Tenisz: Federer már 2021-re és az olimpiára koncentrál

Roger Federer két térdműtétét követően már a 2021-es szezonra és a jövő nyárra halasztott tokiói olimpia teniszversenyére koncentrál.

Tokió 2020: a japánok többsége szerint jövőre sem lesz olimpia

A Japánban végzett egyik közvéleménykutatás szerint a megkérdezettek több mint kétharmada úgy gondolja, hogy jövőre sem lehet megrendezni a tokiói olimpiát.

Atlétika: Pars Krisztián már az olimpiai döntőben gondolkodik

Térdsérülését követően gyakorlatilag már fájdalommentesen tud edzeni az olimpiai bajnok kalapácsvető Pars Krisztián, aki bízik abban, hogy Halász Bencével együtt ott lehet majd a jövőre elhalasztott tokiói játékok fináléjában.

Tokió 2020: a lakosság megosztott a 2021-es rendezéssel kapcsolatban

Egy friss közvélemény-kutatás eredménye alapján a tokiói lakosság megosztott a koronavírus-járvány miatt elhalasztott olimpia 2021-es rendezése kapcsán.

Dopping: orosz atléták nyílt levélben fordultak a NOB-hoz

Az orosz atlétikai szövetség (VFLA) sportolói bizottsága nyílt levélben fordult támogatásért a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz (NOB) és a sportági világszövetséghez (WA), hogy a tisztán készülő és versenyző orosz atléták legalább semleges színekben ott lehessenek a nagy versenyeken, így a jövő évi tokiói játékokon.

Torna: „Több van bennem” – Kovács Zsófiáé a tokiói kvóta

Kovács Zsófia három éve „dobott” egy nagyot, azóta leginkább a sérüléseivel küszködik. A tokiói kvótát így is megszerezte, s azon dolgozik, hogy az álomból valóság legyen az olimpián.

Tokió 2020: új felület az atléták kvótaszerzésének nyomon követésére

A Nemzetközi Atlétikai-szövetség (WA) új felületet nyitott saját internetes oldalán a tokiói olimpia kvalifikációs versenyeinek nyomon követésére.

Úszás: Sztankovics Annának az olimpia előtt még kell egy rövid leállás

Lassan visszarázódik a szokásos napi rutinjába Sztankovics Anna is, aki a koronavírus-járvány miatt márciusban és áprilisban alig tudott úszni. Sőt, egy egész hónapig medencét sem látott... Április végétől aztán Balatonfűzfőn kapott lehetőséget az edzésre. A sportolónő a Borsod Online-nak mesélt az elmúlt hónapok tapasztalatairól, valamint a 2021-re tolt olimpiára való felkészülési terveiről. 

Tokió 2020: Grazban lesz a 3x3-as kosár selejtezője

A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) jövő májusban Grazban rendezi meg a tokiói olimpia selejtezőtornáját a 3x3-as szakágban.

Atlétika: az orosz sportminiszter a tokiói eltiltásról beszélt

Az orosz atléták tragédiaként élnék meg, ha a riói után a tokiói olimpián sem indulhatnának – jelentette ki Oleg Maticin orosz sportminiszter egy moszkvai televíziós műsorban.

Kajak-kenu: Kárász Anna átmenetileg elveszítette a lendületét

Átmenetileg elveszítette a lendületét Kárász Anna, a Szeged négyszeres világbajnok kajakosa, aki miután felújította a lakást és befőzte a meggyet, igyekszik meglátni a pozitívumokat.

Szabó Gabriella: Szeretnék visszaadni valamit abból, amit a kajak-kenutól kaptam

Már az ezüstjét is szereti a háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella, aki bizonyította magának, hogy megérdemli a sikereit, de miután még egy év felkészülést nem bírna ki, visszavonult.

„Lázadók vagyunk” – interjú Szilágyi Liliánával és Shane Tusuppal

Szilágyi Liliána, az FTC Európa-bajnok ezüstérmes úszója és amerikai edzője, Shane Tusup tökéletes összhangban dolgozik együtt: élni akarnak azzal az eséllyel, hogy elhalasztották az olimpiát.

Úszás: a gyors kiesett a pikszisből Bernek Péternél

Gyermeket vár Mutina Ágnes, a korábbi Európa-bajnok úszó, férje, Bernek Péter ennek tudatában kifejezetten motiváltan készül az olimpiára.

Vitorlázás: Érdi Mária a Balatonon tér vissza

Az olimpiai kvótás vitorlázó, Érdi Mária most hétvégén, a Balatonon tér vissza a versenyzéshez.

Tokió 2020: újabb halasztásról beszélt egy szervezőbizottsági tag

Takahasi Harujuki szervezőbizottsági tag szerint az esetleges törlés helyett a testületnek adott esetben meg kellene fontolnia a 2021-re tolt tokiói nyári olimpia további halasztását.

Tokió 2020: ha Jamamoto nyer, nem lesz olimpia a japán fővárosban?

A tokiói prefektúra kormányzói posztjára pályázó Jamamoto Taro kilátásba helyezte, hogy nem lesz olimpia a japán fővárosban, ha ő győz a júliusi választáson.

Golf: Rózsa Csilla a legjobb helyen ragadt a vírus idejére

Miután Floridában létszükséglet a golf, a Symetra Tour magyar profija, Rózsa Csilla a járvány közepette is edzett, s noha nehéz hónapok vannak mögötte, optimistán várja a júliusra tervezett folytatást.

Rögbi: olimpia helyett az orvosi pályát választja a japán játékos

Inkább orvosi tanulmányaira koncentrál a japán Fukuoka Kenki, ezért nem vesz részt a rögbiválogatottal az egy évvel elhalasztott hazai rendezésű tokiói olimpián.

Dr. Merkely Béla: Egy hónapos kihagyást három hónapos munkával lehet pótolni

A sport meghatározta az életét, gyerekként úszott, fiatalként versenyszerűen vízilabdázott, és orvosként sem szakadt el a közegtől: amellett, hogy negyvenévesen visszatért a medencébe, évek, évtizedek óta foglalkozik a sportolókkal – hivatása és sportszeretete miatt is. Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora és a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója a koronavírus-járvány idején is kiemelt figyelmet fordított a sportélet szereplőire.