Tour de France: nem lesz zárt kapus az idei verseny

A francia sportminiszter szavait cáfolva Christian Prudhomme, a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny igazgatója kijelentette, hogy zárt kapus biztosan nem lesz az idei viadal.    

Tour: Geraint Thomas ellenzi a nézők nélküli versenyt

A 2018-as győztes Geraint Thomas szerint nézők nélkül nem lenne szabad megrendezni idén a Tour de France országúti kerékpáros körversenyt, amely az egyike annak a kevés nyári nagy sporteseménynek, melyet még nem halasztottak el a koronavírus-járvány miatt.    

Tour: május közepéig döntenek a verseny sorsáról

A Tour de France országúti kerékpáros-körverseny szervezői május 15-ig döntenek az idei viadal sorsáról.

Tour de France: nézők nélkül rendezhetik meg a viadalt

A francia sportminiszter egyrészt túlságosan korainak tartja, hogy a koronavírus-járvány miatt elhalasszák a Tour de France országúti kerékpáros-körversenyt, másrészt nem zárta ki annak lehetőségét, hogy nézők nélkül rendezzék meg.

Gyász: elhunyt az Ineos kerékpárcsapat 40 éves sportigazgatója

Negyvenéves korában szívroham következtében elhunyt Nicolas Portal, a brit Ineos kerékpárcsapat sportigazgatója.

Kerékpár: Chris Froome még nem akar visszavonulni

Az év végén lejáró szerződése ellenére nem gondolkodik a visszavonuláson Chris Froome, a britek négyszeres Tour de France-győztes kerékpárosa.

Tour de France: Cavendishnek nincs bérelt helye csapatában

Hiába jár közel a legendás Eddy Merckx rekordjának megdöntéséhez, a kerékpáros Mark Cavendishnek nincs bérelt helye a Bahrain McLaren Tour de France-on induló csapatában.

Kerékpár: Chris Froome februárban versenyez újra

Februárban visszatér súlyos bukása után Chris Froome, a britek négyszeres Tour de France-győztes kerékpárosa.

Tour de France: az Ineosnál ismét két kapitány lesz

Dave Brailsford csapatfőnök szerint ahogy tavaly, úgy idén is két kapitánya lesz az Ineosnak a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen a címvédő Egan Bernal és a 2018-ban győztes Geraint Thomas személyében.

Tour de France: Roglic, Dumoulin és Kruijswijk is ott lesz a rajtnál

A Jumbo-Visma mindhárom élversenyzője, azaz a szlovén Primoz Roglic, illetve az egyaránt holland Tom Dumoulin és Steven Kruijswijk is rajthoz áll a jövő évi Francia kerékpáros-körversenyen.

Gyász: elhunyt a franciák örök Tour-másodikja, Raymond Poulidor

Nyolcvanhárom éves korában szerdán elhunyt Raymond Poulidor, Franciaország egyik legnépszerűbb sportolója, aki nyolcszor állhatott dobogóra a Tour de France országúti kerékpáros-körversenyen, bár nyernie egyszer sem sikerült.

Kerékpár: fémeket távolítottak el Froome testéből

Újabb műtéten esett át a kerékpáros Chris Froome.

Tour de France: bemutatták a 2020-as verseny útvonalát

Nizzából indul június 27-én a jövő évi Tour de France országúti kerékpáros körverseny, amelynek útvonalát kedden mutatták be.

Kerékpár: csapata szerződést bontott az időfutam-vb-elsővel

A Bahrain-Merida szerződést bontott Rohan Dennisszel, aki szerdán megvédte címét a yorkshire-i országúti kerékpáros-világbajnokság időfutamában.

Tour: szülővárosában ezrek fogadták a győztes Bernalt

Több ezren ünnepelték szülővárosában Egan Bernalt, aki másfél hete első kolumbiaiként megnyerte a Tour de France országúti kerékpáros-körversenyt.

Tour de France: győzelemre tör jövőre a nagyot bukó Froome

A jövő évi Tour de France országúti kerékpáros-körverseny megnyerésére készül a négyszeres győztes Chris Froome, aki júniusban hatalmasat bukott.

A porból a csúcsra – ő Egan Bernal, a Tour 22 éves győztese

Vannak még modern tündérmesék: a kolumbiai Egan Bernal tehetségével és kemény munkájával tört ki az elképzelhetetlen szegénységből, s lett 22 évesen minden idők harmadik legfiatalabb és első dél-amerikai Tour de France-győztese.

Tour: A kolumbiai csoda elérte a Champs-Elysées-t – lapszemle

A nemzetközi sajtó a kolumbiai Egan Bernal sporttörténelmi sikerét részletezte a vasárnap véget ért Tour de France országúti kerékpáros körverseny másnapján.

Tour: Bernal első kolumbiaiként nyerte meg a versenyt

Egan Bernal első kolumbiaiként nyerte meg a Tour de France országúti kerékpáros-körversenyt.

Tour de France: a 22 éves kolumbiai Bernal nyeri a versenyt

Egan Bernal megőrizte első helyét összetettben a Tour de France 20., utolsó előtti szakaszán, ezzel szinte biztosan megnyeri a francia országúti kerékpáros-körversenyt. A szombati etapon Vincenzo Nibali győzött.