?>
Tokió 2020: az önkéntesek négyötödét aggasztja a koronavírus

A világjárvány miatt jövő nyárra halasztott tokiói olimpia és paralimpia önkénteseinek 79 százalékát aggasztja a koronavírus terjedése – számolt be az MTI egy frissen publikált japán tanulmányra hivatkozva.

Tokió 2020: „Bizonytalan a külföldi szurkolók részvétele”

Alfons Hörmann, a Német Olimpiai Bizottság elnöke bízik benne, hogy jövő nyáron megtartható lesz a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott tokiói olimpia, ugyanakkor elképzelhetőnek tartja, hogy a versenyeket külföldi szurkolók nélkül rendezik meg.

Tokió 2020: az olimpiai faluban is tudják majd kezelni a koronavírusosokat

A jövő évre halasztott tokiói olimpia és paralimpia sportolói falujában lesz majd lehetőség elkülöníteni és kezelni azokat a versenyzőket és edzőket, akik gyaníthatóan vagy bizonyítottan megfertőződtek a koronavírussal.

Tokió 2020: az új japán miniszterelnök is eltökélt a rendezést illetően

Japán új miniszterelnöke megerősítette, hogy mindenképpen megrendezik jövőre a tokiói olimpiát és paralimpiát.

Tokió 2020: elejét vennék a vitatott átigazolásoknak

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) az olimpia és a paralimpia halasztása miatt közös nyilatkozatot tett közzé, hogy az egyéni sportolóknál csak úgy történjen egyesületváltás a jövő év végéig, hogy az minden érintett számára elfogadható legyen.

Cselgáncs: Nem a félelmet érzem, inkább a hálát – Ungvári Miklós

Hogyan rohan el negyven év? Milyen, amikor az ember felismeri, hogy már nosztalgiázik? Milyen érzés sírva-nevetve válaszút előtt állni? És hogyan lehet átadni majd egy gyermeknek az „emelt fővel veszíteni, lehajtott fejjel győzni” eszmeiségét? Erről is beszélt a Nemzeti Sportnak a ma 40 esztendős olimpiai ezüstérmes dzsúdós.

Tokió 2020: nagy a bizonytalanság ritmikus gimnasztikában

Egyelőre nem tudni, hogyan lehet további kvótákat szerezni a ritmikus gimnasztikázóknál a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára.

Tokió 2020: a tornászok novemberben nemzetközi versenyen tesztelnek

Tokióban november 8-án nemzetközi tornaversenyt rendez a japán szövetség (JGA), a jövő esztendőre halasztott olimpia egyik teszteseményeként.

Brexit, koronavírus, Ferencváros – nyilatkozatok

Válogatás 2020 eddigi nyilatkozataiból – a brexittel kezdődött az év, majd a legtöbb interjú természetesen a koronavírusról szól, a vége meg persze a Ferencváros BL-szerepléséé, de azért van sok más téma is.

Tokió 2020: Coe szerint biztonságos körülmények között kerül majd sor az olimpiára

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke helyszíni szemléjét követően elégedetten nyilatkozott a tokiói olimpia atlétikai stadionjáról, egyúttal kijelentette, hogy a szervezők biztonságosan meg fogják tudni rendezni a játékokat jövő nyáron.

Tokió 2020: Bach szerint külföldi szurkolók is lesznek

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerdán közölte, a jövő nyárra halasztott tokiói olimpia szervezői arra számítanak, hogy koronavírus-járvány ellenére külföldi szurkolókat is fogadnak majd – írja az MTI.

NOB: 50 lépésben csökkentik a tokiói olimpia költségvetését

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ötven intézkedést tervez a koronavírus-járvány miatt jövő nyárra halasztott tokiói játékok költségvetésének csökkentésére – adta hírül kedden az MTI.

Női kézilabda: Kína visszakerült a győri olimpiai selejtezős csoportba

Kína válogatottja visszakerült a női kézilabda olimpiai selejtező győri csoportjába.

Tokió 2020: új sportigazgatója lett a jövő évi olimpiának

Kotani Mikako veszi át a tokiói olimpia sportigazgatói posztját Murofusi Kodzsitól. A jövő nyárra halasztott játékok szervezőbizottsága szerdán jelentette be, hogy a kétszeres olimpiai bronzérmes korábbi szinkronúszót nevezték ki a pozícióba, és az új sportigazgató csütörtökön kezdi meg munkáját.

Tokió 2020: újrahasznosított palackokból készülnek a dobogók

A jövő évre halasztott tokiói olimpia és paralimpia szervezői bejelentették, elegendő műanyag palackot gyűjtöttek ahhoz, hogy ezek újrahasznosításából készítsék el az éremátadásokhoz a dobogókat.

Tokió 2020: nehéz lenne szabadba vinni a benti számokat

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint a vírusveszély csökkentése érdekében is bonyolult lenne új, szabadtéri helyszínekre költöztetni azokat a versenyszámokat, melyeket csarnokokban rendeznének a jövő évre halasztott tokiói olimpián és paralimpián.

Tokió 2020: jövő március végén indul a lángváltó

Az olimpiai fáklyafutás rajtjára a jövő évi tokiói nyári játékok előtt március 25-én kerül sor Fukusima prefektúrában – tudatta honlapján a japán szervezőbizottság hétfőn.

Tokió 2020: Sós Csaba legalább két aranyban bízik

Legalább két aranyérem megszerzésében bízik a jövő évi tokiói olimpián Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya.

Tokió 2020: csökkentenék a hivatalos vendégek számát

A jövő év nyarára halasztott tokiói olimpia szervezőbizottsága azt javasolja, hogy 10-15 százalékkal csökkentsék a játékokra érkező külföldi küldöttségek tagjainak létszámát és ugyanilyen arányban korlátozzák a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tisztviselőinek jelenlétét.

Tokió 2020: lehetnek olyan sportolók, akiknek karanténba kell vonulni a helyszínen

Elképzelhető, hogy lesznek sportolók, akiknek karanténba kell vonulniuk a tokiói olimpia helyszínén, de nekik is engedélyeznék az edzéseket a jövő nyárra halasztott tokiói nyári játékokat megelőzően a szervezőbizottság elnöke szerint.