Vitorlázás: Érdi Mária dobogóra szeretne állni Tokióban

A vitorlázó Érdi Mária a jövő évi tokiói olimpián érmes helyezésben bízik, távlati célja pedig az ötkarikás elsőség.

Tokió 2020: Decsi szerint jó úton jár a férfi kardválogatott

A férfi kardválogatott jó úton jár ahhoz, hogy az első négy között maradjon a világranglistán és ezzel olimpiai kvótát szerezzen – véli Decsi András vezetőedző.

Úszás: Hosszú professzionális táplálkozási tanácsokat kap

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok felkészülését a Scitec Institute is segíti a jövőben: a cég professzionális, személyre szabott táplálkozási tanácsokkal látja el az úszót.

Tokió 2020: aggodalmat váltott ki a költségcsökkentés

Több sportág nemzetközi szövetsége aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a jövő évi olimpia szervezői megkurtították a költségvetést.

Olimpia: Nem áll jobban a magyar sport, mint Rio előtt – Kulcsár Krisztián

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint a magyar sport nem áll jobban az ötkarikás versenyszámokban, mint a 2016-os riói olimpia előtt.

Tokió 2020: később lesz a női röplabdadöntő, mint a férfi

A nemek közti egyenlőség erősítésének érdekében a megszokottól eltérően nem a férfi, hanem a női röplabdatorna döntője lesz a jövő nyári tokiói olimpia zárónapján.

Sportlövő-vk: Sidi hatodik légpuskában, lecsúszott a kvótáról

Sidi Péter a második helyen jutott a döntőbe, s ott a hatodik helyen zárt a férfi légpuskások között, így kevéssel maradt le a kvótáról a pekingi olimpiai kvalifikációs sportlövő világkupaversenyen.

Tokió 2020: részvételi csúcsot állíthat fel az 50 éves sportlövő

Nino Szalukvadze lehet az első nő, aki kilenc nyári olimpián szerepel, miután megszerezte a kvótát a 2020-as tokiói játékokra.

Tokió 2020: májusban indul az első jegyeladási szakasz

Május 9-én indul a 2020-as tokiói olimpia első jegyeladási szakasza, melyben csak a hazai nézők igényelhetnek belépőket.

Ungvári Miklós lovaglásban is szeretne kilépni a nemzetközi porondra

A fodrász, a közértes, a kisiskolás nagy kedvence lett Ungvári Miklós. Olimpiai ezüstérmes cselgáncsozónk az Exatlonban mérette meg magát, kiesése után pedig ismét belevetette magát a tokiói olimpiai felkészülésbe.

Tokió 2020: több döntőt helyi idő szerint délelőtt rendeznek

Jó néhány szám – úszásban mindegyik, néhány atlétikai verseny, illetve a kosárlabda és a strandröplabda – döntői helyi idő szerint délelőtt lesznek, vagy délelőtt kezdődnek a jövő nyári tokiói olimpián.

Szabadidősport: az Ötpróba révén 24-en utazhatnak Tokióba

Az Ötpróba szabadidősport-eseménysorozat 24 résztvevője elutazhat a jövő évi tokiói olimpiára.

Tokió 2020: lemondott az olimpiáért felelős miniszter

Lemondott Japánban Szakurada Jositaka olimpiáért felelős miniszter kedden, miután a 2011-es cunami és földrengés érintettjeire sértő megjegyzést tett.

Tokió 2020: két nyert szettre játsszák a férfi teniszezők döntőjét

A jövő évi tokiói olimpián már nem három, hanem két nyert szettre játsszák majd a férfi teniszezők egyéni küzdelmeinek döntőjét.

Tenisz: Thiem biztosan nem lesz ott a tokiói olimpián

Ha megszerzi a kvótát, akkor is kihagyja a tokiói olimpiát Dominic Thiem, a férfi tenisz-világranglista ötödik helyezettje.

Tokió 2020: Putyin teljes orosz csapatot szeretne

Vlagyimir Putyin orosz elnök arra szólította fel az illetékes hatóságokat, szervezeteket: minden területen oldják meg a doppingellenőrző rendszer működésével összefüggésben fennmaradt problémákat, hogy Oroszország teljes csapatot indíthasson a tokiói olimpián.

Ökölvívás: marokkói ideiglenes elnök az AIBA élén

A Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (AIBA) ideiglenes ügyvezető elnöknek választotta pénteken a marokkói Mohamed Musztahszant, az afrikai szövetség vezetőjét.

Boksz: az orosz szövetség főtitkára kifizetné az AIBA adósságát, ha...

Umar Kremljev, az Orosz Ökölvívó-szövetség főtitkára kifizetné a nemzetközi szövetség (AIBA) 16 millió dolláros adósságát, ha a Nemzetközi Olimpiai Bizottság az ötkarikás játékok műsorán tartja a sportágat.

Tokió 2020: megszűnt a Japán Olimpiai Bizottság elnökének NOB-tagsága

Már nem tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak Takeda Cunekazu, a Japán Olimpiai Bizottság korrupció gyanújába keveredett elnöke.

Tokió 2020: 68 ezer férőhelyes lesz az Olimpiai Stadion

A szervezők bejelentése szerint 68 ezer néző foglalhat majd helyet a többek között a jövő nyári tokiói olimpia nyitó- és záróünnepségének otthont adó Olimpiai Stadionban.