Eb 2021: az UEFA a júniusi pótselejtezőket is elhalasztotta – hivatalos

Júniusról is elhalasztották a labdarúgó Európa-bajnokság eredetileg márciusra tervezett pótselejtezőit, így a bolgár–magyar összecsapást is – az előzetes sajtóhíreket később az UEFA hivatalosan is megerősítette. Azt egyelőre nem tudni, mikor pótolhatják a mérkőzéseket.

Eb 2021: júniusról is elhalasztották a pótselejtezőket

Hírügynökségi beszámolók szerint júniusról is elhalasztották a labdarúgó Európa-bajnokság eredetileg márciusra tervezett pótselejtezőit, így a bolgár–magyar összecsapást is, bár az UEFA hivatalos csatornáin ezt még nem erősítette meg. 

UEFA: ha zárt kapuk mögött is, de lesz BL-döntő – sajtóhír

Az Independent beszámolója szerint az Európai Labdarúgó-szövetség munkacsoportjai elkészültek a koronavírus-járvány okozta helyzet elemzésével, és mind a logisztikai, mind a pénzügyi csoport arra jutott, hogy a Bajnokok Ligáját és az Európa-ligát is végig kell játszani. Ha ez nem sikerülne, az olyan gazdasági károkat okoz a futball számára, ami a következő évadokra is súlyos következményekkel jár.

UEFA: újabb tanácskozás, eldőlhet a meccsek új időpontja

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos oldalán közölte, hogy április elsejére újabb tanácskozást hívott össze, amelyen mind az 55 tagország képviselteti magát. A mérkőzések új időpontjának kijelölése mellett a szerződésekről és átigazolásokról is tárgyalnak.

Ceferin: Ahol június végéig nem folytatják a bajnokságot, ott törölni kell a szezon hátralévő részét

A nemzetközi sportéletben vasárnap is újabb intézkedéseket, változásokat, valamint megbetegedéseket jelentettek be a koronavírus-járvány miatt.

UEFA: az elnök szerint nem kizárt, hogy véget ér az idény

Aleksander Ceferin elnök szerint A, B és C terve is van az idény befejezésére az Európai Labdarúgó-szövetségnek (UEFA).

MLSZ: más időpontban lesz a hazai rendezésű U21-es Eb

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a hivatalos honlapján közölte, hogy nem 2021 júniusában kerül sor a magyar-szlovén közös rendezésű U21-es Európa-bajnokságra. A halasztásra azért volt szükség, mert az UEFA a koronavírus-járvány terjedése miatt jövő nyárra tette át a felnőttek kontinenstornáját.

UEFA: elhalasztották a Bajnokok Ligája-döntőt – hivatalos

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a hivatalos honlapján tudatta, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt elhalasztotta mindhárom májusi nemzetközi kupadöntőjét: a Bajnokok Ligája, az Európa-liga és a női Bajnokok Ligája fináléját.

Koronavírus: az UEFA lazít a pénzügyi fair playen – sajtóhír

Tekintettel a koronavírus-járvány okozta súlyos nehézségeikre, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hosszabb időt biztosít a kluboknak arra, hogy okmányokkal igazolják: az elmúlt idényben betartották a pénzügyi fair play szabályait – írja több hírportál a brit The Athletic információjára hivatkozva.

UEFA: három forgatókönyvet írtak az újrakezdésre – sajtóhír

Francia médiainformációk szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénteken három forgatókönyvet készített elő a koronavírus-járvány miatt megszakadt nemzeti bajnokságok és európai kupák befejezésére.

Eb 2020: a halasztás ellenére nem változik a torna neve – vagy mégis?

UEFA EURO 2020 marad a labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos elnevezése annak ellenére, hogy a tornát a koronavírus-járvány miatt jövő nyárra halasztották el. De aztán lehet, hogy mégsem…

UEFA: elhalasztották az U17-es Európa-bajnokságokat

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) csütörtökön elhalasztotta az U17-es korosztály férfi és női Európa-bajnokságát.

Milliárdos károkat szenved el a világfutball a koronavírus miatt

Betegség a sportgazdaságban: rendkívül súlyos károk érik a labdarúgóklubokat, és a közgazdász szerint egyelőre csak kivárásra lehet játszani.

UEFA: Ha megszakad a bajnokság, a listavezetők nem bajnokok – Ceferin

Matematikailag nem bizonyos és megeshet, ha az is volna, akkor sem kapná meg a 2019–2020-as bajnoki elsőségért járó címet a Liverpool FC. És igaz ez minden aktuális listavezetőre – legalábbis Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség elnökének szavai alapján.

Eb 2021: Teljesen észszerű döntést hoztak – Gera Zoltán

Az UEFA 2021-re halasztotta a nyári labdarúgó Európa-bajnokságot; a magyar 21 éven aluli válogatott szövetségi edzőjeként dolgozó Gera Zoltán tisztában van vele, hogy ez a döntés a magyar-szlovén közös rendezésű, jövő évi korosztályos Eb-t is befolyásolja.

Serie A: az UEFA nem járul hozzá a rájátszásról szóló vésztervekhez – sajtóhír

A La Repubblica beszámolója szerint az Európai Labdarúgó-szövetség megvétózta az olasz szövetség azon tervét, hogy a Serie A 2020-as bajnoki címéről rájátszás döntsön a koronavírus-járvány miatt. Az UEFA illetékesei szerint az Európa-bajnokság 2021-re halasztásával elég idő juthat a nyáron arra, hogy normál menetrend szerint lejátsszák a nemzeti bajnokságokat.

UEFA: június 30-ig befejeznék a bajnokságokat és az európai kupákat

Mint megírtuk, az Európai Labdarúgó-szövetség hivatalosan is megerősítette, hogy egy évvel elhalasztja a nyári labdarúgó Európa-bajnokságot. A kontinensviadal elhalasztása más események időpontjára is hatással van, később erről is adott ki közleményt az UEFA.

UEFA: megszületett a döntés, elhalasztják az Eb-t – hivatalos

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalosan is megerősítette, amit a norvég szövetség közölt elsőként: megszületett a döntés, az UEFA egy évvel elhalasztja a nyári labdarúgó Európa-bajnokságot, melynek Magyarország az egyik társrendezője, 11 másik országgal közösen.

Eb 2020: eldőlt, hogy halasztanak, a mai egyeztetés formalitás – sajtóhír

Holland források szerint a színfalak mögött már megszületett az egyezség arról, hogy a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztják, azaz 2021 nyarán rendezik meg a labdarúgó Európa-bajnokságot. A Bajnokok Ligáját viszont igyekeznek „rendesen” befejezni.

BL: a koronavírus miatt csúszhat a Manchester City ügye

A koronavírus terjedésének lassítása érdekében legkorábban május 1-ig nem tart személyes meghallgatásokat a nemzetközi Sportdöntőbíróság – adta hírül a CAS a hivatalos honlapján. Emiatt valószínűleg a Bajnokok Ligájából kizárt Manchester City fellebbezését is később vizsgálja meg a testület.