UEFA: az elnök szerint nem lesz európai szuperliga

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke, valamint Andrea Agnelli, az európai klubokat tömörítő szervezet első embere egyaránt kijelentette, hogy nem lesz európai szuperliga.

UEFA: bajban lehet a Man. City és a PSG, ha ezt meglépik

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) figyelmeztette a Manchester Cityt és a Paris Saint-Germaint, hogy újra megnyithatják a két klub ellen folytatott 2014-es nyomozást, amelyet a pénzügyi fair play (FFP) megsértése miatt indítottak akkor. Négy évvel ezelőtt mindkét klub pénzbüntetést kapott.

UEFA/FIFA: Ceferin és Csányi is ellenfél nélkül indul a tisztségéért

Az Európai Labdarúgó-szövetség csütörtökön bejelentette, hogy egyedül a jelenlegi elnök, Aleksander Ceferin indul a tisztségért.

UEFA: botrány a láthatáron – Infantino mentette meg a PSG és a Man. City bőrét?

A német Der Spiegel „Football Leaks” címmel sorozatot indított, amelyben az európai futball több milliárd eurós ügyleteiről rántja le a leplet. A november 2-i jelentésben leírtak akár jelentős botrányt is kiválthatnak a világfutballban. Állítják, hogy Gianni Infantino jelenlegi FIFA-elnök (akkori UEFA-főtitkár) és Michel Platini korábbi UEFA-elnök segítségével kerülte el a pénzügyi fair play megszegéséért járó szankciókat a francia Paris Saint-Germain és az angol Manchester City.

Eurofutball: 16 topklub már 2021-ben szuperligát indíthat

A német Der Spiegel Football Leaks címmel sorozatot indított, amelyben az európai futball több milliárd eurós ügyleteiről rántja le a leplet. Több mint 80 tényfeltáró újságíró munkájának köszönhetően az is kiderült, hogy akár már három éven belül elindulhat egy, az UEFA-tól független szuperliga a kontinens legnagyobb klubjaival.

UEFA: München vagy Szentpétervár ad otthont a 2021-es BL-döntőnek

Az Európai Labdarúgó-szövetség nyilvánosságra hozta, mely városok és klubok pályáztak a 2021-es nemzetközi kupadöntők megrendezésére. A Bajnokok Ligája-fináléra a Bayern München vagy a Zenit stadionjában kerül sor.

FTC: Nem szeretnénk egy újabb Intertotó-kupát – Orosz Pál

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója nemrégiben már elmondta a véleményét arról, hogy az UEFA 2021-től egy harmadik sorozatot is szeretne indítani a Bajnokok Ligája, valamint az Európa-liga mellé. Hétfőn a Digi Sport reggeli műsorában nyilatkozott újra az ügyről.

Nemzetek Ligája: Románia zárt kapus büntetést kapott

A szurkolók rasszista megnyilvánulásai és tiltott pirotechnikai eszközök használata miatt 73 ezer eurós (23.6 millió forint) pénzbüntetést kell megfizetnie a Román Labdarúgó-szövetségnek, míg a válogatottnak a következő hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell lejátszania – döntött az európai szövetség (UEFA).

BL: ennyi pénzt kapott a győztes Real Madrid az UEFA-tól

A labdarúgó Bajnokok Ligája spanyol címvédője, a Real Madrid az előző szezonra vonatkozóan 88.6 millió euró (28.7 milliárd forint) pénzdíjat kapott az európai szövetségtől (UEFA).

FIFA: pénteken megszüntethetik a Konföderációs Kupát

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) tanácsa pénteken tárgyal a Konföderációs Kupa megszüntetéséről.

BL: megbüntették az MU-t a megcsúszott kezdés miatt

Az UEFA 15 ezer euróra (4.8 millió forint) büntette a Manchester Unitedet, mert a labdarúgócsapat házigazdaként elkésett a Valencia elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésről.

UEFA: az európai ligák támogatják az új klubsorozatot

A 28 európai labdarúgóligát tömörítő szervezet (EL) támogatja a harmadik számú kupasorozat visszaállítását.

UEFA: egy évre eltiltották az orosz csapatot az európai kupáktól

A Rubin Kazany labdarúgócsapatát egy évre eltiltotta az európai kupaindulástól a kontinentális szövetség (UEFA).

Győzött a Nemzetek Ligája

Kövezzen meg bárki, de nekem tetszik a Nemzetek Ligája!

UEFA: magyarellenes rigmusok miatt is büntethetik Romániát

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi eljárást indított Romániával szemben a Szerbia elleni, vasárnapi Nemzetek Ligája-mérkőzéssel kapcsolatban.

UEFA: 2020-tól több pénz áramlik a női futballba

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 2020-tól az eddigiekhez képest ötven százalékkal magasabb összeggel támogatja a női futballt.

FIFA: Platini áldozatnak érzi magát, pert indított

Feljelentést tett az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) korábbi elnöke, Michel Platini, aki úgy véli, a nemzetközi szövetség (FIFA) tisztviselői összefogtak ellene, hogy eltávolítsák a futball vérkeringéséből.

Nemzetek Ligája: jelentősen növelik a pénzdíjazást

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) bejelentette, hogy már az idei szezontól kezdve növeli a Nemzetek Ligája összdíjazását.

Európa-liga: súlyos büntetést kapott a nagyszombati csapat

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) zárt kapus büntetéssel sújtotta a Spartak Trnavát szurkolóinak rasszista magatartása miatt.

Eb 2024: Németország rendezheti az Eb-t hat év múlva

Noha 2020-ban összeurópai rendezésű Európa-bajnokság lesz, s először a torna történetében 12 város – köztük Budapest – ad otthont a kontinensviadal mérkőzéseinek (így ünnepelve a sorozat 60. évfordulóját), négy esztendővel később visszatér a hagyományos formátumhoz az UEFA, 2024-ben ismét egyetlen ország látja vendégül a kijutó válogatottakat. Az Európai Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottságának csütörtöki ülésén döntés született a hat év múlva esedékes Eb házigazdájáról.


HIRDETÉS