Körmendtől a Laureus-gáláig – sporttal teszik jobbá a világot

A Laureus World Sports Awards igazgatótanácsi tagja és a Laureus Sport for Good kurátora, Greiner Anita a körmendi kosárélményekről, a küzdelmes indiai futballprojektről és arról, lehetne-e Budapest a díjátadó gála házigazdája.

Rio 2016: olimpiai bajnokokat vádolt meg a volt kormányzó

Amint arról korábban beszámoltunk, beismerő vallomást tett Sergio Cabral, Rio de Janeiro brazil szövetségi tagállam volt kormányzója, hogy megvesztegette a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), hogy cserében a brazíliai nagyváros szavazatokat kapjon a 2016-os nyári olimpiai játékok megrendezéséhez. Mostanra kiderült, Cabral terhelő vallomást tett két olimpiai bajnokra: a rúdugró Szerhij Bubkára és a gyorsúszó Alekszandr Popovra.

Atlétika: a londoni olimpia főszervezője lett az IAAF elnöke

A brit Sebastian Coe-t választották meg Pekingben a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnökének.

Atlétika: Szerhij Bubka is indul az IAAF elnöki posztjáért

Az olimpiai bajnok ukrán Szerhij Bubka bejelentette, hogy augusztusban indul a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnöki posztjáért.

Thomas Bach lett a 119 éves NOB kilencedik elnöke

A német Thomas Bach lett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kilencedik elnöke. A Jacques Rogge-ot váltó 59 éves sportvezetőt a NOB 125. kongresszusán választották meg Buenos Airesben, ahol meglepően korán, már a szavazás második körében megkapta a voksok döntő többségét.

Ki lesz Rogge utódja? - kedden elnökválasztás

A három legfontosabb kérdés közül már csak egy maradt nyitva a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Buenos Airesben zajló 125. ülésén, nevezetesen az, hogy ki követi az elnöki poszton a tizenkét év után leköszönő Jacques Rogge-ot.

Tenisz: már képes lábra állni a zuhanást túlélő ifj. Bubka

Már képes lábra állni, sőt „majdnem sétál" is ifjabb Szerhij Bubka, a legendás ukrán rúdugró teniszező fia, aki a hónap elején háromemeletnyit zuhant egy párizsi épületben.

Tenisz: kórházban a három emeletet zuhanó ifj. Bubka

Súlyos sérülésekkel szállították a párizsi Georges Pompidou Kórházba ifj. Szerhij Bubkát, miután csütörtök reggel lezuhant egy ház harmadik (más források szerint negyedik) emeletéről a francia fővárosban.