Vívó-vk: Szilágyi Áron aranyérmes Varsóban

Szilágyi Áron aranyérmet nyert a férfi kardvívók varsói világkupaversenyén. A Vasas 30 éves kétszeres olimpiai bajnok klasszisa a döntőben az amerikai Eli Dershwitzet verte meg 15:9-re. A viadal vasárnap a csapatversennyel folytatódik, amelyen a magyar válogatott véglegessé teheti a csapatkvótát a tokiói olimpiára.

Vívás: a 30 éves Szilágyi Áron még két olimpiai érmet szeretne

Kétszeres olimpiai bajnok kardvívónk, Szilágyi Áron január 14-én tölti be harmincadik életévét. A Vasas sportolója elárulta, még két olimpiai éremre vágyik.

Vívás: Szilágyi a hatodik helyen végzett Montrealban

Legjobb magyarként Szilágyi Áron a hatodik helyen végzett a férfi kardozók montreali Grand Prix-viadalán.

Vívás: fair play díjat kapott a magyar férfi kardválogatott

Az emlékezetes budapesti világbajnoki döntő – a dél-koreaiaktól elszenvedett egytusos vereség – után tett sportszerű nyilatkozatáért fair play díjat vehetett át a magyar férfi kardcsapat a Nemzetközi Vívószövetség (FIE) lausanne-i gáláján.

Kép: beteg gyerekek foglalkozásába szállt be Szilágyi Áron

Szilágyi Áron Down-szindrómás, autizmussal élő és tanulásban akadályozott gyerekek kutyaterápiás foglalkozásán vett részt Budapesten. A kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívó – aki maga is kutyatulajdonos – otthonosan érezte magát a terápiás kutya társaságában, és nagy odaadással kapcsolódott be a gyerekek foglalkozásába.

Faludi: Mindenki úgy kezdi, versenyen nem jön ki belőle mindaz, ami az edzésen igen

Neve már-már fogalom a szakmában, nem kell bemutatni senkinek – ismeri őt mindenki, sportolók sokasága ragaszkodik hozzá, és dolgozik vele. Faludi Viktóriát a legnagyobb bajnokok is elfogadják. A sportpszichológus szerint nincs általános érvényű recept, ám igenis tanítható, hogy téthelyzetben is mindenki kihozza magából a maximumot.

Szilágyi Áron: Az egész sportkarrieremhez való hozzáállásom megváltozott

Szilágyi Áron történelmet akar írni Tokióban, hiszen három egymást követő olimpián még soha senki nem győzött kardvívásban – ám ha valaki, London és Rio bajnoka képes lehet erre. Ezért is kezdte el a mentális felkészülést a játékokra már július végén.

Öttusa-vb: „Brad Pitt sok erőt adna a versenyen, meg nagyon jól is néz ki!”

Szeptember 2-án kezdődik Budapesten az öttusa-világbajnokság, amely előtt a magyar szövetség közösségi oldalán megjelent kis videók egyikében arról faggatták versenyzőinket, hogy ha meghívhatnának egy különleges vendéget a vb-re, akkor ki lenne az. Legtöbben a sportág legendáját, Balczó Andrást mondták, de Hosszú Katinka, Szilágyi Áron, Kimi Räikkönen, Usain Bolt, valamint Brad Pitt neve is felröppent. 

Vívó-vb: legendánk is gratulált az ezüstérmeseknek

Olimpiai bajnok, ötszörös világbajnok vívónk, a 83 esztendős Sákovicsné Dömölky Lídia gratulált a budapesti vívó-világbajnokságon ezüstérmes férfi kardcsapatnak.

Vívó-vb: felmentették a magyarok karddöntőjében bíráskodó párost

Felmentették a budapesti vívó-világbajnokságon a további munkavégzés alól azt a bírópárost, amely vasárnap közreműködött a Magyarország–Dél-Korea férfi karddöntőben.

Videó: így várták Szilágyiékat az elvesztett döntő után

A világesemények sajátossága, hogy csak a győztesek tiszteletére játsszák el nemzetük himnuszát, így van ez a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon is. Vagyis a kard csapatverseny döntőjét drámai körülmények között, egyetlen tussal elvesztő magyar válogatott tagjai az aranyérem mellett erről az élményről is lemaradtak volna. Ám a kilátogató közönség másként gondolta...

Vívó-vb: „Vertek már meg minket a dél-koreaiak 45:22-re is, az talán rosszabb volt”

Elképesztő izgalmak után 45:44-re elvesztette a döntőt férfi kardcsapatunk a budapesti vívó-világbajnokságon. Nyilván egy tussal sosem jó kikapni, de abban Szatmári András és Gémesi Csanád is egyetért, hogy rosszabb lett volna, ha nagy arányú vereséget szenvednek. Különösen egy évvel a tokiói olimpiai előtt. 

Drámai döntő: egyetlen tuson múlt férfi kardozóink vb-aranya

Elképesztő izgalmak után, egyetlen tussal, de legyőzte Magyarországot a címvédő Dél-Korea a férfi kard csapatverseny fináléjában a budapesti vívó-világbajnokságon. 

Vívó-vb: olaszveréssel döntős a férfi kardcsapat Budapesten

Döntőbe jutott a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron alkotta férfi kardcsapat a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon miután 45:38-ra legyőzte a 2018-ban, vuhsziban ezüstérmet szerző olasz válogatottat. A Dél-Korea elleni döntő 18.50-kor kezdődik. A férfi párbajtőrcsapat Chile legyőzésével kezdett, de a nyolc közé már nem jutott be, Ukrajna legyőzte, végül 11. helyen zárt. A női tőrözők a szintén a nyolcaddöntőben kaptak ki, végül 10. helyet szereztek.

Vívó-vb: Samele az, aki ellen pont nem akartam vívni – Decsi Tamás

Döntőt vív a magyar férfi kardcsapat a budapesti vívó-világbajnokságon, miután az elődöntőben 45:38-ra legyőzte az olaszokat. Fontos mozzanata volt a mérkőzésnek, hogy Decsi Tamás Gémes Csanádot váltva kiválóan szállt be az utolsó körre, s megtartotta a korábban kiharcolt három tus előnyt. 

Vívó-vb: Nem tudom, volt-e ennél mélyebb pontja pályafutásomnak – Szilágyi

Ő maga sem hiszi még el, hogy ez történt, pedig sajnos igaz: a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron hamar búcsúzott az egyéni versenytől – összeroppant a teher alatt.

Vívó-vb: Szatmári elődöntős, Szilágyi a 32 között búcsúzott

Szatmári András elődöntőbe jutott a Budapesten zajló olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság férfi kardversenyén. A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron viszont a 32 között búcsúzott, míg Gémesi Csanád az első két kört sikerrel vette, utóbbiban a 2004-es olimpiai bajnokot verte meg, de a nyolcaddöntőben a világelsővel szemben már alulmaradt. Női párbajtőrben Nagy Kinga a legjobb tizenhat, a 16 éves Muhari Eszter a harminckettő között esett ki.

Vívó-vb: Csak magamat hibáztathatom... – Szilágyi Áron

Habár Szilágyi Áron 12:7-re is vezetett a japán Josida Kento ellen, a 32 között búcsúzott a budapesti vívó-világbajnokságon. Az asszó után elmondta, csak magát hibáztathatja, sokkal egyszerűbben kellett volna vívnia. 

Vívás: Ki nyerje a vb-t? Ki az olimpiát? – Szilágyi és Szatmári még nem döntött

A július 15-én rajtoló budapesti vívó-világbajnokság egyik leginkább várt versenyszáma a férfi kardozók egyéni viadala. A mezőnyben természetesen ott van a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron és a két évvel ezelőtti vb-t megnyerő Szatmári András is, akik egymással akarják vívni a döntőt, de abban nem tudtak megállapodni, hogy melyikük nyerje meg azt. 

Vívó-vb: Három dolog is motivál – Szilágyi Áron

Három dolog is motiválja a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áront a július 15-én kezdődő budapesti vívó-világbajnokság előtt.