Triatlon: Dévay a 15., Tóth a 23. lett Ausztráliában

A két magyar induló közül a 15. helyen végzett Dévay Márk bizonyult a jobbnak a triatlonosok világkupa-sorozatának szombati állomásán az ausztráliai Mooloolabában.

Triatlon-vk: Tóth Tamás 14. lett Nur-Szultanban

Tóth Tamás a 14. helyen ért célba a triatlonosok világkupa-sorozatának nur-szultani állomásán szombaton.

Triatlon: remek évet zártunk, jó kilátások a 2020-as tokiói olimpiára

Szakmai szempontok alapján remek évet tudhat maga mögött a magyar triatlonsport, amely az új olimpiai versenyszámban, a vegyes váltóban is pontszerzési reményekkel vághat neki a 2020-as tokiói olimpiának.

Triatlon: Tóth Tamás ismét bekerült az ITU sportolói bizottságába

Tóth Tamás ismét bekerült a Nemzetközi Triatlonszövetség (ITU) sportolói bizottságába.

Triatlon Eb: Tóth Tamás hatodik, Bragmayer Zsanett tizedik

Legjobb magyarként a férfiaknál Tóth Tamás a hatodik, a nőknél Bragmayer Zsanett a tizedik helyen végzett az észtországi Tartuban rendezett triatlon sprint Európa-bajnokság felnőttversenyében.

Triatlon vb-sorozat: Tóth Tamás volt a legjobb magyar

Az öt magyar közül Tóth Tamás volt a legjobb 27. helyével a triatlonosok olimpiai kvalifikációs világbajnoki sorozatának leedsi állomásán.

Lovassport: lemondott a fogathajtók kapitánya

Lemondott posztjáról Tóth Tamás, a magyar kettes- és négyesfogathajtó válogatott szövetségi kapitánya.

Profi boksz: Szellő nyert Tóth ellen a Magyar Ring Gálán

Szellő Imre szerezte meg a Bokszvilágszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth Tamás ellen.

Év sportolója: klasszisok viadala – ma minden kiderül

Csütörtökön rendezik meg az M4 Sport – Az év sportolója-gálát, amelyen fény derül arra is, hogy a sportújságírók szerint ki volt 2016 legjobb magyar férfi sportolója. A szavazás győztese Cseh László, Imre Géza és Szilágyi Áron közül kerül ki.

Profi boksz: Baranyi Richárd megvédte Eb-címét

Baranyi Richárd megvédte a Boksz Világszervezetnél (WBO) szeptemberben megszerzett félnehézsúlyú Európa-bajnoki övét a Felix Promotion szombat esti, budakalászi profi gáláján.

Ökölvívás: két címmérkőzés a Kalászi Sportcsarnokban

Két ökölvívó-címmérkőzést rendez december 17-én a Kalászi Sportcsarnokban a Felix Promotion International.

Úszás: hosszabbított a Vasas a paralimpiai bajnok Tóth Tamással

Újabb négy évre szerződést hosszabbított a Vasas SC-vel az úszó Tóth Tamás, az idei riói paralimpia egyetlen magyar aranyérmese.

Paralimpia: „Remélem, az a félkezű srác nem előz meg!”

Tóth Tamás, a riói paralimpia aranyérmes magyar úszója volt a Nemzeti Sport vendége edzőjével, Horváth Péterrel, valamint Sós Csabával, a magyar szövetség szakmai alelnökével. Elmondták, miért titkolták, hogy Tóth Tamás titkos száma a 100 hát, és hogy miként versenyez az épek között.

Paralimpia: csodálatosak! Rájuk büszke az ország – íme, érmeseink!

A hősök, akikre büszke az egész ország. Vasárnap este Rióban véget ért a 2016-os paralimpia, amelyen Magyarország 18 érmet szerzett. Tóth Tamás első helye mellett nyolc ezüst- és kilenc bronzéremmel büszkélkedhet a magyar küldöttség, amely túlteljesítette a várakozásokat. Íme, a dicsőségtabló!

Profi boksz: Szellő és Baranyi is megnyerte címmérkőzését

A félnehézsúlyú Baranyi Richárd elnyerte a Bokszvilágszervezet (WBO) Európa-bajnoki címét, miután a várpalotai Thury-vár udvarán rendezett szombat esti címmérkőzésen legyőzte a grúz Giorgi Berosvilit. Ugyanitt a cirkálósúlyú Szellő Imre is címmérkőzést bokszolt, és a brazil Hamilton Ventura legyőzése a WBO interkontinentális övét jelentette számára.

Paralimpia: Tóth Tamás viszi a zászlót a záróünnepségen

A küldöttség eddigi egyetlen aranyérmese, Tóth Tamás viszi majd a magyar zászlót a riói paralimpia vasárnap esti záróünnepségén, a Maracana Stadionban.

Paralimpia: megvan az első magyar aranyérem! Tóth Tamás megcsinálta!

Tóth Tamás aranyérmet nyert a riói paralimpián a 100 méteres hátúszók versenyében. Az esti programban Vereczkei Zsolt az S5-ös sérültségi kategóriában bronzérmes lett 50 méter háton a riói paralimpián. A rutinos úszó hetedik olimpiáján vesz részt – ezúttal szabadkártyával indulhatott –, mindegyiken sikerült érmet szereznie, sor ezúttal sem szakadt meg.

Paralimpia: 4 századon múlt Sors Tamás bronzérme

Sors Tamás négy századdal lemaradva a harmadik helyezettől negyedikként végzett az S9-es kategóriában 50 méteres gyorsúszásban a riói paralimpián, míg Tóth Tamás hatodikként csapott célba.

Paralimpia: Tóth Tamás bronzérmes lett 100 m gyorson

Tóth Tamás harmadik, Sors Tamás hatodik lett az S9-es sérültségi kategória 100 méter gyorsúszó számában a riói paralimpián.

Rio 2016: Faldum Gáboré minden idők legjobb magyar férfi eredménye triatlonban

A riói olimpián a férfi triatlonosok versenyén Alistair Brownlee megvédte címét, testvére ezúttal a második helyen ért célba. Faldum Gábor a 20. helyen végzett, Tóth Tamás 33. lett. A britek történelmet írtak ezzel az arannyal, Faldum Gábor pedig minden idők legjobb magyar helyezését érte el a férfiak között olimpián triatlonban.