Birkózás: vigaszágas Torba és Rácz a budapesti U23-as vb-n

A Budapesten zajló U23-as birkózó-világbajnokság pénteki versenynapján a magyarok közül öt kötöttfogású volt érdekelt. Közülük az idei Európai Játékokon ezüstérmes Torba Erik (63 kg) hatalmas csatában 7:5-re kikapott az Eb-bronzérmes, U23-as kontinensbajnok grúz Kavdzsaradzétól, ám legyőzője döntőbe jutásával a vigaszágon még szerepelhet, először bolgár rivális ellen. Az orosszal szemben veszítő Rácz Richárd (55) hasonlóképp folytathatja örménnyel – derül ki a Magyar Birkózószövetség hírleveléből.

Birkózás: Kuramagomedov ötödik a budapesti U23-as vb-n

A budapesti U23-as birkózó-világbajnokság harmadik napjának magyar szempontból legrangosabb csatáját a szabadfogású Kuramagomedov Murad (74 kg) vívta a mongol Bjambadorzs Bat Erdene ellen súlycsoportja egyik bronzmérkőzésén.

Birkózás: Kuramagomedov bronzmeccses, Budai-Kovács vigaszágas az U23-as vb-n

A hétfői rajt után kedden este rendezték a budapesti U23-as birkózó-világbajnokság hivatalos megnyitóünnepségét, amelyen beszédet mondott Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Bacsa Péter, a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) ügyvezető alelnöke, a nemzetközi szövetség (UWW) bürótagja, valamint Ceno Cenov, az UWW európai szekciójának bolgár elnöke.

Birkózás: hétfőn rajtolt a budapesti U23-as vb

Hatvan ország 630 versenyzője, köztük 27 magyar vesz részt a hétfőn kezdődött U23-as birkózó-világbajnokságon, melynek a budapesti Ludovika Aréna ad otthont.