Jet-ski: hazai sikerek a magyarországi Eb-futamon

Tíz érmet szereztek a hazai jet-skisek a Nyíregyháza melletti Leveleki-víztározón hétvégén rendezett Európa-bajnoki futamon, amelyen 22 ország több mint 110 versenyzője indult.

Európai Játékok: letette az esküt a magyar csapat

Ünnepélyes keretek között letette az esküt szerdán a jövő pénteken kezdődő minszki Európai Játékokra készülő magyar csapat.

A tokiói olimpia dupla tétje – interjú Szabó Tündével

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára a show-műsorrá alakuló világversenyekről, a sportpénzek felhasználásának ellenőrzéséről és az ifjúsági boksz-vb-t kísérő viharok tanulságairól.

Sportgazdaság: A legdinamikusabban fejlődő ágazat – Szabó Tünde

A sport a legdinamikusabban fejlődő ágazat – mondta a Magyar Nemzetnek az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Szabó Tünde, hozzátéve, hogy a 2010 óta kiemelt támogatást élvező magyar sport a 2024-es olimpiai játékokon „robbanthat" nagyot.

Párizs 2024: Szabó Tünde csapatsportos sikerekre számít

Szabó Tünde szerint a 2024-es, párizsi olimpia nagyon sikeres lesz magyar szempontból a csapatsportok tekintetében is.

Női kézi: Szabó Tünde szerint egyedülálló a siófoki akadémia

Egyedülállónak nevezte a Siófoki Kézilabda Club (SKC) akadémiáját az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára csütörtökön, a Balaton-parti egyesületnél tett látogatásán.

MSÚSZ: konferencia a nők sportban és sportmédiában betöltött szerepéről

A jövő évi tokiói olimpián már a résztvevő sportolók 48.8 százaléka lesz nő, a sportvezetők között és a sportmédiában azonban még elenyésző az arányuk a férfiakéhoz képest – hangzott el szombaton a budapesti konferencián.

Díjátadó: A sport a magyar identitás részévé vált – Kásler Miklós

Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter szerint a sport a magyar identitás részévé vált, s bármerre is jár a világon, magyar sportolókról mindenhol hall történeteket.

Nem aszkéták, három hétig rózsaszínben látják a világot

Május 11-én Bolognában rajtol az olasz országúti kerékpáros körverseny, a 102. Giro d’Italia mezőnye a 21 szakasz 3566.8 kilométerének megtétele után június 2-én ér célba Veronában. Mivel jövőre ilyenkor Budapesten startol a 103., s további két szakasz útvonala is Magyarországon kanyarog majd, különösen érdekes lehet, milyen is belülről a három Grand Tour-viadal egyike.

Asztalitenisz-vb: Jól debütált a Nemzeti Sportügynökség – Szabó Tünde

A vasárnap zárult asztalitenisz-világbajnokság volt az első igazán nagy szerepvállalása a tavaly létrehozott Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Kft.-nek, amely a hazai szövetséggel közösen szervezte az eseményt, s aminek jól sikerült a bemutatkozása Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint.

Asztalitenisz-vb: nyomasztja vagy felspannolja a mieinket a hazai közönség?

A Hungexpón vasárnap kezdődő asztalitenisz-világbajnokságon 143 ország közel 600 versenyzője küzd majd az érmekért. Az esemény előtti sajtótájékoztatón a magyar csapat legmagasabban jegyzett versenyzőjével, Póta Georginával és az egész vb második legfiatalabb résztvevőjével, a 16 éves András Csabával beszélgetett az NSO Tv stábja. Szóba került, hogy vajon a nagy számú hazai közönség felspannolja őket, vagy inkább bénítólag hathat rájuk?

Kajak-kenu: júliusra elkészül a megújuló Maty-éri pálya

Bár kicsit furcsán fest víz nélkül a Maty-ér, már kirajzolódnak az átfogó fejlesztés várható eredményei – világszínvonalú pálya várja majd az augusztusi szegedi kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság résztvevőit.

A Barcelona elnöke: A magyarok új korszakot nyitottak a klub történetében

Barcelonában óriási érdeklődés mellett és a Barca elnökének személyes részvételével megkezdődött a kilencven éve született Kocsis Sándor emlékét ápolni hivatott rendezvénysorozat, Tarlós István, Budapest főpolgármestere bejelentette, hogy a legendás csatár szobrot kap a magyar fővárosban.

Barcelona: Tarlós István és Szabó Tünde a díszvendégek között

Tarlós István budapesti főpolgármester és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is a Barcelona elnökének díszvendégeként tekinti meg a katalán klub Atlético Madrid elleni szombati bajnokiját.

Olimpia: Tovább nő a magyar olimpikonok megbecsültsége – Szabó Tünde

Az olimpiai járadékkal kapcsolatos változások kapcsán – a hatósági eljárás kötelezettségén túl – az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportállamtitkársága személyes levélben adott útmutatást a teendőkről valamennyi érintettnek, segítve az eljárási folyamat lerövidítését.

Sportpolitika: több mint 120 nemzetközi eseményt rendezünk az idén

Az idén több mint 120 nemzetközi sporteseményt rendeznek meg Magyarországon, s ezek közül kiemelkedik négy olimpiai sportág kvalifikációs világbajnoksága, amelyeken a 2020-as tokiói játékokra szerezhetnek kvótákat a sportolók.

Honvéd: lefektették az új Bozsik Stadion alapkövét

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és George F. Hemingway, a Budapest Honvéd labdarúgócsapat tulajdonosa csütörtök délben lerakta az új Bozsik Stadion alapkövét.

Tenisz: a kormány csak a salakpályás tornát támogatja

A sportért felelős államtitkár, Szabó Tünde felszólította a Magyar Teniszszövetséget, hogy haladéktalanul vonja vissza a nemzetközi füves pályás tenisztorna rendezési igényét, írja az Index.

Jubileum: ünnepel a Sportegyesületek Országos Szövetsége

A Sportegyesületek Országos Szövetsége idén ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját, ebből az alkalomból pénteken gálaünnepséget rendeztek, amelynek során a SOSZ díjazta az elmúlt 30 év legeredményesebb sportegyesületeit.