?>
Videó: amikor Füle négy gólt vágott – amihez hozzáért, gól lett

Mint beszámoltunk róla, 53 évesen elhunyt a háromszoros magyar bajnok, egyszeres válogatott Füle Antal, a Vác FC 1993–1994-es bajnokcsapatának kulcsembere. Az esztergomi születésű, pályafutása során profiként a Dorog, a Bp. Honvéd, a Vác és az MTK színeiben futballozó, karrierjét 44 évesen, a Nógrád megyei Berkenyén befejező csatárra múltidéző sorozatunkban emlékezünk.

A tizenegyest is kapura fejelheted – nekrológ Füle Antalról

Ötvenhárom esztendősen elhunyt Füle Antal, a Vác FC 1994-es bajnokcsapatának egyszeres válogatott labdarúgója.

Videó: amikor Csank Jánosék két pofont kaptak a PSG-től

Videós múltidézőnkben ma azt a két mérkőzést idézzük fel, amikor a PSG a magyar bajnokkal találkozott a Bajnokok Ligájában, és érvényesítette a két keret közötti különbséget.

Videó: amikor csúcsrangadót nyert, s elindult az arany felé a Csank-féle Vác

A héten megkezdődik a labdarúgó NB I 2020–2021-es idénye, és videós múltidéző sorozatunkban korábbi bajnoki évadok 1. fordulójára tekintünk vissza. Az 1993–1994-es idény csúcsrangadóval kezdődött: a címvédő Kispest-Honvéd és az előző idényben ezüstérmes Vác mérkőzött meg egymással, s az utóbbi 2–1-es győzelemmel indult el az aranyérem felé.

NB III: nagy esélyes a III. Kerület és a Tiszakécske; korábbi NB I-es gólkirály Taksonyban

Vasárnap elkezdődik a labdarúgó NB III 2020–2021-es idénye. A Nemzeti Sport Online évek óta nyomon követi a három csoport eseményeit. Ezúttal áttekintjük, hogy a hosszú tavaszi szünet után hogyan állt össze a mezőny, illetve ebben az idényben kik lehetnek a feljutásra esélyes csapatok. Továbbra is a három csoport első helyezettje jut fel az NB II-be (ahonnan a 18–20. helyezett búcsúzik), de a létszámemelés miatt csoportonként öt csapat, a 16–20. helyezettek, valamint a legrosszabb mutatóval záró 15. helyezett (összesen 16 gárda) kiesik a megyei I., illetve a budapesti I. osztályba, és 10 csapat jut fel a megyei első osztályú bajnokok osztályozói után. A bajnokság 2020. augusztus 2-án kezdődik és 2021. május 30-án ér véget.

NB II: a Váctól igazolt belső védőt az újonc Szentlőrinc

A 26 éves Dulló Martin a labdarúgó NB II egyik újoncánál, a Szentlőrincnél folytatja a pályafutását – számolt be róla a klub honlapja.

Videó: amikor Kopunovics elrobogott ünnepelni, és hónapokra kidőlt

A sportvilág lassan éledezik a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően, de mivel archív visszatekintéseink népszerűek voltak olvasóink körében, folytatjuk a videós múltidéző sorozatunkat. Ezúttal 1994-be megyünk vissza – fókuszban a Vác–Ferencváros (1–2) Szuperkupa-mérkőzésen Goran Kopunovics gólöröme.

Dzsudzsák és a római kaland; Polski Fiat után börtön a magyar ásznak

Ember tervez, Isten végez – legalábbis ezzel vigasztaljuk magunkat és egymást, ha szokás szerint kudarcot vallunk. Igaz ez a labdarúgás világának egyik legérdekesebb szegmensére, az átigazolásokra is. Feleség, szülő, részegség, szolárium, luxuskocsi, emberrablás, halálos fenyegetés, kapzsi ügynök, bruttósítás, elromlott faxgép, veszkócsizma, az Úr szava, egy izlandi vulkán, anya-lánya szex, másnaposság, néhány lyukas fog, HIV-es pletyka, irigy elvtárs, a brazil kormány, letartóztatás, pénzfeldobás, kutyaugatás, tűzoltóautó és Sharon Stone miatt is maradt már el átigazolás. LASSAN-LASSAN A VÉGÉRE ÉRŐ SOROZATUNK A MEGHIÚSULT ÁTIGAZOLÁSOKKAL FOGLALKOZIK.

Férfi kézi: Vácon gyakorlatilag megszűnik a felnőttcsapat

Vácon gyakorlatilag megszűnik a felnőtt férfikézilabda, Schoffer Attila elnök elmondta, hogyan jutott idáig a klub.

Videó: amikor Simon Tibor óriásit húzott és elúszott a váci arany

A sportvilág lassan ugyan éledezik a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően, de mivel archív visszatekintéseink népszerűek voltak olvasóink körében, folytatjuk a videós múltidéző sorozatunkat. Irány 1993. június 5. és a Vác–Ferencváros rangadó, valamint a 2002-ben elhunyt Simon Tibor igen ritka NB I-es góljainak egyike.

Videó: amikor először adott az NB I-nek gólkirályt a Zalaegerszeg

Videós múltidéző sorozatunkban ezúttal 1995-ig megyünk vissza az időben, amikor a Zalaegerszeg első gólkirályát adta az NB I-nek.

Női kézi: megállapodott az önkormányzattal a Vác, nem kell költözni

A női kézilabda NB I-ben szereplő Váci NKSE közösségi oldalán tudatta, hogy nem kell új helyszínt keresnie az edzéseknek és a mérkőzéseknek, miután sikerült megállapodásra jutnia Kirsner Erikának, a Váci NKSE elnökének a város polgármesterével, Matkovich Ilonával a Váci Sportcsarnok bérleti díjáról.

Női kézi: új sportcsarnokot kell keresnie a Vácnak

A női kézilabda NB I-ben szereplő Váci NKSE közösségi oldalán tudatta, hogy új helyszínt kell keresnie az edzéseknek és a mérkőzéseknek, miután a Váci Sportcsarnok bérleti díja jelentősen megemelkedett, így a klub nem tudja finanszírozni. Alább a váciak közleményét tartalmi változtatás nélkül közöljük.

NB II: a két feljutó mellett a Szentlőrinc is megkapta a licencet

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Elsőfokú Licencadó Bizottságának első, pénteki ülésén az NB III-ból feljutó két csapat, a Pécsi MFC és a Debreceni EAC mellett a harmadosztály legjobb másodikjaként végző Szentlőrinc SE is NB II-re érvényes licencet kapott.

Videó: amikor Kuntics egymaga megverte a Vácot, és történelmet írt

A koronavírus megbénította a sportvilágot (bár az lassan már éledezik) – mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! Ma a labdarúgó NB I elmúlt 25 évének egyik legkiemelkedőbb egyéni teljesítményére tekintünk vissza.

Női kézi: final four a Vácról távozó kapus célja

Bárbara Arenhart világbajnok kézilabdakapus távozott Vácról, de addig nem akar visszavonulni, amíg be nem jut a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe új csapatával.

NB II: Vácon csalódottak, kedvezőbb döntésben reménykedtek

Mint beszámoltunk róla, az MLSZ hétfői elnökségi ülésén döntött arról, hogy az alacsonyabb osztályú bajnokságok nem folytatódnak, a félbemaradt bajnokságok záró táblázata alapján jelölik ki a feljutókat és a kiesőket. Ez az NB II-re nézve azt jelenti, hogy a Tiszakécske és a Vác kiesett, pontosabban – a szövetség megfogalmazása alapján – nem nevezhet a következő másodosztályú bajnokságra. A váciak csalódottak az MLSZ döntése miatt.

NB II: csaknem félmillió forintot gyűjtött a Vác a helyi mentőknek

Jótékonykodott a labdarúgó NB II-ben szereplő Vác FC, a klub vezetői, szakmai stábja és játékosai csaknem félmillió forinttal és maszkok vásárlásával támogatták a váci mentőállomást – tudta meg a Nemzeti Sport Online.

NB II: újraindult a stadionfelújítás Vácon; nem változnak a bérek

A téli időszak elmúltával és a járvány ellenére újraindultak a váci stadion tavaly elkezdett felújítási munkálatai. A Vác FC-nél bíznak benne, hogy a bajnokság újraindításakor már saját otthonában fogadhatja ellenfeleit a másodosztályban szereplő labdarúgócsapat. A klubnál döntöttek arról is, hogy nem nyúlnak hozzá sem a játékosok, sem a szakmai stáb fizetéséhez.

Férfi kézi: Időt nyertünk, ám még nem tudjuk, mire – Schoffer Attila

A járvány át fogja szabni a mezőnyt, és nem lesz könnyű garantálni az anyagi hátteret, de Vácon továbbra is az NB I-ben gondolkodnak.