Öttusa: Török Ferenc a Hírességek Csarnokában

Török Ferencet beválasztották az öttusázó nemzetközi Hírességek Csarnokának tagjai közé Limassolban.

Öttusa: „Ha a betont kiöntötték, és megköt, csinálhatsz bármit a simítókanállal”

Balczó András, Móna István, Török Ferenc legendás hármasa a csapatverseny arany-, az egyéni versengés ezüstérmét hozta haza.

Nemzet Sportolója: ki lesz az új tag? Ön kit választana?

Kulcsár Győző halálával tizenegyen maradtak a nemzet sportolói, az illusztris társaság tagjai leghamarabb október végén választhatnak új tagot.

Válogatott: olimpiai bajnokunk szerint Storcknak mennie kell

A magyar labdarúgó-válogatott vb-selejtezős szereplése és Bernd Storck jövője ma központi kérdésnek számít a magyar sportéletben. Hogy a téma mindenkit foglalkoztat, arra ékes bizonyíték, hogy kétszeres olimpiai bajnok öttusázónk, Török Ferenc is eljuttatta véleményét a szerkesztőségünkbe. Írását szöveghűen közöljük.

Nemzet Sportolója: május 30-án ül össze a tizenegy tag

A Nemzeti Sport információi szerint május 30-án, kedden ül össze a tizenegy Nemzet Sportolója, hogy megvitassák, kit javasoljanak tizenkettedik tagnak – az odaítélésről a kormány dönt.

Bűvös 12

A Nemzeti Sport információi szerint május 30-án, kedden ül össze a tizenegy Nemzet Sportolója, hogy megvitassák, kit javasoljanak tizenkettedik tagnak – az odaítélésről a kormány dönt.

MOB: a Kúria ítéletével lezárult a Török Ferenc-ügy

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szerint szerdán végérvényesen lezárult a Török Ferenc olimpiai bajnok és a MOB között az elmúlt években elhúzódó jogi procedúra.

MOB: lezártnak tekintik az ügyet Török Ferenccel

A jelek szerint véget ért a jogi harc, amelyet az olimpiai bajnok öttusázó, dr. Török Ferenc és a Magyar Olimpiai Bizottság vívott egymással a szervezet működésével kapcsolatban. A MOB közleményét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

MOB: első fokon jogszerűtlen a tavalyi közgyűlés

A Fővárosi Törvényszék döntése értelmében (az elsőfokú ítélet nem jogerős) jogszerűtlen volt a Magyar Olimpiai Bizottság tavaly február 26-án tartott közgyűlése. Akkor elfogadták a sporttörvény előírásait tartalmazó alapszabály módosítását, amely szerint az eddigi öt helyett egyetlen köztestület, a MOB veszi át az irányítást a magyar sportban, állami feladatokat ellátó civil szervezetként. A közgyűlés új vezetőséget választott, az elnök Borkai Zsolt maradt.  

Jött a magyar feltámadás. „Lőj, lőj, Dömötör"

Tokió kitett magáért. Japán pazar játékokat prezentált, melyeken a sportra, a sportolókra irányult a figyelem. Először került sor olimpiára Ázsiában, s általános vélemény volt a résztvevők körében, hogy a helyiek nem csupán a versenyeken elért 16 aranyérmet érdemelték ki, hanem a rendezésért járó teljes elismerést is. A mieink a római „kisiklás" után újra remekül szerepeltek – tíz aranyérem és az összesítésben kis híján elcsípett negyedik hely (de a valóság is, a hatodik pozíció) bizonyította, hogy a magyar sport kiheverte a Melbourne-t követő '56-os kivándorlási hullám veszteségeit.