Atlétika: „Ez van, ezt kell szeretni” – Vindics a halasztásokról

Tovább faragott egyéni csúcsából 800 méteren Vindics Balázs, aki vezeti az európai ranglistát legutóbbi eredményével.

Női röpi: a juniorválogatott kapitánya lett az UTE trénere

Horváth András veszi át Kántor Sándortól az Extraligában szereplő UTE női röplabdacsapatának vezetőedzői posztját.

UTE: megalapításuk 135. évfordulójára emlékeztek

Az Újpesti Torna Egylet (UTE) vezetői, korábbi és mai sportolói kedden ünnepélyes keretek között emlékeztek meg arról, hogy 135 évvel ezelőtt, 1885. június 16-án alapították meg a lila-fehér klubot.

Úszás: Kapás Boglárka nem hajszolja a csúcsformát

Egyelőre „nem hajszolja a csúcsformát” a világbajnok Kapás Boglárka, ugyanakkor a várhatóan év végén sorra kerülő országos bajnokságon már szeretne olyan időt úszni 200 méter pillangón, amellyel megerősítheti olimpiai kerettagságát.

Gyász: elhunyt Földessy Ödön olimpiai bronzérmes távolugró

Hosszan tartó betegség után, 90 éves korában kedd hajnalban elhunyt Földessy Ödön olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok távolugró – tájékoztatta a család a Magyar Olimpiai Bizottságot.

Videó: amikor az Újpest Fehérváron lett bajnok

A sportvilág lassan ugyan éledezik a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően, de miután archív visszatekintéseink nagyon népszerűek voltak olvasóink körében, folytatjuk videós múltidéző sorozatunkat. Most 1998. május 30-ig ugrunk vissza az időben, amikor az Újpest csaknem 10 ezer szurkolója előtt, a Videoton otthonában ünnepelhetett bajnoki címet.

Újpest: az UTE a bennmaradás érdekében lezártnak tekinti az üzengetést

Újabb közleményt adott ki az Újpesti Torna Egylet, ebben az áll, az NB I-es labdarúgócsapat sikeres szereplése érdekében nem kíván üzengetni Roderick Duchatelet-vel, az Újpest FC tulajdonosával.

Újpest: „Visszautasítjuk Duchatelet zsarolását!” – közleményben reagált az UTE

„Az Újpest FC tulajdonosa, Roderick Duchatelet a felnőtt labdarúgócsapat eredménytelenségéről próbálja elterelni a figyelmet mai nyilatkozatával” – állítja az Újpesti Torna Egylet közleménye, amelyben a IV. kerületi anyaklub a labdarúgócsapatot birtokló belga üzletember péntek délelőtt megjelent videójára reagált. 

Újpest: „Elég volt a harcból!” – Duchatelet videóban üzent az UTE-nak

Az Újpest FC fontos videót tett közzé a hivatalos Facebook-oldalán. A felvételen Roderick Duchatelet, a klub belga tulajdonosa az anyaegyesületnek, vagyis az Újpesti Torna Egyletnek üzent. Duchatelet befejezné a harcot, pontot tenne a címerbotrány végére, s egyesítené az újpesti utánpótlást.

Erste Liga: a MAC-ból igazolt válogatott csatárt az UTE

Chris Bodó kanadai születésű, magyar válogatott csatár az UTE jégkorongcsapatában folytatja pályafutását.

Újpest: az Alkotmánybíróság dönthet a klubcímer sorsáról

A legmagasabb bírósági fórumokhoz fordult az Újpesti Torna Egylet (UTE) a futballklub arculati elemeinek – jellemző színeinek, címerének – megváltoztatása miatt – írja a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Jégkorong: a kapitány Benk András hosszabbított az UTE csapatával

Meghosszabbította a szerződését a válogatott Benk András az UTE jégkorongcsapatával.

Ahogy mi megéltük: hogyan dobj fel egy Újpest–Vidit? Olimpiai arannyal!

Sorozatunkban személyes élmények alapján elevenítünk fel egy-egy emlékezetes mérkőzést, eseményt. A 32. részben Kocsmár-Tóth István idézi fel azt a délutánt, amikor Berki Krisztián Londonban olimpiai bajnok lett. 

Karate: az UTE sportolója a garázsában épített edzőtermet

Mini edzőtermet alakított ki saját garázsában Tadissi Martial, az UTE karatékája, aki a novemberi világbajnokságra, illetve a jövő tavaszi olimpiai kvalifikációs versenyre készül.

Kajak-kenu: Lucz Dóra olasz tanulással dobja fel az otthoni edzéseket

Lucz Dóra igyekszik optimista maradni a koronavírus-járvány ideje alatt. Mint a kétszeres Eb-győztes kajakos elárulta, testvérével, a szintén az UTE-nál versenyző Annával együtt sikerült ideális edzőkörülményeket kialakítaniuk. Ráadásul a teljes családjuk sportosabbá vált a kényszerszünet alatt. Próbálja élvezni, hogy a legnagyobb kihívást most egy 2000 darabos puzzle jelenti számukra…

Kábel a rengetegben – a váci legenda alig várja, hogy újra edzést tartson

A térdműtéten átesett váci legendát, Koszta Jánost kiengedték a kórházból, s már várja, hogy újra vonatokat szereljen és edzéseket tartson az újpesti kapusoknak.

Újpest: Duchatelet hajlik a hagyományos címer visszaállítására, de...

Bár korábban üzleti titokként kezelték a részleteket, az Újpest FC ügyvezetője, Berta Csaba egy tévéinterjúban most mégis vázolta a labdarúgóklub vezetésének vízióját az anyaegyesület, UTE-val való közös utánpótlás-nevelő munkáról. A sportvezető a IV. kerületi Újpest Médiának adott interjúban elárulta, a belga klubtulaj, Roderick Duchatelet hajlik a szurkolók által követelt korábbi klubcímer visszaállítására, ám ennek feltétele, hogy a jelenleg egymással is versengő újpesti UP-csapatokat sikerüljön egyesíteni. A sportvezető hangsúlyozta, a koncepció alapja a transzparencia, a támogatások és egyéb források felhasználásának teljes, kölcsönös átláthatósága – korábban ugyanis akadt ezzel problémájuk.

Erste Liga: az FTC és a Csíkszereda is növelte előnyét

Az FTC és a Csíkszereda is növelte előnyét a jégkorong Erste Liga elődöntőjében: előbbi az UTE-t, utóbbi a Gyergyói HK-t győzte le 3–1-re hazai pályán. Az FTC és a Csíkszereda is 2–0-ra vezet párharcában.

Erste Liga: a Ferencváros győzelemmel kezdett az UTE elleni elődöntőben

Az Újpest 2015 decembere óta nem tudott nyerni a Ferencváros otthonában, és ez az Erste Liga elődöntőjének, egyúttal a magyar bajnokság fináléjának első mérkőzésén sem jött össze a lila-fehéreknek. A bajnoki címvédő 6–3-ra győzött a mintegy 50 percig igazán szoros találkozón. Eközben az SC Csíkszereda 4–3-ra verte a Gyergyót.

Újpest: a belga nagykövet segíthet a történelmi klubcímer visszaállításában

Siegfried Peinennel, Belgium magyarországi nagykövetével egyeztettek az Újpest-szurkolók, diplomáciai segítséget kérve a lila-fehér klub 2017-ben lecserélt címerének visszaállításáért folytatott küzdelemben.