Kajak-kenu vb: a világbajnok párbajtőröző legyőzte az olimpiai bajnok kenust!

A szegedi kajak-kenu világbajnokság vasárnapi sprint- és 5000 méteres döntői között hajóelhúzásban mérte össze tudását az olimpiai bajnok kenus, Vajda Attila és a júliusi, budapesti vívó-világbajnokságon aranyérmes párbajtőröző, Siklósi Gergely. A csatát utóbbi nyerte meg, pedig úgy érzi, a vívás azért még jobban megy neki, míg előbbi szerint valami turpisság volt a dologban. Ráadásul a vereség miatt még vízbe is kellett ugrania.

Kajak-kenu: Van az az érzés, amiért visszaszállnék – Vajda

Nyolc esztendővel ezelőtt versenyzőként lett világbajnok Szegeden, most edzőként pacsizhatott össze tanítványával, Hajdu Jonatánnal az olimpiai bajnok kenus, Vajda Attila, aki Molnár Gergellyel közösen készíti fel a Dunaferr kenusát.

Televízió: Pauman után további sportolók ragadnak fakanalat

Mint beszámoltunk róla, az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kajakos, Pauman Dániel is fakanalat ragad az RTL Klub november 12-én induló Konyhafőnök VIP műsorában. A kenyérsütő tudományával a sportvilágban már nevet szerző kajakos „hazai vizekről” kap ellenfelet, sőt, ellenfeleket, Peking olimpiai bajnok kenusa, Vajda Attila mellett a háromszoros olimpiai aranyérmes vízilabdázó, Szécsi Zoltán, valamint a londoni olimpián első helyezett hosszútávúszó, Risztov Éva is szerepel a műsorban.

Kajak-kenu: Vajda Attila kínaiul tanul, Tajvanon edzősködik

Tavalyi visszavonulása óta Tajvanon edzősködik Vajda Attila, olimpiai, világ- és Európa-bajnok kenus, aki tanítványaival a hétvégén részt vesz a szegedi gyorsasági világkupán is. Mint mondta, leginkább a kulturális különbségek és a nyelv jelent számára nehézséget az ázsiai szigeten.

Kajak-kenu: Vajda Attila bejelentette visszavonulását

Kedden bejelentette visszavonulását Vajda Attila olimpiai, világ- és Európa-bajnok kenus, hozzátéve: bár búcsút int kedvenc számának, a kenu egyes 1000 méternek, a hazai ötezer méteres válogatókra még „megpróbál eljönni”.

Kajak-kenu: Vajda visszavonul az egyéni versenyzéstől

Vajda Attila olimpiai-, háromszoros világbajnok, kétszeres Európa-bajnok kenus vitathatatlan érdemeket szerzett a sport világában, sokaknak jelentett motivációt és példaképet az évek során. A küzdelem, a cél elérése és a győzelem a részévé vált.  Napokon belül azonban már csak csapatban láthatjuk őt versenyezni.

Kajak-kenu Eb: Vajda Attila mégis ott lehet Moszkvában

Ugyan az olimpiai válogatóverseny szétlövésében kikapott, mégis ott lehet jövő héten a moszkvai kajak-kenu Európa-bajnokságon C–1000 méteren Vajda Attila.

Kajak-kenu: Vasbányai 1000 méteren legyőzte Vajdát

A kenusok 1000 méteres számában a Vajda Attilát legyőző Vasbányai Henrik, míg 200 méteren Hajdu Jonatán diadalmaskodott hétfőn Szegeden, az olimpiai válogatóverseny szétlövésén.

Kajak-kenu: Dombvári ismét nyert, három számban szétlövés lesz

Dombvári Bence nyerte meg pénteken a férfi K–1 1000 méteres versenyt a kajakosok és kenusok második olimpiai válogatóján, Szegeden, ezzel megismételte egy hónappal ezelőtti sikerét. Három további számban szétlövést rendeznek, miután ezúttal más győztest avattak, mint az első fordulóban.

Kajak-kenu: „Kis segítség, hogy olimpiai bajnokok legyetek”

A Pesti Magyar Színház ad otthont az „Amiről még nem meséltem” című sorozatnak, amelyben Balzsay Károly, Hegedüs Csaba, Kammerer Zoltán, Igaly Diana és Szuper Levente után április elején Vajda Attila olimpiai bajnok kenus beszélt pályájáról a sport és kultúra kedvelőinek.

Videó: így kívánnak boldog karácsonyt sportolóink

Az NSO Tv sportolókat kért meg, hogy egy-egy sort adjanak elő egy karácsonyi versből. Válogatott labdarúgó, vívó, úszó mellett olimpiai bajnokaink is idéztek a műből.

Jótékonykodás: olimpikonok futottak a fogyatékos gyerekekért

Közismert színészek, sztárok, olimpikonok és a Magyar Speciális Olimpia-szövetség versenyzői szívvel-lélekkel futottak a Csemete Alapítvány által felkarolt, fogyatékkal élő gyerekekért a 30. Spar Budapest Maratonon.

Kajak-kenu vb: Ilyen helyen nem rendeznék vb-t! – Vajda

Vajda Attila 7. helyen végzett a milánói kajak-kenu világbajnokság C–1 1000 m számában. A sportoló nehezen küzdött meg a pálya körülményeivel, de összességében elégedett a teljesítményével.

Videó: „Most jó nekem” – Vajda Attila is gitárt ragadott

Vajda Attila olimpiai bajnok kenusunk megénekeltette a mártélyi tábor gyermekeit. A sportoló a közösségi oldalán tette közzé a felvételt, amelyen Ocho Macho Jó nekem című dalát adta elő gitárkísérettel. Nem Vajda az egyetlen, aki a nyáron megmutatta énektudását. A Budapest Honvéd kapusa, Kemenes Szabolcs társaival stúdióba vonult, hogy felénekelje a labdarúgó NB I-ben szereplő csapat új indulóját a népszerű rapperrel, Dynamickel.

Kajak-kenu: Kammererék EJ-győztes egységét szétszedik

Csabai Edvin, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai igazgatója K–2 1000 méteren új világbajnoki válogatót kezdeményez, ugyanakkor K–4 1000 méteren, K–1 200 méteren és C–1 1000 méteren már lezártnak tekinti a kvalifikációt.

Európai Játékok: mindegyik kajak-kenusunk továbbjutott

A reggeli programban öt versenyszám előfutamait rendezték meg, s kenu egyesben Vajda Attila, a férfi kajak és kenu kettesünk, valamint női négyesünk is egyből a döntőbe került, míg kajak egyesben Solti László a délutáni középdöntőben lesz érdekelt.

Kajak-kenu: Vajda még mindig; Tóth Dávid társait előzte meg

A női kajakosoknál 1000 méteren egyesben Fazekas-Zur Krisztina, párosban pedig a Sarudi Alíz, Bodonyi Dóra kettős volt a leggyorsabb, míg a kenu egyesek 200 méteres versenyét Takács Kincső nyerte a szegedi első világbajnoki válogatóversenyen.

Videó: súlyemelőként küzdött a kézis ikon a rendhagyó versenyen

A Délmagyarország május 20-án, a Kihívás Napja alkalmából rendhagyó úszóversenyt rendezett a szegedi Városi Sportuszodában. A résztvevők között ott volt Nagy Péter súlyemelő olimpikon, Kiss Zsolt kosárlabdázó, Vajda Attila olimpiai bajnok kenus, Vadkerti Attila, a Mol-Pick Szeged nyáron távozó kézilabdázója, Olasz Anna hosszútávúszó, Szabó Zoltán BEK-győztes vízilabdázó, Birkás Balázs válogatott kajakos és Kanyó Dénes világbajnok búvárúszó. Nézze meg, hogyan végződött a nem mindennapi futam!