Vívó-vb: legendánk is gratulált az ezüstérmeseknek

Olimpiai bajnok, ötszörös világbajnok vívónk, a 83 esztendős Sákovicsné Dömölky Lídia gratulált a budapesti vívó-világbajnokságon ezüstérmes férfi kardcsapatnak.

Vívó-vb: felmentették a magyarok karddöntőjében bíráskodó párost

Felmentették a budapesti vívó-világbajnokságon a további munkavégzés alól azt a bírópárost, amely vasárnap közreműködött a Magyarország–Dél-Korea férfi karddöntőben.

Videó: így várták Szilágyiékat az elvesztett döntő után

A világesemények sajátossága, hogy csak a győztesek tiszteletére játsszák el nemzetük himnuszát, így van ez a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon is. Vagyis a kard csapatverseny döntőjét drámai körülmények között, egyetlen tussal elvesztő magyar válogatott tagjai az aranyérem mellett erről az élményről is lemaradtak volna. Ám a kilátogató közönség másként gondolta...

Vívó-vb: „Vertek már meg minket a dél-koreaiak 45:22-re is, az talán rosszabb volt”

Elképesztő izgalmak után 45:44-re elvesztette a döntőt férfi kardcsapatunk a budapesti vívó-világbajnokságon. Nyilván egy tussal sosem jó kikapni, de abban Szatmári András és Gémesi Csanád is egyetért, hogy rosszabb lett volna, ha nagy arányú vereséget szenvednek. Különösen egy évvel a tokiói olimpiai előtt. 

Drámai döntő: egyetlen tuson múlt férfi kardozóink vb-aranya

Elképesztő izgalmak után, egyetlen tussal, de legyőzte Magyarországot a címvédő Dél-Korea a férfi kard csapatverseny fináléjában a budapesti vívó-világbajnokságon. 

Vívó-vb: olaszveréssel döntős a férfi kardcsapat Budapesten

Döntőbe jutott a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron alkotta férfi kardcsapat a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon miután 45:38-ra legyőzte a 2018-ban, vuhsziban ezüstérmet szerző olasz válogatottat. A Dél-Korea elleni döntő 18.50-kor kezdődik. A férfi párbajtőrcsapat Chile legyőzésével kezdett, de a nyolc közé már nem jutott be, Ukrajna legyőzte, végül 11. helyen zárt. A női tőrözők a szintén a nyolcaddöntőben kaptak ki, végül 10. helyet szereztek.

Vívó-vb: Samele az, aki ellen pont nem akartam vívni – Decsi Tamás

Döntőt vív a magyar férfi kardcsapat a budapesti vívó-világbajnokságon, miután az elődöntőben 45:38-ra legyőzte az olaszokat. Fontos mozzanata volt a mérkőzésnek, hogy Decsi Tamás Gémes Csanádot váltva kiválóan szállt be az utolsó körre, s megtartotta a korábban kiharcolt három tus előnyt. 

Vívó-vb: Nem tudom, volt-e ennél mélyebb pontja pályafutásomnak – Szilágyi

Ő maga sem hiszi még el, hogy ez történt, pedig sajnos igaz: a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron hamar búcsúzott az egyéni versenytől – összeroppant a teher alatt.

Vívó-vb: Szatmári elődöntős, Szilágyi a 32 között búcsúzott

Szatmári András elődöntőbe jutott a Budapesten zajló olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság férfi kardversenyén. A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron viszont a 32 között búcsúzott, míg Gémesi Csanád az első két kört sikerrel vette, utóbbiban a 2004-es olimpiai bajnokot verte meg, de a nyolcaddöntőben a világelsővel szemben már alulmaradt. Női párbajtőrben Nagy Kinga a legjobb tizenhat, a 16 éves Muhari Eszter a harminckettő között esett ki.

Vívó-vb: Csak magamat hibáztathatom... – Szilágyi Áron

Habár Szilágyi Áron 12:7-re is vezetett a japán Josida Kento ellen, a 32 között búcsúzott a budapesti vívó-világbajnokságon. Az asszó után elmondta, csak magát hibáztathatja, sokkal egyszerűbben kellett volna vívnia. 

Vívás: Ki nyerje a vb-t? Ki az olimpiát? – Szilágyi és Szatmári még nem döntött

A július 15-én rajtoló budapesti vívó-világbajnokság egyik leginkább várt versenyszáma a férfi kardozók egyéni viadala. A mezőnyben természetesen ott van a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron és a két évvel ezelőtti vb-t megnyerő Szatmári András is, akik egymással akarják vívni a döntőt, de abban nem tudtak megállapodni, hogy melyikük nyerje meg azt. 

Vívó-vb: Három dolog is motivál – Szilágyi Áron

Három dolog is motiválja a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áront a július 15-én kezdődő budapesti vívó-világbajnokság előtt.

Vívás: Ramsauba utazott a magyar férfi kardcsapat

Haza sem utazott a düsseldorfi Európa-bajnokságról az ezüstérmes magyar férfi kardcsapat.

Vívó-vb: megvan a magyar csapat, három változás az Eb-hez képest

A júliusi budapesti világbajnokságra három helyen változik a magyar vívóválogatott összetétele a múlt szombaton véget ért Európa-bajnoksághoz képest.

Vívó Eb: Nem jött össze a csoda a végén – Szilágyi Áron

A düsseldorfi vívó Európa-bajnokság férfi kardcsapatküzdelmeinek döntőjében a magyar válogatott az első három asszó után 15:6-ra vezetett, a végén mégis 45:43-as vereséget szenvedett a németektől – ráadásul úgy, hogy az utolsó csörtét Szilágyi Áron hattusos hátrányban kezdte, ám egyenlíteni még tudott 43:43-ra, de fordítani már nem.

Vívó Eb: Szatmári kiesett, nincs magyar érem férfi kardban

Nem jutott a négy közé Szatmári András a férfi kardozók versenyében a düsseldorfi Európa-bajnokságon. A tizenhat között Szilágyi Áron búcsúztató vívó a negyeddöntőben 15:10-re kapott ki a korábban Decsi Tamást is legyőző grúz Szandro Bazadzétól.

Vívó Eb: Szatmári Szilágyit győzte le a negyeddöntőért

A 32 között még négy magyar férfi kardozónk volt érdekelt a düsseldorfi Európa-bajnokságon, hárman még a nyolcaddöntőben is pástra léptek, az elődöntőbe jutásért azonban már csak Szatmári András maradt versenyben. 

Vívó-vk: Szilágyi Áron a legjobb 16-ig jutott Moszkvában

Szilágyi Áron legjobb magyarként a nyolcaddöntőig jutott a moszkvai férfi kard Grand Prix-n.

Formálódik a magyar kardválogatott „nagy négyese”

Tartalékosan, a sérült egyéni világbajnok Szatmári András nélkül végzett a negyedik helyen az első olimpiai kvalifikációs madridi Világkupa-állomáson a magyar férfi kardválogatott. Az első négy pozícióba a legesélyesebb válogatottak kerültek.

Vívó-vk: vitatható bírói döntéssel újabb ezüstérem Szilágyi Árontól

A szöuli GP-ezüst után a madridi vk-viadalon is második lett a kardozó Szilágyi Áron – enyhén szólva is vitatható bírói döntés miatt...