Sportjog: Versenyzőink érdekeinek védelme kiemelten fontos feladatunk – Szabó Tünde

A sportolók védelmében szükség van arra, hogy a szakszövetségek megalkossák a sportágspecifikus egészségügyi szabályzatukat, amelynek alkalmazásával jelentősen csökkenthetők a sportolók hosszú távú, esetleg maradandó sérülései – mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Testnevelési Egyetemen (TF) megtartott szerdai előadásában.

Kosár: streetballpályát adott át Szabó Tünde Nyíregyházán

Egyesületi beruházásban elkészült streetballpályát adott át Szabó Tünde sportért felelős államtitkár pénteken Nyíregyházán.

Támogatás: 300 sportszervezet között osztanak szét 200 milliót

Több mint 300 sportszervezet pályázott sikeresen és kap támogatást 200 millió forint összértékben a sportért felelős államtitkárság által meghirdetett HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának negyedik ütemében.

Kajak-kenu: átadták az Urányi-Fábián vízitelep felújított részét

Ünnepélyes keretek között átadták szerdán a kajak-kenu első magyar olimpiai bajnokairól elnevezett óbudai UTE-létesítmény, a Tímár utcai Urányi-Fábián vízitelep felújított részét.

Létesítmény: sportparkot és futópályát adtak át Csengeren

Sportparkot és rekortán futópályát adott át Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengeren.

Sportdiplomácia: tavaly nyár óta 200 projekt a külügynél

Tavaly nyár óta kétszáz magyar sportdiplomáciai projektet menedzselt a Külgazdasági és Külügyminisztérium illetékes főosztálya – ismertette a tárca tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

Tömegsport: 39 országban sportolnak az Európai Diáksport Napján

Az Európai Diáksport Napja alkalmából 39 országban sportolnak fiatalok pénteken.

TE: hiánypótló az új sportspecifikus dietetikus képzés – Szabó Tünde

A sportért felelős államtitkár szerint örömteli, hogy a Testnevelési Egyetemen (TE) elindult a hiánypótló sportspecifikus dietetikusképzés, mert a megfelelő szintű sportteljesítmény egyik alappillére a kiegyensúlyozott táplálkozás.

Tokió 2020: Kulcsár kiegyezne az idei vb-ken nyert 14 éremmel

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke jövőre Tokióban is kiegyezne azzal a 14 éremmel, amelyet a magyar sportolók olimpiai versenyszámokban az idei világbajnokságokon eddig szereztek. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár kijelentette, Magyarország továbbra is szeretne nagyszabású világversenyeket rendezni.

IDUS: több mint húsz magyar egyetem és főiskola csatlakozott

Több mint húsz magyar felsőoktatási intézmény csatlakozott az Egyetemi Sport Nemzetközi Napjához (IDUS), illetve az ehhez kapcsolódó eseményekhez.

Elismerés: a Nemzeti Sportot is díjazták a DEAC évfordulóján

Debrecenben a Nemzeti Sport is felköszöntötte a centenáriumát ünneplő DEAC-ot, s pénteken lapunkat is díjazták az egyetemi klub ünnepségén.

Létesítmény: teniszközpontot adtak át Debrecenben

Átadták pénteken a Sportgazdasági-menedzsment és teniszközpont épületét a Debreceni Egyetemen (DE), a 860 millió forintos beruházást a kormány több mint 260 millióval támogatta.

Sportpolitika: Hosszú távon gondolkozunk – Szabó Tünde

Elégedetten szólt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az újabb, idén negyedik sportágban megrendezett olimpiai kvalifikációs világbajnokságról, s azt ígéri, hazánk továbbra is arra törekszik, hogy minél több világversenyt Magyarországra hozzon.

AIPS: Budapesten rendezik meg a 2020-as kongresszust

Budapesten rendezik meg a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség 2020-ban esedékes kongresszusát.

Öttusa: elkezdődött a vb, megállapodás a szövetség és a Kincsem Park között

Hétfőn kezdődött el az öttusázók csúcseseménye, a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokság – Albert monacói herceg is a Kincsem Park vendége lesz.

Létesítmény: kosárlabda-munkacsarnok épült Pécsett

Átadták a Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) mintegy 1.2 milliárd forintból épült multifunkcionális kosárlabda-munkacsarnokát szerdán a baranyai megyeszékhelyen.

Kajak-kenu vb: a nemzetközi szövetség elnöke szerint Szeged tökéletes helyszín

Impozáns díszletek között tartották kedd este a világbajnokság megnyitóünnepségét, a lemenő napban, a telt házas A-lelátó előtt felvonuló százegy ország zászlaja színesítette a Maty-éri pályát.

Sportpolitika: a NOB elnöke örül, hogy ennyi kiemelt eseményt rendezünk

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint önmagáért beszél és sportdiplomáciai siker, hogy a nyári játékokat megelőző évben Magyarország több olimpiai kvalifikációs világbajnokságot is rendezhet.

Szabó Tünde: Igazi sportnagyhatalom lettünk

Kilenc évvel ezelőtt kezdődött az építkezés, s a sportágfejlesztési támogatásoknak köszönhetően egyértelmű fejlődés látható a magyar sportban. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár hitvallása továbbra is az, hogy a jövő generációjáért mindent meg kell tenni.

Sportpolitika: a jövő évi költségvetésben 327 milliárd forint lesz a sportra

A kormány a 2020-as költségvetésben 327 milliárd forintot szán a sportra, ami négyszerese a 2010-es összegnek, míg az idei évhez képest 24 milliárdos többletet jelent – mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár csütörtöki sajtótájékoztatóján.