Tokió 2020: Bacsa Péter lesz a birkózóversenyek technikai igazgatója

A jövő márciusi kontinentális olimpiai selejtezőtorna rendezési jogának elnyerése nagy sportdiplomáciai eredmény volt a közelmúltban a magyar birkózás számára, s most itt a következő hasonló siker: Bacsa Péter, a hazai szövetség (MBSZ) ügyvezető alelnöke lesz a 2020-as tokiói olimpia sportági küzdelmeinek technikai igazgatója – derült ki a Magyar Birkózószövetség hírleveléből.

Tokió 2020: a kormányzó szerint megtérül a rendezés

Koike Juriko tokiói kormányzó szerint a 2020-as nyári olimpia megrendezésére költött pénz maximálisan megtérül, a paralimpia pedig olyan örökséget hagy maga után, amely elsősorban Japán rohamosan idősödő társadalmának segít a jövőben.

Tokió 2020: hat magyar cselgáncsozó áll kvótát érő helyen

A vasárnap befejeződött budapesti Grand Prix utáni világranglisták alapján, a jelenlegi állás szerint hat cselgáncsozó képviselhetné Magyarországot jövőre a tokiói olimpián.

Tokió 2020: a magyar rögbisek 12. helyen zárták a selejtezőt

A magyar férfi hetesrögbi-válogatott a 12., utolsó helyen zárta az európai olimpiai kvalifikációs tornát, mivel a franciaországi Colomiers-ben rendezett eseményen vasárnap mindkét mérkőzését elveszítette.

Tokió 2020: nem lesznek ott a magyar rögbisek az olimpián

A magyar férfi hetesrögbi-válogatott nem juthat tovább az európai olimpiai kvalifikációs tornáról, miután a franciaországi Colomiers-ben zajló eseményen három vereséggel csoportjában az utolsó helyen zárt szombaton.

Tokió 2020: újrahasznosított hulladékból készülnek az érmek és a dobogók

Használt elektronikai eszközökből gyártják le az érmeket 2020-as tokiói nyári olimpiára, de az olimpiák történelmében először a dobogók is újrahasznosítással készülnek. Ehhez 45 tonnányi műanyaghulladékot gyűjtöttek össze az elmúlt két évben.

Birkózás: hazánk rendezi az európai olimpiai kvalifikációs versenyt

A Magyar Birkózószövetség beszámolója szerint Magyarország rendezheti a 2020-as európai olimpiai kvalifikációs versenyt. Hatalmas sportdiplomáciai siker ez, hiszen Azerbajdzsán, Szerbia és Olaszország is pályázott.

Tokió 2020: már 25 magyar szerzett kvótát

A vitorlázó Vadnai Benjámin a 25. magyar sportoló, aki kvótát szerzett a tokiói nyári játékokra.

Vitorlázás: Vadnai Benjamin olimpiai kvótát szerzett

Vadnai Benjamin olimpiai kvótát szerzett kedden a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs vitorlázó Laser-világbajnokságon.

Tokió 2020: kosárlabdában már csak a női 3x3-as válogatott juthat ki

Az egy palánkra játszott verzió Japánban mutatkozik be az ötkarikás játékokon, a férfiaknál és a nőknél is nyolc-nyolc válogatott részvételével.

Torna: Ha most lennék tizenhat, sokkal jobb tornász vált volna belőlem – Böczögő Dorina

Böczögő Dorina tizenöt éves volt, amikor kvótát szerzett a pekingi olimpiára, s megjárta Londont is. Európa-bajnokságon ugrásban döntőzött, a nyolcadik helyen végzett, a hazai versenyeken pedig annyi aranyat gyűjtött, hogy meg sem tudja számolni. Mégis kicsit keserűen gondol vissza az eddigi pályafutására. Azt mondja, ha most lenne tizenhat, sokkal jobb tornász vált volna belőle.    

Tokió 2020: augusztusban indul a második jegyigénylési szakasz

Augusztusban lehet ismét jegyet igényelni a jövő nyári tokiói olimpiára.

Tokió 2020: decemberben nyitják meg az Olimpiai Stadiont

Kilencvenszázalékos készültségi állapotban van és decemberben megnyitják a tokiói Nemzeti Stadiont, amely a központja lesz a jövő évi nyári olimpiának.

Tokió 2020: Ukrajna szerzett kvótát Budapesten

A papírformának megfelelően az ukrán négyes nyerte a Nemzeti Lovardában rendezett pénteki olimpiai kvalifikációs díjugrató csapatversenyt és ezzel együtt a tokiói indulási jogot. A magyarok harmadikként zártak.

Ökölvívás: tisztújítást tart az olimpiáról száműzött AIBA

Tisztújító közgyűlést hívott össze a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (AIBA) azok után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerdán kizárta a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokról.

Tokió 2020: a NOB kizárta az AIBA-t a játékokról

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) megvonta a Nemzetközi Ökölvívó-szövetségtől (AIBA) azt a jogot, hogy megszervezze a 2020-as, tokiói olimpia boksztornáját.

Úszás: Petrov és Hosszú tökéletes összhangban Tokió előtt

Egymást is formálják, és a kemény munka mellett a jó hangulat jellemzi az edzésüket. Hosszú Katinka és edzője tökéletes összhangban dolgozik, s a fókuszban egyértelműen a tokiói olimpia áll.

Tokió 2020: tíz díjugrató csapat küzd egy kvótáért Budapesten

Tíz díjugrató csapat indul június utolsó hétvégéjén a Nemzeti Lovardában, ahol egy kvótát lehet szerezni a tokiói olimpiára.

Tokió 2020: újrahasznosított műanyagból készülnek a dobogók

Újrahasznosított műanyagból készítik el a jövő évi tokiói olimpia dobogóit. A szervezők ehhez 45 tonna műanyagot akarnak begyűjteni, részben háztartási hulladékból, részben az óceánból. Ezért szerdától gyűjtőkonténereket helyeznek el 2000 szupermarketnél.