Játékossors: elhunyt a második U17-es vb aranylabdása

Tragikus hirtelenséggel elhunyt a korábbi nigériai labdarúgó, Philip Osondu. A 48 éves volt támadó csütörtökön lett rosszul, munkahelyéről kórházba szállították, és egy napra rá meghalt.

U17-es vb: Brazília a világbajnok, ismét Lazaro a hős!

Brazília nyerte a 2019-es U17-es világbajnokságot, miután a döntőben 2–1-re legyőzte Mexikót, úgy, hogy csak a 83. percben egyenlítettek, majd a ráadás perceiben jött megint a franciák elleni elődöntőt is eldöntő – s most is csereként beszálló – Lazaro és góljával világbajnoki címet nyert hazájának.

U17-es vb: drámai hajrá, döntőben a házigazda brazilok

A házigazda brazilok jutottak be az U17-es labdarúgó-világbajnokság fináléjába, miután az elődöntőben 3–2-re legyőzték a franciákat.

U17-es vb: a házigazda brazilokkal teljes az elődöntő mezőnye

A házigazda brazilok lesznek a franciák ellenfelei a legjobb négy között a Brazíliában zajló U17-es világbajnokságon, mivel a dél-amerikai csapat 2–0-ra legyőzte Olaszországot a negyeddöntőben.

U17-es vb: kiütés – a gyors spanyol gólra hat francia válasz jött!

A francia U17-es válogatott bejutott a brazíliai korosztályos világbajnokság elődöntőjébe, a negyeddöntőben 6–1-re kiütötte Spanyolországot.

U17-es vb: egy gól elég volt, Mexikó a második elődöntős

A brazíliai U17-es labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjének második mérkőzésén egyetlen gól döntött: Mexikó Ali Ávila 77. percben szerzett találatával 1–0-ra legyőzte Dél-Koreát, s ezzel Hollandia után másodikként biztosította helyét a legjobb négy között.

U17-es vb: 4–1-re győzött, Hollandia az első elődöntős Brazíliában

Ami Argentína ellen sikerült, nem jött össze Hollandiával szemben: a legjobb nyolc közé óriási fordítással bejutó Paraguay ezúttal 4–1-es vereséget szenvedett és ezzel búcsúzott a brazíliai U17-es labdarúgó-világbajnokságtól. Hollandia amilyen nehezen jutott túl a csoportkörön, olyan simán lett a torna első elődöntőse.

U17-es vb: 32 méteres szabadrúgás döntött – a 3. csoportellenfelünk is búcsúzott

A szünetben csereként beálló Gaetano Oristanio 32 méteres szabadrúgásgóljának köszönhetően az olasz U17-es válogatott 1–0-ra legyőzte Ecuadort, így bejutott a legjobb nyolc közé a Brazíliában zajló korosztályos világbajnokságon.

U17-es vb: a brazilok és a franciák is a nyolc között

Az U17-es labdarúgó-világbajnokságon Brazília Chilét, Franciaország pedig Ausztráliát legyőzve jutott be a negyeddöntőbe.

U17-es vb: Mexikó és Spanyolország is a legjobb nyolc között

Az U17-es világbajnokság nyolcaddöntőjében Mexikó 2–0-ra legyőzte Japánt, Spanyolország pedig 2–1-re verte Szenegál válogatottját.

U17-es vb: kiestek a mieinket legyőző nigériaiak

Hollandia 3–1-re legyőzte Nigériát a Brazíliában zajló U17-es labdarúgó-világbajnokság magyar idő szerint szerda hajnali nyolcaddöntőjében.

U17-es vb: Kudarc? Tisztes helytállás? Realitás? – elemzés

Fáradt testek, rossz döntések: hiába küzdött a korosztályos válogatott, a kimerültségből fakadó egyéni hibák megpecsételték a sorsát a csoportküzdelmekben.

U17-es vb: Mexikó nyolcat hintett és legjobb csoportharmadik lett

Mexikó U17-es válogatottja 8–0-ra kiütötte a Salamon-szigeteket, ezzel akkorát javított a gólkülönbségén, hogy az egyetlen eddigi négypontos csoportharmadikot, Ausztráliát is megelőzte a továbbjutásért folytatott különversenyben a Brazíliában zajló korosztályos labdarúgó-világbajnokságon. Az F-csoport élén Paraguay zárt, miután fordított és 2–1-re győzött Olaszország U17-esei ellen.

U17-es vb: spanyol és argentin továbbjutás az E-csoportból

Spanyolország Kamerunt, Argentína Tádzsikisztánt győzte le kétgólos különbséggel a Brazíliában zajló U17-es labdarúgó-világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, ezzel eldőlt, hogy ez a két válogatott jut tovább az E jelű kvartettből. Ausztrália, Hollandia és Chile helye már szintén biztos az egyenes kieséses szakaszban – ők a négy legjobb csoportharmadik között zárnak, bármi is történjen a még lezáratlan F-csoportban.

U17-es vb: Japán csoportelső, Hollandiának várnia kell

Az U17-es labdarúgó-világbajnokságon Japán 1–0-ra legyőzte Szenegált, ezzel pedig első helyen végzett a D-csoportban az afrikaiak előtt. A csoport másik meccsén Hollandia 4–0-ra legyőzte az Egyesült Államokat, ezzel harmadik lett, azonban még így sem dőlt el, hogy továbbjut-e.

U17-es vb: Dél-Korea a torna leggyorsabb góljával sokkolt

Franciaország 2–0-ra legyőzte Haitit magyar idő szerint szombat este, így százszázalékos teljesítménnyel jutott be a nyolcaddöntőbe a Brazíliában zajló U17-es labdarúgó-világbajnokságon. A C-csoport másik továbbjutója Dél-Korea, amely ki-ki meccsen 2–1-re megverte Chilét. A dél-amerikaiak reménykedhetnek, hogy a harmadik helyezettek egyikeként szintén továbbjutnak.

U17-es vb: Brazília csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe

Brazília 2–0-ra legyőzte Angolát az U17-es labdarúgó-világbajnokság A-csoportjában, így csoportelsőként jutott tovább a nyolcaddöntőbe, amelyben Angola is szerepelhet majd. A Kanadát 1–0-ra felülmúló Új-Zéland harmadikként a többi csoport végeredményétől függően juthat tovább.

U17-es vb: Három gólt rúgattunk az ellenféllel – Preisinger

Az Ecuadortól elszenvedett 3–2-es vereséget követően a magyar labdarúgó-válogatott búcsúzott az U17-es világbajnokságtól, így érthető, ha Preisinger Sándor is az elszalasztott lehetőség miatt bosszankodott.

U17-es vb: „Csak magunkat okolhatjuk a kiesésért”

Érzelmi hullámvasút volt az Ecuador elleni utolsó csoportmeccs az U17-es labdarúgó-világbajnokságon szereplő korosztályos magyar válogatottnak, ám a fordulatos találkozóból végül a dél-amerikai rivális jött ki jobban, a 3–2-es vereség pedig a búcsút jelentette Preisinger Sándor csapatának. A találkozó után érhetően csalódott játékosok ballagtak az öltözőbe, a két gólig jutó Németh András is az elszalasztott továbbjutás miatt szomorkodott.

U17-es vb: vereség Ecuadortól, kiesett a magyar válogatott

Az U17-es labdarúgó-világbajnokságon szereplő magyar válogatott a harmadik csoportmeccsén is vezetést tudott szerezni, ám harmadszor sem tudta megtartani az előnyt. Preisinger Sándor csapata ezúttal 3–2-re kikapott Ecuadortól, így hiába nyújtott biztató teljesítményt, egyetlen pontot gyűjtve a B-csoport utolsó helyén zárt, és elbúcsúzott a vb további küzdelmeitől.