Férfi kézi: elbúcsúztatták a szurkolók Terzicet – videó

Mirsad Terzic 11 év után távozik a Telekom Veszprém kézilabdacsapatától. Csütörtökön a csapat szurkolói is elbúcsúztak a játékostól a Benedek-hegyen. A 36 éves bosnyák átlövőnek – aki mezt kapott ajándékba – láthatóan jólesett a drukkerek meglepetése, amit magyarul köszönt meg.

Csak a BL-trófea hiányzik – Mirsad Terzic 11 év után távozik Veszprémből

Tizenegy év után hagyja el Veszprémet és a férfi kézilabdacsapatot a bosnyák Mirsad Terzic, aki csaknem ötszáz mérkőzést játszott a klub színeiben. A kiváló játékosnak van mire visszaemlékeznie: a Nemzeti Sport kérésére beszélt az elmúlt évtizedről, családjáról, edzőiről, játékostársairól, a csapatban betöltött szerepeiről és a hiányzó Bajnokok Ligája-trófeáról.

Férfi kézi BL: hat veszprémit és négy szegedit jelöltek az álomcsapatba

Annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány miatt félbeszakított 2019–2020-as idény négyes döntőjét csak idén decemberben rendezik meg, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a hivatalos honlapján közzétette a férfi Bajnokok Ligája álomcsapatának bő keretét, amelyből kikerül majd a végső együttes. A nyilvános szavazás május 26-án, kedden veszi kezdetét.

Férfi kézi: „Úgy álltam be, hogy nekem sem ember, sem Isten nem fog gólt lőni”

Sterbik Árpád visszavonulása után ígéretes kapustrióval vág neki a következő szezonnak a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata, a bakonyiak utolsó BL-meccsét végigvédő Székely Márton szerint a final four ismét alapkövetelmény.

Férfi kézi: a Veszprém elköszönt a távozó játékosaitól

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetősége csütörtök délután elköszönt az idény végén a klubot elhagyó játékosoktól: Mirsad Terzictől, Borut Mackovsektől, Dragan Gajictól és Pawel Paczkowskitól – adta hírül a klub a hivatalos oldalán.

Férfi kézi: Veszprémben úgy számolnak, még két hónapig nincs közös edzés

Veszprémben úgy számolnak, a leállás óta eltelt eddigi két hónapnál még hosszabb idő lehet hátra addig, mire a teljes keret ismét együtt edzhet. Sevinger Zsolt cégvezető az újonnan érkező légiósok papírjainak beszerzéséről, Sterbik Árpád lehetséges beugró szerepköréről és az idény végeztével távozó játékosokról egyaránt beszélt.

Kézilabda: Mackovsek sok videót kapott a szegediektől

A Veszprémből érkező szlovén balátlövő lesz az egyetlen olyan játékos, akit Juan Carlos Pastornak be kell építenie a Mol-Pick Szeged játékrendszerébe.

Kézilabda: 80 hektáros farmon pihen a Veszprém játékosa

Andreas Nilsson, a Telekom Veszprém beállója kalandos körülmények között jutott el Svédországba.

Videó: Elek Gábor könnyei; Pintér Attila tánca – így szoktunk ünnepelni tavasszal

Ahogy ahhoz már a csapatsportok szerelmesei hozzászokhattak, a tavasz általában az ünneplésről szól, hiszen ilyenkor érnek véget a nemzeti és a nemzetközi sorozatok, kiosztják az érmeket és a kupákat, folynak az öröm- és bánatkönnyek – na meg természetesen a pezsgő is. Mivel a sportélet még csak éledezik, ez idén tavasszal kimarad. Viszont az NSO Tv összegyűjtött az elmúlt évekből néhány ünneplést: Elek Gábor könnyeit, Pintér Attila táncát, az Újpest 2014-es kupagyőzelmét, a Bp. Honvéd 2017-es fiesztáját vagy éppen Ambros Martínt és a k betűs szót is felidézzük. Emlékezzenek velünk!

Férfi kézi: BL-szereplőhöz igazol a Veszprém ifjú irányítója

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy Melnyicsuk Viktor az ukrán Motor Zaporizzsjánál folytatja pályafutását. Az utánpótlás-válogatott irányító kettő plusz egy évre szóló szerződést kötött új klubjával.

Férfi kézi: a Veszprém fiatal szélsője is Tatabányán folytatja

Újabb három játékos szerződtetését jelentette be a Tatabánya férfi kézilabdacsapata, egyikük Hornyák Bence, a Telekom Veszprém junioregyüttesének jobbszélsője, aki egy plusz egy évre írt alá a Komárom-Esztergom megyei alakulathoz.

Férfi kézi: 70 éves lett Hajnal Csaba, a Veszprém volt elnöke

Hetvenéves lett Hajnal Csaba, aki 1977 januárja és 2016 márciusa között volt a veszprémi kézilabdaklub elnöke, és megteremtette azt az egységet, amelynek segítségével a csapat a megyei bajnokságból az európai elitbe jutott.

Kézilabda BL: kompenzációt kapnak, akik nem folytathatják a sorozatot

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) kompenzációt fizet azoknak a férfi és női kluboknak, amelyek a koronavírus-járvány miatt meghozott döntések következtében lemaradnak a Bajnokok Ligája négyes döntőjéről.

Férfi kézi: a Veszprém kölcsönadja a 19 éves magyar jobbátlövőt

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata a hivatalos honlapján bejelentette, Szuharev Lev a következő idényben kölcsönben az Egerben játszik.

Ilyés Ferenc: Egy évig még biztosan játszom

Ilyés Ferenc utolsó szegedi évében már a visszavonulást tervezgette, most mégis hosszabbítana a Tatabányával a 229-szeres válogatott átlövő-védekezőspecialista, aki az elmúlt egy hónapban végre kiélvezhette az apaságot.

Férfi kézi: a Veszprém új szerzeménye aggódik a lakhatása miatt

A Telekom Veszprém nyári érkezője, Nikolaj Markussen aggódik a lakhatása miatt így, hogy a vírus miatt nem jöhet Magyarországra.

Férfi kézi: a Veszprémbe tartó Maqueda nem tudja, mi lesz

Miközben Veszprémben óvatos örömmel vették tudomásul, hogy az EHF döntése után a BL nyolcaddöntőjének és negyeddöntőjének lejátszása nélkül bejutottak a decemberi négyes döntőbe, míg Szegeden felháborodtak a fejlemény hallatán. A nyáron Szegedről Veszprémbe szerződő Jortge Maqueda nem tudja, játszhat-e a final fourban, de egyértelműen csalódott.

Férfi kézi: Gulyás István és Nagy László örül a döntésnek

Gulyás István, a férfiválogatott szövetségi kapitánya örömmel fogadta, hogy csapata az EHF döntése nyomán selejtező nélkül kijutott a világbajnokságra. A Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutó veszprémi csapatnál óvatosan ugyan, de örülnek.

Kézilabda: a BL négyes döntőjében a Veszprém, vb-n a férfi-, Eb-n a női válogatott

Döntött az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága: júniusban sem lehet meccseket rendezni, így decemberben a négyes döntővel folytatódik a férfi Bajnokok Ligája. Mindez azt jelenti, hogy a csoportjában második Veszprém ott van Kölnben, a Szeged viszont elesett a lehetőségtől. A budapesti női final four időpontja egyelőre nem változik, marad szeptemberben, de könnyen lehet, hogy a negyeddöntőt is közvetlenül előtte rendezik meg. Az EHF-kupákat berekesztették, a Siófok biztosan nem védheti meg a címét. A januári Európa-bajnokságon elért helyezése alapján a magyar férfiválogatott automatikus résztvevője a 2021-es egyiptomi világbajnokságnak, míg a női csapatunk a 2018-es Eb-helyezése miatt lehet ott a decemberi kontinenstornán.