Férfi kézi: a Vardarban folytatja az olimpiai és világbajnok klasszis fia

Az elmúlt fél év igazán izgalmasan alakult a Vardar Szkopje férfi kézilabdacsapata számára. Előbb a tulajdonos bejelentette a távozását, emiatt néhány kulcsember könnyebben mondott igent a csábításnak, majd a Bajnokok Ligája megnyerését követően az orosz milliárdos Szergej Szamszonyenko visszakozott, és úgy tűnik, jövőre is versenyképes csapat lesz az északmacedón fővárosban.

Férfi kézilabda: ismét spanyol edzőt kap a Vardar – hivatalos

A 24rakomet.mk információja szerint David Pisonero lesz a Vardar Szkopje férfi kézilabdacsapatának új edzője. A hírt később a macedón klub hivatalosan is megerősítette, a spanyol szakember két évre írt alá.

Férfi kézi BL: a szkopjeiek az utcán ünnepeltek, dől a pénz

Több mint százezer ember ünnepelte a Bajnokok Ligája-győztes Vardar Szkopje férfi kézilabdacsapatát Észak-Macedónia fővárosának utcáin.

Férfi kézi BL: Nem működött Davis rotációja – Mocsai

Mocsai Lajos, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Borsnak arról beszélt a Telekom Veszprém Vardar elleni elveszített BL-döntője után, hogy nem működött David Davis általában sikeres rotációs rendszere.

Férfi kézi BL: Olyan ez, mint egy tündérmese – Kristopans

Története során harmadszor jutott el a Bajnokok Ligája négyes döntőjéig, és 2017 után másodszor nyerte meg a legrangosabb európai kupasorozatot a Vardar Szkopje férfi kézilabdacsapata. Az idei győzelem azért fájhat nekünk, magyaroknak, mert a fináléban a Telekom Veszprém volt az ellenfél.  Stas Skube szerint a klub becsületéért és önmagukért küzdöttek, Igor Karacic sajnálja, hogy a nyáron távozik a klubtól.  Szergej Szamszonyenko szerint a cél jövőre a negyedik final four-részvétel és a harmadik BL-győzelem lesz.

Férfi kézi BL: Egyesek fel sem fogják, hogy talán soha többet nem jutnak el idáig – Sterbik

David Davis, a Veszprém kézilabdaedzője szerint az első félidőben a Vardar, a másodikban a magyar csapat játszott jobban, de úgy érzi, az ellenfél egész meccsen jobban akarta a győzelmet, így megérdemelten nyerte meg a Bajnokok Ligája döntőjét (27–24-re). Sterbik Árpád még kritikusabban fogalmazott, szerinte egyes játékosok fel sem fogják, mekkora esélyt szalasztottak el. A nyáron távozó Mikler Roland sajnálja, hogy öt év alatt nem sikerült feltenni a pontot az i-re.

Férfi kézi BL: Amióta Davis itt van, ez volt a legrosszabb első félidő – Nagy László

Egy gyengébb, öt góllal elveszített első félidő után hiába kapaszkodott a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata, nem érte utol a Vardar Szkopjét a Bajnokok Ligája fináléjában. A 27–24-re elveszített mérkőzésen lépett utoljára pályára Nagy László, aki szerint a Davis-éra legrosszabb első félideje miatt kaptak ki, azonban reméli, a spanyol edzővel új korszak kezdődik Veszprémben.

A Veszprémnek negyedjére sem sikerült, a Vardar nyerte a BL-döntőt

A Vardar Szkopje 27–24-re legyőzte a Telekom Veszprémet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében, így az észak-macedóniai csapat 2017 után ismét BL-győztes lett, míg a magyar együttes 2016 után újra ezüstérmes.

Férfi kézi BL: nincs csere a veszprémi keretben, Nagyot és Sterbiket is nevezik a döntőre

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetői arról tájékoztatták a Nemzeti Sportot, hogy Sterbik Árpádot és Nagy Lászlót is benevezik a meccskeretbe a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-döntőre.

Férfi kézi BL: „Legyőztük Európa legjobbját, féljen tőlünk a Veszprém!”

Negyedik Bajnokok Ligája-döntőjén az első győzelmére hajt a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata (kezdés: 18.00, Tv: Sport1, élőben az NSO-n). Ellenfele az északmacedón Vardar Szkopje lesz, amely az elődöntőben hatalmas fordítással ütötte ki a favoritnak tartott Barcelonát, ez intő jel kell hogy legyen a bakonyiak számára. Mindkét oldalon voltak sérülések szombaton, nagy kérdés, hogy Nagy László és Igor Karacic mennyit tud majd segíteni a csapatának.

Férfi kézi BL: édesanyja és csapattársa kíséri el a 17 éves veszprémi kapust Kölnbe

Újdonsült serdülőbajnokból lehetett volna Bajnokok Ligája-szereplő vasárnap Kölnben a final four záró napján, ha az elődöntőben megsérülő Sterbik Árpád nem tudta volna vállalni a játékot. A 17 esztendős Palasics Kristófot édesanyja és csapattársa, a Balatonfüredtől idén kölcsönkért Szücs Bence kísérte el Németországba, először Düsseldorfba repültek, onnan folytatták az utazásukat a kézilabdás csúcs színhelyére – értesült az SzPress Hírszolgálat.

Leblokkolt a Barca, a Vardarral játssza a BL-döntőt a Veszprém

A Vardar Szkopje a második félidőben hétgólos hátrányból fordítva 29–27-re nyert a Barcelona ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, így az északmacedón csapat lesz a Veszprém ellenfele a vasárnapi döntőben.

Férfi kézi BL: Sting kitér a Vardar esetleges döntője elől

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntője miatt néhány órával elhalasztja vasárnapi, szkopjei koncertjét Sting, így a brit zenész a tervek szerint csak 22 órakor lép színpadra.

Francia után spanyol hatalomátvétel: a Veszprém a final four kakukktojása

Köln varázsa biztosan megmarad: bár a final four még el sem kezdődött, az már most biztos, hogy ebben az évben sem lesz címvédés a férfi kézilabdázók legrangosabb klubsorozatában. A Montpellier már a Bajnokok Ligája csoportkörében elhullott, ám a legutóbbi négy győztesből így is tiszteletét teszi három a német városban, és az izgalmakat tovább fűszerezi, hogy az elődöntő résztvevői ezekben a párosításokban (Veszprém–Kielce és Barcelona–Vardar Szkopje) már vívtak egy-egy emlékezetes mérkőzést Kölnben.   

Férfi kézi BL: az EHF alaposan megbüntette a szegedieket

Nem fukarkodott a büntetésekkel az Európai Kézilabda-szövetség bírósága, amely a Mol-Pick Szeged és a Vardar Szkopje közötti Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján történt botrány miatt a két klubot ötezer, illetve nyolcezer euró befizetésére kötelezte. De a szegediek közül három játékos és két hivatalos személy is fizethet.

Férfi kézi: Skubét szemelte ki a PSG távozó sztárja helyére?

Sajtóhírek szerint Stas Skubével pótolná a THW Kielhez távozó Sander Sagosent a Paris Saint-Germain férfi kézilabdacsapata. A párizsiak első számú célpontja Luka Cindric volt, a Kielce irányítója azonban minden bizonnyal a Barcelonánál folytatja pályafutását.

Férfi kézi: fordulat, úgy tűnik, mégis marad a Vardar orosz tulajdonosa

A macedón gol.mk információja szerint Szergej Szamszonyenko meggondolta magát, és a továbbiakban is támogatja a Vardar Szkopje férfi kézilabdacsapatát, még ha az elnöki posztot át is adja, a finanszírozásba pedig résztulajdonosként helyi cégek is bekapcsolódnak.

Férfi kézi BL: a szegediektől nem kért semmit az EHF

Sporttól idegen jelenetek tanúja volt a közönség a szegedi sportcsarnokban, a Mol-Pick Szeged és a Vardar Szkopje Bajnokok Ligája-csatájának utolsó percében. A vasárnapi visszavágón nyert ugyan a magyar kézibajnok, mégis a Vardar jutott tovább.

Férfi kézi BL: eldőlt, az első elődöntőt játssza a Veszprém

Mint beszámoltunk róla, a lengyel Kielcével játszik a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében a kölni final four első napján. A veszprémiek közösségi oldalának közlése szerint időközben eldőlt, hogy a magyar és a lengyel csapat vívja az első elődöntőt, azaz a másnapi helyosztóra többet pihenhet, mint leendő ellenfele.

Férfi kézi BL: a Kielce lesz a Veszprém ellenfele a kölni final fourban

Eldőlt, hogy a Telekom Veszprém a lengyel Kielcével mérkőzik meg a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében.