U17-es vb: drámai hajrá, döntőben a házigazda brazilok

A házigazda brazilok jutottak be az U17-es labdarúgó-világbajnokság fináléjába, miután az elődöntőben 3–2-re legyőzték a franciákat.

U17-es vb: Mexikó tizenegyesekkel jutott a döntőbe

Hiába játszott szinte végig mezőnyfölényben, 1–1-es döntetlen, majd szétlövés után kiesett a brazíliai U17-es világbajnokságról a holland labdarúgó-válogatott. Mexikó ellenfele Franciaország vagy Brazília lesz a fináléban.

U17-es vb: 4–1-re győzött, Hollandia az első elődöntős Brazíliában

Ami Argentína ellen sikerült, nem jött össze Hollandiával szemben: a legjobb nyolc közé óriási fordítással bejutó Paraguay ezúttal 4–1-es vereséget szenvedett és ezzel búcsúzott a brazíliai U17-es labdarúgó-világbajnokságtól. Hollandia amilyen nehezen jutott túl a csoportkörön, olyan simán lett a torna első elődöntőse.

U17-es vb: Mexikó nyolcat hintett és legjobb csoportharmadik lett

Mexikó U17-es válogatottja 8–0-ra kiütötte a Salamon-szigeteket, ezzel akkorát javított a gólkülönbségén, hogy az egyetlen eddigi négypontos csoportharmadikot, Ausztráliát is megelőzte a továbbjutásért folytatott különversenyben a Brazíliában zajló korosztályos labdarúgó-világbajnokságon. Az F-csoport élén Paraguay zárt, miután fordított és 2–1-re győzött Olaszország U17-esei ellen.

U17-es vb: spanyol és argentin továbbjutás az E-csoportból

Spanyolország Kamerunt, Argentína Tádzsikisztánt győzte le kétgólos különbséggel a Brazíliában zajló U17-es labdarúgó-világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, ezzel eldőlt, hogy ez a két válogatott jut tovább az E jelű kvartettből. Ausztrália, Hollandia és Chile helye már szintén biztos az egyenes kieséses szakaszban – ők a négy legjobb csoportharmadik között zárnak, bármi is történjen a még lezáratlan F-csoportban.

Barcelona: Fati nem megy az U17-es vb-re, az idősebbek közt lehet válogatott – sajtóhír

Sajtóhírek szerint sikeres honosítása után nem az U17-es, hanem rögvest az U21-es spanyol válogatott vár Ansu Fatira. A Cadena COPE beszámolója szerint a Barcelona 16 éves támadójára Luis de la Fuente szövetségi edző a legidősebb utánpótlás-korosztályban számít. Mindez a katalán klubnak is jobban tetszik, így ugyanis nem kell lemondaniuk a bissau-guineai születésű labdarúgó szolgálatairól a következő egy hónapra. 

U17-es vb: csupán egy európai csapat jutott a legjobb négy közé

A házigazda Mexikó válogatottja 2–1-re legyőzte Franciaországot az U17-es labdarúgó-világbajnokság magyar idő szerint keddre virradóra megrendezett negyeddöntőjében, így bejutott a legjobb négy közé, ahol csupán egy európai csapat található: az Angliát kiejtő Németország.

U17-es vb: a multikulti németek hatot hintettek, a brazilok hármat

Az E- és az F-csoport két-két mérkőzésével, gólzáporos német és brazil győzelemmel ért véget magyar idő szerint keddre virradóra a Mexikóban zajló U17-es labdarúgó-világbajnokság csoportkörének első fordulója.