Ünnepség: Szabó Tünde és Kovács Kokó István is átvehette oklevelét

A Testnevelési Egyetem téli oklevélátadó ünnepségén a sportélet ismert arcait is felfedezhettük.

Testnevelési Egyetem: újra állhat a sportcsillagok fala

Elszörnyedve figyeltük anno 2015 októberében, amint a Testnevelési Egyetem sportcsarnoka a fűtési rendszer hibája miatt keletkezett tűzben porig égett. A több milliárd forintos anyagi kár mellett felbecsülhetetlen relikviák is a tűz martalékául estek, például a Magyar sportcsillagok falán számos sportlegendánk tenyérlenyomata helyreállíthatatlanul károsodott.

Oktatás: együttműködés a TF és a cselgáncsozók között

Együttműködési megállapodást kötött a Testnevelési Egyetem (TF) és a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF).

Vb 2022: Miért Katar kapta a rendezés jogát? – Sepp Blatter

Tíz évvel azután, hogy a felcsúti Puskás Akadémián bejelentette a Puskás-díj megalapítását, a Magyar Sportújságírók Szövetsége meghívására Budapestre érkezett Joseph Blatter. A FIFA volt elnöke előadást tartott a Testnevelési Egyetem hallgatóinak A világ legnagyobb sportszervezetének felépítése címmel.

Sportjog: Versenyzőink érdekeinek védelme kiemelten fontos feladatunk – Szabó Tünde

A sportolók védelmében szükség van arra, hogy a szakszövetségek megalkossák a sportágspecifikus egészségügyi szabályzatukat, amelynek alkalmazásával jelentősen csökkenthetők a sportolók hosszú távú, esetleg maradandó sérülései – mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Testnevelési Egyetemen (TF) megtartott szerdai előadásában.

TE: hiánypótló az új sportspecifikus dietetikus képzés – Szabó Tünde

A sportért felelős államtitkár szerint örömteli, hogy a Testnevelési Egyetemen (TE) elindult a hiánypótló sportspecifikus dietetikusképzés, mert a megfelelő szintű sportteljesítmény egyik alappillére a kiegyensúlyozott táplálkozás.

TF: harmadszor lesz sport és innováció konferencia

Tizenhárom országból érkeznek vendégek, nyolcvan előadás, több mint 100 hazai és külföldi előadó, 21 workshop, illetve kerekasztal-beszélgetések szerepelnek a Testnevelési Egyetem (TF) október 2-án és 3-án megrendezendő 3. Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciájának műsorán.

AIPS: Budapesten rendezik meg a 2020-as kongresszust

Budapesten rendezik meg a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség 2020-ban esedékes kongresszusát.

Öttusa-vb: több mint száz önkéntes segíti a lebonyolítást

Több mint száz önkéntes dolgozik reggeltől estig a budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságon, a tevékenységüket Perényi Szilvia, a Testnevelési Egyetem (TF) docense irányítja, hangolja össze.

TF: egy hónapig látogatható az Arany pillanatok című kiállítás

A Testnevelési Egyetem aulájában szeptember végéig látható az Arany pillanatok című vándorkiállítás, amely a legendás Aranycsapat tagjainak relikviáit mutatja be.

Képek: ilyen lesz a Testnevelési Egyetem új campusa

A Testnevelési Egyetem nyilvánosságra hozta Csörsz utcai campusának látványterveit – az új létesítmény éjjel és nappal is pompázatos lesz.

Sakk: egyetemi sakk- és bridzsversenyt rendez a TE

Egyetemi sakk- és bridzsversenyt rendez július 24. és 28. között a Testnevelési Egyetem. Az eseményről az Egyesült Államokban élő Polgár Zsuzsa is beszélt.

Sportlétesítmény: átadták a TE megújult velencei központját

A hazai sportszakemberek képzését segíti a Testnevelési Egyetem mintegy 1.3 milliárd forint kormányzati forrásból megújult, csütörtökön átadott Velencei Vízisport és Rekreációs Központja – hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján.

Maccabi Európai Játékok: konferencia mellett kiállítás is a TE-n

A Testnevelési Egyetem „Különleges fejezetek a magyarországi zsidó sport történelméből” címmel sporttörténeti konferenciának adott otthont.

Maccabi Európa Játékok: sporttörténeti konferencia a TE-n

Az EMG 2019 SPORT Kft., a Testnevelési Egyetem, valamint a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum „Különleges fejezetek a magyarországi zsidó sport történelméből” címmel sporttörténeti konferenciát rendez pénteken a Testnevelési Egyetemen.

Oktatás: lezárult egy fejlesztés a Testnevelési Egyetemen

Lezárult egy több mint 194 millió forint EU-s támogatásból megvalósított fejlesztés a Testnevelési Egyetemen. A projekt célja az volt, hogy olyan mentális és fizikai egészségtudatosságot fejlesztő módszerek legyenek kidolgozva, amelyeket a szakemberek a kiválasztott célcsoport tagjain „élőben” is tesztelhetnek.

Sportdiplomácia: együttműködés a külügyminisztérium és a TE közt

A magyar sportdiplomácia nemzetközi érdekérvényesítésének erősítéséről szóló együttműködési megállapodást írt alá a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Testnevelési Egyetem.

Oktatás: Kemény Dénes képezte a Testnevelési Egyetem hallgatóit

A Testnevelési Egyetemen idén ősszel indította el sportmédia szakirányú posztgraduális képzését. A program eddig eltelt ideje alatt az oktatásszervezők igyekeztek minél több olyan alkalmat teremteni, amelynek során a hallgatók sok gyakorlati tapasztalatra tehettek szert.

Kitüntetés: csaknem 100 egyetemi sportolót díjaztak

Csaknem száz egyetemista sportolót, köztük olimpiai és világbajnokokat díjaztak  a Testnevelési Egyetemen, Az év egyetemi sportolója elnevezésű csütörtöki gálán.