Hosszú Katinka: Mára azt is tudom, ki vagyok és mit képviselek

Három aranyat nyert a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka a kaposvári ob-n szerdán, ám ennél sokkal fontosabb témákat feszegetett az első nap végén.

Úszás: Sós nem Tusup miatt hagyta ki az Eb-keretből Szilágyi Liliánát

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya nem azért hagyta ki Szilágyi Liliánát az Európa-bajnoki keretből, mert Shane Tusup az edzője – a szakember ezt a Borsnak mondta el.

Szilágyi Liliána: Senki sem tudja, min mentem keresztül az elmúlt években – még

Megtörte a csendet: az Eb-ezüstérmes úszó úgy érezte, el kell mondania, miért döntött Shane Tusup mellett, és azt is, miképp éli meg, hogy mostoha körülmények között küzd az olimpiai álmaiért. 

Úszás: három hétig Egerben készülhetnek Shane Tusupék

Nem Derecskén és nem is Hajdúszoboszlón, hanem Egerben készíti fel a versenyzőit Shane Tusup, de csak három hétig.

Úszás: a szövetség akkor is támogatja Szilágyit, ha az FTC helyett Tusuppal készül

Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke elmondta, telefonon egyeztetett Szilágyi Liliánával, aki továbbra is Shane Tusuppal tervezi a 2020-as tokiói olimpiára való felkészülést.

Úszás: Ha ez nem jön, abbahagytam volna – Szilágyi tényleg csatlakozik Tusuphoz

Szilágyi Liliána hivatalosan is megerősítette, hogy Hosszú Katinka korábbi edzőjével és férjével, Shane Tusuppal folytatja a felkészülést a jövő évi tokiói olimpiára.

Úszás: Nem hiszem, hogy Shane bárkit megkörnyékezett – Verrasztó Dávid

„Szeretnék jól úszni, a nyár után szeretnék visszarázódni, hogy tényleg úgy tudjak versenyezni, mint két éve” – nyilatkozta a Digi Sport híradójának Verrasztó Dávid, aki 2015-ben és 2017-ben is világbajnoki ezüstérmes lett 400 méter vegyesen, idén viszont csak a 13. helyen zárt a dél-koreai vb-n. Pedig a 2017-es, budapesti ezüstöt érő idejével most világbajnokságot nyert volna – de ettől távol volt, majdnem kilenc másodperccel rosszabb időt ért el.

Úszás: Szilágyi Liliána is Tusup csapatában – sajtóhír

Az SzPress Hírszolgálat értesülése szerint a tokiói olimpiára készülő Szilágyi Liliána felkészítését is Shane Tusup veszi át. Egyre inkább rejtély, hogy az amerikai úszóedző mit tervez Magyarországon.

Vizes vb: Szilágyi Liliána nagyon kiábrándult a rendszerből

Ismét érdekes nyilatkozatot adott Szilágyi Liliána, aki hatodik helyen végzett a 200 méteres pillangó döntőjében a kvangdzsui vizes világbajnokság úszóversenyeinek ötödik napján. A 22 éves sportoló elmondta, úgy érkezett meg a vb-re, hogy kiábrándult a rendszerből, és ezért fejben sem tudott teljesen ott lenni.

Vizes vb: Kapás hatalmas úszással nyert 200 pillangón

Kapás Boglárka az első, Szilágyi Liliána a hatodik helyen végzett 200 méter pillangón a kvangdzsui világbajnokság úszóversenyeinek ötödik napján.

A 200 pillangó magyar szám lett Kvangdzsuban: Kapás hatalmas úszással világbajnok

Kapás Boglárka világbajnoki címet szerzett a kvangdzsui vizes világbajnokság női 200 méteres pillangóúszásának döntőjében, ugyanitt Szilágyi Liliána a hatodik lett. Németh Nándor 100 gyorson új magyar csúccsal szintén a hatodik lett, ahogyan a nap zárásaként a női 4x200-as gyorsváltónk is. Telegdy Ádám – a változatosság jegyében – a hatodik legjobb idővel döntőbe jutott 200 háton.

Vizes vb: Kapás a 3., Szilágyi a 4. idővel döntős 200 pillangón

Kapás Boglárka 2:07.33 perces idővel, Szilágyi Liliána pedig 2:07.83-mal jutott be a kvangdzsui vizes világbajnokság női 200 méteres pillangóúszásának döntőjébe.

Milák Kristóf világcsúccsal világbajnok 200 méter pillangón

Jegyezzék meg a nevet, ha eddig nem tették: Milák Kristóf. A 19 éves magyar úszó 78 századdal megdöntötte Michael Phelps 2009-ben felállított világcsúcsát, és természetesen világbajnok lett férfi 200 méter pillangón a kvangdzsui vizes vb-n. Ugyanebben a számban Kenderesi Tamás a nyolcadik helyen ért célba. Németh Nándor nem kis bravúrral döntőbe jutott 100 m gyorson, méghozzá a 7. idővel. Női 200 méter pillangón Kapás Boglárka és Szilágyi Liliána is finalista. Cseh Lászlónak viszont nem sikerült a döntőbe jutás 200 méter vegyesen. 

Vizes vb: Kenderesi megnyerte a szétúszást, bejutott a fináléba!

A dél-koreai Kvangdzsuban zajló úszó világbajnokság magyar idő szerint szerda hajnali előfutamait a férfi 200 méteres pillangó döntőjéért vívott szétúszása nyitotta, amelyben Kenderesi Tamás legyőzte a bolgár Ivanovot, s bejutott a délutáni döntőbe. A női 50 hát selejtezőiben Burián Katalin a 24. helyen zárt, kiesett. Németh Nándor a hatodik legjobb idővel jutott a 100 gyors elődöntőjébe. A legjobb idővel került a 16 közé Cseh László férfi 200 vegyesen, Bernek Péter ugyanitt a 31. lett. Kapás Boglárka és Szilágyi Liliána a 2. illetve a 3. idővel került tovább 200 pillangón. A mix 4x100-as vegyes váltónk a 12. idővel végzett, ezzel kiharcolta az olimpiai olimpiai részvételt.

Vizes vb: Hosszú Katinka erődemonstrációt tartott az előfutamban

Vasárnap hajnalban megkezdődött a medencés úszók versenye is a dél-koreai vizes világbajnokságon: Hosszú Katinka minden idők hetedik legjobb idejével ment tovább az elődöntőbe, de Késely Ajna egyéni csúcsa, Szabó Szebasztián erős mezőnyből való továbbjutása, vagy a férfi gyorsváltó olimpiai kvótaszerzése is biztató.

Úszó ob: Szabó Szebasztián Milákot és Cseh Lászlót is megverte 100 pillangón

A debreceni úszó országos bajnokság záró napján Hosszú Katinka két aranyérmet is nyert: 100 méter pillangón lehajrázta Szilágyi Liliánát, majd 200 gyorson is győzött. A férfiaknál Kozma Dominik szerzett aranyérmet utóbbi kategóriában, 50 mellen Szilágyi Csaba új országos csúccsal nyert.

Úszó Európa-kupa: három magyar arany a nyitónapon

A magyar úszók közül Hosszú Katinka, Szilágyi Liliána és Verrasztó Dávid is aranyérmet nyert a nyitónapon a kontinentális szövetség, a LEN Európa-kupa-sorozatának első állomásán, Luxembourgban.

Úszás: Hosszú és Szilágyi is begyűjtött egy-egy aranyérmet

Hosszú Katinka és Szilágyi Liliána is nyert egy-egy aranyérmet az Antwerpenben zajló nagymedencés úszóverseny szombati napján.

Úszás: Szilágyi Liliána a Ferencvárosban folytatja

Szilágyi Liliána, Európa-bajnoki ezüstérmes úszó a Ferencvárosban folytatja a pályafutását – számolt be róla a zöld-fehérek hivatalosa honlapja, a fradi.hu.

Rp. úszó ob: Milák duplázott; Gyurta Gergely robbantott

Milák Kristóf duplázott, Gyurta Gergely a világranglista 4. legjobb idejével nyerte meg az 1500 gyorsot, míg a hölgyeknél Szilágyi Liliána és Jakabos Zsuzsanna úszott világranglista top 10-es időt az országos rövid pályás úszóbajnokság nyitó napján, Százhalombattán.