LEN: megtiszteltetésnek tartja Szabó Tünde a jelölését

Az államtitkár az M4 Sport Sporthíradó című műsorában pénteken azt mondta, a LEN május 10-i, budapesti tisztújító kongresszusán dől el, hogy megválasztják-e valamelyik pozíció betöltésére.

Ünnepség: Szabó Tünde és Kovács Kokó István is átvehette oklevelét

A Testnevelési Egyetem téli oklevélátadó ünnepségén a sportélet ismert arcait is felfedezhettük.

NVESZ: az elmúlt év legjobbjait díjazta a szövetség

Kimagasló 2019-es teljesítménye elismeréseképpen 39 sportág 59 versenyzőjét díjazta évértékelő gáláján a nem olimpiai sportágakat összefogó Nemzeti Versenysportszövetség (NVESZ).

Tour de Hongrie: Debrecenből indul, Esztergomban zárul az idei verseny

Debrecenből indul és Esztergomban fejeződik be idén a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny.

Úszás: Szabó Tünde kerülhet Gyárfás Tamás helyére

A Nemzeti Sport több helyről megerősített értesülései szerint Szabó Tünde olimpiai és világbajnoki ezüstérmes úszót, sportért felelős államtitkárt, a Magyar Úszószövetség volt főtitkárát jelöli a magyar szövetség a vizes sportokat tömörítő európai szövetség (LEN) vezetőségébe, ahol az idén lejár az emberölésre való felbujtással vádolt Gyárfás Tamás négyéves megbízatása.

Létesítmény: új sportcsarnok alapkövét tették le Tatabányán

A 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság tartalék versenyhelyszínének is számító multifunkcionális sportcsarnok alapkövét tették le szerdán Tatabányán; a bruttó 24 milliárd forintért épülő létesítmény 6058 férőhelyes lesz.

Sportdiplomácia: A hétvége megmutatta, mennyit jelent a hazai rendezés – Szabó Tünde

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint a hazai rendezésű Európa-bajnokságokon elért múlt hétvégi magyar sportsikerek megmutatták, mennyi pluszt tud adni a sportolóknak az, hogy saját közönségük előtt versenyezhetnek.

Diáksport: Keleti Ágnes volt az MDSZ-közgyűlés díszvendége

Négy kategóriában 20 pedagógust és 18 iskolát jutalmazott a Magyar Diáksportszövetség (MDSZ) szerdán a diákolimpia 2018–2019-es idényének eredményességi díjátadóján, amelynek díszvendége a legidősebb élő olimpiai bajnok, az ötszörös aranyérmes tornász, a 99 éves Keleti Ágnes volt.

Sportpolitika: A magyar sport évek óta sikeres pályán halad – Szabó Tünde

Az idén egymilliárd forintnyi többlettámogatás jut a magyar sportolók olimpiai felkészülésére – többek között erről is beszélt dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára a szombati sajtótájékoztatóján.

Úszó Eb: Szabó Tünde, Fürjes Balázs és Karácsony Gergely a döntéshozó testületben

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár és Karácsony Gergely főpolgármester is bekerült a májusi, budapesti úszó, műugró, műúszó és nyílt vízi úszó Európa-bajnokság szervező bizottságának stratégiai döntéshozó testületébe.

Sportdiplomácia: Sikeres évet zárt a magyar sport – Szabó Tünde

Sikeres évet zárt a magyar sport Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint.

Tömegsport: Elindult az óvodai labdaprogram – Szabó Tünde

Elindult a több mint négyezer óvodát érintő, mintegy 300 ezer gyermek óvodai sportolását elősegítő Ovis Labdaprogram, a kezdeményezés keretében elsőként Tiszavasváriban és Nyíregyházán adott át sportszercsomagokat a gyerekeknek Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára pénteken.

NSÜ: A kiemelt sportesemények Magyarország jó hírét vitték a világba – Szabó Tünde

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint a kiemelt magyarországi rendezésű sportesemények az ország jó hírét vitték el a világba, és a magyar sport rendkívül sikeres évet zárt.

Utánpótlás: a jövő sportolóit segítik az akadémiák – Szabó Tünde

Szabó Tünde szerint a jövő nagy sportolóit, a 15-19 éves tehetségeket segítik az akkreditált sportakadémiák.

Sportnap: Fontos, hogy mindenkihez közelebb vigyük a mozgás örömét – Szabó Tünde

Szabó Tünde szerint fontos, hogy legyenek olyan események, amelyek minden magyar emberhez közelebb viszik a mozgás fontosságát és örömét.

Tömegsport: a Műjégpályán zárul az Európa Sportfővárosa program

A Budapest 2019 Európa Sportfővárosa vasárnapi záró eseményére a szervezők a Városligeti Műjégpályára várják az érdeklődőket, ahol az ingyenesen látogatható Jég Veled Sportfőváros rendezvénnyel ér véget a sportolást, az egészséges életmódot népszerűsítő egész éves programsorozat.

MOB: új etikai bizottság, új arculat a szombati közgyűlésen

Az alapszabály módosítása mellett a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szombati közgyűlésén megválasztották az ötkarikás szervezet etikai bizottságát és bemutatták a Magyar Csapat új arculatát is.

Atlétika: A legnagyszerűbb vb-t rendezzük meg – Szabó Tünde

Szabó Tünde szerint Magyarország 2023-ban minden idők legnagyszerűbb atlétikai világbajnokságát fogja megrendezni.

Kézilabda: kezdődik a szegedi multifunkcionális sportcsarnok építése

Kezdődik a 8300 férőhelyes szegedi multifunkcionális sportcsarnok építése, a létesítmény a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszínéül szolgál majd.

Konferencia: „A magyar utánpótlás-nevelés a világ élvonalába tartozik”

Szabó Tünde szerint a magyar utánpótlás-nevelés jó úton jár, az eredmények szinte minden sportágban azt bizonyítják, hogy a világ élmezőnyébe tartozik.