Sportpolitika: Szabó Tünde a WADA elnökével egyeztetett

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár Witold Bankával, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség elnökével egyeztetett szerdán.

Kézilabda: kézilabda-munkacsarnok épül Lentiben

Több mint 1.2 milliárd forint kormányzati beruházással kézilabda munkacsarnok épül Lentiben, a korszerű létesítmény ideális feltételeket biztosít a kézilabdásoknak – mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a szerdai alapkőletételi ünnepségen.

Kajak-kenu: Szegedi Károlyról nevezték el az újfehértói sportközpontot

Szegedi Károly ötszörös magyar bajnok kenus és montreali olimpikon nevét kapta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértó sportközpontja, a névadó ünnepséget vasárnap tartották a kisvárosban.

Gyász: Kárpáti különleges személyisége volt a magyar vízilabdának – Faragó Tamás

Ahogyan arról beszámoltunk, nyolcvannégy éves korában elhunyt a háromszoros olimpiai bajnok egykori vízilabdázó, Kárpáti György. A Nemzet Sportolójára Faragó Tamás, Kemény Dénes és Szabó Tünde emlékezett a Nemzeti Sportnak.

Koronavírus: a járvány hatása a sportolókra – konferencia az ép testekről és az antitestekről

A koronavírus-járvány sportolókra, a sportvilágra tett hatásairól tartott műhelykonferenciát a Testnevelési Egyetem, ahol a professzor Lacza Zsombor tudományos rektorhelyettes által vezetett kutatócsoport tagjai az elmúlt hetek-hónapok során elvégzett tesztek és vizsgálatok eredményeiről számoltak be az egybegyűlteknek.

Ki lesz a MOB elnöke? Váratlan tisztújítás június 20-án

A Magyar Olimpiai Bizottság a mostani különleges helyzetre reagálva június 20-án tartja meg tisztújító közgyűlését, s a szabályok szerint 10-ig még bárki pályázhat az elnöki posztra és az elnökségi tagságra.

Koronavírus: Szabó Tünde újra az EU-s sportminiszterekkel egyeztetett

A világjárvány sportágazatra gyakorolt hatásáról kedden tartották az EU-s sportminiszterek második videokonferenciáját, amelyen Magyarországot Szabó Tünde sportért felelős államtitkár képviselte.

Kellenek a célok – interjú Szabó Tündével

Sohasem látott helyzettel szembesült az állami sportvezetőség is, amely az újratervezés időszakát éli: Szabó Tünde sportállamtitkár úgy véli, legalább egy év szükséges ahhoz, hogy a sport gazdasági helyzete is stabilizálódjon.

Sportkonferencia: Babos, Gulácsi, Szilágyi és mások az újrakezdés örömeiről

Nagyszabású, szinte minden területet érintő élő online konferenciát rendezett Hogyan tovább, magyar sport? címmel szerdán az utanpotlassport.hu szerkesztősége az MSÚSZ Nagy Béla-programjának támogatásával a koronavírus-járvány hatásairól, a szakmai és gazdasági kilátásokról. Az internetes eseményen előadást tartott többek között Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Dénes Ferenc sportközgazdász, Petrov Iván úszóedző, Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a Budapesti Honvéd elnöke, de megosztotta gondolatait három klasszis sportoló is: a kétszeres ötkarikás győztes kardvívó, Szilágyi Áron, a háromszoros páros világbajnok teniszező, Babos Tímea, valamint az RB Leipzig és a magyar labdarúgó-válogatott kapusa, Gulácsi Péter is.

Sportvilág: sportsérülések – veszélyben egy életpálya?

A Csisztu Sport Cast 6., legújabb epizódjában a vendég Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó, valamint Nagy László kétszeres BL-győztes korábbi magyar válogatott kézilabdázó volt, akik a sportsérülésekről, a megelőzésről és a visszatérésről beszélgettek.

Koronavírus: Hogyan tovább, magyar sport? – online konferencia neves előadókkal

Nagyszabású, szinte minden területet érintő élő online konferenciát rendez Hogyan tovább, magyar sport? címmel május 20-án, szerdán 16 órától az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a koronavírus-járvány hatásairól, a szakmai és gazdasági kilátásokról.

Magyar Sport Napja: A sport szerepe továbbra is fontos – Szabó Tünde

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Magyar Sport Napja alkalmából az Origónak adott interjújában elmondta, a koronavírus-járvány ráébresztette az embereket a sport fontosságára, ezért a testmozgás népszerűsítésére az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt fektetnek Magyarországon, ahol a sport nemzetstratégiai ágazat.

Úszás: Gyárfás mandátumát fél évvel hosszabbítja meg a koronavírus

A koronavírus-járvány miatt nem most hétvégén, hanem november 8-án Budapesten kerül sor az Európai Úszószövetség (LEN) tisztújító kongresszusára – egy hónappal a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) tisztújítása előtt.

Magyar Sport Napja: Van mire büszkének lennünk – Szabó Tünde

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Sárfalvi Péter helyettes államtitkár szűk körű megemlékezést és koszorúzást tartott a Szabadság téri MAC emlékműnél szerdán a Magyar Sport Napja alkalmából.

Koronavírus: így lehet hétfőtől itthon sportrendezvényt tartani

Hétfőtől lépnek hatályba a sportrendezvényekkel és edzésekkel kapcsolatos intézkedések: a rendelet értemében sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között Magyarország egész területén megtartható, illetve megengedett a sportegyesületek által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel – tájékoztatta a sportért felelős államtitkár az MTI-t.

Úszás: szigorú előírások betartása mellett folytatódhat a felkészülés

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, hogy a világméretű járványra tekintettel az Országos Sportegészségügyi Intézet és a Nemzeti Népegészségügyi Központ szigorú ajánlásainak, illetve a járványügyi protokoll maximális betartása mellett indulhatnak újra az úszók edzései.

Úszás: megvan az engedély, hétfőtől ismét edzésben a válogatott

Megkapta az engedélyt Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól, így a magyar úszóválogatott jövő hétfőtől folytathatja a felkészülést.

Koronavírus: Szabó Tünde EU-s sportminiszterekkel tárgyalt

Rövid távon a sportturizmus élénkítése, a sportgazdaság szereplőinek talpra állítása, hosszú távon pedig a sportgazdaság fellendítése és a sportlétesítmények fejlesztése, valamint az elkészült létesítmények gazdaságos üzemeltetése fontos feladat – hangsúlyozta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az Európai Unió sportminisztereinek videokonferenciáján, amelyet a koronavírus-járvány sportra gyakorolt hatása miatt hívtak össze.

Nemzet Sportolója: így döntenek kedden az új tagról

Kedden szavaznak a Nemzet Sportolói arról, kit választanak maguk közé Székely Éva halála után.

Tokió 2020: Körültekintő és helyes döntés – Szabó Tünde

Szabó Tünde szerint körültekintő és helyes döntés született azzal, hogy a koronavírus-járvány hatására jövő nyárra halasztották el a tokiói nyári olimpiát.