét Magyarországon eltöltött időszak fejleményeit elevenítjük fel.

A casco után jött a Fradi – Varga Zoltán hazatérése

A Hertha BSC után vándorolt Európában, később amatőr csapatoknál is volt játékos-edző, tíz éven át egy biztosítónál dolgozott, majd hazahívták. A Ferencváros egykori csatáráról készített sorozatunk – amely 2010-ben, a futballista halála után jelent meg a Nemzeti Sportban – 5. részében a Magyarországig vezető út állomásait elevenítjük fel.

A kapufa sem volt jó alibi… – Varga Zoltán a Herthában

A Hertha BSC-nél imádták, de később a bundabotrány kapcsán a németek meghurcolták, ezért Skóciába menekült. A Ferencváros csatáráról készített sorozatunk – ami 2010-ben a futballista halála után jelent meg a Nemzeti Sportban – 4. részében NSZK-beli pályafutását elevenítjük fel.

Konkurenciaharc után disszidálás – Varga Zoltán útja

Míg Albert Flórián elfogadta a közeget, Varga Zoltánnak a bőre is viszketett tőle. A Ferencváros egykori csatáráról készített nyolcrészes sorozatunk – ami 2010-ben a futballista halála után jelent meg a Nemzeti Sportban – 3. részében Alberthez való viszonyát és Magyarországról távozását elevenítjük fel.

Varga Zoltán ragyogása a Ferencvárosban

Puskás Ferenc Bilbaóban Öcsinek szólítva dicsérte meg a nagy gólt szerző Varga Zoltánt – ezt pedig nem sokan mondhatják el magukról. A Ferencváros egykori csatáráról készített nyolcrészes sorozatunk – ami 2010-ben a futballista halála után jelent meg a Nemzeti Sportban – 2. részében a ferencvárosi és válogatottbeli bemutatkozását elevenítjük fel.

Apakép nélkül – Varga Zoltán 18 évesen az FTC klubházába költözött

Puskás Ferenc utódja a családi ház helyett az FTC-székházban talált igazi otthonra. A Ferencváros egykori csatáráról készített sorozatunk – amely 2010-ben a futballista halála után jelent meg a Nemzeti Sportban – 1. részében a gyermek- és ifjúkort elevenítjük fel.

FTC: a tíz évvel ezelőtt elhunyt Varga Zoltánra emlékeztek Zuglóban

Varga Zoltán olimpiai bajnok labdarúgóra, a Ferencváros egykori játékosára és vezetőedzőjére emlékeztek Zuglóban csütörtökön, halálának tizedik évfordulóján.

Megállt a Fradi-szív – tíz éve hunyt el Varga Zoltán

A régi idők labdarúgása iránt rajongók körében népszerű Varga Zoltán tíz évvel ezelőtt hunyt el – a futball éltette, és az is vitte el örökre.

Kozma Imre atya a magyar futballról, a Fradiról, a PSG-ről, a közösség erejéről

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítóját az egész ország ismeri. Azt talán kevesebben tudják, hogy rajong a sportért, a labdarúgásért. Ott volt a Puskás Aréna avatómérkőzésén, gyakran megfordul Bajnokok Ligája-találkozókon, határozott véleménye van a világ labdarúgásáról és a magyar futball jelenlegi helyzetéről. A Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője a rend budapesti konventjének székhelyén fogadott minket.

Bejött a papírforma – ajánlunk egy csapatra való futballkönyvet

A Nemzeti Sportban nemrég külön cikkben bemutatott két nagyszabású munka, a Meggypiros mezben és a Kubala mellett is számos jelentős futballkönyv került piacra mostanság, ezekből gyűjtöttünk össze egy csokorra valót. A témák skálája igen széles, a kötetekben szó esik történelemről, gazdaságról, taktikáról és sportcsillagokról – jeles hazai és külföldi szerzők tollából.

Hetvenöt éve született Varga Zoltán, az FTC legendás nyolcasa

Született zseni volt, mindent tudott a labdával, természete viszont finoman fogalmazva sem volt simulékony. Amikor az 1968-as olimpia megkezdése előtt elhagyta a magyar csapatot, a futballt kedvelők elkeseredését váltotta ki, később külföldön folytatta karrierjét. Varga Zoltán január elsején lenne 75 éves.

Csepel és a Sütőipar között választhatott a Fradi legendája

Sokáig csak úgy hívták, a kis Flóri, annyira hasonlított a mozgása Albert Flóriánéra. Később aztán a szurkolók „saját jogán” is megkedvelték. Ám a vezetők idővel a Fradiból a Csepelbe száműzték, igaz, a stadion világításáért cserébe. Branikovits László 70 éves.

Zidane-ból Ferguson sem kért, Dárdaiért két Hoeness harcolt

Ember tervez, Isten végez – legalábbis ezzel vigasztaljuk magunkat és egymást, ha kudarcot vallunk. Igaz ez a labdarúgás világának egyik legérdekesebb szegmensére, az átigazolásokra is. Feleség, szülő, részegség, szolárium, luxuskocsi, emberrablás, halálos fenyegetés, kapzsi ügynök, bruttósítás, elromlott faxgép, veszkócsizma, az Úr szava, egy izlandi vulkán, anya-lánya szex, másnaposság, néhány lyukas fog, HIV-es pletyka, irigy elvtárs, a brazil kormány, letartóztatás, pénzfeldobás, kutyaugatás, tűzoltóautó és Sharon Stone miatt is maradt már el átigazolás. SOROZATUNK A MEGHIÚSULT ÁTIGAZOLÁSOKKAL FOGLALKOZIK.

FFT: Varga Zoltán családi traumája

A FourFourTwo magazin sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball abszurd „ügyiratai” közül. Veszprémi Linda ezúttal felidézi a Varga Zoltán pályafutását befolyásoló családi traumát.

FFT: Varga Zoltán, aki jobb sorsot érdemelt volna

A ferencvárosi Varga Zoltán ügyében minden részletre kiterjedő vizsgálatot rendelt el a politikai rendőrség. Rendkívül kényes esetről volt szó, hiszen olyasvalaki hagyta el az országot, aki a közönség kedvence volt. A gyerekként csak kis Puskásnak becézett Vargát a szurkolók hamar a szívükbe zárták, hiszen váratlan megoldásaival, páratlan technikájával kitűnt játékostársai közül.

FTC: a kilenc éve elhunyt Varga Zoltánra emlékeztek

Varga Zoltánra, a kilenc éve elhunyt olimpiai bajnok labdarúgóra emlékeztek kedden azon a zuglói pályán, ahol a Ferencváros legendás játékosa egy öregfiúk-mérkőzésen játék közben összeesett és meghalt.