?>
Kiállítás: Erdei Zsolt vb-öve és Talmácsi bukósisakja is tárlaton

Többek között Erdei Zsolt világbajnoki övét és Talmácsi Gábor vb-bukósisakját is megtekinthetik a látogatók a Duna Palotában vasárnap megnyílt A Magyar Kézművesség – 2020, valamint A magyar sport – kézműves szemmel című kiállításon.

MotoGP: Ragaszkodom hozzá, hogy én avathassam fel a pályát – Talmácsi

2023-ban hazánkba érkezik a gyorsaságimotoros-világbajnokság mezőnye: a 65 milliárd forintból felépülő versenypálya a sportvilág érdeklődésének középpontjába helyezi hazánkat és a kelet-magyarországi térséget. A hajdúnánási sajtótájékoztatón az NSO Tv stábja Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel, Tiba Istvánnal, a térség országgyűlési képviselőjével, Kósa Lajos országgyűlési képviselővel, Hermann Henrikkel, a Magyar Motorsportszövetség elnökével és gyorsasági motoros világbajnokunkkal, Talmácsi Gáborral beszélgetett.

Gyorsasági motor: Hajdúnánáson épül fel a hazai MotoGP-pálya

2023-ban hazánkba érkezik a gyorsaságimotoros-világbajnokság mezőnye: a 65 milliárd forintból felépülő versenypálya a sportvilág érdeklődésének középpontjába helyezi hazánkat és a kelet-magyarországi térséget.

Motor: Motivál, hogy műszaki titkokat fedjünk fel – Talmácsi

Mondják, az ördög a részletekben rejlik, gyorsaságimotoros-világbajnokunk, Talmácsi Gábor ezt azzal egészíti ki, hogy a gyorsaság is. Ezért is fontos, hogy végre itthon is hangsúlyt fektessünk a versenymérnökképzésre.

MotoGP: Talmácsi Gábor szerint lesznek futamok idén

Talmácsi Gábor szerint lesznek futamok idén a gyorsaságimotoros-világbajnokságban, de nagy kérdés, hogy mennyi.    

A változás szele – Talmácsi Gábor először karácsonyozik apaként

Az első karácsony apaként. Hosszú idő óta az első, amikor játékboltból is kerül ajándék a fa alá, az első, amelyen a vacsoraasztalnál újra felvetődik a kérdés: vajon ha eljön az ideje, engedjék motorra ülni a gyereket? A válaszra van még minimum négy év, de Talmácsiéknál nem is lehet más, mint igen.

Videó: Szeretnénk, ha a MotoGP visszatérne Magyarországra – Capirossi

Loris Capirossi karrierje meseszerűen indult, hiszen 1990-ben, mindjárt az első versenyévében világbajnok lett a Hondával a 125 köbcentis géposztályban. Ehhez kellett a hungaroringi győzelme is, amelyre a mai napig jól emlékszik. Erről is beszélt az NSO Tv-nek adott exkluzív interjújában, amelyben szóba került a MotoGP magyarországi visszatérésének lehetősége is.

Motorsport: gyári segítséggel működik tovább Talmácsi egyesülete

A Talmácsi Ring Motorsport Egyesület a Yamahának köszönhetően az első hazai utánpótlás-nevelő egyesület, amely gyár által támogatott technológiával és háttérrel működhet.

Kép: Hosszú Katinka hamarosan gokartról motorra vált

Hosszú Katinka nem csak a medencében élvezi a sebességet: a hét végén gokartozással pihente ki a formába hozó edzéseket, erről pedig közösségi oldalán is megosztott egy fényképet.

Könyvbemutató: így főz Nikolics, Szilágyi, Cseh és a többiek

„Sokkal több van benne, mint néhány jó recept – őszinte gondolatokkal találkozhatnak és emberi kitárulkozásoknak lehetnek tanúi az olvasók” – ajánlotta Őszy-Tóth Gábriel legújabb művét, az „Így főznek az év sportolói” című könyvet, amelyet hétfőn sajtóebéd keretében mutattak be.

Tíz éve lett világbajnok Talmácsi Gábor

Talmácsi Gábornak köszönhetően tíz éve ilyenkor ünnepelt az ország. Mari néni félbehagyta a palacsintasütést, elhalasztották a vasárnapi ebédet, csak hogy nézhessék, amint „Talma” (mert az is így hívta, aki sosem látta) Valenciában elhódítja a világbajnoki címet a bosszantó Faubel gyerek elől, akinek még a motorja is jobb. Hazánk egyetlen gyorsaságimotoros-világbajnokát időutazásra kértük: arra, hogy repüljünk vissza tíz évet (vagy talán kicsit többet) az időben.

NS Hosszabbítás: időutazás Talmácsi Gáborral

A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk:

Motorsport: Talmácsi Gábor márciustól új szerepkörben

A 2007-ben világbajnoki címet szerző magyar motorversenyzőt, Talmácsi Gábort új szerepkörben láthatjuk márciustól: a Spíler TV-n kommentátorként tevékenykedik majd a Moto GP-futamok ideje alatt – írja a blikk.hu.

Motorsport: Talmácsi sikeres záróvizsgát tett a TF-en

Sikeres záróvizsgát tett ma a Testnevelési Egyetem sportszervező szakán a gyorsaságimotoros-világbajnok Talmácsi Gábor.

NS Hosszabbítás: Talmácsi Gábor maximalista maradt

A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő mellékletből ajánljuk.

Motorsport: Talmácsi is segíti Gyutai Adrián felkészülését

Talmácsi Gábor, a gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 köbcentiméteres kategóriájának 2007-es győztese közös tesztre hívta a Hungaroringre az olasz bajnokság 600 köbcentis géposztályában induló Gyutai Adriánt, és a két versenyző a továbbiakban is együttműködik majd.

Sportkrém: Kökény Bea - egy tizedmásodperc a levegőben

Sportkrém: a Nemzeti Sport pénteki mellékletéből ajánljuk.

Autósport: Coulthard, Ricciardo és Loeb az idei Nagy Futamon

A tavalyinál színesebb és hosszabb programmal várja az érdeklődőket csütörtökön Budapest belvárosában a Nagy Futam II elnevezésű autó- és motorsport-, valamint légi bemutató. Az esemény keddi sajtótájékoztatóján Gyulay Zsolt, a szervező Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta, több százezer nézőt várnak a rendezvényre, amely a tavalyinál jóval színvonalasabb műsort nyújt majd.