BBC: Hamiltont megelőzve lett az év sportolója a Tour-győztes

A francia kerékpáros körverseny bajnokát, Geraint Thomast választották az év sportolójának a brit közszolgálati műsorszolgáltatónál, a BBC-nél.

Kerékpár: kihagyja a Giro d’Italiát a franciák ásza

Romain Bardet kihagyja a májusi Giro d’Italia országúti kerékpáros-körversenyt, hogy hazai viadalára, a Tour de France-ra koncentráljon.

Tour de France: bemutatták a 2019-es útvonalat, Thomas indulása nem biztos

Bemutatták csütörtökön a jövő évi Tour de France országúti kerékpáros-körverseny útvonalát, amely rendkívül változatos lesz, a szokottnál kevesebb kiemelt, de annál több második kategóriás hegyet foglal magában.

Tour de France: ellopták a győztes trófeáját

Ellopták a brit Geraint Thomas trófeáját, amelyet az idei Tour de France országúti kerékpáros körverseny megnyeréséért kapott.

Kerékpár: a Tour de France-győztes hosszabbított csapatával

Három évvel meghosszabbította az esztendő végén lejáró kontraktusát a Sky kerékpáros csapatával Geraint Thomas, aki idén megnyerte a Tour de France-t.

Kerékpár: csapatot válthat a Tour de France idei győztese

A CCC lengyel kerékpáros csapat ajánlatot tett a friss Tour de France-győztes Geraint Thomasnak.

Tour de France: öthetes eltiltást kapott ütésért a Sky kerekese

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) öthetes eltiltással sújtotta Gianni Moscont, akit egy másik versenyző megütéséért kizártak az idei Tour de France-on.

Kerékpár: Gerrans az idény végén visszavonul

Az országúti kerékpáros Simon Gerrans az idény végén befejezi pályafutását.

Tour de France: sikeres műtéten esett át Nibali

Sikeres műtéten esett át Vincenzo Nibali, aki a legendás Alpe d'Huez emelkedőjén bukott július 19-én, a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny 12. szakaszán.

Tour de France: háromezer motorteszt, mind negatív

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) csaknem háromezer motorellenőrzést végzett a vasárnap véget ért Tour de France-on, de mindegyik negatív eredményt hozott.

Geraint Thomas: Majd talán hetvenévesen, egy kocsmában ülve…

A Team Sky egyik brit kerékpárosa nyerte meg az idei Tour de France-ot, amiben nincs semmi meglepő, ám ezúttal nem a négyszeres győztes Chris Froome ért révbe, hanem Geraint Thomas. A walesi már 32 éves, élete nagy részét a sportágban töltötte, sikerekből is bőven kijutott neki, az egyszeri ember számára azonban viszonylag ismeretlen lehet.

Tour de France: Geraint Thomas először nyerte meg a versenyt

A brit Geraint Thomas nyerte meg a 105. Tour de France országúti kerékpáros-körversenyt.

Tour de France: Tom Dumoulin nyerte meg az időfutamot

Tom Dumoulin volt a leggyorsabb a Tour de France utolsó előtti, 20. szakaszán szombaton, míg Geraint Thomas megőrizte első helyét összetettben, ezzel szinte biztos, hogy megnyeri a francia országúti kerékpáros-körversenyt.

Tour de France: Roglic nagyot ment, Thomason maradt a sárga

A szlovén Primoz Roglic nyerte meg a Francia kerékpáros-körverseny (Tour de France) 19. szakaszát. Az összetett versenyben vezető Geraint Thomas a második helyen ért célba, így a jóváírásnak köszönhetően növelte az előnyét Tom Dumoulinhez és csapattársához, a címvédő Chris Froome-hoz képest.

Tour de France: Demare nyerte a mezőnyhajrát

Arnaud Demare nyerte meg csütörtökön a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny 18. szakaszát, míg összetettben Geraint Thomas megtartotta közel kétperces előnyét.

Tour de France: Vincenzo Nibalit hétfőn megműtik

Hétfőn megműtik Vincenzo Nibalit, aki a legendás Alpe d'Huez emelkedőjén bukott egy héttel ezelőtt, a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 12. szakaszán.  

Tour de France: törött térdkaláccsal tekert 60 km-t, így néz ki a lába – kép

Mint arról beszámoltunk, a Tour de France 16., keddi szakaszán Philippe Gilbert lejtmenetben rosszul vett be egy kanyart, s óriásit bukott. Az ijesztő esés ellenére Quick-Step belga versenyzője befejezte az etapot, amely után kiderült, hogy az esést követő nagyjából 60 kilométert törött térdkaláccsal teljesítette.

Tour de France: Froome a szakasz után bukott – egy csendőr miatt

Nem a szerdai volt élete napja Chris Froome-nak: a négyszeres Tour de France-győztes versenyző a francia kerékpáros-körverseny 17. szakaszán időt kapott a legnagyobb riválisaitól, ráadásul az etap után egy csendőr miatt lejtmenetben elesett, miközben a szállása felé tartott.

Tour de France: Dumoulin megelőzte Froome-ot

A kolumbiai Nairo Quintana nyerte meg a Tour de France 17. szakaszát. Az összetett versenyben vezető Geraint Thomas növelte előnyét, miközben Tom Dumoulin feljött a második helyre, megelőzve a címvédő Chris Froome-ot.

Tour de France: az élről zuhant szakadékba a belga bringás

Nem akármilyen napon van túl a Tour de France a 16. szakaszával, mivel nemcsak a tüntető gazdák miatt kellett megszakítani a rajt után röviddel a mai etapot, hanem egy óriási bukás is borzolta a kedélyeket. A Quick-Step belga bringása, Philippe Gilbert az esés után teljesítette a szakaszt, ám végül feladta a versenyt, mivel kiderült, hogy eltörött a bal térdkalácsa.