Birkózó Eb: Torba Erik bronzérmes 63 kilogrammban

Torba Erik bronzérmet szerzett a kötöttfogásúak 63 kilogrammos súlycsoportjában a római birkózó Európa-bajnokságon.

Birkózó Eb: Torba Erik a bronzéremért mérkőzhet

A kötöttfogásúak 63 kilogrammos súlycsoportjában Torba Erik sikerrel vette vigaszági mérkőzését, így bronzéremért mérkőzhet a római birkózó Európa-bajnokságon.

Birkózó Eb: Lévai Zoltán és Lőrincz Viktor elődöntős

A kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában szereplő Lévai Zoltán és a 2017-ben Európa-bajnok Lőrincz Viktor a 87 kilósok között bejutott az elődöntőbe a római birkózó Európa-bajnokság hétfői nyitónapján, melyen a 63 kilós Torba Erik a nyolc között kikapott.

Birkózás: Lőrincz Viktor megnyerte az év első rangsorversenyét

Szerdán Rómában hét kötöttfogású súlycsoport küzdelmeivel megkezdődött 2020 első nemzetközi rangsorversenye, a Matteo Pellicone-viadal. A magyarok közül a 2019 legjobb kötöttfogású birkózójának választott, vb-ezüst- és bronzérmes, Eb-győztes, olimpiai 5. Lőrincz Viktor (87 kg) amerikai, kínai, török és indiai riválist felülmúlva a dobogó tetejére állhatott. Ezzel a Honvéd kiválósága egyedülálló bravúrral 2018-tól sorozatban hat rangsorversenyt nyert meg.

Birkózás: vigaszágas Torba és Rácz a budapesti U23-as vb-n

A Budapesten zajló U23-as birkózó-világbajnokság pénteki versenynapján a magyarok közül öt kötöttfogású volt érdekelt. Közülük az idei Európai Játékokon ezüstérmes Torba Erik (63 kg) hatalmas csatában 7:5-re kikapott az Eb-bronzérmes, U23-as kontinensbajnok grúz Kavdzsaradzétól, ám legyőzője döntőbe jutásával a vigaszágon még szerepelhet, először bolgár rivális ellen. Az orosszal szemben veszítő Rácz Richárd (55) hasonlóképp folytathatja örménnyel – derül ki a Magyar Birkózószövetség hírleveléből.

Birkózó-vb: Dénes Mercédesz kikapott a kétszeres világbajnoktól

Dénes Mercédesz második mérkőzésén nem tudott bravúrt bemutatni és kikapott a kétszeres vb-győztes fehérorosz riválisától a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság keddi versenynapján.

Európai Játékok: Torba Erik ezüstérmes lett Minszkben!

Az orosz világ- és Európa-bajnok Sztyepan Marjanan még túl nagy falat volt Torba Eriknek a kötöttfogású birkózók 60 kg-os súlycsoportjában.

Európai Játékok: Torba a döntőben, Lőrincz a bronzért megy

Torba Erik bravúros győzelmet aratott az elődöntőben, de a több problémával küzdő Lőrincz Tamást megállították a döntő kapujában a minszki Európai Játékok birkózótornáján.

EJ: két magyar birkózó elődöntős Minszkben

Birkózóink közül Lőrincz Tamás és Torba Erik megnyerte első két mérkőzését az Európai Játékokon Minszkben, Krasznai Máté ugyanakkor kikapott.

Birkózó Eb: fiatal kötöttfogású csapat indul Bukarestben

Fiatal kötöttfogású csapat vesz részt a birkózó Európa-bajnokságon, nem indul Bukarestben Korpási Bálint (72 kg), Lőrincz Tamás (77), Bácsi Péter (82), Lőrincz Viktor (87) és Kiss Balázs (97) sem.

Birkózás: két arannyal nyitott a magyar edzőtrió

A Nemzetközi Birkózó-szövetség nívós, zágrábi rangsorversenyén sikerrel debütált a kötöttfogású válogatott élén a Sike András, Bácsi Péter, Módos Péter edzőtrió.

Birkózó-vb: Lőrincz Viktor és Krasznai Máté is kikapott a nyolcaddöntőben

Ugyan sima győzelemmel kezdte meg vb-szereplését az Európa-bajnok és kétszeres vb-bronzérmes Lőrincz Viktor, a nyolcaddöntőben nem bírt az idei Európa-bajnok grúz Robert Kobliasvilivel. Krasznai Máté bravúros birkózással, ötpontos hátrányból fordítva jutott tovább az első meccsen, de aztán tusvereséget szenvedett a dán Fredrik Bjerrehuustól. Legyőzőik kiesése miatt nem jutottak vigaszágra, ellenben a selejtezőben vereséget szenvedő Torba Erikkel, aki szombat délelőtt folytatja!

Birkózó Eb: Lőrincz és Lám bronzmeccses, Szabó elődöntős!

A kaszpijszki kontinensviadal második napján Lőrincz Tamás és Lám Bálint is sikerrel vette vigaszágas akadályát, így az esti programban a bronzéremért küzdhet. Közben Kiss Balázs és Szabó László is szőnyegre lépett, előbbi a negyeddöntőben búcsúzott, utóbbi elődöntőbe jutott! Vitatott döntésekkel kikapott viszont világ- és Európa-bajnokunk, Korpási Bálint.

Birkózó-vb: egyik magyar sem került vigaszágra kedden

Mivel egyik magyar birkózó legyőzője sem jutott fináléba a párizsi világbajnokság keddi versenynapján, eldőlt, hogy a vigaszágon sem folytathatják a versenyzést honfitársaink, így Torba Erik, Szabó László, Lám Bálint és Krasznai Máté számára is véget ért a versenynap, s eldőlt, ezen a napon nem szerez érmet a magyar küldöttség.

Birkózó-vb: mind a négy magyar a vigaszágban bízhat

Felemásan kezdődött a magyar kötöttfogásúak második napja a Párizsban zajló világbajnokságon: négyből három indulónk sikerrel vette az első akadályt, Eb-ezüstérmes nehézsúlyú kiválóságunk, Lám Bálint viszont rögtön a nyitó mérkőzésén meglepően sima vereséget szenvedett fiatal kubai ellenfelétől. A második meccsén aztán Torba Erik, Szabó László és Krasznai Máté is kikapott, így mind a négyen a vigaszágban reménykedhetnek.  

Birkózó Eb: Lám Bálint döntős, Kiss és Krasznai bronzért küzdhet

Lám Bálint az elődöntőben is győzött, így bejutott a fináléba, míg Kiss Balázs veszített a négy között, így – a vigaszágon győztes Torba Erikhez hasonlóan – szombat este a bronzéremért léphet szőnyegre az újvidéki birkózó Európa-bajnokságon. Krasznai Máté megnyerte vigaszági meccsét, így a bronzéremért léphet majd szőnyegre.

Birkózás: Torba és Papp bronzérmes a junior vb-n

Torba Erik és Papp Bertalan is bronzérmet nyert a brazíliai Salvador de Bahiában zajló junior birkózó-világbajnokság második, szerdai versenynapján.

Birkózó-vb: újabb két magyar bronzérem a junioroknál

Torba Erik és Papp Bertalan is bronzérmet nyert a brazíliai Salvador de Bahiában zajló junior birkózó-világbajnokság második, szerdai versenynapján.

Losonczi Ottó ezüst-, Torba Erik és Papp Bertalan bronzérmes

Ennél szebb zárónapot aligha kívánhattunk volna. Négy birkózónk közül hárman is éremmel térhetnek haza az isztambuli junior Európa-bajnokságról. A 66 kilogrammosok között Losonczi Ottó egész nap remekelt, ezüstérmet szerzett, míg a vigaszágon jött vissza az 55 kilós Torba Erik és a 84 kilós Papp Bertalan, végül mindketten a bronzérmet szerezték meg. A magyar kötöttfogású válogatott ezzel öt érmet és egy ötödik helyezést szerzett Törökországban. Érdekesség, hogy a remek szereplés ellenére a csapatpontversenyben „csak” az ötödik helyezést értük el.