?>
Férfi kézi BL: a Kiel magyar ügyvezetője szerint nem tud elindulni a sorozat

A német Bundesligában szereplő THW Kiel kézilabdacsapatának ügyvezetője, Szilágyi Viktor elmondta: jelen helyzetben elképzelhetetlen számukra, hogy az ősszel elinduljon Bajnokok Ligája 2020–2021-es kiírása – derül ki az origo.hu cikkéből.

Férfi kézilabda: Érzem, hova húz a szívem – Szilágyi Viktor

A Kiel férfi kézilabdacsapatának magyar sportigazgatója, Szilágyi Viktor szerint el kell gondolkodni a Bundesliga átszervezésén. A 41 éves szakember beszélt Sander Sagosenről, a Veszprém elleni BL-sikerekről és a válogatottról is a Nemzeti Sportnak.

Kézilabda: magyar-osztrák sportigazgatót kapott a Kiel

Jelenlegi helyzetében minden pozitív változás ráfér a THW Kiel férfi kézilabdacsapatára – a német bajnoki rekorder ezúttal szakmai téren próbált erősíteni, és sportigazgatónak Szilágyi Viktort szerződtette.

Férfi kézi: Szilágyi karrierjének valószínűleg vége sérülése miatt

Szilágyi Viktor, az osztrák válogatott korábbi kiváló irányítója súlyos sérülést szenvedett a német férfi kézilabda-bajnokság szerdai játéknapján, és ezzel valószínűleg véget ért játékos-pályafutása.

Férfi kézi: befejezi pályafutását a BL-győztes osztrák kiválóság

Bejelentette a visszavonulását a Budapesten született, osztrák válogatott Szilágyi Viktor, a magyar és világválogatott Szilágyi István fia. A 37 esztendős kiválóság eddigi csapata, a Bergischer HC alkalmazásában marad, a klub menedzsmentjében dolgozik majd tovább.

Videó: lerombolva - „Nem akarták ezt megnyerni az osztrákok”

A magyar férfi kézilabda-válogatott 25–24-es vereséget szenvedett Ausztriától a dániai Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó mérkőzésén, így a nyolcadik helyen végzett. Az NSO Tv-nek a győztes csapatból Szilágyi Viktor, míg a magyar válogatottból Iváncsik Gergő, Zubai Szabolcs és Mocsai Lajos szövetségi kapitány értékelt a mérkőzés után.

Iváncsik: Mintha káosz uralkodott volna a pályán

A magyar válogatott 25–24-re kikapott Ausztriától a férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában, így nyolcadikként végzett a kontinenstornán. Mocsai Lajos szövetségi kapitány szerint elsősorban a fáradtság, az elhibázott hétméteresek és a kihagyott ziccerek okolhatók az utolsó összecsapáson nyújtott rossz teljesítményért.

Videó: „Nem mindegy, hogy 5. vagy 8. az ember”

Valójában óriási a tét a Magyarország–Ausztria mérkőzésen, bár a továbbjutás szempontjából már tét nélküli a találkozó a dániai kézilabda Európa-bajnokságon. Ha a macedónok nem nyernek Spanyolország ellen, már biztos a 8. helyünk, de amennyiben Izland kikap Dániától, mi pedig legyőzzük a „sógorokat” a gólkülönbséget jelentősen javítva, még játszhatunk a torna 5. helyéért. Nagy Kornél fogadkozik, ez így is lesz. Ám a túloldalon Szilágyi Viktorék is szeretnének szépen búcsúzni az eseménytől, ahová már a kijutásuk is kisebb meglepetéssel ért fel.

Férfi kézi: Szilágyi 35 évesen is kitűnő, hosszabbított

Hosszabbított a német élvonalbeli Bergischer HC férfi kézilabdacsapatával Szilágyi Viktor: a budapesti születésű, ám osztrák válogatott irányító új szerződése 2015-ig szól.

A nyár tíz legérdekesebb átigazolása

A nyár legérdekesebb férfikézilabdás átigazolásaiban nem meglepő módon a spanyol és a német csapatok voltak a főszereplők, de a szlovén Celje és a dán AG Köbenhavn is aktív volt a játékospiacon. A handball-planet.com szakportál a legérdekesebb klubváltásokból összeállított egy tízes listát, amelynek első helyén Kiril Lazarov szerepel.